PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kockica_kockica

#1151 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by kockica_kockica »

dede merdzane wrote:
kockica_kockica wrote: Ja bas ne razumijem ovaj komentar.... pretpostavljam da je problem u tome sto sam ogorcena jer osoba sa gomilom godina nije u stanju razlikovati svibanj i srpanj? Meni je to samo odraz nepismenosti i manjka opceg /opsteg znanja...

Za boldirano sam prvo mislila da je greska u pisanju no kako je na oba mjesta napisano pogresno polako shvacam da nije slucajno nego namjerno pogresno slovo ubaceno... sramota ...
Ja nisam "legenda iz cetrdesetih" dapace puno sam mladja od tih pa znam razliku izmedju ova dva mjeseca...
Komentar nije bio prema tebi licno upucen. Medjutim ovo sad je malo bezobrazno. Zasto bi neko, koliko god godina imao, bio smatran nepismenim zato što ne zna nazive mjeseca na hrvatskom? Ti ih, pošto si haman pismena i puna opceg/opsteg znanja, vjerojatno/vjerovatno znas nabrojati i na makedonskom, madjarskom ili slovenackom jeziku?
Osoba koja radi u opcini/ drzavnoj instituciji, a koja se financira i iz mog dzepa, trebala bi znati 12 rijeci hrvatskog jezika koji je by the way jedan od sluzbenih jezika koji se govore u Bosni i Hercegovini.... Ako ne zna nek si zalijepi negdje ispod pulta pa nek svaki put pogleda koji je to mjesec, ako vec ne zna i nije u stanju da ih nauci...

Inace te mjesece u godini mogu bez problema nabrojati na makedonskom, slovenackom, bosanskom, hrvatskom, srpskom, i na jos barem tri svjetska jezika... Ali to nije tema danasnje emisije... :oops:
dede merdzane

#1152 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by dede merdzane »

kockica_kockica wrote: Inace te mjesece u godini mogu bez problema nabrojati na makedonskom, slovenackom, bosanskom, hrvatskom, srpskom, i na jos barem tri svjetska jezika... Ali to nije tema danasnje emisije... :oops:
:thumbup:
respo

#1153 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by respo »

shvatite da neki ljudi ne znaju to ne zato sto nece nego jednostavno im to ne ide u glavu
evo ja sam mjesam juni i juli ovako samo kad bi pomenuo ta 2 mjeseca ne bi znao koji je 6-i koji 7-i
pa onda pocnem nabrajati maj juni juli da znam koji je koji
jednostavno bez maja se ne mogu snaci koji je koji
bubi_mama

#1154 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by bubi_mama »

respo wrote:shvatite da neki ljudi ne znaju to ne zato sto nece nego jednostavno im to ne ide u glavu
evo ja sam mjesam juni i juli ovako samo kad bi pomenuo ta 2 mjeseca ne bi znao koji je 6-i koji 7-i
pa onda pocnem nabrajati maj juni juli da znam koji je koji
jednostavno bez maja se ne mogu snaci koji je koji
Većina nas se snalazi na isti način, meni je avgust orjentir, ali razlika je da ista ta većina ne radi na šalterima javnih ustanova, i to nam ne treba. Ali u slučaju salterske sluzbenice, je drugi par cipela.
Njen posao i dužnost je da ZNA. I jeste nepismena. A te famozne mjesece smo svi učili u školi bilo da smo 70 i neko godiste, ili mladji. I moj sin ih je učio u drugom osnovne a on je 2003 god.
Ja sam nedvno imala okršaj sa gospodjom koja radi na preuzimanju pasosa. Ali ne raspravljam se ja puno, samo odem i tražim šefa, riješila problem u sekundi. Ne treba se uopste sa njima na salteru puno smarati, jer samo možemo doživjeti da nas ponizavaju.
Znam svoja prava, i ne dam da me iko maltretira.
Baby Jane

#1155 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by Baby Jane »

Prije nekih godinu i nesto dana, odem ja do sluzbe za poslovanje sa strancima (jer su mi rekli da formulare za radne dozvole i vize niti mogu faxom poslati niti imaju bilo gdje dostupni nego kod njih na stupu). Popnem se gore, dodjem na onu kvazi recepciju, objasnim sta i kako, posalju me u neku trecu sobu, tamo 4 ogromna stola, jedna zena se svadja s nekim na tel, ostala trojica u nekoj zustroj raspravi oko sverca i pijace sa 5. osobom koja je bila tu (svratio co'jk da sta popije, upita se). Uspjela sam iz treceg pokusaja da privucem paznju i da im kazem sta mi treba, nakon cega su mi rekli da sjednem i da sacekam dok ova godspodja na telefonu zavrsi razgovor. Naravno, u kancelariji jedna slobodna stolica na kojoj stoji kilogram baklave u mecavoj kesi. Sta cu, podignem baklavu na krilo, sjednem, dok 5. osoba dimi i naginje casicu rakije.

Gamad.
kockica_kockica

#1156 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by kockica_kockica »

Jednom prilikom sam vadila neke papire... nebitno koje...
Elem u sobi gdje se kao predaju ti papiri pitam zenu sta mi sve treba. Dala ona meni papir i oznacila ona dokumente koji mi trebaju.

Nakon 7 dana "ganjanja" spomenutih papira ...

Udjem kod iste tete koja mi je dala onaj papir. Papir drzim u tasni... Vise puta provjerila jesu svi dokumenti tu.... Predam dokumente...
Gleda teta jedno dva minuta, razmatra, prevrce one dokumente... Kaze meni teta nemate cipsovu prijavnicu.
Isučem iz tasne papir... Gledam, u popisane dokumente koje mi je dala, nema cipsove prijavnice na listi. Kazem ja njoj: jeste vi meni dali ovaj papir?
Kaze teta: jesam.
Pitam je: Da li vi ovdje vidite na listi cipsovu prijavnicu? Jesam vam lijepo rekla da radim i nemam vremena hodati 10 puta do vas i od vas, radi jednog papira, i zamolila sam da mi date listu dokumenata koje mi trebaju da izbjegnem uzimanje slobodnih dana?
Kaze teta: jeste rekli ste mi i nema cipsove prijavnice na listi.
Pitam je ja: Pa dobro zasto mi onda trazite prijavnicu?
Teta: da dokazete da stanujete na ovoj adresi.
Ja: Treba mi Vas sef...
Teta: nemojte se gospodjo nervirati. mozete cipsovu prijavnicu donijeti naknadno kad bude gotov xy papir.
Ja: ne necu vam donijeti prijavnicu ni tada, jer cips radi do 3, ja radim do 4, od 2 cipsu padne sistem koji ne radi ujutro do 10, a moje radno vrijeme pocinje u 8. tako da ja moram pola radnog vremena provesti da bi ako sistem proradi kad popiju kafu sluzbenice, da dodbijem prijavnicu, koja vama zapravo ne treba, ali volite vracati ljude. i pozovite vaseg sefa.

Dosao sef sluzbe: Izvolite gospodjo u cemu je problem?
Ispricam cijelu pricu, pokazem papir, i kazem da kult ganjanja papira nekad ima svoje granice.

Kaze sef: ne treba vam prijavnica, za 10 radnih dana dodjite po vas dokument, biti ce gotov.
respo

#1157 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by respo »

bubi_mama wrote: Većina nas se snalazi na isti način, meni je avgust orjentir, ali razlika je da ista ta većina ne radi na šalterima javnih ustanova, i to nam ne treba. Ali u slučaju salterske sluzbenice, je drugi par cipela.
Njen posao i dužnost je da ZNA. I jeste nepismena. A te famozne mjesece smo svi učili u školi bilo da smo 70 i neko godiste, ili mladji. I moj sin ih je učio u drugom osnovne a on je 2003 god.
Ja sam nedvno imala okršaj sa gospodjom koja radi na preuzimanju pasosa. Ali ne raspravljam se ja puno, samo odem i tražim šefa, riješila problem u sekundi. Ne treba se uopste sa njima na salteru puno smarati, jer samo možemo doživjeti da nas ponizavaju.
Znam svoja prava, i ne dam da me iko maltretira.
ma ne govorim ja konkretno o sluzbenici nego samo o tom "fenomenu" ne znanja koji je koji mjesec recimo po redu i slicno
respo

#1158 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by respo »

kockica_kockica wrote:Jednom prilikom sam vadila neke papire... nebitno koje...
Elem u sobi gdje se kao predaju ti papiri pitam zenu sta mi sve treba. Dala ona meni papir i oznacila ona dokumente koji mi trebaju.

Nakon 7 dana "ganjanja" spomenutih papira ...

Udjem kod iste tete koja mi je dala onaj papir. Papir drzim u tasni... Vise puta provjerila jesu svi dokumenti tu.... Predam dokumente...
Gleda teta jedno dva minuta, razmatra, prevrce one dokumente... Kaze meni teta nemate cipsovu prijavnicu.
Isučem iz tasne papir... Gledam, u popisane dokumente koje mi je dala, nema cipsove prijavnice na listi. Kazem ja njoj: jeste vi meni dali ovaj papir?
Kaze teta: jesam.
Pitam je: Da li vi ovdje vidite na listi cipsovu prijavnicu? Jesam vam lijepo rekla da radim i nemam vremena hodati 10 puta do vas i od vas, radi jednog papira, i zamolila sam da mi date listu dokumenata koje mi trebaju da izbjegnem uzimanje slobodnih dana?
Kaze teta: jeste rekli ste mi i nema cipsove prijavnice na listi.
Pitam je ja: Pa dobro zasto mi onda trazite prijavnicu?
Teta: da dokazete da stanujete na ovoj adresi.
Ja: Treba mi Vas sef...
Teta: nemojte se gospodjo nervirati. mozete cipsovu prijavnicu donijeti naknadno kad bude gotov xy papir.
Ja: ne necu vam donijeti prijavnicu ni tada, jer cips radi do 3, ja radim do 4, od 2 cipsu padne sistem koji ne radi ujutro do 10, a moje radno vrijeme pocinje u 8. tako da ja moram pola radnog vremena provesti da bi ako sistem proradi kad popiju kafu sluzbenice, da dodbijem prijavnicu, koja vama zapravo ne treba, ali volite vracati ljude. i pozovite vaseg sefa.

Dosao sef sluzbe: Izvolite gospodjo u cemu je problem?
Ispricam cijelu pricu, pokazem papir, i kazem da kult ganjanja papira nekad ima svoje granice.

Kaze sef: ne treba vam prijavnica, za 10 radnih dana dodjite po vas dokument, biti ce gotov.
quarterback

#1159 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by quarterback »

respo wrote: ma ne govorim ja konkretno o sluzbenici nego samo o tom "fenomenu" ne znanja koji je koji mjesec recimo po redu i slicno
meni zao sto nema jos veci smajli koji umire od smijeha :lol:
respo

#1160 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by respo »

lektore hoce li to
SmokingMan

#1161 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by SmokingMan »

JThomas wrote:ti sad k'o oni u hrvatskoj što titluju srpske filmove...
Joj najkrvavije me je kada titluju onog lika iz Srbije na 24 Kitchen...Pa mislim,stvarno...
sema911s

#1162 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by sema911s »

quarterback wrote:72. sam godiste i ne znam hr nazive mjeseci, ako je to nepismenost - ok, nepismen sam
nisi jedini meni cirilica neide usporim max. pa kontam koje je slovo,
quarterback

#1163 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by quarterback »

ja sam je u skoli ucio normalno kao i svi prije rata, sada, kada odem u rs se prilicno patim oko pisane cilirce sto nije ni cudo jer je nisam nikada volio pa sam je pisao samo u onim sedmicama kada smo je morali pisati u skoli a i to je bilo samo tokom par razreda, nekada kasnije, kod kasnijih razreda su nas popustili s tim

jasno je da to nije za pohvalu medjutim iako je cirilica sluzbeno pismo u bh meni licno ne treba, smatram je arhaizmom i nabijanjem na nos tradicije i inata svima drugima

kad engleski bude na cirilici prihvaticu se ponovo ucenja iste, u svakodnevnom zivotu meni je potrebna taman koliko i kineski
respo

#1164 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by respo »

ja je cirilicu znam citati al pisati nemam pojma

otisao poslije rata u bg i posto dugo nisam koristio cirilicu
citam ja pectopah
kontam sta mu je to
kad ono na cirilici pise restoran ;D
quarterback

#1165 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by quarterback »

ja nedavno nakon par dana u rs nekako mentalno predjem na cirilicu i vozim se tako cestom vidim pise CAMP, kontam sta je sad SAMR majke ti mile :lol:
VenomousV

#1166 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by VenomousV »

