Vlada Kantona Sarajevo
- suncica24
#1151 Re: Fikret Musić - Vlada KS
controlpanel, iako dosta ovog stoji, reci mi kako ce povecanje broja clanova UO rijesiti problem nerada, nefunkcionisanja i nesolventnosti javnih preduzeca?
da li opravdanje za sve sto je, moze biti, ili je moguce da jeste pogresno ucinjeno treba biti "joj, kako su oni iz sda/sbih mlatnuli pare tu i tu, tad i tad", "sda/sbih je zavila zemlju u crno", "niste ni svjesni u kakvom stanju je drzava/fbih/kanton nasljedjen", "ne moze se od sda (sta bi prvo, koka ili jaje... partner ili dogovor o vrsti partnerstva), itd itd?
i sta se radi kako bi se rijesio problem nerada, nefunkcionisanja i nesolventnosti navedenih preduzeca?
umjesto da se rjesavaju nagomilani problemi u kantonalnim preduzecima, presipa se iz supljeg u prazno...
sta ce se promjeniti tim sto umjesto 3 covjeka je sad njih 5 u UO?
nemoj da stvarno krenemo ka imenima, pa da pitamo imenom i prezimenom kako nekompetenta osoba, bez radnog iskustva, ili ogranicenog znanja, svega ti to poboljsati rad navedenih preduzeca? o nadgledanju da ni ne govorim...
i da, nije da ce na upravnim odborima pasti svijet, ali jeste da se od UO moze poceti mijenjati nesto. pa makar to bio i sam princip rada UO i sistema odgovornosti u kantonalnim preduzecima.
nismo djeca.
prerasli smo igru gluhih telefona i prodavanja muda pod bubrege...
pa kad ih se vec hoce prodati... daj mi opravdaj zasto da ih kupim i zasto, za milog boga, da ih kupim po cijeni koja je previsoka cak i za bubrege u loju...
da li opravdanje za sve sto je, moze biti, ili je moguce da jeste pogresno ucinjeno treba biti "joj, kako su oni iz sda/sbih mlatnuli pare tu i tu, tad i tad", "sda/sbih je zavila zemlju u crno", "niste ni svjesni u kakvom stanju je drzava/fbih/kanton nasljedjen", "ne moze se od sda (sta bi prvo, koka ili jaje... partner ili dogovor o vrsti partnerstva), itd itd?
i sta se radi kako bi se rijesio problem nerada, nefunkcionisanja i nesolventnosti navedenih preduzeca?
umjesto da se rjesavaju nagomilani problemi u kantonalnim preduzecima, presipa se iz supljeg u prazno...
nemoj da stvarno krenemo ka imenima, pa da pitamo imenom i prezimenom kako nekompetenta osoba, bez radnog iskustva, ili ogranicenog znanja, svega ti to poboljsati rad navedenih preduzeca? o nadgledanju da ni ne govorim...
i da, nije da ce na upravnim odborima pasti svijet, ali jeste da se od UO moze poceti mijenjati nesto. pa makar to bio i sam princip rada UO i sistema odgovornosti u kantonalnim preduzecima.
nismo djeca.
pa kad ih se vec hoce prodati... daj mi opravdaj zasto da ih kupim i zasto, za milog boga, da ih kupim po cijeni koja je previsoka cak i za bubrege u loju...
- Control panel
#1152 Re: Fikret Musić - Vlada KS
jesi li upratila objasnjenje za povecanje. do sada su ta dva ili tri covjeka bili skupstina koja je upravlja i raspolagala imovinom preduzeca koja se mjeri u desetinama i stotinam miliona. prizaces da su 5 pametnija od 3. ili kako ona stara poslovica kaze magarac i ja smo pametniji od mene samog. jbg alki je tako. jeli opravdano, mozda i nije. ali smo vidjlei da ovako ne moze. pa da probaju i na ovaj nacin. o imenima ne treba odmah suditi i optuzivati kako su nekompetentni, ja sam ubijedjen da ce sdp ponuditi dobra rjesenja. svakako bolja od sda, jer oni nikada nisu imali nikoga za kojeg mozes reci i ovaj je stvarno doba, nema veze sto je iz sda.suncica24 wrote:controlpanel, iako dosta ovog stoji, reci mi kako ce povecanje broja clanova UO rijesiti problem nerada, nefunkcionisanja i nesolventnosti javnih preduzeca?
