Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
Agradable

#1151 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Agradable »

Chivas1 wrote::D Mozel se upoznat i super zenski lik ? :oops: Da i ja idem cekat nekog :D
Ako je tamo upoznas onda si na konju, kad vjeruje u Torabija onda skontas sta joj sve mozes izmisljati i kako bi ti bilo u vezi :P :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#1152 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

sanabe wrote:BHT1....evo Torabija i doktora i Plecko iz Zagreba :D
Ova dva lika (novinar i doktor) su presmiješni - oni ne znaju ni argumente iznijeti, đuturumi. Bože dragi, mogli su bilo kojeg forumaša dovesti u studio da prospe ove varalice.
Voditeljica isto katastrofa, kao i većina novinara na državnoj televiziji. Pa mogla je malo istražiti šta ljudi negativno pišu o Mekkiu - već postavi pitanje i kao da se izvinjava što je eto morala pitati...
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 25/10/2010 23:10, edited 1 time in total.
sorm

#1153 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by sorm »

Parapsioholog, bioenergičar, moćni hodža, vidovnjaci, saljevači strave- stravari itd. nazivi umjesto sihirbaz. Još jedan naziv za sihirbaza, za koji sam večeras saznao, ni manje ni više - fenomen. Uh, kako lijepo upakuje šejtan neuzubillah svoje slijedbenike.

Edit:
Možda neko nije pročitao, pa da ponovim link:

http://--- NO LINKS ---/index.php?option=com_c ... 8:aktuelno

Nađoh još jedan tekst:

http://www.n-um.com/?q=node/3433
Last edited by sorm on 26/10/2010 00:01, edited 2 times in total.
PalaSa Marsa

#1154 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

Ovaj novinar s' coska, da Bog sacuva, ja prosto ne znam kako je on mog'o postat' novinar i kakve to on novine pise. Ovo je prava bruka i sramota za Bosnu i Hercegovinu. :roll:
kamen spoticanja

#1155 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by kamen spoticanja »

jel to torabi stigao i do drzavne televizije?
a neka ...treba...da kaze cojk sta ima :roll:
mladtrek

#1156 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by mladtrek »

ma nek je dosao na tv nije frka - ako postoji problem nek dovedu ljude da se problem raspravi pa nek svako vidi za sebe ko je ko
al mi zao sto su mutave ljude doveli koji ga nisu znali raskrinkat pravim pitanjima a on kao stari prevarant (po meni)
super je prosao jer nikakvih teskih i konkretnih pitanja nije ni imao koja bi ga dovela do momenta da se provali uzivo

jedino mi je dobro bilo ono - neznam im imena sad napamet al kad je onaj sto je dosao ispred medicinske struke
reko "kod nas u hodniku 10 ljudi stoji u redu i svi psuju i jaucu kako sporo dolaze na red a tamo hiljade ljudi stoji
i svi mirni i saburli cekaju niko se ne zali" hehehehe to mi je prejako bilo
sorm

#1157 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by sorm »

rukfaš

#1158 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by rukfaš »

Povremeno dođem na ovaj forum, čitam ove kritike, komentare povodom ovog marokanca.

Budimo realni, nužda zakon mijenja !!!

Sve dok si zdrav i sve je ok ne ideš ni doktorima, ni hođama ni dervišima, ni vidovitoj đemili.

Ljudi, smanji te doživljaje sa svojim kritikama, pa 90% onog naroda nije sigurno u učinak ovog marokanca ali koriste svaku mogučnost da barem pokušaju da se izlječe.

Sve u vezi njega je diskutabilno, al da je prevarant klasični teško je dokazat , više je on donirao novca u humanitarne svrhe za 15 dana več naša vlada za cijelu godinu.

Ja lično kada bi sutra nekakvim čudom dobio od boga nekakvu energiju kojom bi mogao pomoči bolesnim ljudima kao on rado bi pomogao, ali jedno bi bilo sigurno da bi prvo otišo pomagat bolesnim u africi, u indoneziji u kanadi , bosnu i bosance bi ostavio na kraju zadnje, jer bosancu nikad ništa nevalja niti če ikad išta valjati, urođeni smo sa manom da od ranog sabaha samo kukamo i ispijamo kafe te jebemo državu i političare koje smo mi izabrali, jebemo poslodavca koji nas zaposli, sami nismo ništa u stanju uradit, zatrpani smo smečem i prljavštinom do grla jer kulture nemamo ni trunke, cijela evropa nas izbjegava i gleda sa prezirom , ko nacija smo nula svih nula, i kad neko dođe da nam pomogne mi mu jebemo mater .

