Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
Korisničkoime

#1151 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Korisničkoime »

Ja nikada neću vjerovati da je Bake kriminalac ili da je pokrao izbore samo zato što to Avaz kaže, nisam i nikad ne bi glasao za njega ali moram priznati od kako ga Avaz pljuje sve se više nalazim u situaciji da istog branim što sebi prije ni zamislit nisam mogao jer ako je neko gori od Baketa to je Radončić (nije jedini ima njih još fajn).
Priča o Baketu kao velikom ratniku je toliko sramotna i smiješna da ga već sama ono diskvalifikuje svake iole ozbiljne podrške.
sarajlija_ba

#1152 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sarajlija_ba »

Korisničkoime wrote:Ja nikada neću vjerovati da je Bake kriminalac ili da je pokrao izbore samo zato što to Avaz kaže, nisam i nikad ne bi glasao za njega ali moram priznati od kako ga Avaz pljuje sve se više nalazim u situaciji da istog branim što sebi prije ni zamislit nisam mogao jer ako je neko gori od Baketa to je Radončić (nije jedini ima njih još fajn).
Priča o Baketu kao velikom ratniku je toliko sramotna i smiješna da ga već sama ono diskvalifikuje svake iole ozbiljne podrške.
I mene interesuje ovo prepucavanje između njih dvojice.
Mislim, Bakir kao predsjednik je 0 bodova.
Čudi me da ne podigne tužbu za klevetu protiv Radončića pa nek' se Fahro vadi na sudu ako nema dokaze.
Sumnjivo mi je to što ne podiže optužbu...
Korisničkoime

#1153 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Korisničkoime »

Akibh wrote:
Korisničkoime wrote:
wolf07 wrote:A jebo ga Mi-8! Pa jel cinjenica da smo imali nesto tih helikoptera ili nije??? Jesu li ti helikopteri letjeli za Bihac, Srebrenicu, Gorazde ili nisu??? Jesu li dosli dzabe ili su mozda placeni. I na koncu, to je uzeto kao primjer, a usput da ne zaboravimo da je zemlja bila pod embargom na uvoz bilo kakvog oruzja i sta sad vi ocekujete da vam neko pokaze priznanicu i racun kad, gdje i od koga je to kupljeno, ma nemojte bit smijesni!
Ma baš te Mi-8 :dance: ako zbog tebe ban ne popijem neću nikad. Ne govorim o nekim ličnim stvarima ovdje ali reći ću ti kratko jednu ličnu stvar iz tog perioda JA, ROV I 4 METKA drug. 4 HEBENA METKA, ČETIRI čovječe i ti si mi se našao nešto pričati o našim eskadrilama helikoptera. Čuj smiješan, majke mi volio bi tebe u tom rovu vidjeti kako gologuzoj raji pričaš o eskradrili Mi-8 helikoptera i kako su smiješni. Liku čitaš li ti šta ti pišem zolja 1000 DM u kući potpredsjednika Opštinskog odbora SDA. Upravo zbog tog embarga mnogi su pokrali boga oca jer se mogli vaditi i sad se vade na tu spiku "znaš na crno nema tu ni računa ni koliko sam dobio ni koliko sam platio". Uostalom halo majstore o čemu pričamo svi se do zuba naoružali Srbi, Hrvati i u HR i u BiH pa jbt. Albanci a mi sisamo veslo oni su htjeli voditi narod dobili su vodstvo, oni su poveli narod u nezavisnost narod ih je pratio, oni nisu ni kakav način mogli izbjeći rat i za isti nisu krivi ali kad je rat došao narod ih je pratio, trebali su vojsku narod se odazvao, trebali su jedinstvo narod im ga je dao, trebali su podršku narod im je pružio. Narod je rekao hoću branit ću, hoću stati ću u rov, hoću pućat ću, hoću ubit ću a oni njemu pušku sa 4 METKA i praznu priču koju ti ovdje prosipaš. Ako ništa onda narod makar nije zaslužio tu praznu priču o babinom ratniku i milijardama koje su otišle u nevidljive eskadrile helikoptera.
Izvini, ali ja te vecinom nisam razumio.
Ja i stari smo pocetkom rata kupili dvije automatske, municiju, jednu zolju, nekoliko bombi...Kasnije, kad je bilo kasno, smo skontali da je to bilo premalo i pravo nam je bilo vokri sto nismo prodali ficu i kupili jos jednu dvije zolje i puno vise municije. Srecom pa je u naselju bilo jos 20-ak slicnih pa smo sa tim oruzjem odbranili naselje pocetkom rata
Znaci, sa tim oruzjem je odbranjeno naselje u aprilu, uspjeli smo sacuvati majku, sestre, komsije...
SDA ko SDA, bilo je i jos uvijek ima svega, kradja, lopovluka, mafije ali ja ovom potpredsjedniku OO SDA i slicnim cestitam jer je pomogao da ostanem ziv, kao i moji starci, sestre...To je najvaznije
Dok su drugi paradirali za mir on je nabavljao oruzje i tusio ga, normalno...