nismo djeca.
ovo sa povecanjem sluzi samo opoziciji za pravljenje senzacije kako ce se na to potrositi ogoromne pare. da se to sve lako izracunati koliko je to para.
ima 14 KJP i KJKP bilo je 3 clana to je 42 clana skupstine puta po recimo neka je 1000 naknada, a manja je sigurno to je mjesecno 42000 x 12 mjeseci = 504.000 KM i razlika na poveceanju od dva covjeka je 28 x 1.000 x 12 = 336.000 KM a naknada je siugurno manja ali evo neka je 1000
e sad recimo firma ima 300 viska zaposlenih po stranackorodjackoj vezi koji nista ne rade neka je za njih plata sa davanjima za poreze 2000 x300 = 600.000 KM mjesecno za 12 mjeseci je to 7.200.000 KM
ovo ti je racunica na samo 300 viska u jednoj firmi, a ima ih sigurno vise. evo jos jedan primjer kazu da Samo u domovima zdravlja i na KCUS ima oko 1200 viska. a ovo nije komunalni sektor.
e sad zamisli koja je to cifra na 14 komunalnih preduzeca, koliko se trosi na plate neradnika, pa koliko se ukrade po raznim osnovama. pa javna tajna je da svaki bivsi direktor grasa je postao milioner u firmi koja iz godine u godinu pravi ogromne gubitke koji sada iznosi cca oko 80 miliona.
naravno treba sa ovakvih stvari skrenuti paznju i optuziti sdp za uhljebljavanje svojih kadrova. i zbog 300tinjak hiljada KM se zaboravlja na ogromno rasipanje.
ja ne kazem da ce povecanje sigurno doprinijeti poboljsanju ali treba podrzati napor vlade da proba i na ovaj nacin promijeniti situaciju. 50tak miliona potrositi i finasirati njihovu glasacku masinu je prevelik luksuz, hajde da bar zarade platu pa me briga za koga glasa.
pod hitno jedno dubinsko snimanje preduzeca, pa analiza i predloziti radikalne rezove.
sinoc ti je bilo na TV SA, da skupstina Kantona nema nadleznosti da usvaja fin. izvjestaj ovih preduzeca i izvjestaj o radu
pa vlada na ovaj nacin pokusava da ojaca postojecu ckupstinu preduzeca povecanjem sa 3 na 5.
meni je pravo da ti kazem broj 5 premal za skupstinu. meni skupstina, kao sama rijec ima percepciju da tu treba da sjedi mnogo vise ljudi. pa u svakom sportskom udruzenju skupstina je bar 30 ljudi, doduse na volonterskoj osnovi.
a skrece se sa pravog problema gdje godisnje odlazi sigurno 50 miliona a to je visak radnika koji nista ne rade. osim da izadju na izbore svake dvije godine.
- JThomas
#1153 Re: Fikret Musić - Vlada KS
to je začarani krug koji mogu presjeći samo stranci silom. jer će ona stranka čija vlast radikalno smanji broj "uhljebljenih" po administraciji i javnim preduzećima moći sama polupati svoje prostorije da to rulja ne učini 
takvi smo mi, svi se na jeziku slažemo da treba smanjiti administraciju, ali niko ne da na njegovo ili od nekoga njegovog.
takvi smo mi, svi se na jeziku slažemo da treba smanjiti administraciju, ali niko ne da na njegovo ili od nekoga njegovog.
- Control panel
#1154 Re: Fikret Musić - Vlada KS
slazem se. ali lako je govoriti. ali treba ostaviti bez hljeba hiljade porodica. volio bih vidjeti koja to vlast moze uraditi.JThomas wrote:to je začarani krug koji mogu presjeći samo stranci silom. jer će ona stranka čija vlast radikalno smanji broj "uhljebljenih" po administraciji i javnim preduzećima moći sama polupati svoje prostorije da to rulja ne učini
koja to vlast moze porusiti hiljade i hiljade bespravno sagradjenih kuca po okolnim brdima. svi zanmo i ko je gradio i ko im je dozvolio i za koj interes.
mozda je ipak najbolje rjesenje da se sve privatizira. i onda imas jednog vlasnika koji je i skupstina, i nadzorni odbor i upravni odbor. i koji ce onda otpustati visak radnika jer covjek hoce da posluje pozitivno i da ima dobit, a ne gubitak.
pitanje je bili se onda mogli voziti za 1,6 KM a penzioneri djaci i stiudenti da imaju povlastene karte.
