GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Control panel

#1151 Re: GRAS - karte

Post by Control panel »

Bosanac21 wrote: Imamo specijalnu ponudu atentata u tramvajima, voznju u zapaljenim trolama, te prevrtaanje u autobusima... Posto su minibusi onako mali pa nema bas neke racunice da i njih ukljucuju u ponudu. Kazu oni ce koliko toliko biti normalni saopceno je jutros iz PRESS sluzbe GRASSa

Uskoro će biti Grasova reklama: Ukoliko ste poželjeli drugi svijet, provozajte se u Grasovim autobusima za samo 1, 60 KM :)
nisu ovi zuti autobusi stari 50 godina pa dam im tako otkazuju kocnice, upravljacki sistemi...
tu nesto smrdi.
opa22

#1152 Re: GRAS - karte

Post by opa22 »

trebali bismo svi bojkotirati gras dok nam ne nabave ovako sto :D

Image
Image
Image
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1153 Re: GRAS - karte

Post by bordo gandalf »

Ovo kod nas nece biti za 100 godina
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1154 Re: GRAS - karte

Post by Entropio »

Control panel wrote:
Entropio wrote:Šta se ovo dešava s GRAS-om? Prvo autobus sruši cvjećaru, pa njihov kombi uzrokuje lančani sudar u Titovoj i onda drugi autobus devastira stajalište na Pofalićima... Kako je krenulo, uskoro će tramvaj izletiti iz šina i zabiti se u predsjedništvo...
zaboravio si onog jadnog starca sto ga je udario tramvaj kod remize.
previse je slucajnosti ovih dana. :x
mogla bi se policija sa ovim slucajevima malo ozbiljnije pozabaviti.
Da, da, i to. Nešto nije u redu...
Control panel

#1155 Re: GRAS - karte

Post by Control panel »

rashtiman wrote:Ovo kod nas nece biti za 100 godina
hoce samo se treba reda zavesti. treba otpustiti jedno 500 neradnika u grasu koji samo primaju platu.
opa22

#1156 Re: GRAS - karte

Post by opa22 »

fkt salu na stranu, svi koji mogu bi trebali bojkotirati GRAS i ne koristiti njihove usluge, pa bi i Sarajevo dobilo gradski prijevog kakav mu dolikuje, a ne placati lopovima karte. Platis kartu da bi te netko opljackao, da bi te netko ubio, da te cak GRAS ubije, i na kraju kada GRAS odogova za posljedice koje se dogode u tramvaju, troli,busu??
bordo gandalf

#1157 Re: GRAS - karte

Post by bordo gandalf »

opa22 wrote:fkt salu na stranu, svi koji mogu bi trebali bojkotirati GRAS i ne koristiti njihove usluge, pa bi i Sarajevo dobilo gradski prijevog kakav mu dolikuje, a ne placati lopovima karte. Platis kartu da bi te netko opljackao, da bi te netko ubio, da te cak GRAS ubije, i na kraju kada GRAS odogova za posljedice koje se dogode u tramvaju, troli,busu??
Koliko znam kupovinom karte postajes "osiguran" u grasovim vozilima eh sad sta spada u to "osiguran" ko ce im ga znati
opa22

#1158 Re: GRAS - karte

Post by opa22 »

naravno da placanjem te 1.80KM automatski sklapas ugovor s GRAS-om kojim se obvezujes da neces priciniti stetu vozilima niti osobama koje koriste njihove usloge, cime se i GRAS obvezuje da ce te zastiti od svih mogucih prijetnji i steta koje ti se nanesu u njihovim vozilima, no situacija u praksi je znatno drugacija nikad nisam cuo da je netko tuzio GRAS zbog toga sto je opljackan, fizicki napadnut i sl. kao i da je GRAS odgovoarao zbog svega navedenog. iz tog razloga i ne vidm poentu zasto bih placao kartu GRASU i koristio njihove usluge kada nisam siguran u njihovim vozilima, a alternativu nemam, obzirom da je monopolisticko poduzece.
MAN-lion's coach

