U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ruud

#1151 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ruud »

BUkvić glavni krivac za poraz
Eborg

#1152 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

PapeSusic wrote:
Eborg wrote:@PapeSusic: Imam i ja tu listu, no jesi li siguran da će svi moći igrati? Hoće li moći igrati igrači koji sada imaju 20 godina ili samo oni ispod? Npr. u juniorskom klupskom fudbalu igrač koji je rođen 30. juna a ima 19 godina ne može igrati za juniore a onaj koji je rođen samo dan poslije, tj. 1. jula iste godine može igrati.
Mislim da mogu svi rodjeni poslije 1. januara 1992. 2011 godine su na EP:u igrali igraci rodjeni poslije 1. januara 1989 a u ovim kvalifikacijama i turniru igraci rodjeni poslije 1. januara 1990. Visca je na primjer rodjen u februaru 1990.

Moguće.

S obzirom da sam pratio U-19 i U-21 reprezentaciju, uz standardne Bešića i Grahovca ostaje par klupaša uz ova pojačanja iz U-19 reprezentacije.

Zakarić je pokazao dosta talenta u Širokom Brijegu no sada je na njemu da se pokaže u Lokomotivi. Dobar je veznjak, može igrati i na krilu no mislim da nije na nivou Stevanovića i Višće ali ima potencijal da eksplodira. Mislim da nije pametno što je odmah poletio u Dinamo i počeo se povlačiti po posudbama no dobro, možda i uspije. Zolotić nešto slično također, ako se izbori u potpunosti za prvu postavu u Željezničaru i ne naloži da ide negdje za koju hiljadu više, mogao bi postati jako bitan igrač reprezentacije, nešto kao Zahirović. Mešanović bi mogao biti prvi napadač uz Maletića, dobro igra u Čeliku i ima nekog iskustva, ako zadrži formu i nabije malo snagu mogao bi dostići Bilbiju u nekim segmentima igre.

Što se tiče ovih iz U-19 koji su već tu a to su Prcić i Maletić, obojicu ih očekujem u prvoj postavi. Prcić je već debitovao za U-21, igra za drugu ekipu Sochauxa no izgleda da će biti 6 mjeseci van terena zbog povrede pa se nadam da to neće utjecati na njega previše. Dobar je veznjak i organizator igre, nešto kao Pjanić recimo. O Maletiću sam već pisao, odličan igrač. Ovu dvojicu treba čuvati kao oči u glavi i gledati kako će se razvijati.

Ostali iz U-19 koji bi mogli igrati veću ulogu su igrači Dinama iz Zagreba - Kristijan Jajalo, Daniel Graovac, Zdenko Bilać i Safet Šivšić.

Jajalo je golman je bio prvi golman Dinamovih juniora i solidno je branio, sada je na posudbi u 2. HNL. U svakom slučaju bolji od Bukvića no ne treba očekivati sad nešto fantastično od njega. Graovac je stoper, ima potencijal da bude kao Markić. Bilać i Šivšić su krila i u mnogočemu podsjećaju na duo Stevanović-Višća. Ne vjerujem da mogu doseći njihov nivo no stilom podsjećaju na njih - imaju brzinu i centaršuteve. Dino Bevab kao lijevi bek također može biti u rangu Kvesića.

Dakle, ima potencijala no osim Bešića, Grahovca, Zolotića, Zakarića, Prcića i Maletića koji odskaču od ostatka, na momcima je da se potrude i izbore za prvu postavu.
PapeSusic

#1153 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by PapeSusic »

shake69 wrote:
Edin H. wrote:
JThomas wrote:u nekim određenim situacijama i protiv nekih određenih ekipa, ni A reprezentaciji ne bi bilo loše rješenje nabijanje lopte na đurića.

ozbiljan sam, stvarno se ne zajebavam.
Nama sansi da bi Dzeko iz onih sansi postigao tri gola glavom (mozda nekada ranije) :oops: momak je sjajan.
Jesmo li ga mi bezecovali, ili decko moze otici da igra za Srbiju?

Ovako sam se samo jos osjecao o igracu mlade reprezentacije kada sam gledao Salihovica kad ga zabi na Kosevu.
Đurić : ,,Ove Golove sam postigao za Bosnu i Hercegovinu.Ja sam ponosni Bosanac,nisam Srbin.Da sam iz Srbije igrao bi za reprezentaciju Srbije.'' :thumbup: :bih:
Kad je to izjavio?
roboth

#1154 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by roboth »

U A-selekciju bi za sad ubacio osim Stevanovica, Bilbiju,Sipovica,Djurica(Gomez :D ),mozda i Viscu. Grahovac ce vjerovatno za 2-3 godine u A-selekciju.
Ovakav bi ja spisak napravio vec za meceve u oktobru da sam selektor :D (28 igraca) :
GOLMANI: Begovic, Sehic, Buric
ODBRANA: Spahic, Sipovic, Sunjic, Mujdza, Kerla, Torlak, Sunjic, (kad se oporavi i Pandza)
VEZNI RED: Zahirovic, Sesar, Salihovic, Lulic, Pjanic, Misimovic, Ibricic, Medunjanin, Husejinovic, Svraka, Bilbija, Visca, Stevanovic
NAPAD: Dzeko, Ibisevic, Muslimovic, Djuric
Jeste puno igraca,ali to nama i treba. Ako sam kojeg bitnog izostavio nema veze. :D
Mustang1

#1155 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Mustang1 »

Ne znam je li neko spomenuo ali mi vodimo 4:3 navijaci (koji su vecinom sutili,bolje i tada da su sutili) pjevaju "Mene zivot razocarao" :-) Ne kontam ali nikako !
PapeSusic

#1156 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by PapeSusic »

Djuric igra u trecoj ligi Italije, neznam zasto mu slabo ide u klupskom fudbalu
roboth

#1157 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by roboth »

PapeSusic wrote:Djuric igra u trecoj ligi Italije, neznam zasto mu slabo ide u klupskom fudbalu
Igra u drugoj italijanskoj i upravo su na petoj poziciji sa 6 bodova iz 3 utakmice.
Mračajski proto

#1158 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Mračajski proto »

Pape, nešto si zakazao što se informacija tiče. :lol:
It_is_a_Leclerc

#1159 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by It_is_a_Leclerc »

PapeSusic wrote:Djuric igra u trecoj ligi Italije, neznam zasto mu slabo ide u klupskom fudbalu
Mislim da se radi o drugoj talijanskoj ligi, a "slabo" mu ide zato što je još uvijek jako, jako mlad igrač i još je u fazi izgradnje određenog igračkog statusa.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1160 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Velkoski »

Koliko vidim, nije bio ni na klupi u prve dvije tekme..
roboth

#1161 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by roboth »

leet wrote:Koliko vidim, nije bio ni na klupi u prve dvije tekme..
Biće, od sad i u igri. 8-)
Eborg

#1162 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

roboth wrote:U A-selekciju bi za sad ubacio osim Stevanovica, Bilbiju,Sipovica,Djurica(Gomez :D ),mozda i Viscu. Grahovac ce vjerovatno za 2-3 godine u A-selekciju.
Ovakav bi ja spisak napravio vec za meceve u oktobru da sam selektor :D (28 igraca) :
GOLMANI: Begovic, Sehic, Buric
ODBRANA: Spahic, Sipovic, Sunjic, Mujdza, Kerla, Torlak, Sunjic, (kad se oporavi i Pandza)
VEZNI RED: Zahirovic, Sesar, Salihovic, Lulic, Pjanic, Misimovic, Ibricic, Medunjanin, Husejinovic, Svraka, Bilbija, Visca, Stevanovic
NAPAD: Dzeko, Ibisevic, Muslimovic, Djuric
Jeste puno igraca,ali to nama i treba. Ako sam kojeg bitnog izostavio nema veze. :D
E i ti brate napisa svašta.

Što se tiče Đurića, ja mislim da je u ove 4 utakmice samo jednom loptu opalio nogom a i tada je bio gol. :mrgreen: Realno, momak se pokazao i treba mu pružiti priliku u A reprezentaciji no ne treba očekivati previše. Dobra stvar je da ima preko 100 utakmica u Seriji B sa 22 godine, loša stvar je da osim "građenja i dodavanja" nije pokazao puno u ostalim segmentima igre.