- Control panel
#1155 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ma kako god. napadali SDP ili nekoga drugog zbog ovog ili onog poteza. mi smo otisli u Mp3. a u nekim stvarima nepovratno kao sto je ta bespravna gradnja po gradu koja trajno i nepopravljivo unakazuje grad.
vidite kako su se svi upeli protiv SDP-a. sve rade da ne naprave niti jedan dobar potez. hajde sto opozicija vrsi opstrukciju to je i normalno ali i koalicioni parten radi sve da se nista ne mijenja.
stvarno sam bio optimista. sad sam zabrinut. ne zato hoce li sdp nesto uraditi, neg ovdje jednostavno nema nade i nema te kriticne mase (ljudi i stranaka) da moze nesto pokrenuti na bolje. sdp, evidentno je ne moze sam.
vidite kako su se svi upeli protiv SDP-a. sve rade da ne naprave niti jedan dobar potez. hajde sto opozicija vrsi opstrukciju to je i normalno ali i koalicioni parten radi sve da se nista ne mijenja.
stvarno sam bio optimista. sad sam zabrinut. ne zato hoce li sdp nesto uraditi, neg ovdje jednostavno nema nade i nema te kriticne mase (ljudi i stranaka) da moze nesto pokrenuti na bolje. sdp, evidentno je ne moze sam.
- JThomas
#1156 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ja to i kažem, da takve vlasti nema, isto vrijedi i za bespravnu gradnju. mada je ona po meni ipak bitno manji problem od administracije i javnih preduzeća.
- suncica24
#1157 Re: Fikret Musić - Vlada KS
opet ti u krug sa istom pricom
a) zato sto je sda partner sdp. realno, niko sdp nije tjerao ni da ide u vlast, a niti da, kad je vec odluceno tako, da ide u vlast sa sda, tako da to sto je kadrovska politika sda odron, ni po cemu nije opravdanje za kadrovsku ili bilo kakvu politiku sdp-a
b) zato sto kad brod tone, tonu i kormilar i mornar i onaj sto cisti krompir u kuhinji. ako ce sdp potonuti zato sto je sda vuce ka losoj politici, koci njihovu inicijativu i narusava ugled... to se jednom rjecju zove djecija igra. u koju pametna i odrasla politcka partija ne ulazi ukoliko ne zna kako se postaviti prema igracu s kojim se igra.
uporedi npr sa nekim stavkama kantonalnog budzeta, ili budzeta grada sarajeva (kome je mogao biti prebacen ovaj novac), pa ces dobiti sliku i kojoj se cifri radi.
uostalom, u trenutku kada se putovanje delegacije vlade fbih autobusom, umjesto licnim vozilima, predstavlja kao pomak u ustedi sredstava (a radi se o 5000KM po obilasku... 10 kantona x 5000KM... znatno manja sredstva od ovih za UO), ovo se cini ne malim, nego pristojnim sredstvima koja se daju ustediti.
uostalom, ne vidim koji je problem u tome da se poveca br. clanova UO, a smanje primanja istih. tim bi tvoja teza o poboljsanju nadgledanja rada preduzeca mogla i piti vode, dok bi se ustedjeli sredstva koja su potrebna.
problem nefunkcionisanja javnih preduzeca nije problem upravnih odbora. mislim, djelomicno jeste, ali nije tacka od koje treba poceti.
polazna tacka je sasvim suprotna. radi se o promjeni POLITIKA rada javnih preduzeca.
i umjesto da krene od te tacke, vlada krece cim?
pa zar nije vlada na vrhu piramide upravljanja? zar vlada nije ta koja usvaja izvjestaje, planove, politike?
i zar ne bi to trebala biti pocetna tacka odnosa vlade prema preduzecima kojima je fakticki na celu?
jer, ovako se radi o pustom zacepljavanju rupe (koje itekako kosta), dok voda curi na sve strane...