#1159 Re: GRAS - karte

Post by MAN-lion's coach »

opa22 wrote:naravno da placanjem te 1.80KM automatski sklapas ugovor s GRAS-om kojim se obvezujes da neces priciniti stetu vozilima niti osobama koje koriste njihove usloge, cime se i GRAS obvezuje da ce te zastiti od svih mogucih prijetnji i steta koje ti se nanesu u njihovim vozilima, no situacija u praksi je znatno drugacija nikad nisam cuo da je netko tuzio GRAS zbog toga sto je opljackan, fizicki napadnut i sl. kao i da je GRAS odgovoarao zbog svega navedenog. iz tog razloga i ne vidm poentu zasto bih placao kartu GRASU i koristio njihove usluge kada nisam siguran u njihovim vozilima, a alternativu nemam, obzirom da je monopolisticko poduzece.
Razmišljanje ti je za uokviriti.
Kako GRAS može znati da će doći maloljetni ubica poput onih izroda što su ubili Denisa i da će baš neko znati da će ući lik sa pištoljem u tramvaj (kao što je ušao) i pucao?To se ko vidi?
Zvoniš na pogrešna vrata.GRAS-ova vozila su javno mjesto,neka policija ne pušta i tužilaštvo kretene koji se samo repriziraju u činjenju krivičnih djela I zato GRAS treba tužiti?GRAS nema ovlasti da se bavi kriminalcima,bar koliko je meni poznat statut firme.Oni koji počine štetu u vozilima nisu sankcionisani niti ih možeš sankcionisati zato što država "funkcioniše".Niko nema te ovlasti u GRAS-u,možda da na svim vratima pretresamo putnike i vidimo ko šta nosa po tašnama i džepovima.Isto tako te u školi neko može razbiti,pa je kriv direktor što to nije sankcionisao?Može te upucati na šalteru u Općini pa je kriva šalter službenica za to jer nisu sankcionisali?
Ubice hodaju gradom bilo gdje u bilo koja doba kriva je policija i krivi su u Tužilaštvu jer to je njihov posao.
bordo gandalf

#1160 Re: GRAS - karte

Post by bordo gandalf »

man negdje sam u busu procitao...placajte kartu jer samo sa validnom kartom ste osigurani u nasem vozilu sad mi objasnij sta spada pod ovo "osiguran"
Baudelaire

#1161 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Koliko ja znam, sami ti oni naglase da si osiguran.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1162 Re: GRAS - karte

Post by Chmoljo »

rashtiman wrote:man negdje sam u busu procitao...placajte kartu jer samo sa validnom kartom ste osigurani u nasem vozilu sad mi objasnij sta spada pod ovo "osiguran"
u slučaju npr. povrede u vozilu... samom kupovinom karte, ti si osiguran u slučaju eventualne povrede. to inače nije nikakvo interno pravilo, nego se odnosi na svakog prevoznika. karta bi ti mogla poslužiti kao dokaz u slučaju spora :)
opa22

#1163 Re: GRAS - karte

Post by opa22 »

isprintaj i uokviri :p

Ja govorim o obvezama i odgovornosti koje nastaju kupovinom karte i koristenjem usluga GRAS-a
MAN-lion's coach

#1164 Re: GRAS - karte

opa22 wrote:isprintaj i uokviri :p

Ja govorim o obvezama i odgovornosti koje nastaju kupovinom karte i koristenjem usluga GRAS-a

GRAS treba tebi da refundira ako te neko zbode nožem u tramvaju?Zašto?
Ne ulazi u materiju koji ne razumiješ i ne znaš.
Može ti samo refundirati u slučaju da te spraši struja u tramvaju ili troli ili se skrhaš krivicom GRAS-a zbog njihovih neipravnih vozila ili nečeg neispravnog u njima.
opa22

#1165 Re: GRAS - karte

Post by opa22 »

vazno je da si ti savladao materiju s katedre za gradzansko pravo, ostalo je manje bitno ;)
MAN-lion's coach

#1166 Re: GRAS - karte

opa22 wrote:vazno je da si ti savladao materiju s katedre za gradzansko pravo, ostalo je manje bitno ;)
Najvažnija je činjenica da su mnogi idiotski zahtjevi za odštetu još od prije rata služili kao toaletni papir. :D
Možda ad tražiš od bobe i mojke dotičnog kriminalca odštetu?Bilo bi logičnije.

