FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

Bosnolog

#1151 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Bosnolog »

adnan_hz wrote:Da li se po ovom pitanju ocitovao Ivo Miro VazdaUgrozeni Jovic???

Kao da ne on ti je licni i OSOBNI savjetnik Vlajkiju a Vlaki ti je glasnogovornik zelja Erceg-Srpske(Covcic-Dodi),......... :lol: :lol: :lol:

Vlajki nema od tvoje ublehe nista,samo Biblijska Deytona zauvijek ,....... :mrgreen:

Vlajki: "Pitanje trećeg entiteta sa hrvatskom većinom rješavati referendumom na nivou BiH"
21. 12. 2010. • 23:16 A. B.
Image

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Emil Vlajki izjavio je da se pitanje trećeg entiteta sa hrvatskom većinom treba rješavati na najdemokratskiji način - referendumom na nivou BiH, ako bošnjačka strana u Federaciji BiH ne želi da govori o tome.

"Lider SDA Sulejman Tihić jasno je rekao da u platformi četiri stranke iz Federacije BiH nema govora o trećem entitetu. Ako građani BiH odluče da je načelno potreban treći entitet neka bude, u suprotnom neka ne bude", rekao je Vlajki novinarima u Banjaluci.

On je dodao da nakon jučerašnje platforme SDP-a BiH, SDA, HSP i Narodne stranke "Radom za boljitak" treba vidjeti da li će u njoj ostati minorne hrvatske stranke ili će joj se priključiti neko iz koalicije Čović-Ljubić.

"Ne mogu biti prorok, ali neizjašnjavanje jedne od te dvije stranke znači da će možda nakon razmišljanja neko od njih pristupiti ovoj platformi", rekao je Vlajki i precizirao da će to značiti formiranje vlasti u Federaciji BiH, dok će na nivou BiH vlast biti teško formirati.

Vlajki je istakao da se odredbama platforme nastoji ukinuti entitetsko glasanje, te prelazak državne imovine na nivo BiH.

"Ako se na socijalnu, ekonomsku i političku nestabilnost nadoveže neki incident to može dovesti do toga da oni koji vladaju međunarodnom zajednicom kreiraju Ustav BiH koji će ići u korist samo jednog naroda", naglasio je Vlajki.
Ovo tebe zulja velikosrpska SANU promidzbena ruvationo,ti odlicno znas u kom grmu lezi zec,..... ;-)
heckler

#1152 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by heckler »

Bosnolog wrote:
adnan_hz wrote:Da li se po ovom pitanju ocitovao Ivo Miro VazdaUgrozeni Jovic???

Kao da ne on ti je licni i OSOBNI savjetnik Vlajkiju a Vlaki ti je glasnogovornik zelja Erceg-Srpske(Covcic-Dodi),......... :lol: :lol: :lol:

Vlajki nema od tvoje ublehe nista,samo Biblijska Deytona zauvijek ,....... :mrgreen:

Vlajki: "Pitanje trećeg entiteta sa hrvatskom većinom rješavati referendumom na nivou BiH"
21. 12. 2010. • 23:16 A. B.
Image

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Emil Vlajki izjavio je da se pitanje trećeg entiteta sa hrvatskom većinom treba rješavati na najdemokratskiji način - referendumom na nivou BiH, ako bošnjačka strana u Federaciji BiH ne želi da govori o tome.

"Lider SDA Sulejman Tihić jasno je rekao da u platformi četiri stranke iz Federacije BiH nema govora o trećem entitetu. Ako građani BiH odluče da je načelno potreban treći entitet neka bude, u suprotnom neka ne bude", rekao je Vlajki novinarima u Banjaluci.

On je dodao da nakon jučerašnje platforme SDP-a BiH, SDA, HSP i Narodne stranke "Radom za boljitak" treba vidjeti da li će u njoj ostati minorne hrvatske stranke ili će joj se priključiti neko iz koalicije Čović-Ljubić.

"Ne mogu biti prorok, ali neizjašnjavanje jedne od te dvije stranke znači da će možda nakon razmišljanja neko od njih pristupiti ovoj platformi", rekao je Vlajki i precizirao da će to značiti formiranje vlasti u Federaciji BiH, dok će na nivou BiH vlast biti teško formirati.

Vlajki je istakao da se odredbama platforme nastoji ukinuti entitetsko glasanje, te prelazak državne imovine na nivo BiH.