dok jednom vise brod ne potone...
ovo jednostavno ne pije vode."a sam ubijedjen da ce sdp ponuditi dobra rjesenja. svakako bolja od sda, jer oni nikada nisu imali nikoga za kojeg mozes reci i ovaj je stvarno doba, nema veze sto je iz sda."
a) zato sto je sda partner sdp. realno, niko sdp nije tjerao ni da ide u vlast, a niti da, kad je vec odluceno tako, da ide u vlast sa sda, tako da to sto je kadrovska politika sda odron, ni po cemu nije opravdanje za kadrovsku ili bilo kakvu politiku sdp-a
b) zato sto kad brod tone, tonu i kormilar i mornar i onaj sto cisti krompir u kuhinji. ako ce sdp potonuti zato sto je sda vuce ka losoj politici, koci njihovu inicijativu i narusava ugled... to se jednom rjecju zove djecija igra. u koju pametna i odrasla politcka partija ne ulazi ukoliko ne zna kako se postaviti prema igracu s kojim se igra.
ovo nisu male pare. i ne mogu se predstaviti kao male.ima 14 KJP i KJKP bilo je 3 clana to je 42 clana skupstine puta po recimo neka je 1000 naknada, a manja je sigurno to je mjesecno 42000 x 12 mjeseci = 504.000 KM i razlika na poveceanju od dva covjeka je 28 x 1.000 x 12 = 336.000 KM a naknada je siugurno manja ali evo neka je 1000
uporedi npr sa nekim stavkama kantonalnog budzeta, ili budzeta grada sarajeva (kome je mogao biti prebacen ovaj novac), pa ces dobiti sliku i kojoj se cifri radi.
uostalom, u trenutku kada se putovanje delegacije vlade fbih autobusom, umjesto licnim vozilima, predstavlja kao pomak u ustedi sredstava (a radi se o 5000KM po obilasku... 10 kantona x 5000KM... znatno manja sredstva od ovih za UO), ovo se cini ne malim, nego pristojnim sredstvima koja se daju ustediti.
uostalom, ne vidim koji je problem u tome da se poveca br. clanova UO, a smanje primanja istih. tim bi tvoja teza o poboljsanju nadgledanja rada preduzeca mogla i piti vode, dok bi se ustedjeli sredstva koja su potrebna.
upravo u ovome je caka.e sad recimo firma ima 300 viska zaposlenih po stranackorodjackoj vezi koji nista ne rade neka je za njih plata sa davanjima za poreze 2000 x300 = 600.000 KM mjesecno za 12 mjeseci je to 7.200.000 KM
ovo ti je racunica na samo 300 viska u jednoj firmi, a ima ih sigurno vise. evo jos jedan primjer kazu da Samo u domovima zdravlja i na KCUS ima oko 1200 viska. a ovo nije komunalni sektor.
e sad zamisli koja je to cifra na 14 komunalnih preduzeca, koliko se trosi na plate neradnika, pa koliko se ukrade po raznim osnovama. pa javna tajna je da svaki bivsi direktor grasa je postao milioner u firmi koja iz godine u godinu pravi ogromne gubitke koji sada iznosi cca oko 80 miliona.
problem nefunkcionisanja javnih preduzeca nije problem upravnih odbora. mislim, djelomicno jeste, ali nije tacka od koje treba poceti.
polazna tacka je sasvim suprotna. radi se o promjeni POLITIKA rada javnih preduzeca.
i umjesto da krene od te tacke, vlada krece cim?
pa zar nije vlada na vrhu piramide upravljanja? zar vlada nije ta koja usvaja izvjestaje, planove, politike?
i zar ne bi to trebala biti pocetna tacka odnosa vlade prema preduzecima kojima je fakticki na celu?
jer, ovako se radi o pustom zacepljavanju rupe (koje itekako kosta), dok voda curi na sve strane...
dok jednom vise brod ne potone...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1158 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ja bih skrenuo pažnju i na ''divlju apartmanizaciju & divlju vikendizaciju'' u vodozaštitnoj zoni Igman-Bjelašnica.Control panel wrote:ma kako god. napadali SDP ili nekoga drugog zbog ovog ili onog poteza. mi smo otisli u Mp3. a u nekim stvarima nepovratno kao sto je ta bespravna gradnja po gradu koja trajno i nepopravljivo unakazuje grad.