I samo da ti dodam jednu stvar
Putnici /treća lica/ su osigurani za slučaj nesreće koju izazove vozač ili ostali učesnici u prometu i ono gore tehničko što sam ti navela.Ubod nožem je pokušaj ubojstva,drumsko razbojništvo,remećenje javnog reda i mira,nasilništvo i sl su u domenu policije bez obzira gdje se dese.Pa ti sebi uokviri slabo to poznavanje građanskog prava.
Last edited by MAN-lion's coach on 11/06/2011 21:50, edited 2 times in total.
MAN-lion's coach

#1167 Re: GRAS - karte

Control panel wrote:
Bosanac21 wrote: Imamo specijalnu ponudu atentata u tramvajima, voznju u zapaljenim trolama, te prevrtaanje u autobusima... Posto su minibusi onako mali pa nema bas neke racunice da i njih ukljucuju u ponudu. Kazu oni ce koliko toliko biti normalni saopceno je jutros iz PRESS sluzbe GRASSa

Uskoro će biti Grasova reklama: Ukoliko ste poželjeli drugi svijet, provozajte se u Grasovim autobusima za samo 1, 60 KM :)
nisu ovi zuti autobusi stari 50 godina pa dam im tako otkazuju kocnice, upravljacki sistemi...
tu nesto smrdi.

MAN-ovi koji su kupljeni (zglobi i solo novi) su od početka imali probleme sa zaglavljivanjem vrata.Vozač je izašao odglaviti ta nesretna vrata i vozilo je krenulo.Neka vještačenje utvrdi stvarni razlog ove nesreće.
A za IK 201 ko im je kriv kada su kupovali šporete.
Felidae

#1168 Re: GRAS - karte

Post by Felidae »

uff, sto se razmecemo poznavanjem prava.......a mozemo ih svakako macku o rep objesiti :-D
sarajev_o

#1169 Re: GRAS - karte

Post by sarajev_o »

MAN-lion's coach stvarno si ofiran ,ili radis ili ti tamo svi rade pa ih branis
postujem tvoje misljenje ali kad 30 ljudi govori jedno a ti drugo nesto nije uredu.
neo7

#1170 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

sarajev_o wrote:MAN-lion's coach stvarno si ofiran ,ili radis ili ti tamo svi rade pa ih branis
postujem tvoje misljenje ali kad 30 ljudi govori jedno a ti drugo nesto nije uredu.
To se zna da mu neko radi..
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1171 Re: GRAS - karte

Post by Pera Trta »

neo7 wrote:
sarajev_o wrote:MAN-lion's coach stvarno si ofiran ,ili radis ili ti tamo svi rade pa ih branis
To se zna da mu neko radi..
Pa MAN-sica ni ne krije da radi GRAS-u.
I žensko je.
Edin H.

#1172 Re: GRAS - karte

Post by Edin H. »

Baudelaire wrote:Koliko ja znam, sami ti oni naglase da si osiguran.
Osiguran, siguran :oops:
MAN-lion's coach

#1173 Re: GRAS - karte

Kojih 30 ljudi?Sa foruma ili iz firme?Ili 30 onih koji pojma nemaju zašto se treba držati distanca među tramvajima,ne zato što je neko glup i neko od toga pravi sprdnju...30 onih koji ujedno sa levatima iz Kantona i GRAS-a nemaju pojma o tarifnom sistemu?30 mahaluša iza šporeta koje se dobro razumiju u mehaniku vozila i sl.De daj još koju da se nasmijem....samo za moju dušu...30 onih koji se razumiju u osiguranje u vozilu...30 onih koji se razumiju u konkurenciju...30 onih koji su izvršili uvid u sve finansijske knjige i kompletn inventar ha ha...300 onih koji palamude o subvencijama za studentske karte i o studentima koji zaboga izdržavaju Sarajevo sa svojim studiranjem i ostavljanjem debelog novčanika ili 30 onih koji se švercaju pored onih koji imaju kartu ili 30 onih koji se bude što im se naplati doplatna kada nemaju kartu ili se vozaju sa neurednom kartom...30 onih kojima smrdi tramvaj a ne smrde sugrađani...30 onih kojima ne smetaju oglođani sicevi na novim vozilima...30 onih kojima stalno kasni bus jer ne znaju red vožnje...30 onih čija djeca,rođaci lijepe sline po prozorima...30 onih koji karte bacaju po vozilima kao da je to korpa...30 onih kojima smetaju revizori stalno ih peglaju,kako ne peglaju ljude koji imaju kartu i uopšte ko to dozvoljava njima da ulaze u vozila...I svakavih 30... :lol: :dance:
Presmiješno je uopšte trošiti vrijeme i priču na kojekakve teorije i gluposti ljudi koji samo dangube.
neo7

#1174 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Da ti nisi ona plava revizorka, pravo dobro nasminkana ? Nesto me podsjecas na nju :dance: :dance: :dance:
fidoremilienko

#1175 Re: GRAS - karte

Post by fidoremilienko »

Samo znam da je GRAS daleko od firme u pravom značenju te riječi 8-)
Post Reply