PlayStation 3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sema911s

#1151 Re: PlayStation 3

Post by sema911s »

Neradnik wrote:obnovi ga da vide ljudi slabo ko stare oglase cita i pod zamjenu samo stavi ps3
obnavlja se svakih 7 dana,., ma svi neke lude ponude salju,.,od drva,rakije,
Mustang1

#1152 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

Pa uzmes za drva i prodas ih :D Drva uvijek mogu otici za 5-10 KM jeftinije nego im je cijena :D Ako niko ne daje kes uzmes nesto sto bi lako otislo :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1153 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

keno18 wrote:
UnscarD wrote:
Altsa wrote:ps3 super slim da li je moguce da se cipuje...cuo sam da slim i fat mogu a da super slim ne moze...i u kojoj se radnji u SA moze useti ps3 slim
Ako novi kupujes i ako mu je firmware preko 3.55 (a to je velika vjerovatnoca na novim modelima) ne moze nikako osim uz komplikovane hardwerske zahvate .

Evo ja sam sinoc neki stari koji je bio na nekom 3.41 CFW-u digao na rebug 4.6 i zadnji multiman ...nevjerovatno koliki napredak ...radi i NTFS disk externi i sve zivo. Imao sam nekih igri na disku koje nisu radile sada sve radi.

Za vikend pristavljam Grand Tourizmo 6 da se skida ...

Jedno pitanje ali je mala sansa da cu ovde dobiti za to odgovor ali eto da probam:

Last of us sam skinuo, prebacio na interni disk i igra se startuje najnormalnije. Jedini problem je sto nemam opcije ili bilo kakv text na ekranu. Ne pise mi nigdje OPTIONS, Press START itd itd iako to sve radi ali moram na slijepo da ganjam opcije tipa 2 puta dole pa X pa jednom lijevo pa X i on sve lijepo detektuje ali mi ne prikazuje na ekranu.
Nebulozan problem ..igra radi ali ali nema nikakvog texta u igri ...sta li sam zajebao ? U pitanju je DUPLEX izdanje.
Probaj preko multimana vidjeti da li u folderu USRDIR ima folder "data" jer se u tom data folderu nalaze FONTS, mozda prilikom transfera nije prebacilo.
Keno , samo da se zahvalim, ovo je radilo ... nije iskopiprao FONTS direktorij uopste i kada sam ga manuelno iskopirao, sveradi ...hvala jos jednom :) :thumbup:
Kal El

#1154 Re: PlayStation 3

Post by Kal El »

Sony Xperia S za PS3, iko? :mrgreen:
keno18

#1155 Re: PlayStation 3

Post by keno18 »

@UnscarD nema problema uzivaj u igri :)
convictze

#1156 Re: PlayStation 3

Post by convictze »

Pozdrav
Mene interesuje ako mi neko moze pomoci kako da promijenim nick na CoD Ghost multiplayer ( u pitanju je PS3 ) Kad igram online pise mi CD KEY kao moj nickname ....Pokusavao sam rovio trazio da promijenim ....NISAM NASAO .....ocigledno nisam dobro zarovio :D....ako neko moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan
Pozdrav
Lucazode

#1157 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

Moze li info gdje se povoljno mogu kupiti PSN card za UK regiju?

Cijene na PIK-u prelazi sve granice.
suadfor

#1158 Re: PlayStation 3

Post by suadfor »

Lucazode wrote:Moze li info gdje se povoljno mogu kupiti PSN card za UK regiju?

Cijene na PIK-u prelazi sve granice.
eno na piku 35 funti - 80 km, to je to u par maraka?

ima li ko iskustva sa playstation plus? namjeravam kupiti ps3 i pretplatiti se na playstation plus.
koji account napraviti? ima nekih problema sa placanjem kreditnom karticom?

EDIT: nije 80 nego 85
Lucazode

#1159 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

Bio sam PSN korisnik. Ukratko, isplati se. Pregrst novih naslova svaki mjesec za download.

Neces moci placati karticom niti p.palom gdje god da se registrujes. Jedina opcija su vauceri.
Moj ti je savjet reg. se na UK i USA regiju i cekaj razne promocije i najave jer cijene znaju pasti.

Sad jedno pijacarsko :D
Gdje ovi na PiKu kupuju ove PSN kartice i koliko su zaista dobri na prodaji istih?

