BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
VjecitiStudent

#1151 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by VjecitiStudent »

Tiger 033 wrote:
VjecitiStudent wrote:Ko prosle godine, kada nekoliko dana uopste nije radio pristup internetu preko BH Telekoma?
Brate jaka ti je ova pravo :-) ovdje sve pise http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=82151
"ODČEPILO PROČEPILO" i tako svaki dan od 16:00 dok ne OČEPI :D koristim ADSL od samog starta... nikad vecih problema s konekcijom nisam imao vise od 5min... :thumbup: jedinno cime sam bio NE zadovoljan to je LIMIT...ali eto i to se popravio kasno ali se popravilo.
Sredino novembra 2009. ti je takodjer besprijekorno radio pristup internetu preko ADSL-a bh telekoma?
Tiger 033

#1152 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Tiger 033 »

VjecitiStudent wrote:
Tiger 033 wrote:
VjecitiStudent wrote:Ko prosle godine, kada nekoliko dana uopste nije radio pristup internetu preko BH Telekoma?
Brate jaka ti je ova pravo :-) ovdje sve pise http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=82151
"ODČEPILO PROČEPILO" i tako svaki dan od 16:00 dok ne OČEPI :D koristim ADSL od samog starta... nikad vecih problema s konekcijom nisam imao vise od 5min... :thumbup: jedinno cime sam bio NE zadovoljan to je LIMIT...ali eto i to se popravio kasno ali se popravilo.
Sredino novembra 2009. ti je takodjer besprijekorno radio pristup internetu preko ADSL-a bh telekoma?
Da iiiii...tebi od kad je Telemach poceo raditi neJmas konstantnu konekciju kao ni brzinu...do danas je situacija NE promijenjena :-)Pazi NE branim BHtelekom jer su mi s ovim LIMITIMA zivce popili...ali je cinjenica sto se stabilnosti tice neJma ga u BiH boljeg...sad te pitam koliko kompanija koristi internet Telemach...toliko o stabilnosti...
VjecitiStudent

#1153 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by VjecitiStudent »

Tiger 033 wrote: Da iiiii...tebi od kad je Telemach poceo raditi neJmas konstantnu konekciju kao ni brzinu...do danas je situacija NE promijenjena :-)Pazi NE branim BHtelekom jer su mi s ovim LIMITIMA zivce popili...ali je cinjenica sto se stabilnosti tice neJma ga u BiH boljeg...sad te pitam koliko kompanija koristi iternet Telemach...toliko o pouzdanosti...
Aha, cak je i Telekom poslije izdao saopcenje o kvaru zbog kojeg se uopste nije moglo na internet izvan BiH, no tebi je to radilo ...
Sto se tice stabilnosti, kod nas, nazalost, nikakve objektivne statistike ili nezavisnog istrazivanja o tome nema, vec samo forumaske tlapnje prepune provajderskih spinova.

U isto vrijeme, same cijene je moguce vrlo lako provjeriti, i po tome, Telekom je jos uvijek donji.
veljaca

#1154 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by veljaca »

Sva ova prepucavanja mi lice na onu:

" Moje tata je bolji od tvoga tate ...."

:run:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1155 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

Šta je s mojomTV?
addem

#1156 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by addem »

IDEMO ZADNJI - DAJEMO NESTO i to tek kad nas konkurencija pritegne.
Mustang1

#1157 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Znaci moram im jos jedan mjesec poklonit 50.ak KM prekoracenja pa tek onda ce oni meni poklanjat :D
Hendrix

#1158 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Hendrix »

Ma ovo je gore od tog prepucavanja, ovde se ljudi svađaju i brane operatere kojima daju pare, nisu vezani za njih ko za tate :-D
Meni je interes da za manje para dobijem kvalitetnu uslugu, pa bio to bihnet, Telemach, TralalalaNET ili neko 16ti. Bio sam i na Logosoftu,Bihnetu,Globalnetu, i sad Telemachu, i promijeniću opet ako bude povoljnije na drugoj strani.

