Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Leclerc

#1151 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Leclerc »

meni je tesko sto je izabran onaj ko je izabran, uz sve mahinacije koje jesu pratile tu pricu. sanja je to objavila i sve je onako kako pise
nisu se uvazavali dopisi ni prituzbe...radna inspekcija obeshrabrivana da se petlja...znalo se od pocetka sve
nije vazno sto sanja nije izabrana...nego sto aida jeste, ovako kako jeste.
uostalom, tebi bi bilo drago da nisi izabran za posao za koji si prilozio najbolju dokumentaciju?
nema nista lose u tome da je izabran kakav drugi srbin, koji vam se vise svidja, ali nije. niti je vazno jel' srpkinja ili bosnjakinja...ali je sigurno bolji kandidat bila od stare/nove direktorice
ne mislim ja da ima sta od pisanja kad niko ne reaguje, ali neka se zna kako stvari stoje tamo. krajnje ej vrijeme da se zna. to da zive razliciti narodi iste nacije nam i jeste problem, jer u to ne vjeruje ni 10% naroda i ne znam moze li to sanja ili neko drugi logicki objasniti ako to ljudi tako ne osjecaju. odavno gore nije bilo. za dodika se slazem...
Anonimka

#1152 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

debeljko20 wrote:ja mislim da sanja nije srpkinja nego bošnjakinja ili kako se već deklariše ali nije srpkinja. a drugo, sanja je jedna hrabra žena jer kolika se hajka na nju digla, samo zato što njeno mišljenje odudara uvriježenom mišljenju u sarajevu, to nije lako izdržati.
ne znam samo šta će sad sa njom biti jer, koliko vidim, ne piše više ni za avaz ni za glas srpske, a fahro, lagumdžija i dodo sad su na medenom mjesecu, ona se tu, ako je principijelna, nikako ne uklapa.
Dobro je da je neko primijetio da Sanje vec neko vrijeme nema u Avazu ni u Glasu Srpske. Ne znam je li se iko zapitao zasto.
Ja se sve pitam, da je tolika poslusnica za kakvu je smatraju, bi li od Fahre sad na poklon dobila Drugu gimnaziju, ili bi mogla birati sta god hoce. A ona, eto, pise nekakve tekstove u kojima pokusava izganjati nekakvu pravdu, umjesto da prilegne uz svoje mocnike i uziva u svojoj placi. Nesto mi je Sanja out of character ovih dana, ili mozda nije sve bas tako kako se mnogima cini... :idea:
debeljko20

#1153 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by debeljko20 »

Anonimka wrote:
Dobro je da je neko primijetio da Sanje vec neko vrijeme nema u Avazu ni u Glasu Srpske. Ne znam je li se iko zapitao zasto.
Ja se sve pitam, da je tolika poslusnica za kakvu je smatraju, bi li od Fahre sad na poklon dobila Drugu gimnaziju, ili bi mogla birati sta god hoce. A ona, eto, pise nekakve tekstove u kojima pokusava izganjati nekakvu pravdu, umjesto da prilegne uz svoje mocnike i uziva u svojoj placi. Nesto mi je Sanja out of character ovih dana, ili mozda nije sve bas tako kako se mnogima cini... :idea:
a šta ako su oni nju otkačili?
Anonimka

#1154 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Nista.
Onda sve sto ja napisah nema smisla :D

Ali, ako je ona njih otkacila, onda ima smisla.
Men'scini da pravim neku logicku gresku :shock:
debeljko20

#1155 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by debeljko20 »

Anonimka wrote:Nista.
Onda sve sto ja napisah nema smisla :D

Ali, ako je ona njih otkacila, onda ima smisla.
Men'scini da pravim neku logicku gresku :shock:
pa zato i kažem, ako su oni nju otkačili onda nije ništa. volio bih da znam šta je razlog pa više ne piše. nedostaju mi njeni osvrti, lijepo je to ona radila, tim prije što materijala ima da piše svaki dan a kamoli jednom sedmično.
Anonimka

#1156 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

E, sad, je li vjerovatnije da te u veoma kratkom roku otpuste dvije novine koje su te u zvijezde ukivale i nagradjivale, ili da odes sam, ko ce ga znati...
debeljko20