Sjecam se i ja jedne akcije, imam osam metaka pa kontam kad ispucam 7 imam i noz, branicu se sa njim. A onda je stigla 7. muslimanska sa 3 tenka, 4-5 VBR-ova na kamionima i stotinama raketa, nekoliko hiljada ljudi sa ful opremom, logistikom ko u prici.. Jeb
Da ne idem u detalje samo ću reći da nama nije stigla 7. Muslimaska niti bilo koja druga brigada ni tenk, ni VBR, bilo je i para ni one nisu bile problem kao i ljudi i njih je bilo ko u priči ali ne i oružja kao ni municije. Znam šta su SDA-ovci u mom kraju tušili - pare i sigurno mi oni nisu pomogli da ostanem živ. Znači imali smo ljude, imali smo pare, pare smo dali a šta sam dobio već sam ti naveo. Znam i sam da nije bilo svugdje isto ne mogu ja ove moje trpati u isti koš sa ljudima u drugim krajevima koji su ostali čistog obraza.
zambaklija

#1154 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by zambaklija »

nama je bog davno okrenuo leđa......
Korisničkoime

#1155 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Korisničkoime »

sarajlija_ba wrote:
Korisničkoime wrote:Ja nikada neću vjerovati da je Bake kriminalac ili da je pokrao izbore samo zato što to Avaz kaže, nisam i nikad ne bi glasao za njega ali moram priznati od kako ga Avaz pljuje sve se više nalazim u situaciji da istog branim što sebi prije ni zamislit nisam mogao jer ako je neko gori od Baketa to je Radončić (nije jedini ima njih još fajn).
I mene interesuje ovo prepucavanje između njih dvojice.
Mislim, Bakir kao predsjednik je 0 bodova.
Čudi me da ne podigne tužbu za klevetu protiv Radončića pa nek' se Fahro vadi na sudu ako nema dokaze.
Sumnjivo mi je to što ne podiže optužbu...
Ma po meni je to strategija Radončića zna odakle može najviše glasača da odbije i za sebe pridobije za slijedeće izbore. Uz to ponudio je Baketu da pređe u njegovu stranku kada je ovaj izgubio unutar stranačke izbore od Tihića a Bake odbio. Ima tu malo i sujete valjda je Fahro kontao da mu je Bake dužan nakon svega šta je uradio za njega a ovaj odbio da pređe u njegovu stranku te ostao na neki način sa Tihićem.
Ne znam što ga ne tuži ne sumnjam da Bake ima svojih talova kao i skoro svi političari u BiH ali ne bi ni sam sebi vjerovao kad bi svoju izjavu u Havazu pročitao.
Bake kao predsjednik nakon Šaje i Gašije i one curice od inspektora te njegovog "ratovanja" po BiH meni nikad i nije dolazio u obzir kao ni sada.
sarajlija_ba