Ne branim nikoga nego pošteno govorim kako jest, ADSL je radio super...ali je preskup i limiti su bili smiješni, MojaTv također super radila....preskupa i samo 1Mbit, šteka na Youtube kad gledaš, Telemach jeftiniji i 10Mbit i nisam nikakvih problema imao do sada. Kako će biti sada na ADSL kada raja krene masovni download vidićemo, možda se i Telemach pokvari, ko zna, eto me na ADSL automatski... imate mogućnost izbora.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1159 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ladyblue18 »

Meni nije jasno ovo da cijena pretplate ostaje ista.
Koja je to tacno cijena?
Jer jednu cijenu placam ja za 20 a jednu neko drugi za 8 gb, i sad kad predju svi na flat, koja je to cijena? :-) :roll:
Mustang1

#1160 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Zensko :D :lol: Iste cijene ce ostat jer nema istu brzinu onaj koji ima 20 gb i 8 gb...cijena ce sada ovisiti o brzini a svi ce biti flat
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1161 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

ladyblue18 wrote:Meni nije jasno ovo da cijena pretplate ostaje ista.
Koja je to tacno cijena?
Jer jednu cijenu placam ja za 20 a jednu neko drugi za 8 gb, i sad kad predju svi na flat, koja je to cijena? :-) :roll:
Razlika u cijeni ostaje zbog brzine, a svi dobijaju flat.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1162 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ladyblue18 »

Pretpostavila sam da je tako nesto, ali da pitam ipak. :-)

Hvala momci. :D
Mustang1

#1163 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Zna li neko kakav im je onaj wireless modem ... Posto ce mi trebat wireless uskoro za mobitel da li da trazim od njih ili da kupim novi ...? Naravno nazvat cu i reci da mi je crko ovaj ..i jest pri izdisanju :D
Gogard

#1164 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Gogard »

neki wrote:
Gogard wrote:Mislim da je svima jasno da treba da predju na Telemach...Samo se pokusajte sjetiti kad vas je Telekom zadovoljio i u jednom pogledu? Kad stave 5Mbps brzinu downloada, 1Mbps uploada, flat paket po cijeni od 20KM onda se radujte, a do tada imate lijepo kablovski internet koji je u svakom pogledu 14 puta bolji od Telekoma.
Nek si se ti registrovao da nam to kazes :lol: jos jedan placenik..
Vidim da si glup pa se necu svadjati, jer kako kazu pametniji popusta. A za tvoju informaciju ja koristim 2 CITO paketa Telekoma i placam 440 KM mjesecno za ukupno 256 KB brzinu downloada (flat). Ako mislis da je to ok onda si ti mazohista. Serem se ja i na telekom i na telemach. ali ako ces da biram, onda biram kablovski jer zadovoljava moje potrebe konkretnije od telekoma. E bas jedva cekam da prebace pakete da vidim kako cete zadovoljno komentarisati...I za tvoju informaciju tu sam vec godinu dana ali ne komentarisem gdje me ne zanima ili se ne razumijem kao sto to rade neke tetke po forumima...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1165 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

ja jutros poslah Telemachu emajl da se raspitam koja je cijena (sa PDVom) mjesečne pretplate internet paketa M (4096/384) + osnovni digitalni TV paket D3 (svi analogni + 15 digital kanala)

trenutno imam bihnet ADSL G20 (53KM) + HS obična kablovska (11,5KM) = 64,5 KM
Mustang1

#1166 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Ja ne znam ljudi sto ne predjete na dreambox i CS i rijesite se kablovske ..a sad kad bude flat bit ce vam dovoljan ovaj paket od 30 KM
kone

#1167 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Jeste li sugurni da brzine ostaju iste,jer nigdje ne pise koje ce biti brzine?!Samo kazu da je cijena ista i da uvode jos dva paketa,ali nigdje ne spominju brzinu..Da nas ne iznenade pred 01.03. :D
Gogard

#1168 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Gogard »