#1157 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by debeljko20 »

Anonimka wrote:E, sad, je li vjerovatnije da te u veoma kratkom roku otpuste dvije novine koje su te u zvijezde ukivale i nagradjivale, ili da odes sam, ko ce ga znati...
pa sad u koaliciji te dvije novine. šta sanja zapravo sada radi?
travnik

#1158 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by travnik »

Ključni problem Sanje V. je što za svoje mišljenje ne konzultira "intelektualce" i "patriote" na Ferhadiji i što ne podilazi Sarajevu (prije svega političkoj eliti) na način da piše ono što u SA žele pročitati. Dakle, nije ulizica i zbog toga nije popularna.
Anonimka

#1159 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Kljucni problem nase drzave je sto je bitnije biti popularan nego upravu. Zato nam i jeste ovako. Sa Sanjom ili bez nje...
HM 2011

#1160 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by HM 2011 »

Leclerc wrote:meni je tesko sto je izabran onaj ko je izabran, uz sve mahinacije koje jesu pratile tu pricu. sanja je to objavila i sve je onako kako pise
nisu se uvazavali dopisi ni prituzbe...radna inspekcija obeshrabrivana da se petlja...znalo se od pocetka sve
nije vazno sto sanja nije izabrana...nego sto aida jeste, ovako kako jeste.
uostalom, tebi bi bilo drago da nisi izabran za posao za koji si prilozio najbolju dokumentaciju?
nema nista lose u tome da je izabran kakav drugi srbin, koji vam se vise svidja, ali nije. niti je vazno jel' srpkinja ili bosnjakinja...ali je sigurno bolji kandidat bila od stare/nove direktorice
ne mislim ja da ima sta od pisanja kad niko ne reaguje, ali neka se zna kako stvari stoje tamo. krajnje ej vrijeme da se zna. to da zive razliciti narodi iste nacije nam i jeste problem, jer u to ne vjeruje ni 10% naroda i ne znam moze li to sanja ili neko drugi logicki objasniti ako to ljudi tako ne osjecaju. odavno gore nije bilo. za dodika se slazem...
Postao sam imun na ovo....

Imunost je stvorena davno - nema veze sa etničkom pripadnosti, nema veze sa kvalitetom...

o da zive razliciti narodi iste nacije nam i jeste problem, jer u to ne vjeruje ni 10% naroda i ne znam moze li to sanja ili neko drugi logicki objasniti ako to ljudi tako ne osjecaju.

Može se truditi da im objasni, uložiti napore u to - angažovati se zajedno sa kolegicama - to bi joj bila preporuka - ne za direktoricu škole, nego za predsjedništvo - prva žena predsjednik....
jer se grupe trude da im objasne sve drugo - već duuuuuuuugo vremena - pa im nekako ne ide od ruke......

Možda objašnjavaju pogrešne stvari....
ultima_palabra

#1161 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Vidi ste da ste Sanjini sljedbenici, možete ispisati 20 novinskih kartica, a da ništa ne kažete :D
Anonimka

#1162 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

A ja se plasila da sam previse suptilna, kad ono covjek sve vidi i zna :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1163 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Leclerc wrote:dragi drugogimnazijalci koji sve znate o toj zeni, znate li je li i placala kakav zakup za te prostorije koje je koristila?
nije se valjda sama uselila ne pitavsi i ne plativsi nikome.
imade li skola kakvog bericeta od tog njenog useljenja, dade li njen donator sta i toj skoli? eto, ja bila tu tih godina, pa se pomalo sjecam.
I ja bih jedan prostor u drugoj gimanziji. Sviđa mi se lokacija, sjeća me na dane rane mladosti gdje provedoh 4 godine, pa mi javi kad i gdje izlazi tender. Platiću zakupninu.. Zašto samo da Sanja i Meliha imaju tu privilegiju?
Leclerc wrote:ovdje sve veliki intelektualci vrse analize tekstova svi znaju logicke greske, svi vide srednjoskolski nivo tekstova. hajte nam vi stagod napisite pa nas prosvijetlite. ali javno s imenom i prezimenom, a ne ovako. da cujemo glas multietnickog sarajeva koje sanja i njoj slicni unistavaju svojim mediokritetnim tekstovima.
Nisam pročitala da je itko ko je kritizirao pisanje te gospođe sebe nazvao "intelektualcem".. Pa ne bi bilo loše da citiraš taj kić i neukus.. Jedanako da citiraš toliko spominjanje po privatnom životu, ko, kad gdje, umjesto ove generalizacije.. kao svi koji se drznu da im se ne sviđa to savršenstvo od eseja sami sebe nazivaju intelektualcima :-) , a kopaju po privatnom životu jedne prave intelektualke :D
Što se tiče pisanja pod punim imenom i prezimenom, ne radi se to ni kod FahrA ni kod Dodika kad hoćeš. Nego kad zaslužiš temom i idejom. Jednako, ako se to desi, mora svatko biti spreman na kritiku, a ne plakanje, šmrc, šmrc...
Leclerc wrote:ja je vala ne znam privatno k'o svi ovi experti, niti me briga za nju ali je to njeno sarajevo i nase sarajevo, samo sto smo patrioti pa nam je tesko to napisati. i vadimo se na to da nju i njoj slicne placaju kojekakvi. ja se svaki dan u ovom gradu bar po jednom, poslovno ili privatno, uvjerim da su ovi tekstovi jako dobri. ne sto ih je ona pisala, nego jer je tako. na svom primjeru. bosnjackom, iz ugledne sarajevske porodice, sta god to podrazumijevalo danas.nekad je podrazumijevalo postenje i dva prsta obraza, ali kome to jos danas treba. i nikog ne mrzim, nego volim svoj grad. a ovima sto nabrajaju protukandidate sa izbora direktora za nekad i moju skolu, izvinite ali sve nastranu, da su aida arnautovic ili senad alic bolji kandidati od sanje vlaisavljevic je van pameti. ko god da koga gura tu. ostadoh i ja bez posla zbog pogodnog kandidata, s mnogo losijom biografijom. nema veze. zena ima petlju da isprica svoj slucaj. ja nisam imala. ali nije tema direktorska fotelja.
izostavite lik onoga ko pise i sve sto vas o njoj zanima i ne zanima, ono sto ste culi i sto mahalate ovdje na milion strana k'o da je tito, pa procitajte opet. pa jos jednom. pa se okanite trazenja logickih gresaka. pa sta nam Bog da...
Onda ta gospođa mora definirati protiv čega piše i donkihotovski se kao bori.. Dakle, to je po ovom tvom nepotizam, korupcija, nejednake šanse za sve ljude, neetičko ponašanje vlasti itd. Ali to se onda tako zove , a ne "Sarajevo", jer pod Sarajevo se svašta može podrazumjevati.. Ne, u Glasu Srpske takav članak niti bi bio zanimljiv ni čitan.. jer je korupcije svugdje isto .. Ali kad se piše "Sarajevo"... e, onda se čita..
Zato je moralni odron jedan grad i sve njegove građane provlačiti kroz loše tekstove još lošijih novinskih izdanja, zarad trena blještavila na tvom imenu, ili nekoliko kaemova..
Leclerc

#1164 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Leclerc »

KatarinaKosaca wrote: I ja bih jedan prostor u drugoj gimanziji. Sviđa mi se lokacija, sjeća me na dane rane mladosti gdje provedoh 4 godine, pa mi javi kad i gdje izlazi tender. Platiću zakupninu.. Zašto samo da Sanja i Meliha imaju tu privilegiju?

koliko mene sjecanje sluzi, tu je privilegiju imao soros ciji je bio debatni program koji je sanja vodila. ne razumijem uopste kakve ovo ima veze, koliko znam ima 10 godina da se taj prostor ne koristi. za tendersku proceduru treba se obratiti onima koji i danas krse te odredbe u toj istoj skoli, pa trazi od aide privilegiju sigurno ces je dobiti za dovoljno novca.

