kad sam bio mali
- Averus
#1151 Re: kad sam bio mali
ja nisam isao u obdaniste 
- pustopoljina
#1152 Re: kad sam bio mali
ni ja, ja sam isla u vrtic 
-
shillen
#1153 Re: kad sam bio mali
+1NenjiA wrote:ja nisam isao u obdaniste
- Duhovni Vođa
#1154 Re: kad sam bio mali
baš mi je fuj ovo pljuvanje. a mi smo pokazivali ćunu djevojčicama 
- sheilak
#1155 Re: kad sam bio mali
hajd' sad, nemoj sitnicariti.pustopoljina wrote:ni ja, ja sam isla u vrtic
Kad smo vec kod mjesta, gdje se cuvaju djeca
Bio u sobi u vrticu jedan ormar u kojem su tete cuvale nove drvene boje (Saturn
- terra_incognita
#1156 Re: kad sam bio mali
otvori neku astrološku temu da ovakve stvari još razradimosheilak wrote:hajd' sad, nemoj sitnicariti.pustopoljina wrote:ni ja, ja sam isla u vrtic![]()
Kad smo vec kod mjesta, gdje se cuvaju djeca:
Bio u sobi u vrticu jedan ormar u kojem su tete cuvale nove drvene boje (Saturn), blokove, flomastere, kolaz-papire-sve ono najgenijalnije za mene
. Drzale su to pod kljucem. Uglavnom, uhavizala sam kad ga drze otvorenim, uzverala sam se
da uzmem sve to. I, naravno ormar je pao, ja pod njim.
Mirno sam lezala, samo mi ramena i glava vire, a svi oko mene vriste. A mene stiiiiiiiiid. Uglavnom, nisam dobila batine, ali su mi zato kupili nove boje, velike Saturnove.
- kuharica
#1157 Re: kad sam bio mali
u obdanistu smo kao djeca spavali u onim niskim kreveticima i jedan djecak je stalno ustajao i raji koja bi zaspala skidao gacice na pola guza. ja nikad nisam zaspala u obdanistu 
- AdnaZ
#1158 Re: kad sam bio mali
mene je strašna teta zatvarala, za kaznu, u svlačionicu-prostoriju bez prozora i ugasi mi svjetlo, onda ja fino, za kaznu, prerovim sve jakneKad smo vec kod mjesta, gdje se cuvaju djeca![]()
- sheilak
#1159 Re: kad sam bio mali
a vrtićkih šejtana, mati mila
@terra
Ne znam da li se ti toga sjećaš, ali postojale su drvene bojice Saturn,
Ambalaža je bila tamno plava, na sredini je bio otvor (krug), a oko njega Saturnovi prsteni.
Bila sam luda za tim bojicama, nema šta nisam zašarala.
@terra
Ambalaža je bila tamno plava, na sredini je bio otvor (krug), a oko njega Saturnovi prsteni.
-
mariannealen
#1160 Re: kad sam bio mali
kad sam bio mali zivio na Dobrinji I
-poslije rata sve bili prazni stanovi i mi banda odemo po stanovima da rovimo ne bi li nasli sta, jednom smo nasli kesu parketa sa pistoljem unutra, a mi banda i pistolj pa nam niko nista ne smije, glavni razbijaci bili na dobrinji dok nije moj stari umalo u zatvoru zavrsio zbog toga, inace zbog toga smo smo nalazili svasta prozvali su nas Cigani
-htio ja auto svoje da imam i pitam roditelje kad mogu sebi uzeti auto a oni meni ''Cim zaradis svoj dinar onda mozes imati auto'', kontam ja sta cu, kontam da prosim (sta cu bijeda bila
) al' nije to posao, i odem ja donesem neke pakete za marku i to papirnu i kazem starom '' Evo para, hajde da uzmemo auto''
-uvijek sam mislio da je mackoder za krecenje macka koja se nabije na kolac i da se sa njom kreci
-kao banda na dobrinji mislili smo da smo postali neko i nesto pa nas traze, cim vidimo helikopter, bjezimo pod jedan dud, a tad poslije rata bilo ih bruka, tako da smo vise pod dudom bili nego hodali ''po otvorenom''
-jednom se sjecam sjedimo nas cetvorica i kontamo ako cucnemo i prdnemo da cemo otici u nebo, i skupi se nas u krug i hajde, napinjemo se ko ce prije da prdne, crveni ko rakovi istom pusti ovaj jedan goluba, i sad svi gledamo sta ce da bude , na kraju smo se razocarali pravo
-svjetsko prvenstvo 98, nema se para za hljeba, jedan se 3 dana jede, a kamoli za panini slikice i album, sjedimo na stadionu i skoro placemo od muke sto nemamo za slikice, kad tamo preko puta dolazi golf dvojka i vlasnik donosi potrebstine za radnju, ode jedan i vrati se kaze pun gepek slikica, predlozi jedan hajde da ih ukrademo, taktika se pravila kao da smo specijalci, ukrademo slikice i bjezanija, popunili albume, gledamo cuvene ''zlatne'' slikice i dijelimo po komsiluku paketice, bacamo ih od srece. Dolazim kuci stari ceka ko zapeta puska sa kaisom u ruci, isto bik samo sto para iz nosa ne ide. Nisam mogao da sjedim 4 dana na dupetu
-pa sam sjedao u napustena auta po parkinzima i vozio drugare po sarajevu a onda i po svijetu, dok mi nisu rekli da u autima ima mina i da nikad ne ulazim u ta auta
samo kad se sjetim kad sam bio maili