#1156 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sarajlija_ba »

Korisničkoime wrote: Ma po meni je to strategija Radončića zna odakle može najviše glasača da odbije i za sebe pridobije za slijedeće izbore. Uz to ponudio je Baketu da pređe u njegovu stranku kada je ovaj izgubio unutar stranačke izbore od Tihića a Bake odbio. Ima tu malo i sujete valjda je Fahro kontao da mu je Bake dužan nakon svega šta je uradio za njega a ovaj odbio da pređe u njegovu stranku te ostao na neki način sa Tihićem.
Ne znam što ga ne tuži ne sumnjam da Bake ima svojih talova kao i skoro svi političari u BiH ali ne bi ni sam sebi vjerovao kad bi svoju izjavu u Havazu pročitao.
Bake kao predsjednik nakon Šaje i Gašije i one curice od inspektora te njegovog "ratovanja" po BiH meni nikad i nije dolazio u obzir kao ni sada.
Nebitna je tu i stranka i sve ostalo kad te neko napravi lopovom i to radi konstantno. Za takve stvari treba podići tužbu i zdra'o. Kažem da mi je sumnjivo što Bakir nije podnio tužbu. Imam osjećaj da Fahro ne lupa bezze nego da ima dokaze za ono što tvrdi. Možda se Bakir boji da se neće to i na sudu dokazat' da je taldžija...
Korisničkoime

#1157 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Korisničkoime »

sarajlija_ba wrote:
Korisničkoime wrote: Ma po meni je to strategija Radončića zna odakle može najviše glasača da odbije i za sebe pridobije za slijedeće izbore. Uz to ponudio je Baketu da pređe u njegovu stranku kada je ovaj izgubio unutar stranačke izbore od Tihića a Bake odbio. Ima tu malo i sujete valjda je Fahro kontao da mu je Bake dužan nakon svega šta je uradio za njega a ovaj odbio da pređe u njegovu stranku te ostao na neki način sa Tihićem.
Nebitna je tu i stranka i sve ostalo kad te neko napravi lopovom i to radi konstantno. Za takve stvari treba podići tužbu i zdra'o. Kažem da mi je sumnjivo što Bakir nije podnio tužbu. Imam osjećaj da Fahro ne lupa bezze nego da ima dokaze za ono što tvrdi. Možda se Bakir boji da se neće to i na sudu dokazat' da je taldžija...
Iskreno bilo bi prvi puta da Havaz ima dokaze za tako krupne tvrdnje. Nije mislim ni Tihić nikad tužio Avaz zbog prozivanja da je srpski čovjek i da u biti i nije "pravi" logoraš. Teško je tako nešto dokazati na sudu jer se mora utvrditi izvan svake razumne sumnje a to možeš jedino ako neka od strana progovori tj. da ti onaj ko je dao pare dođe na sud i kaže jesam dao sam Baketu toliko i toliko a on je meni za uzvrat evo vidite omogućio ovo i ovo ili da je su takvu situaciju organi zaduženi za takve stvari snimile. Zato se svi odmah na to i vade pa kažu hajd dokaži a svaka budala vidi da nešto ne štima. Talova ima ali najveći problem je taj koji to piše to ti je kao u priči o djetetu koje je stalno vikalo vuk, vuk pa kad je vuk jednom zaista naišao niko mu nije vjerovao.
popajic

#1158 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

sarajlija_ba wrote:
Nma ovdje nista cudno.
Bake ne podnosi tuzbu iz prostog razloga sto zna da bi debelo nagraisao.
Pljuvanjem jednog po drugom zabavljaju narod , gade se narodu , ALI , na zalost i pridobijaju dio naroda kome je lakse da ne misli svojom nego glavom jednog od ove dvojice prevejanih manipulatora. :oops:
Ni Fahro nikad ne bi podnio zvanicnu tuzbu protiv nekadasnjeg taldjije jer bi i on debelo nagraisao.
ultima_palabra

#1159 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

Manje-više obojica pričaju istinu... samo što je preuveličavaju i ne mogu dokazati. Jbg bili su bliski tolike godine i sad znaju puno stvari jedan o drugom... kao bračna svađa :-D

Trebali bi izazvati jedan drugoga na revolveraški dvoboj :D To bi bio civilizacijski iskorak (da parafraziram Nikolaidisa) 8-)
nellington

#1160 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by nellington »

Image

Princ je spreman.
ultima_palabra

#1161 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

Baš mu dobro stoji :D
nellington

#1162 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by nellington »

ultima_palabra wrote:Baš mu dobro stoji :D
Dobar, loš, Bakir :D
Banksy

#1163 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Banksy »

sarajlija_ba wrote: Za takve stvari treba podići tužbu i zdra'o. Kažem da mi je sumnjivo što Bakir nije podnio tužbu. Imam osjećaj da Fahro ne lupa bezze nego da ima dokaze za ono što tvrdi. Možda se Bakir boji da se neće to i na sudu dokazat' da je taldžija...
Sasvim obratno.
U ovom slučaju Radončić je taj koji se treba obratiti tužilaštvu ako ima dokaze za svoje tvrdnje. A nema ih. Ili ih ima, ali oni vjerovatno kompromituju i njega, skupa s Bakirom, pa mu onda ostaje samo medijska hajka.
Logično je da Bakir ne reagira, jer svaka nova tužba, sudovi i koješta samo bi ga uvukli u Radončićevu mrežu. Neko ga je dobro savjetovao da miruje i da se pravi lud.
Neovisno o ovom slučaju, generalno, evidentno je da Radončićevo pljuvanje svih po redu postaje kontraproduktivno i već njemu samom nanosi više štete nego onima na koje cilja ...
amujcic_sa_bih

#1164 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by amujcic_sa_bih »

Banksy wrote: U ovom slučaju Radončić je taj koji se treba obratiti tužilaštvu ako ima dokaze za svoje tvrdnje. A nema ih. Ili ih ima, ali oni vjerovatno kompromituju i njega, skupa s Bakirom, pa mu onda ostaje samo medijska hajka.
Logično je da Bakir ne reagira, jer svaka nova tužba, sudovi i koješta samo bi ga uvukli u Radončićevu mrežu. Neko ga je dobro savjetovao da miruje i da se pravi lud.
Neovisno o ovom slučaju, generalno, evidentno je da Radončićevo pljuvanje svih po redu postaje kontraproduktivno i već njemu samom nanosi više štete nego onima na koje cilja ...
Ima jedna mala caka koju mi ne zelimo da vidimo, a glasi, da bi Bakir, Suljo i ko zna ko tuzio Gosp. Radoncica, nema osnova, jer Gosp. Radoncic ne pise tekstove, nije nikakav urednik a kamo li glavni urednik Avaza, tako i da neko tuzi Fahru pada ne sudu jer Fahro neme "pravno" dodira s tim, on jeste vlasnik novina ali ne uredjuje "pravno gledano" novine, tako da bi se mogao samo tuzici novinar i urednik istih, ali kako ih Fahro mjena onda se tu vidi da su ti ljudi potrosna roba (svako 6 mjeseci ih mjenja), s tim u vezi ne vrijedi ga tuziti, ni sad ni prije dok je radio u Avazu jer nije imao ni jednu funkciju koja je vezana za urednistvo, a to sto on utice najnormalnijim putem na pisanje to je drugi par rukava, ali ima tu jedna caka koja me zarko interesuje, nedavno je Bakir takoreci zaprijetio Fahri i Avazu izjavom "ovo nije prvi sukob Avaza i SDA, ali je posljednji" sta se u toj izjavi krije, znam iz prvog izvora da su se ljudi oko Fahre i sam Fahro dobro zapitali sta to Bakir ima, sta to nagovjestava, sta to zeli reci, pa su se uzmuvali i poceli rafalno sta on prijeti, kako on moze prijetiti Fahri a lijepo Bakir rekao Avaz i SDA, pa se i MUP ne zeli upletati u to jer niko ne prijeti Fahrudinu Radoncicu, barem ne iz tih izjava. Ako je Fahrudin Radoncic = Avaz, e onda je moze Bakir zakucao na prava vrata, ili je stavio kljucu u bravu neke sehare, ili sta vec, a zaista bih volio znati sta je u pitanju, ili je to samo nastavak Tihiceve izjave sa Novogodisnje press konferencije gdje je izjavio parafraziram "uskoro ce se znati, koliko je, kojim putevima i kako osnovan i finansijran Avaz, ali ne jos, ima jos neke stvari da utvrdimo i dokaze prikupimo" sto je ipak opasan napad na temelje Avaza.

*Mi smo jadni, prvo ne postujemo sebe i svoje, pa kako ce onda postovati nas kao narod, nije valjo Alija (jedase mu mater, lopov i ko zna sta vec), pa onda nevalja Beriz Belkic ( i njemu jedase sve), pa ne valja Suljo (nespodoban da radi, ruzan, klempav, srbin, izdajica) pa nevalja nam ni Haris Slijadzic (njemu ni jedan clan plemena/loze vise nece biti miran) sad nevalja ni Bakir (jedat ce mu mamu dragu do kraja mandata), ne valja nam ni Reis Mustafa ef. Ceric (valjda je i on lopov, a covjek dobitnik jedne od najvecih priznanja na svijetu, kolege po priznanju su mu Karter i Mendela), ne valja nam ni Adil Zulfikarpasic (previse bogat bosnjak, ne djeli ovoj sirotinji da sjede po kafama), ne valja nam ni Tunjo (blebece gluposti, stari matorac, ohrndani starac), ne valja nam ni Sidran (druzi se sa Nemanjom Kusturicom), ne valja Zlaja (vodi socijal DEMAGOSKU partiju, ljevicar, europejac, intelektualac, profesor, sve to ne valja) ne valja nam Radoncic (biznismen, crnogorac, twist tornjac, sve stekao na racun SDA a sad ih pljuje, gibeti i udara sa svih strana) ne valja nam ni Terza (kako ce valjati bisvi SDA-ovac)...namjerno sam pobrojao sve kojih sam se sjetio..da mi izvinu oni koje nisam naveo.

Ljudi Boziji valja li nama iko. Ima li i jedan Bosnjak da nama valja, da je nama iko covjek prvo. Tacno se vidi na ovom primeru da su LJUDI/LUDI (samo izbacis iz rijeci slovo "J"), pa jesmo li mi normalni, niko nam ne valja a sami necemo da se uzmemo u kostac s problemom, hocemo da nam drugi rijesavaju nase probleme, da nam daju sve a mi cemo onako poput ovaca da sjedimo i plandujemo, prezivamo, sta vec rade ovce u stadu!

Ja jos nikad za ovih 15-20 godina nisam cuo ni jednog Srbina ni Hrvata da jedu mater Karadzicu, Mladicu, Milosevicu, Obrvanu, Plavsicki, Dodiku, Bosicu, Cavicu, Susku, Bobanu, Tudzmanu, Cavicu, Ljubicu, Raguzu, i Bog sami zna kome god jos, haj sto mu ne jedu mamu, pleme i sta vec se moze jos jedati oni koji su ostali s njima, nego mu ne jedu isto to ni oni koji su svo vrijeme Agresije bili tu s nama, jeli posljednje komade hljeba, skrivali se s nama u podrumima, bjezali od granatiranja i trcali pod snajperima, ni oni im ne jedu niti psuju ista, sute ko zaliveni svi, ali ne mi dobri Bosnjani, te mu majku, te mu babu, te mu sestru, te da Bogda mu se pleme zatrlo, te ovo te ono.

E stvarno smo nula od nacije, od naroda, od ljudi ili da ipak izbacim "j" iz rijeci i kazem STVARNO SMO L(j)UDI
ultima_palabra

#1165 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

amujcic_sa_bih wrote:*Mi smo jadni, prvo ne postujemo sebe i svoje, pa kako ce onda postovati nas kao narod, nije valjo Alija (jedase mu mater, lopov i ko zna sta vec), pa onda nevalja Beriz Belkic ( i njemu jedase sve), pa ne valja Suljo (nespodoban da radi, ruzan, klempav, srbin, izdajica) pa nevalja nam ni Haris Slijadzic (njemu ni jedan clan plemena/loze vise nece biti miran) sad nevalja ni Bakir (jedat ce mu mamu dragu do kraja mandata), ne valja nam ni Reis Mustafa ef. Ceric (valjda je i on lopov, a covjek dobitnik jedne od najvecih priznanja na svijetu, kolege po priznanju su mu Karter i Mendela), ne valja nam ni Adil Zulfikarpasic (previse bogat bosnjak, ne djeli ovoj sirotinji da sjede po kafama), ne valja nam ni Tunjo (blebece gluposti, stari matorac, ohrndani starac), ne valja nam ni Sidran (druzi se sa Nemanjom Kusturicom), ne valja Zlaja (vodi socijal DEMAGOSKU partiju, ljevicar, europejac, intelektualac, profesor, sve to ne valja) ne valja nam Radoncic (biznismen, crnogorac, twist tornjac, sve stekao na racun SDA a sad ih pljuje, gibeti i udara sa svih strana) ne valja nam ni Terza (kako ce valjati bisvi SDA-ovac)...namjerno sam pobrojao sve kojih sam se sjetio..da mi izvinu oni koje nisam naveo.

Ljudi Boziji valja li nama iko. Ima li i jedan Bosnjak da nama valja, da je nama iko covjek prvo. Tacno se vidi na ovom primeru da su LJUDI/LUDI (samo izbacis iz rijeci slovo "J"), pa jesmo li mi normalni, niko nam ne valja a sami necemo da se uzmemo u kostac s problemom, hocemo da nam drugi rijesavaju nase probleme, da nam daju sve a mi cemo onako poput ovaca da sjedimo i plandujemo, prezivamo, sta vec rade ovce u stadu!

Ja jos nikad za ovih 15-20 godina nisam cuo ni jednog Srbina ni Hrvata da jedu mater Karadzicu, Mladicu, Milosevicu, Obrvanu, Plavsicki, Dodiku, Bosicu, Cavicu, Susku, Bobanu, Tudzmanu, Cavicu, Ljubicu, Raguzu, i Bog sami zna kome god jos, haj sto mu ne jedu mamu, pleme i sta vec se moze jos jedati oni koji su ostali s njima, nego mu ne jedu isto to ni oni koji su svo vrijeme Agresije bili tu s nama, jeli posljednje komade hljeba, skrivali se s nama u podrumima, bjezali od granatiranja i trcali pod snajperima, ni oni im ne jedu niti psuju ista, sute ko zaliveni svi, ali ne mi dobri Bosnjani, te mu majku, te mu babu, te mu sestru, te da Bogda mu se pleme zatrlo, te ovo te ono.

E stvarno smo nula od nacije, od naroda, od ljudi ili da ipak izbacim "j" iz rijeci i kazem STVARNO SMO L(j)UDI
Šuplja... ljudi se ne ocjenjuju prema tome koje su nacije, nego šta su uradili. Ako Bakir podržava svog prijatelja kabadahiju i kriminalca, to je loše. Ako Bakir pokrene inicijativu pred Ustavnim sudom za ukidanje diskriminirajućeg zakona u manjem entitetu, to je dobro. Ako Zlatko postavlja nesposobne ljude na važne funkcije, to je loše. Ako Zlatko ode par dana u Ameriku i održi sastanke sa važnim ljudima i predavanje na eminentnom univerzitetu o situaciji u BiH, to je dobro. Saberemo pluseve i minuse, i donosimo sud o čovjeku :)

A Srbi i Hrvati su ljudi kao i Bošnjaci... opterećeni svojim brigama, jebu mater ovima i onima pa brzo sve zaborave. Takav je život i stanje svijesti danas kod nas.

Ovo boldano je toliki bezobrazluk da bih ti složio ban ko Trebević... srami se :oops:
sablja2011

#1166 Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sablja2011 »

Evo neki dan čitam kako se Fahro tobože samoprozvani lider opozicije u BiH nasekirao zbog intervjua koji je Bakir dao u Oslobođenju.Stvarno ne znam šta je tu sporno, neka mu neko kaže da ipak on sam to pročita.
Ali Kamber iz Sanskog Mosta je u svojoj novoj knjizi koja je posvećena Fahri detaljno opisao Fahrin dolazak na predizborni skup u S.Most, scena je kao iz holivudskih filmova i fakat je čovjek to sve tako uradio.Uglavnom ispade Fahro štićenija ličnost od Obame sa velikom kolonom crnih džipova, stilistima, pratnjom ali ipak pred polupraznom dvoranom, jer ipak narod u Krajini razmišlja svojom glavom.
amujcic_sa_bih

#1167 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by amujcic_sa_bih »

@ultima_palabra: evo sramim se, ali bi me vise trebal biti sram sto pripadam Bosnjackom narodu, ali ja ipak jos ni jednog nisam cuo da navedenijm pruje ista, a Bogami nasi ne zatvaraju usta, ustaju i lijezu u krevet s tim rijecima na ustima
sumirprimus

#1168 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sumirprimus »

amujcic_sa_bih wrote:@ultima_palabra: evo sramim se, ali bi me vise trebal biti sram sto pripadam Bosnjackom narodu, ali ja ipak jos ni jednog nisam cuo da navedenijm pruje ista, a Bogami nasi ne zatvaraju usta, ustaju i lijezu u krevet s tim rijecima na ustima
jesil kad sjedio s kojim srbinom,hrvatom,promuhabetio kad koju uz serbe,kahvu,pivu sta god?
pa da mozes tvrdit da nijedan nije nikad???
amujcic_sa_bih

#1169 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by amujcic_sa_bih »

sumirprimus wrote:
amujcic_sa_bih wrote:@ultima_palabra: evo sramim se, ali bi me vise trebal biti sram sto pripadam Bosnjackom narodu, ali ja ipak jos ni jednog nisam cuo da navedenijm pruje ista, a Bogami nasi ne zatvaraju usta, ustaju i lijezu u krevet s tim rijecima na ustima
jesil kad sjedio s kojim srbinom,hrvatom,promuhabetio kad koju uz serbe,kahvu,pivu sta god?
Jok, eto nek si ti! Hallo lave, ja sam djete ovog grada, a to nesto govori!
Banksy

#1170 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Banksy »

amujcic_sa_bih wrote:
sumirprimus wrote:
Što je najtužnije, možda zaista i jesi ...
nellington

#1171 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by nellington »

sumirprimus wrote:
Za ovaj zaključak je morao sjediti sa svakim Srbinom i Hrvatom u Sarajevu. Tolika kahva bi mu naškodila.
sumirprimus

#1172 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sumirprimus »

amujcic_sa_bih wrote:
sumirprimus wrote:
doduse ja sam iz provincije :evil:
pa ti pokusavam na fin nacin ukazat na nebuloze koje kuckas,al vidim ne ide... :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1173 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chmoljo »

opsovao bi Jovo, ali on je prevelik gospodin za to.