Nisam pročitala da je itko ko je kritizirao pisanje te gospođe sebe nazvao "intelektualcem".. Pa ne bi bilo loše da citiraš taj kić i neukus.. Jedanako da citiraš toliko spominjanje po privatnom životu, ko, kad gdje, umjesto ove generalizacije.. kao svi koji se drznu da im se ne sviđa to savršenstvo od eseja sami sebe nazivaju intelektualcima :-) , a kopaju po privatnom životu jedne prave intelektualke :D
Što se tiče pisanja pod punim imenom i prezimenom, ne radi se to ni kod FahrA ni kod Dodika kad hoćeš. Nego kad zaslužiš temom i idejom. Jednako, ako se to desi, mora svatko biti spreman na kritiku, a ne plakanje, šmrc, šmrc...

prelistaj malo forum. neka kritikuje ko hoce, ali ako si bila u drugoj gimnaziji 4 godine i nisi dozivjela nista sto se u ovim testovima spominje niti cula za to, onda aferim.

Onda ta gospođa mora definirati protiv čega piše i donkihotovski se kao bori.. Dakle, to je po ovom tvom nepotizam, korupcija, nejednake šanse za sve ljude, neetičko ponašanje vlasti itd. Ali to se onda tako zove , a ne "Sarajevo", jer pod Sarajevo se svašta može podrazumjevati.. Ne, u Glasu Srpske takav članak niti bi bio zanimljiv ni čitan.. jer je korupcije svugdje isto .. Ali kad se piše "Sarajevo"... e, onda se čita..
Zato je moralni odron jedan grad i sve njegove građane provlačiti kroz loše tekstove još lošijih novinskih izdanja, zarad trena blještavila na tvom imenu, ili nekoliko kaemova..
koliko ja znam, clanci o drugoj gimnaziji nisu pisani za glas srpske... jucer se evo bas ovdje spominjalo da sanja za njih vise ne pise. objavili su ih razliciti portali. druga je stvar ako govoris o njenom cjelokupnom opusu... jasna je meni emocija da se prljavi ves ne treba iznositi izvan kuce, sto bi u ovom smislu bio onaj tamo entitet. svi smo osjetljivi na to. i sigurno je da odjekne natpis sarajevo, kao sto ovdje odjekne banja luka. ali mi se ljutimo jer smo mi ona ispravna strana. ne moze se tako vise zivjeti. po meni, moralni odron je to sto ima materijala za takve tekstove, a ne to sto ih neko pise. pa se jos zove sanja. da je zulzulejha, lakse bi bilo, nasa je. moramo prestati razmisljati o tome ko je kome rekao nesto i kakav smo dojam ostavili pred drugima, posebno onima koje bas i ne volimo kao ni oni nas...i poceti razmisljati kako da promijenimo to sto se desava. ovdje nema mjesta emocijama. imam ih i ja. ali od njih nemam nista. jos manje imam od toga da pricam kako mi je jedna sanja moralni odron, a da mi tekstovi koji su uostalom provjerljivi nista, ama bas nista ne govore o situaciji u mom gradu koji, kao sto sam vec rekla, volim mnogo.
KatarinaKosaca

#1165 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Leclerc wrote:o meni, moralni odron je to sto ima materijala za takve tekstove, a ne to sto ih neko pise. pa se jos zove sanja. da je zulzulejha, lakse bi bilo, nasa je.
Hajd, prije nego što napišeš ovako ozbiljne kvalifikacije i optužbe za primitivni šovinizam daj neki citat. Na primjer moj iz bilo kojeg mog posta, a ima ih mašala.. sa ovom temom i idejom
Tako da pored tvoje obrane Sanje... i ne treba joj kritika.. :sad:
Leclerc

#1166 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Leclerc »

citat je da je u vise navrata ovdje nazivana cetnikusom jer prica protiv nas njima. nisam rekla da je to tvoje misljenje, u suprotnom bih bas tebe citirala.
mi ocito ne pricamo o istoj stvari. ne branim ja sanju, nego iznosim svoje misljenje o tome jesu li ti tekstovi tacni ili nisu. veoma mi je zanimljiva tema druge gimnazije i smatram da su joj tekstovi vjerodostojni. ali ovdje se uvijek isto vrti prica se o sanji i o tome gdje ona pise, ko joj placa. niko ne prokomentarisa kako to da sve sto je napisala najnormalnije prolazi uz prijave inspekciji i obracanje svim nadleznima...to nije tema. tako da zaista ne vidim smisao u raspravi branim li ja sanju i treba li joj uz mene kritika ili joj ne treba.
KatarinaKosaca

#1167 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Leclerc wrote:citat je da je u vise navrata ovdje nazivana cetnikusom jer prica protiv nas njima. nisam rekla da je to tvoje misljenje, u suprotnom bih bas tebe citirala.
mi ocito ne pricamo o istoj stvari. ne branim ja sanju, nego iznosim svoje misljenje o tome jesu li ti tekstovi tacni ili nisu. veoma mi je zanimljiva tema druge gimnazije i smatram da su joj tekstovi vjerodostojni. ali ovdje se uvijek isto vrti prica se o sanji i o tome gdje ona pise, ko joj placa. niko ne prokomentarisa kako to da sve sto je napisala najnormalnije prolazi uz prijave inspekciji i obracanje svim nadleznima...to nije tema. tako da zaista ne vidim smisao u raspravi branim li ja sanju i treba li joj uz mene kritika ili joj ne treba.
dijeliš paušalne generalna ocjene.... Kao kad S. V. napiše "Sarajevo".. dakle ili citiraj ili nemoj ljudima lijepiti etikete.. opet kao S.V: ;-)
Leclerc

#1168 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Leclerc »

KatarinaKosaca wrote:
dijeliš paušalne generalna ocjene.... Kao kad S. V. napiše "Sarajevo".. dakle ili citiraj ili nemoj ljudima lijepiti etikete.. opet kao S.V: ;-)
oprosti...nisam na prvu shvatila da je ovdje rijec o tome da ti je potrebna paznja. obecavam da cu procitati sve tvoje postove, pa ti se javim s citatima :thumbup:
KatarinaKosaca

#1169 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Leclerc wrote:
KatarinaKosaca wrote:
oprosti...nisam na prvu shvatila da je ovdje rijec o tome da ti je potrebna paznja. obecavam da cu procitati sve tvoje postove, pa ti se javim s citatima :thumbup:
Citiraj onoga ko je to napisao.. Obrazloži... Ovako sve forumaše nazivaš šovinistima, primitivcima koji vole "Zulejhu, jer je naša, a ne Sanju" i tako se obračunavaš sa nekim imaginarnim protivnikom. Jednako, identično kao kad S.V. vodi svoje ratove sa nečim što naziva "Sarajevo" i dijeli mu sve negativne karakteristike. :D
Anonimka

#1170 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Ne mogu a da ne primijetim da, dok Leclerc pretrazuje forum kako bi dokazala da se ne "obracunava s imaginarnim neprijateljem", niko ne daje komentar na sadrzaj teksta koji ona toliko istice.

Osim ako [quote="KatarinaKosaca"]

ovo nije citat koji sve obrazlaze i subsumira.
debeljko20

#1171 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by debeljko20 »

katarina kosača, ti prvo savladaj osnove gramatike pa onda nešto nekome pričaj.
KatarinaKosaca

#1172 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

debeljko20 wrote:katarina kosača, ti prvo savladaj osnove gramatike pa onda nešto nekome pričaj.
Kao na primjer?

Osim toga, nisam znala da je komentiranje nečijih tekstova rezervirano za "intelektualno privilegirane" :D . Eto, ja sam nepismena, ne zna gramatiku... odnosno polupismena :D , pročitam članak gdje me netko proziva (jer kao sarajka građanske orijentacije se i te kako osjećam prozvana), i reagiram.. Dakle, to se ne može :D

Sve ste bolji i bolji :lol:
KatarinaKosaca

#1173 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Anonimka wrote:Ne mogu a da ne primijetim da, dok Leclerc pretrazuje forum kako bi dokazala da se ne "obracunava s imaginarnim neprijateljem", niko ne daje komentar na sadrzaj teksta koji ona toliko istice.

