U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1151 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by pici »

U Sarajevu smo hteli da upotrebimo još više tenkova; JNA nas je sprečila
Karadžić: 0215-4229 – 0215-4239

“Predali smo veliku teritoriju. Jeste pomogla dosta JNA, negdje je i odmogla JNA. U Sarajevu nije htjela da uradi ono što smo mi tražili. Nije htjela da nam da četu tenkovsku da mi uradi ono što smo mi tražili. Rat bi bio završen da je uradila. Kada je vladika govorio o Banjalučkom korpusu, to je bila JNA, a sadašnji komandant Talić i Kostić i ostali su nam puno učinili i poslije toga su prihvatili korpus (komandu korpusa) i stvorili od njega srpski korpus.”[150]
živo me interesuje šta je dabiČka smislila na ovu izjavu što je dala na skupštini "bosanskih srba" ;-) a vidim i na vikipediji se bilo ažurno pa se ubacivale notorne laži o 2 Maju ....tenkova nejma,nisu bili to smo zamislili tenkove il su bili na strani muslimanskih fanatika kao i helikopter :shock: .....šteta je napravljena dosta kasnije kad su dozvolili da se puste iz maršalke ,one iste iz koje se pucalo po tramvajima(valjda se mudjahedini vozali u tramvaju i pucali iz njih) po dječijem parku dje ubiše dječaka od 15 godina što je htjeo igrati košarke.....pa onda napustiše maršalku a jedan dio kolone ode na grbavicu pa je onako junački zauzeše i počiniše skupa sa batkom stravične zločine....ima toga kolko hoš o toj nevinoj naoružanoj do zuba "djeci" od 19 i kusur godina ....
Topla voda

#1152 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Topla voda »

btw...pominjali ste lokacije na kojima su se nalazili niski specijalci...i khan i pici i veljaca i jos neko...

pa ste pomenuli vojnu bolnicu,kino djuro djakovic...

..niko ne pomenu da je i u pomenutoj koloni bilo niskih specijalaca,a usli su u komandu druge vojne oblasti na bistriku u toku aprila.

a ona skupina koja je bila zarobljena,od oko 150 vojnika,koju pominjete da je sprovedena kroz titovu.......je bila zarobljena samo iz razloga jer nisu mogli otici pjeske,obzirom da su im skupine nad kojima nadzor nije imao nas vojni vrh, oduzele vozila.

tako da nije bilo namjere da se oni zarobe,nego su bili izmjesteni,radi njihove licne sigurnosti,sto se i pokazalo kasnije,jer su svi do jednog razmijenjeni i svi su ostali zivi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1153 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Truba »

ma klasična ložiona kad srbi ginu onda su to deca vojnici
a kad drugi ginu onda su ili sami sebe ubili ili su bili fanatici

a na svakoj snimci i domaćih i stranih tv stanica uvijek srbi samo pucaju na sve strane :roll: :roll: :roll: mete nisu bitne samo da se roka
Dozer

#1154 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Dozer »

Nisam najbolje upratio - zbog cega bi SIPA dobila po pichki ako bi krenuli hapsiti redom sve za koje postoji sumnja da su umijesani u neki ratni zlocin, bez obzira na ime? I za koje bi expresno bili pokrenuti sudski procesi.

Ako se misli na to da i u SIPI sjedi gomila takvih, sta je problem? Prvo za njih pokrenuti sudske procese.
KadSeMrtviProbudimo

#1155 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by KadSeMrtviProbudimo »

KadSeMrtviProbudimo wrote: Zna li iko da li postoji kakav tekst "sporazuma" ili "protokola" o načinu izvlačenja vojske JA iz kasarne na Bistriku, sporazum koji definira uslove izvlačenja, povlačenja, napuštanja objekata, razmjene...zapravo - čega?).

Da li su imali pravo ponijeti (lako) naoružanje?
Izvoli pa pitaj UNPROFOR. Bio je dogovor da se samo razmijene Predsjednik Izetbegović i General Kukanjac...Kolona nije bila predviđena i zato je došlo do "zabune!