Čedo Domuz ne treba da psuje, njegova sahrana je dovoljno rekla.

ili Zlatna Lasta - Saša Petrović, heroj iz moje ulice...

ili Šućur, zlatni ljiljan, ili Sveto Pudarić... tako, neki beznačajni likovi...

a ti si se svojski potrudio da dobiješ ban :) taman da ne znam ni za jednog od ovih gore ljudi, i još hejbet njih...

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila”
» amujcic_sa_bih
hzsa22

#1174 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by hzsa22 »

Fol Fahri ukradena pobjeda. Sreca pa je to doslo iz slobodnog i nezavisnog Dnevnog Avaza, inace bi covjek mogao svasta pomisliti.
Bosnolog

#1175 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Bosnolog »

Izetbegović: Sud treba da kaže ko je kriv za Dobrovoljačku

SRNA - 22.01.2012 14:14
Image

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je danas, povodom odluke Tužilaštva o obustavljanju istrage u slučaju "Dobrovoljačka", da bi "sudovi, osim što znaju ko nije kriv, onda trebalo da kažu i ko jeste kriv".
Izetbegović je naglasio da se formiranje Savjeta ministara BiH ne može vezati za slučaj "Dobrovoljačka" i istakao da bi BiH mogla do uđe u novi period nerazumijevanja zbog sporosti sudova.
"Zamolio bih sudove da budu brži, hrabriji i neka kažu šta se desilo širom BiH", rekao je Izetbegović na sesiji "Krug 99".
Na pitanje šta očekuje od današnjeg razgovora lidera SNSD-a i SDS-a, Izetbegović je naglasio da u ovom času očekuje ljutnju i izjave koje neće biti od pomoći, ali na kraju očekuje da "svi shvate da se mora više činiti za narod". :D
Izetbegović je rekao da se napredak u BiH može postići razumijevanjem i dogovorom, a ne da Bošnjaci stalno očekuju da dođe neki međunarodni sudija i ''udari čekićem od sto'', a Hrvati smatraju da su obespravljeni u BiH, što su sigurno djelimično u pravu, ali ne i kada na teritorijama gdje oni dominiraju rade to isto.
On je istakao da bi poruke onih koji vole BiH trebalo da budu - da nema cijepanja BiH, novih entiteta niti relativiziranja onoga što se desilo u BiH, a druga je da BiH ne može naprijed bez kompromisa i dijaloga.
"Niko ne posjeduje stoodstotnu istinu, pa ni bošnjačka strana'', rekao je Izetbegović.
Prema njegovim riječima, u BiH postoje tri istine i mora se tražiti put da svi naprave jedan korak prema srednjem rješenju, za šta je dobar primjer dogovor o Savjetu ministara BiH i ostalim pitanjima, a što je iz raznih sredina posmatrano kao kapitulacija.
On je podsjetio da su neki mediji u Sarajevu tvrdili da je platforma kapitulirala prilikom pravljenja kompromisa o formiranju Savjeta ministara BiH, neki mediji iz Mostara su isticali da su dva HDZ-a kapitulirala jer su priznali SDP kao multietničku stranku koja predstavlja, između ostalog, i Hrvate, a mediji u Banjaluci su naveli da je ovo potpuna kapitulacija srpske strane i da nikada nisu lošije prošli.
"Te tri kapitulacije, kada se saberu i oduzmu, predstavljaju malu pobjedu BiH. Samo na takav način moći će se dalje ići u rješavanje ostalih bitnih pitanja", poručio je Izetbegović.
Govoreći o sukobu sa predsjednikom Saveza za bolju bodućnost Fahrudinom Radončićem, Izetbegović je rekao da je njegovo djelovanje štetno za BiH.
:shock: :? :-?
Post Reply