Osim ako
KatarinaKosaca wrote: Što se tiče pisanja pod punim imenom i prezimenom, ne radi se to ni kod FahrA ni kod Dodika kad hoćeš. Nego kad zaslužiš temom i idejom. Jednako, ako se to desi, mora svatko biti spreman na kritiku, a ne plakanje, šmrc, šmrc...

ovo nije citat koji sve obrazlaze i subsumira.
Pod pretpostavkom da je dobro citirano :D , šta to sve obrazlaže i subsimira? Pojasni nam... :roll:
Anonimka

#1174 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Draga Katarina, bojim se da je vrijeme u kome bih ja tebi, autorici ovog "smrc, smrc" citata, bilo sta pojasnjavala - unaprijed izgubljeno za nas obje.
Let's agree to disagree, u duhu gradjanske orijentacije :run:
Maystor

#1175 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Maystor »

Anonimka wrote:Hvala za brigu o mom zdravlju, cijenim to.
Bojim se da se nismo razumjeli, ja nijednom rijecju nisam rekla da kako si ti autor komentara o porodici, fizickim atributima, erekciji i ostalom. To je moj generalni komentar za 50 stranica foruma koje su posvecene ovoj temi. Mozes cijeniti ili ne cijeniti nekoga, ali ne mozes monopolirati pravo na komentar time da znas bolje od ostalih. To je moja zamjerka tvojim postovima. Zato sto poznajes Sanju, tvoje je misljenje mjerodavnije od ostalih koji daju svoj komentar na njen rad, o cemu je ovdje i trebalo biti rijeci. Time prakticno ucestvujes u onome za sta tvrdis da ga nema u tvojim postovima. Niti je uredu da ismijavas nekoga jer je otvorio profil da bi "advokatirao", jer ti koristis svoj profil u iste svrhe. Samo ste na razlicitim krajevima price, koja i nije toliko o Sanji, koliko o Drugoj gimnaziji.
Super ti je ova priča, samo ima jedan nedostatak: nema veze s istinom. Kad si već prelistavala šta sam pisao i kome i gdje gramatičke greške ispravljao (a šta ću kad ima puno nepismenih na forumu), čudi me da su ti promakle činjenice koje kazuju kako ja lično nisam involviran u ovu priču (na jednom od mojih postova fino piše i gdje radim i čime se bavim). Sticajem okolnosti, veoma sam upućen u ovu situaciju oko Druge gimnazije. O Sanji pišem jer njene teze sve više liče na teze Milorada Dodika, samo što je Dodik seljačina, a Sanja ponešto zna o kulturi dijaloga, pa to malo ljepše izgleda. Nije Sanja bila najbolji kandidat niti su njeni prigovori opravdani. Kao što ultima palabra reče, mnogo pišete a ništa konkretno ne kažete. Za one koji ne znaju, direktora škole bira Školski odbor. U njemu sjede predstavnici vlade, uposlenika i roditelja. Pri tome ima raznih struja (kao i svugdje), ali bitno je znati da zbog takve strukture nijedan čovjek niti stranka u BiH ne može kontrolisati sve članove odbora. Od četiri kandidata za direktora, Sanja je imala najmanje glasova. U suštini, direktor se birao između dva kandidata: Aide Arnautović i Senada Alića. Čak i da Arnautovićka nije izabrana, Sanja opet ne bi bila direktor. Zna to i Sanja, ali joj je sve ovo poslužilo kao izgovor da odradi posao za koji je plaćena.
Evo samo jedan primjer koliko "logike" ima u Sanjinom prigovoru: u dnevnim novinama je napisala kako je izbor direktora nezakonit jer je to direktorici treći mandat, a ne bi smjela imati više od dva mandata, jer ni Rektor Univerziteta u Sarajevu ne može imati više od dva mandata. Totalna glupost, izbor rektora nema nikakve veze sa izborom direktora škole i naše zakonodavstvo ne ograničava direktore škola na dva mandata (a ograničava rektore i dekane). Slične budalaštine figurišu i u ostalim Sanjinim dopisima. Zato joj je ministar obrazovanja javno poručio da se obrati nadležnom sudu ako misli da je u pravu.
I sada, mi trebamo Sarajevu nalijepiti etiketu "Teheran", jer ovakva osoba nije izabrana za direktora Druge gimnazije :-)
Post Reply