Beograd tvrdi suprotno, da sporazum postoji, i, kao što sam pretpostavio, na njegovoj povredi temelji optužnicu:

"...Decembra 2008. godine Vijeće za ratne zločine Višeg suda u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Ganića zbog sumnje da je neposredno, zajedno sa drugim licima, suprotno konkretnim sporazumima o mirnom povlačenju jedinica JNA iz BiH, izdavao naređenja za napade na objekte JNA u Sarajevu – vojnu bolnicu, Dom JNA, kolonu sanitetskih vozila i vojnu kolonu u Dobrovoljačkoj ulici..."
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100310071
Sezam

#1156 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Sezam »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
KadSeMrtviProbudimo wrote: Zna li iko da li postoji kakav tekst "sporazuma" ili "protokola" o načinu izvlačenja vojske JA iz kasarne na Bistriku, sporazum koji definira uslove izvlačenja, povlačenja, napuštanja objekata, razmjene...zapravo - čega?).

Izvoli pa pitaj UNPROFOR. Bio je dogovor da se samo razmijene Predsjednik Izetbegović i General Kukanjac...Kolona nije bila predviđena i zato je došlo do "zabune!

Beograd tvrdi suprotno, da sporazum postoji, i, kao što sam pretpostavio, na njegovoj povredi temelji optužnicu:

"...Decembra 2008. godine Vijeće za ratne zločine Višeg suda u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Ganića zbog sumnje da je neposredno, zajedno sa drugim licima, suprotno konkretnim sporazumima o mirnom povlačenju jedinica JNA iz BiH, izdavao naređenja za napade na objekte JNA u Sarajevu – vojnu bolnicu, Dom JNA, kolonu sanitetskih vozila i vojnu kolonu u Dobrovoljačkoj ulici..."
A ti vjeruj Beogradu, kad ti je vec toliko stalo...
karanana

#1157 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by karanana »

dajte taj sporazum da vidimo sta pise. ma vjerovatno i pise ovako kako beograd kaze jer vidim neki nasi govore da je incident zapocet od strane pojedinaca i grupa koje nisu bile pod kontrolom predsjednistva. i vjerovatno jeste tako i bilo, ali dzaba dzaba.
kv99

#1158 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by kv99 »

1) Da to krsenje sporazuma postoji onda bi dokaz vec do 2003 pokazali tuziocu u Haagu a kao sto je poznato to nisu uradili.
2) Konkretan sporazum ne znaci da se tzv JNA mogla da povlaci kako je htjela i kada je htjela. Mirno povlacenje znaci da se svi djelovi tog sporazuma ispostuju tj da se oruzje / dokumenti ne nose sa sobom, da se ne otvara vatra u toku povlacenja itd .
3) Kad vec trazis podatke i dokumente postavi onda neki dokument koji dokazuje da se tzv JNA povukla postujuci sve djelove tog sporazuma na koji se pozivas citirajuci Beograd.
KadSeMrtviProbudimo

#1159 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by KadSeMrtviProbudimo »

karanana wrote:dajte taj sporazum da vidimo sta pise. ma vjerovatno i pise ovako kako beograd kaze jer vidim neki nasi govore da je incident zapocet od strane pojedinaca i grupa koje nisu bile pod kontrolom predsjednistva. i vjerovatno jeste tako i bilo, ali dzaba dzaba.
Pretpostavljam da sporazum, ako zaista postoji (a ja se sjećam tih dana i sjećam se nekog dogovora oko evakuacije te vojske) posjeduje UN, da ga posredstvom JA ima Beograd, ali i Sarajevo.

Možda naše Tužilaštvo ima više informacija.
Real Khan

#1160 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Real Khan »

kv99 wrote:

1) Da to krsenje sporazuma postoji onda bi dokaz vec do 2003 pokazali tuziocu u Haagu a kao sto je poznato to nisu uradili.
2) Konkretan sporazum ne znaci da se tzv JNA mogla da povlaci kako je htjela i kada je htjela. Mirno povlacenje znaci da se svi djelovi tog sporazuma ispostuju tj da se oruzje / dokumenti ne nose sa sobom, da se ne otvara vatra u toku povlacenja itd .
3) Kad vec trazis podatke i dokumente postavi onda neki dokument koji dokazuje da se tzv JNA povukla postujuci sve djelove tog sporazuma na koji se pozivas citirajuci Beograd.
...još ako je Predsjednik Alija potpisao taj "sporazum" i to "svojom voljom", e onda je to stvarno validan dokaz za sud...i to nakon toliko godina se odjednom "sjetili" kako postoji "obilje" dokaza za krivicu Ganića...ma daaj :zzzz:

I nije mi jasna definicija "protupravnog ubijanja neprijatelja"...valjda im je trebalo poslati poziv na vrata putem poštara, zamoliti ih da stave pancire i izađu tačno u podne na megdan gdje bi sudija u narandžastom dresu i crnim gaćama pištaljkom označio početak pucanja...ili šta? :shock: :lol:
nokia6170

#1161 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by nokia6170 »

Ne vjerujem da sporazum uopste postoji u pisanoj formi. Previse su to haoticna vremena bila da bi to neko baco na papir u cijelom tom haosu.

Mozda da je usmeno sta dogovarano...ali ako je usmeno, onda se bojim da ne bude ko sa Karadzicevim sporazumom sa Holbrukom.
karanana

#1162 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by karanana »

karanana wrote:dajte taj sporazum da vidimo sta pise. ma vjerovatno i pise ovako kako beograd kaze jer vidim neki nasi govore da je incident zapocet od strane pojedinaca i grupa koje nisu bile pod kontrolom predsjednistva. i vjerovatno jeste tako i bilo, ali dzaba dzaba.
Pretpostavljam da sporazum, ako zaista postoji (a ja se sjećam tih dana i sjećam se nekog dogovora oko evakuacije te vojske) posjeduje UN, da ga posredstvom JA ima Beograd, ali i Sarajevo.

a siguran sam da bi i uvazeni general mckenzie bio veoma pouzdan i veoma bitan svjedok optuzbe.
a cim mckenzie sleti u beograd da svjedoci treba izdat potjernicu za njim pa da nam ga begesh isporuci.
ahuseino

#1163 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ahuseino »

Real Khan wrote:

...još ako je Predsjednik Alija potpisao taj "sporazum" i to "svojom voljom", e onda je to stvarno validan dokaz za sud...i to nakon toliko godina se odjednom "sjetili" kako postoji "obilje" dokaza za krivicu Ganića...ma daaj :zzzz:

I nije mi jasna definicija "protupravnog ubijanja neprijatelja"...valjda im je trebalo poslati poziv na vrata putem poštara, zamoliti ih da stave pancire i izađu tačno u podne na megdan gdje bi sudija u narandžastom dresu i crnim gaćama pištaljkom označio početak pucanja...ili šta? :shock: :lol:
Ma umobolno mi je uopste raspravljati detalje. Sto se ljudi trosite? Sta je slijedece, uzeti svaku 'akciju' pa vidjeti jesmo li imali isto pusaka, ko je napao po mraku kad se nije vidjelo...? Zuc, Trebevic... ali samo MI...

Cuj 'dogovor'...? Kakav dogovor...? Napismeno...? Faxirano...? S tri taxene marke...? Telegram...? Sta?

Uludo trosimo energiju, dogovor postoji kakav god da napise tuziteljska strana, nebitno je jeli tada postojao ili ne.

Vidi ovog @probudjenog... cuj 'sporazum postoji'...

Da mi se ne grize, smijao bih se... kroz suze...
Bosnolog

#1164 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

karanana wrote:

a siguran sam da bi i uvazeni general mckenzie bio veoma pouzdan i veoma bitan svjedok optuzbe.
a cim mckenzie sleti u beograd da svjedoci treba izdat potjernicu za njim pa da nam ga begesh isporuci.
Taj Mekenzi je jedan od najvecih cetnickih lobista u Kanadi,....on je inace zet i u rodbinskoj vezi sa cetnickom emigracijom koju je Tito isparasio nako WWII,....Mekenzi je svo vrijeme rata i boravka u Sarajevu radio za Dabica i projekat velike Srbije,On je povucen i smijenjen nakon optuzbi i sumnju za Vogoscansku kafanu Sonja i silovanja koja mu se stavljaju na dusu i velikosrpsku pristrasnosti u nejtezim danima opsade Sarajeva i agresije an BiH...U Kanadi je u toku lobiranej za srebrenicku rezoluciju od strane prof.Ramica i njegovog instituta http://www.instituteforgenocide.ca/board-of-directors/ za istrazivanje genocida nad Bosnjacima sa ciljem upoznavanja kanadana i njeno usvajanje u Kanadskom parlamentu http://www.bosniak.org/bosanski/kampanj ... ici-i-bih/ Mekenzi ti je jedan od najvecih cetnickih lobista kojeg cetnici Kanade koriste da se ista ne usvoji,Proguglajte pa se uvjerite ..Toliko o Mekenzijevim svjedocenjima i iskrenosti,.....
stari grad Visegrad

#1165 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by stari grad Visegrad »

Nego da se mi preselimo na srbijanske portale blic, politika, b92 i druge?
Oni u kometarima nemaju niti jedne pomisli da je Srbija i JNA izvrsila agersiju na nezavisnu drzavu Republiku Bosnu i Hercegovinu.
Last edited by stari grad Visegrad on 10/03/2010 20:36, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#1166 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by jeza u ledja »

Ako se ne varam neko je ranije na ovoj temi postavio link za BBCjevu emisiju (Fall of Yugoslavia ili kako vec?) u kojoj izmedju ostalog Mekenzi kaze da nije postojao dogovor o izvlacenju kolone vec covjeka za covjeka (Kukanjca za Izetbegovica) i dalje govori o tome kako UNPROFOR nije mogao obezbjediti tako nesto. Ganic se sastao sa nekim pukovnikom sta li je, da ga jebes ne mogu se sjetiti imena , medjutim ostaje nejasno sta je TACNO dogovoreno izmedju njih. Ne postoji tonski zapis, a cisto sumnjam da je to neko stavio na papir. I Ganic tvrdi da je dogovor covjeka za covjeka, koji je poslije JNA promjenila u Aliju za cijeli konvoj.
Sto se tice samog napada, po meni je poprilicno ocigledno prvo da ni Ganic ni Divjak nisu naredili nikakav napad, drugo da oni nisu imali kontrolu nad jedinicama koje su izvrsile taj napad. (za to postoje video snimci).
Takodje boga pitaj sta se tacno desavalo na relaciji kamioni - TO/ZB.
Sve u svemu, opsti haos za koje je iskljucivo kriva JNA, koja je divljacki derala po gradu, kidnapovala predsjednika i jos ocekuju crvenih tepih valjda sta li.

Ovo treba pod hitno na kakav mjerodavan sud da se prica zavrsi jednom za svagda. I tu je kriva nasa vlast, ukljucujuci i Ganica koji izgleda ne smatra da nekome za nesto treba odgovarati.
Bosnolog

#1167 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

Emina Ganić: "Garantujem da moj otac neće biti izručen Srbiji"!
10. 03. 2010. • 20:14 A. K.

Što se tiče hapšenja mog oca pokazalo se da se, iako naši administrativni mehanizmi sporo reaguju zbog razuđenosti i podjela između različitih političkih stranaka iz istog glasačkog tijela, posebno bošnjačkog - saradnja može uspostaviti i donijeti dobre rezultate.

To bi trebalo da bude naša nova politička energija.Svaki naš građanin mora znati da smo zemlja koja ima besprijekornu reputaciju na međunarodnim sudovima.Svi naši građani, koji su potraživani na osnovu legalnih potjernica Haškog tribunala, bili su izručeni.Uvijek su date validne garancije kako bi se branili sa slobode i uvijek su se ti ljudi vraćali da se suoče sa optužbama.

Sa druge strane, Srbija, do dan-danas, nije izručila Ratka Mladića ili ratificirala Povelju o Srebrenici, što su međunarodne obaveze.Donedavno su krili Radovana Karadžića u Beogradu, a obećavaju mladim ljudima mjesto unutar Evropske unije.

Zbog svega što se dešava ne smijemo se spustiti na nivo lokalizirane "svađe" ili ideoloških "ujedanja" između BiH i Srbije. Međunarodno pravo je na našoj strani i moramo pokazati zrelosti na kojoj će nam Srbija pozavidjeti.
Ovaj slučaj bit će veoma važan za našu zemlju, kao i za Veliku Britaniju i Srbiju.

Ne postoji način da se u Sarajevo vratim bez svog oca! Mi ovaj slučaj izgubiti nećemo! Također, otvorit ćemo brojna pitanja kako je do ovog došlo, a štiteći mog oca zaštitit ćemo sve druge građane BiH. Ne postoji mogućnost da ovaj slučaj izgubimo i garantujem da moj otac neće biti izručen Srbiji!

Emina podrska tebi i tvom ocu kao i svim bosanskohercegovacki junacima koji su stalli i ostali u odbrani BiH protiv koje se i danas vodi agresija,perfidno i podlo od strane velikosrpskih ideologa njihovih sluga i domacih izdajnika,..Pravda ce pobijediti i ovu velikosrpsku podvalu,.....
:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1168 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by corolla02 »

I tu je kriva nasa vlast, ukljucujuci i Ganica koji izgleda ne smatra da nekome za nesto treba odgovarati.
ovo je dobro receno :thumbup: , jos da dodam: kud ce on u Englesku ili Francusku da putuje, pa da je bar odabrao zemlje koje su ipak prijateljski nastrojene, npr. Austria, Germany ili SAD, i *ebes ti njegov inteligent koji nakon svega jos nije spoznao da svijetom nepravda vlada!

PS
a ovo sto govori njegova kci, to je dobro za moral, ali njena se ipak najmanje pika u ovom trenutku
jeza u ledja

#1169 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by jeza u ledja »

I jos nesto, i ako je postojao dogovor da se izvuce kolona, a nasa strana to prekrsila - to nije krsenje nekog zakona o ratnim obicajima, vec cisto krsenje dogovora izmedju dvije strane, koji uz to jos ako nije na pismeno haman kao da i nije postojao.
exliberal

#1170 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by exliberal »

jeza u ledja wrote:I jos nesto, i ako je postojao dogovor da se izvuce kolona, a nasa strana to prekrsila - to nije krsenje nekog zakona o ratnim obicajima, vec cisto krsenje dogovora izmedju dvije strane, koji uz to jos ako nije na pismeno haman kao da i nije postojao.
pa nemoze se tako jeza...moze pa nemoze...sutra karadjic moze isto tako da kaze mi smo se dogovorili ali...jebiga...
to ti ko alija jedno mislim ujutro a drugo popodne..... :run:
jeza u ledja

#1171 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by jeza u ledja »

exliberal wrote:
jeza u ledja wrote:I jos nesto, i ako je postojao dogovor da se izvuce kolona, a nasa strana to prekrsila - to nije krsenje nekog zakona o ratnim obicajima, vec cisto krsenje dogovora izmedju dvije strane, koji uz to jos ako nije na pismeno haman kao da i nije postojao.
pa nemoze se tako jeza...moze pa nemoze...sutra karadjic moze isto tako da kaze mi smo se dogovorili ali...jebiga...
Da smo se dogovorili sta? Da VRS pobije 7000 nenaoruzanih ljudi u Srebrenici? Da granatira civilne ciljeve po Sarajevu? Da istjera svo nesrpsko zivlje iz RS? Da zatvore onolike ljude u Keratermu, Trnopolju, Manjaci?
Sta od toga je tacno dogovoreno sa Karadzicem????
exliberal

#1172 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by exliberal »

jeza u ledja wrote:
exliberal wrote:
Da smo se dogovorili sta? Da VRS pobije 7000 nenaoruzanih ljudi u Srebrenici? Da granatira civilne ciljeve po Sarajevu? Da istjera svo nesrpsko zivlje iz RS? Da zatvore onolike ljude u Keratermu, Trnopolju, Manjaci?
Sta od toga je tacno dogovoreno sa Karadzicem????
Karadjica sam samo spomenuo u kontestu....ako je dogovor bio i nije postovan onda onaj koji nije postovao snosi posljedice....
jeza u ledja

#1173 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by jeza u ledja »

exliberal wrote: Karadjica sam samo spomenuo u kontestu....ako je dogovor bio i nije postovan onda onaj koji nije postovao snosi posljedice....
Prvo, pitanje je da li je dogovor bio u tom obliku i da li je formalan, sto je upitno.
Drugo, i da je bio, nije obuhvacen zakonima o ratovanju, jer je izvrsen napad na naoruzane vojnike protivnicke vojske, koja je jos uz to kidnapovala predsjednika.

Dakle, ako je to ratni zlocin - nepostivanje dogovora (za koji jos ne vidimo dokaz da li je postojao) onda nek se procesuira od neutralne strane.
Sam cin napada na legitimni cilj - sto JNA jeste bila - nije ratni zlocin.

Moze se mozda dalje utvrditi da li je neko u toj koloni ubijen kao ratni zarobljenik. To je vec ratni zlocin, ali ponavljam samo krsenje po svemu sudeci nedefinisanog usmenog dogovora izmedju Ganica i tog nekog oficira iz JNA, uz posredstvo UNa - nije krsenje ratnih obicaja, odnosno nije ratni zlocin, barem po ovome sto sam ja do sad procitao.
Isto vazi i za Brcansku Maltu.
Hypo-Alpe-Adria

#1174 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Hypo-Alpe-Adria »

Emina Ganić: "Garantujem da moj otac neće biti izručen Srbiji"!

Što se tiče hapšenja mog oca pokazalo se da se, iako naši administrativni mehanizmi sporo reaguju zbog razuđenosti i podjela između različitih političkih stranaka iz istog glasačkog tijela, posebno bošnjačkog - saradnja može uspostaviti i donijeti dobre rezultate.
To bi trebalo da bude naša nova politička energija.Svaki naš građanin mora znati da smo zemlja koja ima besprijekornu reputaciju na međunarodnim sudovima.Svi naši građani, koji su potraživani na osnovu legalnih potjernica Haškog tribunala, bili su izručeni.Uvijek su date validne garancije kako bi se branili sa slobode i uvijek su se ti ljudi vraćali da se suoče sa optužbama.
Sa druge strane, Srbija, do dan-danas, nije izručila Ratka Mladića ili ratificirala Povelju o Srebrenici, što su međunarodne obaveze.Donedavno su krili Radovana Karadžića u Beogradu, a obećavaju mladim ljudima mjesto unutar Evropske unije.
Zbog svega što se dešava ne smijemo se spustiti na nivo lokalizirane "svađe" ili ideoloških "ujedanja" između BiH i Srbije. Međunarodno pravo je na našoj strani i moramo pokazati zrelosti na kojoj će nam Srbija pozavidjeti.
Ovaj slučaj bit će veoma važan za našu zemlju, kao i za Veliku Britaniju i Srbiju.
Ne postoji način da se u Sarajevo vratim bez svog oca! Mi ovaj slučaj izgubiti nećemo! Također, otvorit ćemo brojna pitanja kako je do ovog došlo, a štiteći mog oca zaštitit ćemo sve druge građane BiH. Ne postoji mogućnost da ovaj slučaj izgubimo i garantujem da moj otac neće biti izručen Srbiji!
I ova ga brate pretupi.
Daje izjave kao da je u najmanju ruku član predsjedništva, ili premijer.
Shvaćam brigu kćerke za oca i njenu zabrinutost i ljutnju.
Ali brate, vješto koristi ovu novonastalu situaciju i neupućen čovjek, kada čita ovaj govor, pomislio bi da se ambasador neke države obraća Općoj skupštini UN-a. ovo je ipak govor upućen domaćoj javnosti, engleze to ne interesira.
I mislim, ako ćemo ruku na srce, da nije bilo toliko medijski ustupljenog prostara članovima obitelji I.Jurišića.
Nismo se imali prilike upoznati sa osjećajima i stavovima njegove djece.
Bosnolog

#1175 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

Jurisic nesretni je sletio naivno u Beograd za njega je drzava morala prekinuti diplomatske odnose sa zemljom zla i tuziti Srbiju medunarodnom sudu pravde u Strazburu i to treba sto prije uciniti,.....Trebamo se mobilisati da se pomogne oslobadanju nevinog covjek Jurisica,....covjek je zasluzio mnogo vecu medijsku paznju ali i odgovornost drzave za svog nevino osudenog gradanina koji truhne u zlocinackoj Srbiji,bez dokaza politicki motivisane presude,...........
Locked