- Registracija vozila - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#1151 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Gdje je trenutno najpovoljnije osiguranje? Daje li iko džabe tehnički (nekad je davalo Brčko bhg osiguranje)?
Navodno i Sarajevo osiguranje daje dzabni tehnički?!
Navodno i Sarajevo osiguranje daje dzabni tehnički?!
-
preludezalude
#1152 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Drina osiguranje
- shlauf
#1153 Re: REGISTRACIJA - infarkt
DiN BH daje gratis tehnički. Stadion Grbavica.
-
channel10
#1154 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Zenica je u pitanju, ali hvala na preporukama
. Obici cu ovih dana par osiguranja i vidjeti ko daje najbolju ponudu.
- iceman ze
#1155 Re: REGISTRACIJA - infarkt
U Sarajevu u Makbelu daju 5 % popusta....iskoristiv u njihovom servisu na neku od usluga....u Autocentru daju neki poklon bon Petrola.....itd
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#1157 Re: REGISTRACIJA - infarkt
sLLayer wrote:gdje je najjednostvanije registrovati na kredit? u Sarajevu naravno
euroherc do 12 rata visa clasic karticom unicredit banke
-
Enticer
#1158 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Interesuje me ovo, ako kupim auto od covjeka iz republike srpske koje je registrovano jos nekih 8-9 mjeseci da li ja odmah moram odmah auto registrovati na sebe ili moram samo uraditi prevod ili kako to vec ide ili mogu vozati do isteka registracije?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1159 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ne moras,ali ako covjek bude htio kupiti drugo auto i registrovati na sebe opalit ce ga sa 100% policom. Tako da ne vjerujem da ce ti toliko izaci u susret. Vidite da se uradi povrat sredstava sa njegove police,korigujte i cijenu auta za iznos sa police,uplati policu na svoje ime u Federaciji i registruj auto ovamo. Previse je peripetija da bi se zafrkavao. Mozda bude imao kazni na sebi za par mjeseci,pa neces moci odjaviti auto itd itd.Enticer wrote:Interesuje me ovo, ako kupim auto od covjeka iz republike srpske koje je registrovano jos nekih 8-9 mjeseci da li ja odmah moram odmah auto registrovati na sebe ili moram samo uraditi prevod ili kako to vec ide ili mogu vozati do isteka registracije?
- skafiskafsnjak
#1160 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nije bas tako.... Polisu ne mora skidati sa sebe stari vlasnik, a novi s tom polisom i ugovorom na sebe auto prebaci. Ako lik novo auto kupi, samo nadje proslogodisnju polisu i prilozi je kao dokaz za 50% bonus. A ti sto si kupio, poslije 9 mjeseci registrujes ponovo... S bonus ili bez,ne zna imas li.mali_milojica wrote:Ne moras,ali ako covjek bude htio kupiti drugo auto i registrovati na sebe opalit ce ga sa 100% policom. Tako da ne vjerujem da ce ti toliko izaci u susret. Vidite da se uradi povrat sredstava sa njegove police,korigujte i cijenu auta za iznos sa police,uplati policu na svoje ime u Federaciji i registruj auto ovamo. Previse je peripetija da bi se zafrkavao. Mozda bude imao kazni na sebi za par mjeseci,pa neces moci odjaviti auto itd itd.Enticer wrote:Interesuje me ovo, ako kupim auto od covjeka iz republike srpske koje je registrovano jos nekih 8-9 mjeseci da li ja odmah moram odmah auto registrovati na sebe ili moram samo uraditi prevod ili kako to vec ide ili mogu vozati do isteka registracije?
Bili su uveli da polisa mora biti imenovana na vlasnika auta ali izgleda da ipak ne mora to....
-
punosvega
#1161 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ako poslije ovoga spomenu akcize trebamo se kolektivno iseliti iz ove rupetine
Vozači će pri registraciji morati izdvojiti 30 KM za ceste
http://tip.ba/2016/02/03/vozaci-ce-pri- ... -za-ceste/
http://tip.ba/2016/02/03/vozaci-ce-pri- ... -za-ceste/
Federalna vlada donijela je Uredbu kojom se određuje visina godišnje naknade za javne ceste koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila, a ona se izračunava tako što se saberu iznos osnovne naknade i korektivni koeficijent.
Osnovna naknada za sva vozila iznosi 30 KM.
U obrazloženju je navedeno da je prošlogodišnja uredba donijela negativne efekte i smanjenje javnog prihoda u odnosu na raniji period. Također, Uredba nije bila usklađena s Klasifikacijom motornih i priključnih vozila sukladno Direktivama EU.
Danas denesena uredba ima za cilj zaustavljanje trenda opadanja ovog značajnog prihoda namijenjenog financiranju javnih cesta na način da visina naknade za mopede, motocikle i putnička vozila uvećana, dok je visina naknade za autobuse, teretna motorna vozila i priključna vozila vraćena na iznose prije donošenja uredbe. Također, Uredba je sada usklađena s trenutno važećom Klasifikacijom motornih i priključnih vozila prema Direktivama EU.
- Danguba
#1162 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ovo me podsjeti na probleme sa vodosnabdijevanjem. Psuju grebu sto nema vode. Havarije na sve strane a m3 1,5-2,0KM.punosvega wrote:Ako poslije ovoga spomenu akcize trebamo se kolektivno iseliti iz ove rupetine
http://tip.ba/2016/02/03/vozaci-ce-pri- ... -za-ceste/Federalna vlada donijela je Uredbu kojom se određuje visina godišnje naknade za javne ceste koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila, a ona se izračunava tako što se saberu iznos osnovne naknade i korektivni koeficijent.
Osnovna naknada za sva vozila iznosi 30 KM.
U obrazloženju je navedeno da je prošlogodišnja uredba donijela negativne efekte i smanjenje javnog prihoda u odnosu na raniji period. Također, Uredba nije bila usklađena s Klasifikacijom motornih i priključnih vozila sukladno Direktivama EU.
Danas denesena uredba ima za cilj zaustavljanje trenda opadanja ovog značajnog prihoda namijenjenog financiranju javnih cesta na način da visina naknade za mopede, motocikle i putnička vozila uvećana, dok je visina naknade za autobuse, teretna motorna vozila i priključna vozila vraćena na iznose prije donošenja uredbe. Također, Uredba je sada usklađena s trenutno važećom Klasifikacijom motornih i priključnih vozila prema Direktivama EU.
Hoces uredjenu zemlju, dobre ceste i ostalu infrastrukturu, to se mora platiti. Necemo sada o lopovima, korupciji i nepotizmu.
Ja placam mjesecno 170 Eura(porez) sto imam auto plus osiguranje i sve drugo ali se zato znakovi pored puta peru da ne pricamo o kvalitetu asfalta, odvodima, travi pored puta.
Meni je to puno ali ko me pita.
Sto se tice ovih uredbi EU, sto smo blizi EU sve ce veci nameti biti. Nasi udaraju samo po jednoj strani i striktno se drze uputa a na drugoj strani kada trebaju realizovati neki socijalni program iz istih tih uputa, prave se budale.
p.s. sjecam se odmah nakon rata da je uvoz bio bagatela dok ''stranci'' nisu rekli ''nema para od nas sve dok ne pocnete uzimati tamo gdje se moze''. Odmah nove carinske stope, porez na auto, registracija ko ponjava...
-
punosvega
#1163 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nije cak ni puno kada znas da mozes to zaraditi a da i dalje imas dovoljno za normalan zivot, kod nas ljudi crnce po pola mjeseca za to para. I ti znas da ce taj novac otici u putnu infrastrukturu a kod nas znamo da ce otici svugdje drugo samo nece tamo za sta je namijenjen. I zato mi je krivo. Da ce to otici u puteve ni po muke, a ovako...Danguba wrote: Ovo me podsjeti na probleme sa vodosnabdijevanjem. Psuju grebu sto nema vode. Havarije na sve strane a m3 1,5-2,0KM.
Hoces uredjenu zemlju, dobre ceste i ostalu infrastrukturu, to se mora platiti. Necemo sada o lopovima, korupciji i nepotizmu.
Ja placam mjesecno 170 Eura(porez) sto imam auto plus osiguranje i sve drugo ali se zato znakovi pored puta peru da ne pricamo o kvalitetu asfalta, odvodima, travi pored puta.
Meni je to puno ali ko me pita.
- Ned071
#1164 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Kakvi idioti vode ovu zemlju to je prestrasno. Stimuliras javni prevoz a dizes harac na plin
smrdim/nova-uredba-poskupljuj ... ederaciji/
smrdim/nova-uredba-poskupljuj ... ederaciji/
-
530i
#1165 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Toliki napredak tehnike, a oni se drže kubikaže motora još uvijek.
Za putarinu je najlogičnije da plaćaš po težini vozila.
Za putarinu je najlogičnije da plaćaš po težini vozila.
-
condy
#1166 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Pitam ja uposlenicu u osiguranju, imali kakvih popusta hoćeli pojeftiniti registracija, a ona meni kaže, nema jer ti je novije auto a da je starije bila bi jeftinija registracija
Kod mene auto ima 8 godina a ona kaze novije
Sad vidim da će poskupit..ovdje sve raste osim plata
Kod mene auto ima 8 godina a ona kaze novije
Sad vidim da će poskupit..ovdje sve raste osim plata
-
preludezalude
#1167 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nasi kvazi strucnjaci koji donose zakone i propise su neiscrpan izvor gluposti. Kakve veze ima vrsta goriva koje koristi vozilo sa putarinom. Najlogicnije bi bilo kako kaze 530i da tezina vozila igra ulogu. Ali drzavu vode takvi ljudi da se i ne moze ocekivati nesto logicno.
Uvesti ce oni i akcize na gorivo. Njima nikad nije dovoljno novca. Bolje bi im bilo da su uveli eko norme i tu uzimali pare. To bi bilo spojeno ugodno sa korisnim. Ali ne... ne talasaj.
Uvesti ce oni i akcize na gorivo. Njima nikad nije dovoljno novca. Bolje bi im bilo da su uveli eko norme i tu uzimali pare. To bi bilo spojeno ugodno sa korisnim. Ali ne... ne talasaj.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#1168 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Mamu im lopovsku platim za auto od 70 konja, gotovo 700 KM, bas infarkt 
- O'zone
- Globalni moderator
#1169 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Hajd bilo bi to i OK kad bi pare fakati išle na otplatu kredita za izgradnju autoputa i održavanje i obnovu putnih pravaca međutim znajući naš sistem više od pola se prebacuje za finansiranje adminstracije.....
Nego može li ko objasniti ovaj "korektivni koeficijent"
Nego može li ko objasniti ovaj "korektivni koeficijent"
Ovdje piše za vozila do 1.001 ccm i do 1.600 ccm šta je sa vozilma preko? Konkretno 1.800 ccm? Jel se ovaj koeficijent računa 30 x 1,20 ili 1,60 KM?Podsjećamo, Vlada Federacije BiH ranije je saopćila da osnovna naknada za sva vozila iznosi 30 KM, a korektivni koeficijent, ovisno o kategoriji vozila za mopede je 1.20 KM, za putničke automobile do 1.001 kubnog metra zapremine 1.60, a za vozila do 1.600 kubika dvije KM. Za autobuse će se na osnovnu naknadu plaćati koeficijent od 3,75 do 22,70 KM, a za teretna vozila od 1.83 do 36 KM.
-
noviclan
#1170 Re: REGISTRACIJA - infarkt
mali_milojica wrote:Danas prijatelj kupio auto.
Scenic 1.9 dci 120 ks,prva registracija u BiH (nije kupljen kod Jure)
620 KM. Predat ce se u ponedjeljak,sve ce biti gotovo sutradan poslijepodne. Opstina NG.
Bate moze li u pp ko je sta jeftin je a neka mu je usluga i 50KM
-
noviclan
#1171 Re: REGISTRACIJA - infarkt
ranger wrote:ja prije 5 dana reg. 2.0 120kw 2006.godina, 630KM, za 3-4 dana bilo gotovopun bonus naravno...
Moze li u pp
-
channel10
#1172 Re: REGISTRACIJA - infarkt
1,6 benzin, 79kw, 2000. godiste= 444 KM. Sarajevo osiguranje (gratis tehnicki).
-
preludezalude
#1173 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Shlauf: mislim da je ovdje jeftinije
Registrovao prije dva dana...
4700cc
162kw
benzin/plin
Sve ukupno sa tehnickim pregledom i zelenim kartonom 613KM.

4700cc
162kw
benzin/plin
- mobsterc
#1174 Re: REGISTRACIJA - infarkt
gdje to?
- mobsterc
#1175 Re: REGISTRACIJA - infarkt
u kojem osiguranju?preludezalude wrote:Shlauf: mislim da je ovdje jeftinije
4700cc
162kw
benzin/plin
![]()