Život kakvim živimo smo sami izabrali , zaslužili smo ga i neka nam je ovako kako je jer ništa bolje i ne zaslužujemo.
PalaSa Marsa

#1159 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

rukfaš wrote:Povremeno dođem na ovaj forum, čitam ove kritike, komentare povodom ovog marokanca.

Budimo realni, nužda zakon mijenja !!!

Sve dok si zdrav i sve je ok ne ideš ni doktorima, ni hođama ni dervišima, ni vidovitoj đemili.

Ljudi, smanji te doživljaje sa svojim kritikama, pa 90% onog naroda nije sigurno u učinak ovog marokanca ali koriste svaku mogučnost da barem pokušaju da se izlječe.

Sve u vezi njega je diskutabilno, al da je prevarant klasični teško je dokazat , više je on donirao novca u humanitarne svrhe za 15 dana več naša vlada za cijelu godinu.

Ja lično kada bi sutra nekakvim čudom dobio od boga nekakvu energiju kojom bi mogao pomoči bolesnim ljudima kao on rado bi pomogao, ali jedno bi bilo sigurno da bi prvo otišo pomagat bolesnim u africi, u indoneziji u kanadi , bosnu i bosance bi ostavio na kraju zadnje, jer bosancu nikad ništa nevalja niti če ikad išta valjati, urođeni smo sa manom da od ranog sabaha samo kukamo i ispijamo kafe te jebemo državu i političare koje smo mi izabrali, jebemo poslodavca koji nas zaposli, sami nismo ništa u stanju uradit, zatrpani smo smečem i prljavštinom do grla jer kulture nemamo ni trunke, cijela evropa nas izbjegava i gleda sa prezirom , ko nacija smo nula svih nula, i kad neko dođe da nam pomogne mi mu jebemo mater .

Život kakvim živimo smo sami izabrali , zaslužili smo ga i neka nam je ovako kako je jer ništa bolje i ne zaslužujemo.
Rukfas, zalosno al' ima istine sto jes' jes', i tesko mi je kad ovo kazem. a jedan od dokaza je bio i onaj novinar u studiju sa Marokancem malocas u emisiji. Sramota od co'jka. :roll: :mrgreen:
mladtrek

#1160 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by mladtrek »

to nesto ko onaj sto je osamario zenu na tv (zaboravio sam mu ime - ne fasciniraju me takvi likovi)
kad je na sudjenu izjavio kako je on 100 000 km dao u svrhu izgradnja djamija

znaci treba sad da ljudima oprastamo prevare naveliko i kojekakve stvari ako dio novca (kolki god on bio)
daju u humanitarne svrhe ?

I kapone je pomago vise nego velikodusno svoju mahalu - jel on meni treba da bude car ?
bijela

#1161 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by bijela »

rukfaš wrote:
Ja lično kada bi sutra nekakvim čudom dobio od boga nekakvu energiju kojom bi mogao pomoči bolesnim ljudima kao on rado bi pomogao, ali jedno bi bilo sigurno da bi prvo otišo pomagat bolesnim u africi, u indoneziji u kanadi , bosnu i bosance bi ostavio na kraju zadnje, jer bosancu nikad ništa nevalja niti če ikad išta valjati
:lol: što jes' jes', al ovo ima smisla
medoIL

#1162 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by medoIL »

Mozete pricati sta hocete al znam da je meni prijatelj izbjegao operaciju ociju zahvaljujuci Torabiju...pa vi vidite...Ja sutra odoh :run: ... Doktorica se zjanila bukvalno kad je vidila koliko se pritisak u ocima promjenio u 2 dana... :run: :run: :D
sorm

#1163 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by sorm »

medoIL wrote:Mozete pricati sta hocete al znam da je meni prijatelj izbjegao operaciju ociju zahvaljujuci Torabiju...pa vi vidite...Ja sutra odoh :run: ... Doktorica se zjanila bukvalno kad je vidila koliko se pritisak u ocima promjenio u 2 dana... :run: :run: :D
Ako je to istina, to je zato što šejtan neuzubillah kola ljudskom krvlju... da ne duljim, jer ono što kažem ne možeš ovdje provjeriti, a treba provjeravati informacije. Naročito o vjerskim pitanjima, od kojih ti zavisi dunjaluk i ahiret. Uzmi vjerodostojne vjerske knjige u ruke i znat ćeš, od koga treba tražiti pomoć i na koji način.