-poslije rata sve bili prazni stanovi i mi banda odemo po stanovima da rovimo ne bi li nasli sta, jednom smo nasli kesu parketa sa pistoljem unutra, a mi banda i pistolj pa nam niko nista ne smije, glavni razbijaci bili na dobrinji dok nije moj stari umalo u zatvoru zavrsio zbog toga, inace zbog toga smo smo nalazili svasta prozvali su nas Cigani
-htio ja auto svoje da imam i pitam roditelje kad mogu sebi uzeti auto a oni meni ''Cim zaradis svoj dinar onda mozes imati auto'', kontam ja sta cu, kontam da prosim (sta cu bijeda bila
-uvijek sam mislio da je mackoder za krecenje macka koja se nabije na kolac i da se sa njom kreci
-kao banda na dobrinji mislili smo da smo postali neko i nesto pa nas traze, cim vidimo helikopter, bjezimo pod jedan dud, a tad poslije rata bilo ih bruka, tako da smo vise pod dudom bili nego hodali ''po otvorenom''
-jednom se sjecam sjedimo nas cetvorica i kontamo ako cucnemo i prdnemo da cemo otici u nebo, i skupi se nas u krug i hajde, napinjemo se ko ce prije da prdne, crveni ko rakovi istom pusti ovaj jedan goluba, i sad svi gledamo sta ce da bude , na kraju smo se razocarali pravo
-svjetsko prvenstvo 98, nema se para za hljeba, jedan se 3 dana jede, a kamoli za panini slikice i album, sjedimo na stadionu i skoro placemo od muke sto nemamo za slikice, kad tamo preko puta dolazi golf dvojka i vlasnik donosi potrebstine za radnju, ode jedan i vrati se kaze pun gepek slikica, predlozi jedan hajde da ih ukrademo, taktika se pravila kao da smo specijalci, ukrademo slikice i bjezanija, popunili albume, gledamo cuvene ''zlatne'' slikice i dijelimo po komsiluku paketice, bacamo ih od srece. Dolazim kuci stari ceka ko zapeta puska sa kaisom u ruci, isto bik samo sto para iz nosa ne ide. Nisam mogao da sjedim 4 dana na dupetu
-pa sam sjedao u napustena auta po parkinzima i vozio drugare po sarajevu a onda i po svijetu, dok mi nisu rekli da u autima ima mina i da nikad ne ulazim u ta auta
samo kad se sjetim kad sam bio maili
- jedna tamo
#1161 Re: kad sam bio mali
volim ovu temu 
- terra_incognita
#1162 Re: kad sam bio mali
ahahahhahasheilak wrote:a vrtićkih šejtana, mati mila![]()
@terra
a ja te se sjećam sa teme "astrologija" i prenese me
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1164 Re: kad sam bio mali
sjećam se jasheilak wrote:a vrtićkih šejtana, mati mila![]()
@terra
- sheilak
#1165 Re: kad sam bio mali
srsly?
Onda znas kako je tesko odoljeti njihovim čarima!
Onda znas kako je tesko odoljeti njihovim čarima!
-
Frooteky
#1166 Re: kad sam bio mali
Treba ubacit običnih kornjača u Jalu možda i mutirajusemlaca wrote:Redovno spavala na tuti.
Bila ubjeđena da nindža kornjače žive u Jali.
- Chmoljo
#1167 Re: kad sam bio mali
sjećam fakat
tamnoplavo pakovanje i mislim da su mi starci miion puta kupili te bojice
i svaki put sam mislio - e odsad ću bolje crtati
i svaki put sam mislio - e odsad ću bolje crtati
- sheilak
#1168 Re: kad sam bio mali
Da, da, one i masne bojice i flomasteri (pogotovo sve nijanse roze), pa vodene boje i tempere aero
(bijelu je fakat bilo teško naći, za nju su se davale najbolje salvete
).
Taj osjećaj, kad ih nove dobiješ...neopisivo.
Taj osjećaj, kad ih nove dobiješ...neopisivo.
- Chmoljo
#1169 Re: kad sam bio mali
da... sjećaš se onog plastelina
pozadi je bila slika - neko dijete (možda curica?) sa lijepim figurama od plastelina... isto plavo, ali svijetlo-plavo pakovanje, žutim slovima pisalo PLASTELIN
mati draga, svaki put pokušam kopirati, a svaki put mi bude ko da u kubizmu radim
mati draga, svaki put pokušam kopirati, a svaki put mi bude ko da u kubizmu radim
- sheilak
#1170 Re: kad sam bio mali
Šta znala, jela ga!
Ok, probala.
Najgore mi bilo kad je hladno, pa se skoro sledi (neću reći stvrdne
) i počne se mrviti. Joj, ludilo. Nešto sam kao pravila, svi me lafo hvalili (ma ni nalik prepoznatljivom)-možda su i u meni bili prepoznali sklonost kubizmu. 
Najgore mi bilo kad je hladno, pa se skoro sledi (neću reći stvrdne
- Chmoljo
- sheilak
#1172 Re: kad sam bio mali
kao da ga ti nisi probaoChmoljo wrote:
- Sunrise00
#1173 Re: kad sam bio mali
sheilak wrote:kao da ga ti nisi probaoChmoljo wrote:
- pustopoljina
#1174 Re: kad sam bio mali
i ja! imala ogromno pakovanje,mozda 36, svih mogucih bojaChmoljo wrote:sjećam se jasheilak wrote:a vrtićkih šejtana, mati mila![]()
@terra
- Chmoljo
#1175 Re: kad sam bio mali
jok ja... ne bih o tomesheilak wrote:kao da ga ti nisi probaoChmoljo wrote: