BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#1151 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

ovo se od spahe i očekivalo 8-) kao što sema reče, kapitenski :thumbup: :thumbup: :bih:
samo malo

#1152 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

Igrac koji zabiljezi jednu utakmicu za A selekciju odredjene drzave, ne moze igrati za drugu ni da mu je Platini tata a Pele mama.
cyprus

#1153 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

samo malo wrote:Igrac koji zabiljezi jednu utakmicu za A selekciju odredjene drzave, ne moze igrati za drugu ni da mu je Platini tata a Pele mama.
Može ako bi nas ISKLJUČILI iz FIFA. A koliko sam skonto prijetnja je ''samo'' suspenzija, a ne i isključenje? Ili sam u krivu?
kory_galaktikos

#1154 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kory_galaktikos »

samo malo wrote:Igrac koji zabiljezi jednu utakmicu za A selekciju odredjene drzave, ne moze igrati za drugu ni da mu je Platini tata a Pele mama.
ja sam cuo da moze i to kad je ko fol bilo price da zlaja hoce da igra za nas al jedan od uslova je da 5 godina ne igra ni za jednu reprezentaciju pa tek onda moze mijenjat
cyprus

#1155 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

kory_galaktikos wrote:
ja sam cuo da moze i to kad je ko fol bilo price da zlaja hoce da igra za nas al jedan od uslova je da 5 godina ne igra ni za jednu reprezentaciju pa tek onda moze mijenjat
Šuplja. Može tako nešto čini mi se u rukometu, ali fudbal jok :thumbup:

A i da može, šta će nam Zlatan od 35 godina :P
udrch

#1157 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

ja.neron wrote:PET IBIŠEVIĆ, DVA SALIHOVIĆ

26:0 ups
Ibišević se nadavao golova u ovim pripremnim..nadam se da se vratio po svoju zlatnu kopačku koja mu je ukradena predprošle godine..
Tarik19

#1158 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tarik19 »

udrch wrote:

Ibišević se nadavao golova u ovim pripremnim..nadam se da se vratio po svoju zlatnu kopačku koja mu je ukradena predprošle godine..
Nije mu ukradeno nista, on jednostavno nije zasluzio da je ponovo dobije. :roll:
amar007

#1160 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by amar007 »

Ibisevic ce ove godine da eksplodira, nas najkvalitetniji napadac sigurno, malo ga je povreda unazadila ali sada je to proslo :thumbup:
samo malo

#1161 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

kory_galaktikos wrote:
Ne moze, u fudbalu nema mijenjanja dresova reprezentacije, jednom kad obuces A dres jedne drzave, to ti je izbor za zivota.

U rukometu je moglo, ali i tu se dize granica, prije je moglo nakon dvije godine apstinencije, sad su digli menscini na 3 ili 4, na kraju ce ukinuti pravilo.
Obuca9

#1162 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Ne može se mijenjati reprezentacija, ali ko zna kakvo je pravilo ako se isključi neka reprezentacija, dakle ako se NSBiH isključi iz FIFA-e, reprezentacija ne postoji, pa se možda može promjeniti državljanstvo. Kao što su recimo Šuker ili Prosinečki mogli nakon Jugoslavije, zaigrati za Hrvatsku. Nije baš identičan slučaj, ali je sličan primjer da je promjena državljanstva moguća, pod nekim specijalnim okolnostima.
samo malo

#1163 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

Pa nije dotle doslo da nas iskljuce iz FIFE i UEFE.

Suspenzija je nesto drugo.

Ako bi nas iskljucili, to jest narednih deset, dvadeset, sto godina vise nema BiH u medjunarodnim takmicenjima, svaki igrac bi potrazio svoje mjesto pod suncem u nekim drugim reprezentacijama, sto da se lazemo.
Na mladje igrace mislim naravno, sta ce Spahic sa 30 godina, pocinjati ispocetka, nije lud. On jos dvije tri godine i alahimanet.
kory_galaktikos

#1164 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

samo malo wrote:
kory_galaktikos wrote:
Ne moze, u fudbalu nema mijenjanja dresova reprezentacije, jednom kad obuces A dres jedne drzave, to ti je izbor za zivota.