JoseMujica wrote:ja jutros poslah Telemachu emajl da se raspitam koja je cijena (sa PDVom) mjesečne pretplate internet paketa M (4096/384) + osnovni digitalni TV paket D3 (svi analogni + 15 digital kanala)

trenutno imam bihnet ADSL G20 (53KM) + HS obična kablovska (11,5KM) = 64,5 KM
Izaci ce sve oko 50 KM mozda 55 tako da opet mozes jednom mjesecno da odes kod mrkve i pocastis se jednom lijepom pljeskom :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1169 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

Bubalo1 wrote:Ja ne znam ljudi sto ne predjete na dreambox i CS i rijesite se kablovske ..a sad kad bude flat bit ce vam dovoljan ovaj paket od 30 KM
ma imam i CS...ali i dva TV-a i ne da žena ukidanje kabla :cry:
neki

#1170 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by neki »

VjecitiStudent wrote:
neki wrote:
VjecitiStudent wrote: Ko prosle godine, kada nekoliko dana uopste nije radio pristup internetu preko BH Telekoma?
Cega ba :lol: ja na adsl 5 godina i sve skupa 3-4 puta se desilo da padne brzina na par sati, jednom prije 2-3 godine nije bilo neta nikako 2-3 sata
Evo ti svjedocenja, sa ovog foruma
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p3182472
To je bilo pretprosle :D i gdje pise da nije nikom radio pristup nekoliko dana ?
Gogard

#1171 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Gogard »

kone wrote:Jeste li sugurni da brzine ostaju iste,jer nigdje ne pise koje ce biti brzine?!Samo kazu da je cijena ista i da uvode jos dva paketa,ali nigdje ne spominju brzinu..Da nas ne iznenade pred 01.03. :D
Biti ce ti duplo sporije, to ti obecavam...A jos kad nabijes downloada onda ce ti zavrnuti pipu dodatno, jer ovo su ti paketi na fer osnovi :)
Mustang1

#1172 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Pa uzmi jos jedan dreambox i dogovori se sa tim tipom do koga sad uzimas CS da uzmes od njega dreambox i da ti da jos jednu liniju djaba ...Ja planiram u dogledno vrijeme tako uradit
Dobro je ..Prvo je bilo svakakvih bombi da ce smanjit brzine da ce povecat samo malo ...Sad kad imamo zvanicno sad se bacaju bombe da ce biti veoma sporo ... :D Pocet cu voljeti Telecom samo zbog ove mrznje :D
kone

#1173 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Gogard wrote:
kone wrote:Jeste li sugurni da brzine ostaju iste,jer nigdje ne pise koje ce biti brzine?!Samo kazu da je cijena ista i da uvode jos dva paketa,ali nigdje ne spominju brzinu..Da nas ne iznenade pred 01.03. :D
Biti ce ti duplo sporije, to ti obecavam...A jos kad nabijes downloada onda ce ti zavrnuti pipu dodatno, jer ovo su ti paketi na fer osnovi :)
Moguce je jer stvarno nigdje ne spominju brzinu...Sve im je nesto zakukuljeno u ovom tekstu..Cak ne spominju ni brzinu novog 1G paketa...Ovo je izgleda samo okvirno,a bomba ce da uslijedi par dana pred 01.03.

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5492905c8e2.html
Mustang1

#1174 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Pa jel pise fino da ce korisnici postojecih G paketa preci na flat ... Brzina logicno ostaje ... Napisali bi oni uz odredjene promjene ..
kone

#1175 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Bubalo1 wrote:Pa uzmi jos jedan dreambox i dogovori se sa tim tipom do koga sad uzimas CS da uzmes od njega dreambox i da ti da jos jednu liniju djaba ...Ja planiram u dogledno vrijeme tako uradit
Dobro je ..Prvo je bilo svakakvih bombi da ce smanjit brzine da ce povecat samo malo ...Sad kad imamo zvanicno sad se bacaju bombe da ce biti veoma sporo ... :D Pocet cu voljeti Telecom samo zbog ove mrznje :D
Nema ovdje mrznje prema telekomu jer i ja sma korisnik 8G paketa,ali eto procitaj jos jednom polako tekst sa onog linka.Nigdje ne spominju brzinu,nego smao flat rate i cijenu mjesecne naknade da ce ostati ista..A brzina :run: ?
Locked