Kakav interes imaju Sarajevo-šume da asfaltiraju ovaj put. Sve što se na Igmanu i Bjelašnici moglo posjeći, posjeklo se. Očigledno da će otpočeti masovno pravljenje vikendica čim put poveže navedena mjesta u priloženoj temi.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9&start=25
PROKLET DA JE VUČKO I OLIMPIJADA '84!
DJECA I UNUCI ĆE NAS PROKLINJATI ŠTA URADISMO!
- mrtva kokoš
#1159 Re: Fikret Musić - Vlada KS
s`kim si takav si, opce poznata poslovica. 
-
VjecitiStudent
#1160 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Evidentno je, slomise se pokusavajuci.Control panel wrote:ma kako god. napadali SDP ili nekoga drugog zbog ovog ili onog poteza. mi smo otisli u Mp3. a u nekim stvarima nepovratno kao sto je ta bespravna gradnja po gradu koja trajno i nepopravljivo unakazuje grad.
No zato udomljavanje uze i sire rodbine ide kao podmazano.
-
fixer
#1161 Re: Fikret Musić - Vlada KS
I to uz parolu da nema zaposljavanja.VjecitiStudent wrote:Evidentno je, slomise se pokusavajuci.Control panel wrote:ma kako god. napadali SDP ili nekoga drugog zbog ovog ili onog poteza. mi smo otisli u Mp3. a u nekim stvarima nepovratno kao sto je ta bespravna gradnja po gradu koja trajno i nepopravljivo unakazuje grad.
No zato udomljavanje uze i sire rodbine ide kao podmazano.
Ovo je otislo u pm. Doslo je vrijeme da se molimo da ne dodje do promjene vlasti. Ko god dosao isto je, samo sto je promjenom koja stotina novih uhljebljena.
-
iceman2010
#1162 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Control panel wrote:
jesi li upratila objasnjenje za povecanje. do sada su ta dva ili tri covjeka bili skupstina koja je upravlja i raspolagala imovinom preduzeca koja se mjeri u desetinama i stotinam miliona. prizaces da su 5 pametnija od 3. ili kako ona stara poslovica kaze magarac i ja smo pametniji od mene samog.
Ovo jednostavno nema veze ni sa cim. Taj nadzorni odbor svakako radi kako mu gazda kaze, sastaje se u nekim sucajevima samo jednom mjesecno i nista pametno ne radi osim sto je produzena ruka vlasti. Tako da taj posao koji sada treba umjesto 3 da obavlja 5 ljudi moze da obavlja jedan ili jos bolje ni jedan clan vec da direktno odgovara onaj koji zaista donosi odluke. Kao sto suncica rece necu sada o imenima, ali znam da su u nadzornim odborima pojedinih preduzeca ljudi koji nemaju ama bas nista ni sa tim preduzecem ni sa menagment-om uopste. Ustvari povecanje je doslo radi toga sto je zafalilo mjesta da se uhljebe svi odani kadrovi. Ali dobro. Ti nastavi da se lazes kako je SDP partija iz bajke odsjecena od ovog vremena i prostora. Meni tvoja argumentacija lici na argumentaciju vatrenog navijaca Sarajeva ili Zelje u kojoj se podrazumjeva da su nasi, prava gradska raja, a njihovi papci i seljaci. Stvarnost je ipak malo drugacija.
- valterbranisarajevo
- nosara
#1164 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Control, u situaciji kakva jeste, sdp je, izmedju dvije opcije, da nesto pokusa promijeniti po cijenu sukoba sa sda, rijasetom, mafijom i odlaska u opoziciju, i da se "uplete" u sadasnje stanje i iskoristi ga najbolji nacin za "pravu raju" izabrao ovo drugo... To je sva prica...
Da im je predizborna bila "sve ce ostat isto, a mi cemo bit jos gori od ovih" dobili bi kurac, a ne glasove...
Da im je predizborna bila "sve ce ostat isto, a mi cemo bit jos gori od ovih" dobili bi kurac, a ne glasove...