"Ako se na socijalnu, ekonomsku i političku nestabilnost nadoveže neki incident to može dovesti do toga da oni koji vladaju međunarodnom zajednicom kreiraju Ustav BiH koji će ići u korist samo jednog naroda", naglasio je Vlajki.
Ovo tebe zulja velikosrpska SANU promidzbena ruvationo,ti odlicno znas u kom grmu lezi zec,..... ;-)

I ja sam za ovaj referendum na drzavnom nivou o uredjenju zemlje. Samo da jedna od opcija i bude ukidanje entiteta i kantona. Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede spodobo nakaradna.
Mihaelj

#1153 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Mihaelj »

heckler wrote:
Mihaelj wrote:
Been wrote:Kako će HDZ90 opravdati svoje postojanje ako opet ničice padne pred Dodika i Čovića ?
A kako će opravdati svoje postojanje ako ničice pade pred SDP?
Cuj padne? Kompletan program stranke im uvrstili u platformu i ponudili mjesto premijera. Moze li meni ko ponuditi takve uslove predaje, da odmah kapituliram. Et' nemoram ni biti premijer drzave, mozel' bar kanton jedan da mi se namjesti?
Kompletan? Jel to tvoja interpretacija ili izjava Ljubića?

P.S. Fali mi kava smajlić. Dajte ga uvrstite u smajli listu. :wink:
StupskaBitanga

#1154 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by StupskaBitanga »

Gdje je Zlaja
Spava li ili čita ovo
ili pak je na telefonu sa TZhijem
Ili je na ženi i uživa
adnan_hz

#1155 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by adnan_hz »

StupskaBitanga wrote:Gdje je Zlaja
Spava li ili čita ovo
Ili je na ženi i uživa
U ova teska vrmeena nema se vremena za zene. Drzava ne moze cekati.

KAd nam zoom uleti klizeci ovdje.
zemo_online

#1156 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by zemo_online »

zasto se stari prdonje kao Vlajki izjasnjavaju kao hrvati i predstavljaju iste?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1157 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

adnan_hz wrote:
StupskaBitanga wrote:Gdje je Zlaja
Spava li ili čita ovo
Ili je na ženi i uživa
U ova teska vrmeena nema se vremena za zene. Drzava ne moze cekati.

KAd nam zoom uleti klizeci ovdje.
ma nece :roll:
jedino sto nam ovi politikom zachatavaju :D
Mihaelj

#1158 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Mihaelj »

test01 wrote:zasto se stari prdonje kao Vlajki izjasnjavaju kao hrvati i predstavljaju iste?
Iz istog razloga zašto se Komšić izjašnjava i predstavlja Hrvate. Zbog privilegija. Inače, taj Vlajki se mislim nikad nije izjašnjavao Hrvatom do pred par godina valjda. Najjače je kad on prolijeva krokodilske suze zbog položaja Hrvata. :roll:
no_pasaran

#1159 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by no_pasaran »

bicebolje wrote:
vee-jay wrote:
jel boli? :D
to je tek pocetak :wink:
kraja
nacionalističke politike :dance:
adnan_hz

#1160 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by adnan_hz »

test01 wrote:zasto se stari prdonje kao Vlajki izjasnjavaju kao hrvati i predstavljaju iste?
nisi cuo za zanimanje hrvat??? :-D
Sammir

#1161 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

Može li nakava koalicija na državnoj razini možda ponudit više devedesetki, nego ova na federalnoj?
Teoretski se može formirat vlast na državnoj razini bez SDP -SDA...

Iskreno, mislim da se HDZ90 ne razlikuje puno od HDZ BiH , te da je sitna razlika medju njihovim glasčima...

M.Raguž je mozda čovjek koji odskače svojim stavovima u toj stranci, ali ne teba formirat mišnjejne o HDZ90 na osnovu njega. :wink:
zemo_online

#1162 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by zemo_online »

Mihaelj wrote:
Iz istog razloga zašto se Komšić izjašnjava i predstavlja Hrvate. Zbog privilegija. Inače, taj Vlajki se mislim nikad nije izjašnjavao Hrvatom do pred par godina valjda. Najjače je kad on prolijeva krokodilske suze zbog položaja Hrvata. :roll:

a sta je komsic u stvari?
heckler

#1163 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by heckler »

Sammir wrote:Može li nakava koalicija na državnoj razini možda ponudit više devedesetki, nego ova na federalnoj?