U rukometu je moglo, ali i tu se dize granica, prije je moglo nakon dvije godine apstinencije, sad su digli menscini na 3 ili 4, na kraju ce ukinuti pravilo.
neznam sad tacno ali ja asm cito po novinama,i netu nesto tako,ja mislim da je uslov 5 godina bez igranja..ali to je tad bilo,mozda se nesto promijenilo...nesmijem se kladit ni za jednu opciju..samo znam da ako dodje do suspenzije nedo Bog..mi ne bi trebali zamjerit igracima ako budu mogli ic gdje drugo..sta ce cekat da se usanovic,ceo,colakovic,dominikovic i l dovoljno obogate pa da onda igra za svoju repku
cyprus

#1165 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

kory_galaktikos wrote:neznam sad tacno ali ja asm cito po novinama,i netu nesto tako,ja mislim da je uslov 5 godina bez igranja..ali to je tad bilo,mozda se nesto promijenilo...nesmijem se kladit ni za jednu opciju..samo znam da ako dodje do suspenzije nedo Bog..mi ne bi trebali zamjerit igracima ako budu mogli ic gdje drugo..sta ce cekat da se usanovic,ceo,colakovic,dominikovic i l dovoljno obogate pa da onda igra za svoju repku
To je moglo za vrijeme Puskasa, al je daaaavno ukinuto
kory_galaktikos

#1166 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

cyprus wrote:
kory_galaktikos wrote:neznam sad tacno ali ja asm cito po novinama,i netu nesto tako,ja mislim da je uslov 5 godina bez igranja..ali to je tad bilo,mozda se nesto promijenilo...nesmijem se kladit ni za jednu opciju..samo znam da ako dodje do suspenzije nedo Bog..mi ne bi trebali zamjerit igracima ako budu mogli ic gdje drugo..sta ce cekat da se usanovic,ceo,colakovic,dominikovic i l dovoljno obogate pa da onda igra za svoju repku
To je moglo za vrijeme Puskasa, al je daaaavno ukinuto
ma moze biti heeh..ja kazem nista ne garantijem al znam da je bilo tak
luckylaka

#1167 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

ZAvuce ga Haris Medunjanin Mogrenu u sred C.Gore 0:1
hali gali halid

#1168 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by hali gali halid »

luckylaka wrote:ZAvuce ga Haris Medunjanin Mogrenu u sred C.Gore 0:1
Fin gol, pogodio je i prečku pred kraj 1. poluvremena.
luckylaka

#1169 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

hali gali halid wrote:
luckylaka wrote:ZAvuce ga Haris Medunjanin Mogrenu u sred C.Gore 0:1
Fin gol, pogodio je i prečku pred kraj 1. poluvremena.
Pravo se dobro Medo snasao u Maccabi.Cini mi se da se sve vrti oko njega i najbitnije je da ostaje i dalje igrati u eurposkim kupovima
udrch

#1170 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

Tarik19 wrote:
udrch wrote:

Nije mu ukradeno nista, on jednostavno nije zasluzio da je ponovo dobije. :roll:
Da nije bilo povrede vjerovatno bi ga ti spriječio da ne bude najbolji strijelac..
U prvoj sezoni nakon 6 mjeseci pauze ti si očekivao konkretno šta? - da zabije 40 komada..
Momak je završio među 10 najboljih strijelaca bundeslige..koliko plaćenijih i hvaljenijih napadača je ostalo iza njega, a nije im to bio povratak nakon povrede..
Saberi se drug..
Manijakus

#1171 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Manijakus »

Sto se ne zovne ovaj momak..nije sto je od mog grada :D :oops: Nego da imamo sa svakog kontinenta igraca :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Sini%C5%A1 ... povi%C4%87
samo malo

#1172 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

Mamići otišli u Salzburg po BiH reprezentativca Admira Vladavića

Braća Mamić u četvrtak su sjeli u auto i zaputili se u nepoznatom smjeru po pojačanje za Velimira Zajeca.