- JThomas
#1165 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ja u svoje ime moram reći da sam mislio da je vlast bolja od opozicije i da će tako imati priliku da više urade. sad baš i nisam siguran. doduše, priliku i dalje imaju, samo je očigledno da neće...
- madner
#1166 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Rjesenje je krajnje jednostavno, bar za Gras. Napravi ugovore za one koje hoces stipendirat i ne daj marku vise iz budzeta. Napravi lotove za gradske linije i uvedi konkurenciju. Gras ce ili propast, ili sam odpustiti visak.
ViK je drugaciji, tu moras uvesti plate koje ce ovisiti od dobitka firme uz maksimalnu cijenu usluga. Dakle da imaju direktan interes da rade kako treba.
ViK je drugaciji, tu moras uvesti plate koje ce ovisiti od dobitka firme uz maksimalnu cijenu usluga. Dakle da imaju direktan interes da rade kako treba.
- madner
#1167 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Pogledaj budzet kantona sada i 2007. Posto niko nema muda da odpusti visak, nece ni imati para da naprave nesto znacajno.JThomas wrote:ja u svoje ime moram reći da sam mislio da je vlast bolja od opozicije i da će tako imati priliku da više urade. sad baš i nisam siguran. doduše, priliku i dalje imaju, samo je očigledno da neće...
- nosara
#1168 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Kakvih usluga...?madner wrote:Rjesenje je krajnje jednostavno, bar za Gras. Napravi ugovore za one koje hoces stipendirat i ne daj marku vise iz budzeta. Napravi lotove za gradske linije i uvedi konkurenciju. Gras ce ili propast, ili sam odpustiti visak.
- nosara
#1170 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ozbiljno pitam... 70% vode nestane u sistemu... Kakvih usluga...?madner wrote:Sta mislis?
- ultima_palabra
#1171 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Pa GRAS je kantonalno preduzeće, moraš aktivno upravljati njime, preuzeti odgovornost, napraviti plan za otpuštanje/revitalizaciju/cijene itd... Samo preduzeće je toliko u žabokrečini da oni sami nikad neće ništa uraditi. Ili je ovo ona Musićeva taktika "pustimo ih da se sami poubijaju" 
- nosara
#1172 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Treba ih poklonit za marku i uvest konkurenciju... Nikakva mudrost... Naravno, ako se kroz gras pere prljava lova, onda je to malo tezi problem...ultima_palabra wrote:Pa GRAS je kantonalno preduzeće, moraš aktivno upravljati njime, preuzeti odgovornost, napraviti plan za otpuštanje/revitalizaciju/cijene itd... Samo preduzeće je toliko u žabokrečini da oni sami nikad neće ništa uraditi. Ili je ovo ona Musićeva taktika "pustimo ih da se sami poubijaju"
- madner
#1173 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Upravo to aktivno upravljanje je dovelo do toga da Grasovce zaboli kurac koliki im je minus. Jer neko ce aktivno upravljati i prebaciti razliku.ultima_palabra wrote:Pa GRAS je kantonalno preduzeće, moraš aktivno upravljati njime, preuzeti odgovornost, napraviti plan za otpuštanje/revitalizaciju/cijene itd... Samo preduzeće je toliko u žabokrečini da oni sami nikad neće ništa uraditi. Ili je ovo ona Musićeva taktika "pustimo ih da se sami poubijaju"
Pusti ih da se snadju protiv konkurencije, kanton treba samo da zanima da gradjani imaju prevoz.
- JThomas
#1174 Re: Fikret Musić - Vlada KS
k'o što sam rekao, narod je takav da bi onaj ko bi otpustio višak izgubio sljedećih sto izbora, ako ne i živote. to je začarani krug i tu iskreno ne krivim SDP.madner wrote:Pogledaj budzet kantona sada i 2007. Posto niko nema muda da odpusti visak, nece ni imati para da naprave nesto znacajno.JThomas wrote:ja u svoje ime moram reći da sam mislio da je vlast bolja od opozicije i da će tako imati priliku da više urade. sad baš i nisam siguran. doduše, priliku i dalje imaju, samo je očigledno da neće...
- madner
#1175 Re: Fikret Musić - Vlada KS
To je ono sto ja smatram realnim ocekivanjima. Dakle, ne ocekujem da stvari krenu dobro, nego da naprave korake ka tome.