Iskreno, mislim da se HDZ90 ne razlikuje puno od HDZ BiH , te da je sitna razlika medju njihovim glasčima...

M.Raguž je mozda čovjek koji odskače svojim stavovima u toj stranci, ali ne teba formirat mišnjejne o HDZ90 na osnovu njega. :wink:

Ok teoreticar, de mi molim te slozi matematiku formiranje drzavne vlasti bez SDA-SDP?
adnan_hz

#1164 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by adnan_hz »

Mihaelj wrote:
Komsic i jeste Hrvat samo sto ne razmislja kao Covic. A i znamo da samo covic izdaje halal certifikate za hrvatstvo... :lol: :lol: :lol:
zemo_online

#1165 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by zemo_online »

adnan_hz wrote:
nisi cuo za zanimanje hrvat??? :-D

cuo sam al da se po stare dane tim bavi......neobicno.
StupskaBitanga

#1166 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by StupskaBitanga »

Sammir wrote:Može li nakava koalicija na državnoj razini možda ponudit više devedesetki, nego ova na federalnoj?

na državnoj razini može sa SBB i SBiH ali kolioko sam danas čuo SBiH ne pada na pamet
Sammir

#1167 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

test01 wrote:
Mihaelj wrote:

a sta je komsic u stvari?
Ne razumijem pitanje. Mozda cu lakše shvati ako odgovoriš na ovo:

Šta je Komšić u stvari?
Last edited by Sammir on 22/12/2010 00:44, edited 1 time in total.
lerdi

#1168 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by lerdi »

Jel neko primjetio najezdu likova rođenih u Hrvatskoj? Što li majku mu? :? :?
plain vanilla

#1169 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

lerdi wrote:Jel neko primjetio najezdu likova rođenih u Hrvatskoj? Što li majku mu? :? :?
culi da ce ovdje sad biti bolje nego u hrvatskoj za hrvate :D
Sammir

#1170 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

lerdi wrote:Jel neko primjetio najezdu likova rođenih u Hrvatskoj? Što li majku mu? :? :?
de pojasni. Prvi glas....
Great Cornholio

#1171 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Great Cornholio »

Ljudi, gdje je Prdo Smrdo Jović, obeća hrvatski kanal i poslije toga ni mukajet :-D
plain vanilla

#1172 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:Ljudi, gdje je Prdo Smrdo Jović, obeća hrvatski kanal i poslije toga ni mukajet :-D
pa dok prokopa
Great Cornholio

#1173 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Great Cornholio »

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:Ljudi, gdje je Prdo Smrdo Jović, obeća hrvatski kanal i poslije toga ni mukajet :-D
pa dok prokopa
Ja boga mi mislio vi na njega zaboravili :lol: Prdo Smrdo živjeti će u našim srcima tri naredna tisućljeća :lol:
Mihaelj

#1174 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Mihaelj »

test01 wrote:a sta je komsic u stvari?
adnan_hz wrote:Komsic i jeste Hrvat samo sto ne razmislja kao Covic. A i znamo da samo covic izdaje halal certifikate za hrvatstvo... :lol: :lol: :lol:
Ima jedan vic s foruma.hr o Komšiću koji vjerujem niste vidjeli. :D

Evo ga:
Kojim jezikom govorite?
- Bosanskim

Koje ste zastave izvisili u svom uredu?
- Državnu BiH

2 Najveća državnika 20-og stoljeća na ovim prostorima?
- Josip Broz Tito i Alija Izetbegović

U kojoj su se vojsci borili vaši preci u 2 s.r.?
- Jedan u Četnicima, a za ostale ne znam.

Kako ste se izjasnili na popisu 1991?
- Jugoslaven

- Jeste li aplicirali za hrvatsku domovnicu?
- Da!

Jeste li dobili hrvatsku domovnicu?
- Ne!

Jeste li kršteni?
- Ne!

Koje su 2 zemlje najveća prijetnja BiH?
- Srbija i Hrvatska

U kojoj ste se vojsci borili?
ABiH!

Hmm...vi ste bosanski Musliman..zicer!
- Nisam ba jarane, ja sam Hrvat
elSaik

#1175 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by elSaik »

Smiješno baš, kakvim se glupostima pojedinci hvale.
Locked