:lol:
Jasminak

#1167 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by Jasminak »

posto slucaj spada u recimo losu uslugu napisat cu ga i ovdje.. jutros u 11.00h u restoranu u Titovoj ulici, imala sam neugodno iskustvo sa jednom radnicom i navodno seficom, mislim da se zove Amila.. narucila sam jedan Happy Meal i dala novacanicu od 50KM.. djevojka mi je odmah izdala racun, medjutim, posto nije imala sitna za kusur odlazi do sefice i dolazi sa odgovorom da me ne mogu usluziti jer mi nemaju vratiti kusur.. pozvali smo seficu koja nam je, drzeci ruke u dzepovima, rekla da nas ne mogu usluziti ako mi nemamo sitna, jer ima banke nisu jos donijele novac.

interesuje me je li to "propust" zaposlenih ili praksa u BiH Mc restoranima ili inace u svim Mc restoranima sirom svijeta, jer mi se ovo prvi put desilo?????? ako neko zna kontakt kome se mogu zaliti, neka mi napise.. hvala :)
Nabucco

#1168 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by Nabucco »

Sjediste Mc'-a se nalazi na Marin Dvoru, Ulica titova ( ne znam tacno broj). Tacno preko puta onog velkog parka (sto ima kao velku trubu). Ulaz sa glavne ceste.. Pokusaj tu :roll:
respo

#1169 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by respo »

to je praksa svuda u svijetu i to nisam cuo samo za mcd
to ti je ono ako te ne mogu usluziti u potpunosti necu te usluziti nikako
Edin H.

#1170 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by Edin H. »

respo wrote:to je praksa svuda u svijetu i to nisam cuo samo za mcd
Nije vala, praksa je da ti daju dzaba ako npr. predugo cekas, pa posto je ovo njihova greska da nemaju sitno trebali su je usluziti i ponuditi joj jelo na njihov racun.
respo

#1171 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by respo »

Edin H. wrote:
respo wrote:to je praksa svuda u svijetu i to nisam cuo samo za mcd
Nije vala, praksa je da ti daju dzaba ako npr. predugo cekas, pa posto je ovo njihova greska da nemaju sitno trebali su je usluziti i ponuditi joj jelo na njihov racun.
predugo cekanje i nemanje vracanja kusura nisu iste stvari
strong69

#1172 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by strong69 »

Ja sam sjedio u kafani hotela Bristol i racun od 12 KM htio da platim novcanicom od 50 KM. Konobarica nije imala sitno i rekla je da ide da rasitni. Vratila se nakon par minuta, vratila mi novac i rekla da nisam obavezan da platim racun jer ne mogu da mi vrate kusur.

Naravno da sam poslije toga dosao i platio tih 12 KM jer nerijetko sjednem i popijem kafu tamo. Ali me ovaj potez jako pozitivno iznenadio.
TRENT

#1173 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by TRENT »

Kupis cigare od 3km novcanicom od 20.I namjerno kao da to rade,pocnu ti vracati po pola marke,10,20 feninga,kusur od 17 maraka.
respo

#1174 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by respo »

strong69 wrote:Ja sam sjedio u kafani hotela Bristol i racun od 12 KM htio da platim novcanicom od 50 KM. Konobarica nije imala sitno i rekla je da ide da rasitni. Vratila se nakon par minuta, vratila mi novac i rekla da nisam obavezan da platim racun jer ne mogu da mi vrate kusur.

Naravno da sam poslije toga dosao i platio tih 12 KM jer nerijetko sjednem i popijem kafu tamo. Ali me ovaj potez jako pozitivno iznenadio.
alo poredis dvije firme
ako je u jednoj firmi tako ne znaci da je u drugoj
ja ti govorim za mcd vani da ovo nije prvi slucaj koji sam cuo a i vidio sam isto svojim ocima
to zasto je to tako pitaj nekog iz mcd a ne u bristolu
Edin H.

#1175 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ

Post by Edin H. »

respo wrote:
strong69 wrote:Ja sam sjedio u kafani hotela Bristol i racun od 12 KM htio da platim novcanicom od 50 KM. Konobarica nije imala sitno i rekla je da ide da rasitni. Vratila se nakon par minuta, vratila mi novac i rekla da nisam obavezan da platim racun jer ne mogu da mi vrate kusur.

alo poredis dvije firme
ako je u jednoj firmi tako ne znaci da je u drugoj
ja ti govorim za mcd vani da ovo nije prvi slucaj koji sam cuo a i vidio sam isto svojim ocima
to zasto je to tako pitaj nekog iz mcd a ne u bristolu
Gdje si bolan vani vidio da nemaju da vrate kusur, mozda u Crnoj Gori gdje zaokruzuju cijene?
Post Reply