Usput da priupitam, jesi li ti radnik pivare, ili u zetri? To onako pitam.... Nemoj ni odgovarati ovdje, ne mogu provjeriti, a i svejedno...
Last edited by sorm on 26/10/2010 01:12, edited 2 times in total.
Been

#1164 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Been »

Jadna smo mi država, prije svega, u kojoj svaki bjelosvjetski hohštapler drpa i pipa maloljetnu djecu pod krinkom da će ih izliječiti od, pazite sad, downovog sindroma. Naime, Torabi ne odbacuje mogućnost da svojom bionergijom uništi višak autosom na 21. hromosomskog paru. Energija, šta ćete. Gospodin iz "Aure" je poentirao izjavom : "ja mračnijih i negativnijih likova od vas dvojice u životu nisam vidio", a evo i zašto. O Torabijevoj religijskoj strani ne treba raspravljati, ali da se malo zapitamo zašto jedan tako veliki musliman ( ? ) sa Mesijanskim nagonom da pipa ljude i šapuće im idiotarije, na svojim seansama koristi simbol Slobodnih Zidara ( za laike, masona ). Razumijem se u tu tematiku, pa mi nikako nije jasno da jedan musliman tako otvoreno podržava masonstvo ili da se jedan mason tako snažno odlučuje za jednu od religija. Dalje, pitanje je zašto Meki svoje "seanse" ne provodi recimo u Njemačkoj, u Italiji, u SAD-u ? Možda zato što je BiH jedina zemlja na svijetu u koju može svaka budala nahrupiti, uzurpirati javnu površinu svojim pristalicama, prodavati vodu bez PDV-a i registar kase, te uopće raditi i boraviti bez radne i boravišne dozvole !

Zaključak : uhapsite lopužu i deportirajte ga u njegovu matičnu zemlju gdje mu, btw., prijeti zatvorska kazna zbog nadriliječništva. Naime, Torabiju se nije svidjela konvencionalna metoda liječenja SIDA-e, pa je on to malo preinačio ! :x
mladtrek

#1165 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by mladtrek »

medoIL wrote:Mozete pricati sta hocete al znam da je meni prijatelj izbjegao operaciju ociju zahvaljujuci Torabiju...pa vi vidite...Ja sutra odoh :run: ... Doktorica se zjanila bukvalno kad je vidila koliko se pritisak u ocima promjenio u 2 dana... :run: :run: :D
jes to ti turabi - de stagod preko foruma baci :D :D :D
UEco

#1166 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by UEco »

Zaključak : uhapsite lopužu i deportirajte ga u njegovu matičnu zemlju gdje mu, btw., prijeti zatvorska kazna zbog nadriliječništva. Naime, Torabiju se nije svidjela konvencionalna metoda liječenja SIDA-e, pa je on to malo preinačio ! :x[/quote]

hajd to izvedi a da ne postanes drzavni neprijatelj br 1 :-D
zelenashica

#1167 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zelenashica »

sumayya wrote:Ma na stranu to pipkanje na clipu, i rukovanje i šta ja znam... Ali jedan tretman ne bi trebao tako izgledati, mislim, ono, dodirne nekoga i zdravo :roll: Čula sam za neke bioenergetičare, i svakako to ide drugačije...
a pa mora energuju podijeli na voliku masu :D
clansman

#1168 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by clansman »

1. citao sam od pocetka pa do 15 str. ovih postova, brat moj dojadilo, pa da pitam:
2. moze li mi neko rec jel onaj donese audiograme?
3. jel se javio neko ko je prohodao onom tipu sto je nudio milju, tv i ostalo?
4. sta uradi inspekcija?
5. jel se javio iko ko je imao dakaze da je meki, mehki, kak se vec zove, pomogao njemu ili bilo kome?

hvala lijepa.
vertigo24

#1169 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by vertigo24 »

funky_baby wrote:moja drugarica cekala nekog ispred zetre i upoznala super lika, sad su zajedno valjda...sad samo recite da ne fercera ta energija i to 8-) :D :D
:thumbup: ... fercera,kako da ne... divim se tom covjeku...svaka mu cast... :-D
ri0