Nakon što su obrisali suze koje su nakon Kopra tekle poput potoka niz njihove obraze, braća Mamić sjeli su u auto i otišli po pojačanje za Velimira Zajeca. Destinacija? Službeno je nepoznata, ali neki izvori su smjestili braću Mamić u EU. Točnije, u Salzburg gdje se nalazi njihova najnovija meta, Admir Vladavić, veznjak Red Bulla i reprezentativac BiH.

- Ne bih se bunio. Dinamo se ne odbija - poručio je u četvrtak Vladavić kojeg je naša javnost upoznala prošle sezone kada je igrao protiv Dinama u Salzburgu. Prema profilu, sličan je Sammiru što je pak sušta suprotnost od Zajecove želje za stoperom i napadačem.

Ili je možda potencijalni angažman Vladavića, koji je sina nazvao Zinedin u čast svom igračkom uzoru, plod novih savjeta iz sfere gdje vladaju raznorazni Šikići i društvo. Kojoj Mamić silno vjeruje, a koja je, uzgred rečeno, zaslužna za “bofl” robu kojom se puni Dinamova svlačionica.
zecko_kupuz

#1173 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Izašla je još jedna utlimativna glupost - PAOK navodno želi prodati Muslimovića Dinamu. :-) Ej, čovjeka koji im je direktno svojim golovima donio Ligu prvaka i jedan je od najvećih ljubimaca navijača žele da prodaju, i to za pola miliona eura. :lol: :run:

Ovo prelazi sve granice. :roll:
elSaik

#1174 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

http://www.imscouting.com/global-news-a ... rget/8922/

IMScouting's Transfer Tips: 7 centre-backs to tempt Tottenham

Pod rednim brojem 7:

Edin Cocalic (Panionios Athens)
Nationality: : Bosnia-Herzegovina
Height: 1.89m / 6.2ft
Weight: 88kg / 193lb
Estimated market value: €250K-500K

Another rising talent who has huge potential.

Cocalic is an uncompromising defender who is very aggressive and strong in the tackle.

He's great in the air and dangerous in the opposition's penalty box at set pieces.

What will particularly impress Redkanpp will be his fearless nature and his good technique.

Cocalic can certainly reach the very top.

He a member of Bosnian U21 national team and was one of the best defenders in Bosnia when played at Zeljeznicar before his move to Panionios Athens last year.

He moved to Greek side Panionios in the January 2010 transfer window and his former club will get 15% from any future sale.
Baron_Samedi

#1175 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

elSaik wrote:http://www.imscouting.com/global-news-a ... rget/8922/

IMScouting's Transfer Tips: 7 centre-backs to tempt Tottenham

Pod rednim brojem 7:

Edin Cocalic (Panionios Athens)
Nationality: : Bosnia-Herzegovina
Height: 1.89m / 6.2ft
Weight: 88kg / 193lb
Estimated market value: €250K-500K

Another rising talent who has huge potential.

Cocalic is an uncompromising defender who is very aggressive and strong in the tackle.

He's great in the air and dangerous in the opposition's penalty box at set pieces.

What will particularly impress Redkanpp will be his fearless nature and his good technique.

Cocalic can certainly reach the very top.

He a member of Bosnian U21 national team and was one of the best defenders in Bosnia when played at Zeljeznicar before his move to Panionios Athens last year.

He moved to Greek side Panionios in the January 2010 transfer window and his former club will get 15% from any future sale.
Kad predje u Cibaliju, zvace ga se. Do tada, nista!
Post Reply