Malo me zabrinulo što je već oko 60-oj minuti počeo umirati od umora, mislio sam da će biti fizički najspremniji s obzirom na talijansku tvrdu igru.
ruud

#1163 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ruud »

jel moguće da nemamo boljeg golmana od one smlate Bukvića :?: :x
It_is_a_Leclerc

#1164 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by It_is_a_Leclerc »

ruud wrote:jel moguće da nemamo boljeg golmana od one smlate Bukvića :?: :x

Imamo. Reuf Duraković koji brani za talijanskui Sienu.
Charuga
Globalni moderator

#1165 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Charuga »

Gotovo je sad kad je ova generacija u pitanju, sta je bilo bilo je ali za golmana je trebao mozda zvati Nurkica iz Travnika. Barem redovno brani ...
ruud

#1166 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ruud »

joj onog slabovidnog mamlaza ni postavit se ne zna, ne zna lopte ufatit, ne zna nista ba :x
roboth

#1167 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by roboth »

ruud wrote:joj onog slabovidnog mamlaza ni postavit se ne zna, ne zna lopte ufatit, ne zna nista ba :x
Valjda ce biti nesta od njega,valjda.
PapeSusic

#1168 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by PapeSusic »

roboth wrote:
Igra u drugoj italijanskoj i upravo su na petoj poziciji sa 6 bodova iz 3 utakmice.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/milan ... 67556.html

Prima Divisione, znaci treca liga valjda :?
Mračajski proto

#1169 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Mračajski proto »

Morao je vala bar jedan gol spasiti. Baš ostaje žal, evo i ostali rezultati bi nam se poklopili - da smo dobili ''Švabe''. Likovi iz Maroka, Toga, Hrvatske. :lol: Al' da smo dobili... Da su babi muda, bila bi taksista.
PapeSusic

#1170 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by PapeSusic »

It_is_a_Leclerc wrote:
Mislim da se radi o drugoj talijanskoj ligi, a "slabo" mu ide zato što je još uvijek jako, jako mlad igrač i još je u fazi izgradnje određenog igračkog statusa.
Igra za Cremonese, ako je vjerovati Transfermarktu.
todd_smith

#1171 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

golmana onog ne bih ni za Bajramski turnir zvao

Visca los do bola, jednu ubacio i to je sve sto je uradio, samo potvrdio ono sto sam govorio da u zadnje vrijeme ne uradi nista korisno za repku

Miki,Djuro, Bilbija i Grahovac i Besic odlicno odigrali

ostali pola dobro pola lose

uglavnom nije ni mala stvar ubaciti 4 gola onoj ekipi Njemacke, mada se trebalo uzeti jebi ga, vodis 3-1, pa onda 4-3 i opet zajebes stvar
Distortion

#1172 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Distortion »

Onaj golman nam je bas odron...

Cestitke momcima, selektoru!!!!

Veliki uspjeh je odigrati ovakvu utakmicu sa svabama koji su sigurno medju top 3 reprezentacije u Evropi. Momci su odlicno odigrali, steta zbog nekih ranijih kikseva ali ako hoces u baraz moras od prve utakmice maksimalno ozbiljno igrati a mi smo imali kikseva...

:thumbup:
roboth

#1173 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by roboth »

PapeSusic wrote:
roboth wrote:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/milan ... 67556.html

Prima Divisione, znaci treca liga valjda :?
Koliko znam, on igra u Crotoneu.
mozda je na posudbi,ne znam vise ni sam :-?
Last edited by roboth on 10/09/2012 23:02, edited 1 time in total.
Eborg

#1174 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Dobro ljudi, hajde ohanite malo. Podbacio Bukvić, šta ćemo sad. Nismo imali boljeg, ama baš nismo. Alternative su Tomović (rezervni golman Slavije), Divković (rezervni golman Slobode) i Abdihodžić (rezervni golman Sarajeva). S izuzetkom Abdihodžiča kojeg nisam gledao a i tek je stigao iz Krajine, Tomović i Divković su teški promašaji.

Što se tiče ovih mlađih, sada dolazi Jajalo, tu je negdje s Bukvićem ali makar igra.

Reuf Duraković je po meni još uvijek premlad za takvu poziciju, jedino ako se u Sieni izbori za mjesto prvog golmana pa onda ga probati. Neka ga za sada u U-19.

Mene je zabrinuo Višća. Lik koji je ubijao u Želji i na početku kvalifikacija pa i u Istanbulsporu povremeno je izgleda potpuno prigrlio onu svoju nekonzistentnu stranu. Čovjek u ove dvije utakmice osim par dobrih nabačaja ništa nije pokazao po kvalitetu igre. Nešto kao Suljić kad krene da se zajebava.
PapeSusic

#1175 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by PapeSusic »

roboth wrote: Koliko znam, on igra u Crotoneu
Ne igra, igra za Cremonese i vec je odigro 2 utakmice za njih ove sezone
Post Reply