#1170 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ri0 »

clansman wrote:1. citao sam od pocetka pa do 15 str. ovih postova, brat moj dojadilo, pa da pitam:
2. moze li mi neko rec jel onaj donese audiograme?
3. jel se javio neko ko je prohodao onom tipu sto je nudio milju, tv i ostalo?
4. sta uradi inspekcija?
5. jel se javio iko ko je imao dakaze da je meki, mehki, kak se vec zove, pomogao njemu ili bilo kome?

hvala lijepa.
Niko mi se nija javio al' su se javili ljudi koji znaju ljude koji znaju bratica komsinicinog daidje koji sada trci marataon a bio prikovan za kolica 20 godina (karikiram)
Smoki

#1171 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Smoki »

Znao sam da je nas narod mahnit, al da je vako mahnit nisam znao
ultima_palabra

#1172 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ultima_palabra »

Najjači mi je argument da bolestan čovjek koristi svaku mogućnost i svaku nadu :-)
Pa hello mozgovi, to je razlog više da država ne dozvoli svakakvim protuhama da to iskorištavaju i daju im lažnu nadu i tako se bogate...bar ne ovako masovno, ako hoće da idu kod lokalne gatare među 4 zida, to se teško može spriječiti :roll:
Better Man

#1173 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Better Man »

Hajka na Torabija me podsjeća na srednji vijek kad su se vršile hajke na ljude koji su otkrili neke nove metode liječenja bolesti, a koje nisu bile na način kako je to radila i utvrdila tadašnja vladajuča elita i njeni doktori, pa su tako te ljude hapsili, proglašavali vješticama i spaljivali ih na lomači ili vješali. To je bio čist dokaz da je tadašnja vladajuča elita i njeni doktori bili na niskom ili pre4ciznije ograničenom stupnju razvoja i da su se bojali nečeg drugačijeg i novog. Kolegica sa posla je imala problema sa leđima, tj. bolovima što je vjerovatno dolazilo od kičme i bila je na bolovanju. Za vrijeme provedeno na bolovanju 3 puta je išla Torabiju u Zetru i njoj je to pomoglo, jer više nema bolova u leđima i ujutro može normalno da ustane bez naprezanja. Možemo mi zvati čovjeka šarlatanom, ali nije baš tako. Moramo razumjeti i biti svjesni da ima ljudi koji posjeduju bioenergiju i koji mogu da liječe na takava način. Naravno ne možemo očekivati da liječi sve bolesti, ali neke ipak da. Ne trebamo biti ograničeni, ni isključivi, već treba da širimo svoje vidike i znanja. Uzmite samo prirodu i koliko ima biljki koje mogu da liječe razne bolesti. Mnogi ovdje misle da samo klasična medicina može da liječi i da treba samo tiči u apoteku, sati recept od doktora i uzeti kutijicu hemijski tableta koje uglavnom liječe samo posljedicu, a ne i uzrok, umjesto da smo otišli u prirodu i našli odgovarajuči prirodni lijek, tj. neku biljku koja može da izliječi tu bolest, a pritom ta biljka nema nikakvih štetnih sastojaka i nus pojava.
jOFLA

#1174 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by jOFLA »

Been wrote:Razumijem se u tu tematiku, pa mi nikako nije jasno da jedan musliman tako otvoreno podržava masonstvo ili da se jedan mason tako snažno odlučuje za jednu od religija.
Ti kad bi se imalo razumio u tematiku masona znao bi da mason ne može postati neko ko ne vjeruje u boga, svejedno koje religije je mason.
amadeus_sah

#1175 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by amadeus_sah »

ovdje je tesko bilo sta napisati a da te neko ne naljepi, ali preuzet cu rizik...

znam o torabiju koliko i svi vi...otisao sam iz radoznalosti, tek tako da vidim

evo sta se desilo: kad sam usao u salu gdje on "lijeci" moj rucni sat je prestao da radi (mob. nisam nosio jer sam cuo da se moze baterija istrositi pa reko da mi sta ne crkne tek sam ga kupio)...kazaljke su stale, stoperica ne radi, nista...ajd reko sutra cu u zlatarsku tamo ima servis pa cu zamjenit bateriju, no...kad sam napustio salu (cca za 1h i 30min) sat je nastavio normalno da fercera, nastavio je tacno tamo gdje je i stao...sat sam kupio prije 2 god. i do sada nisam imao problema sa njime...

od njegovog dodira i vode koju sam kupio nisam osjetio (hvala Bogu) nikakve promjene...
Locked