Konverzijom valute, uporedjivanjem sa ostalim game portalima razlika je u 1 do 3 KM.. Zar se isplati peglat zbog male zarade:?:
Mustang1

#1160 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

Frend uzimo sve OK .. Pa ja sam na piku Fifu uzeo za 50 KM kad je tek izasla nije bilo ispod 90.ak KM :D Kako im se isplati ne znam ali sve regularno radi :D
gilla

#1161 Re: PlayStation 3

Post by gilla »

Ako nekome moze pomoci.

Ovako imam karticu an game.co.uk reganu, i tamo nekad kupujem.
Kartice imate od 5,10,15,20 funti...itd.
Bukvala kliknes pay i dobijes kod na mail koji si registrovao za minutu.

Ubacite kod na psn, vaucer najbukvalnije.
Za americki psn imate "pcgamesuply" ovako nesta.
Kupujem i na zavviju.

ps+ je najbolje na sto mozete potrositi 80KM za godinu.

Napamet dobio sam od maja prosle godine
hitmana absolution
tomb raider novi
DmC
metro last light
brothers
bf 3
borderlands 2
ac 3
far cry 3
bioshock infinite
x com
uncharted 3, revengeance, lbp 2, doa. nba, ....desetine igara, znaci originali za skidanje.
+ igre za ps vitu jednog dana + od januara igre za ps4.
Iako nemate platformu trenutno samo dodate u svoju korpicu igru, koju poslije skinete.

rijec je o uk psn racunu
suadfor

#1162 Re: PlayStation 3

Post by suadfor »

Lucazode wrote:Bio sam PSN korisnik. Ukratko, isplati se. Pregrst novih naslova svaki mjesec za download.

Neces moci placati karticom niti p.palom gdje god da se registrujes. Jedina opcija su vauceri.
Moj ti je savjet reg. se na UK i USA regiju i cekaj razne promocije i najave jer cijene znaju pasti.

Sad jedno pijacarsko :D
Gdje ovi na PiKu kupuju ove PSN kartice i koliko su zaista dobri na prodaji istih?

Konverzijom valute, uporedjivanjem sa ostalim game portalima razlika je u 1 do 3 KM.. Zar se isplati peglat zbog male zarade:?:
fala fala :)

a evo ja sam na ovoj stranici kupovao wow gamecard 5-6 puta i sve bilo ok. jednom sam dobio iskoristen card ali su u roku 24h dostavili novi. (doduse morao sam im prepiske i ss slati).

http://www.offgamers.com/playstation-ne ... 7-5148.ogm

izadje oko 75km
suadfor

#1163 Re: PlayStation 3

Post by suadfor »

gilla wrote:Ako nekome moze pomoci.

Ovako imam karticu an game.co.uk reganu, i tamo nekad kupujem.
Kartice imate od 5,10,15,20 funti...itd.
Bukvala kliknes pay i dobijes kod na mail koji si registrovao za minutu.

Ubacite kod na psn, vaucer najbukvalnije.
Za americki psn imate "pcgamesuply" ovako nesta.
Kupujem i na zavviju.

ps+ je najbolje na sto mozete potrositi 80KM za godinu.

Napamet dobio sam od maja prosle godine
hitmana absolution
tomb raider novi
DmC
metro last light
brothers
bf 3
borderlands 2
ac 3
far cry 3
bioshock infinite
x com
uncharted 3, revengeance, lbp 2, doa. nba, ....desetine igara, znaci originali za skidanje.
+ igre za ps vitu jednog dana + od januara igre za ps4.
Iako nemate platformu trenutno samo dodate u svoju korpicu igru, koju poslije skinete.

rijec je o uk psn racunu
hvala pomaze! pa i ja sam odmah skontao da je ps+ prava stvar :D cak stavise, zbog toga sam i odlucio da napokon sebi kupim ps3. 100km godisnje je smijesno za ono sto dobijas.

a da li to znaci da i ako nemam prostora za sve igre za disku (12gb verzija) da mogu staviti igru u korpicu i skinuti je kad zelim ili mora biti na disku kad je skinu sa djabaluka ako zelim da je i dalje igram?
djeco rucak je gotov

#1164 Re: PlayStation 3

Post by djeco rucak je gotov »

Meni je veci gust kad skinem igru dzabe i prebacim na konzolu a ona na piku za par dana kosta iznad 100km :lol:
Jest da ne mogu online igrat al mi to i nije neka fora.Svako se zabavim mada ne igram vremenski mnogo.
suadfor

#1165 Re: PlayStation 3

Post by suadfor »

djeco rucak je gotov wrote:Meni je veci gust kad skinem igru dzabe i prebacim na konzolu a ona na piku za par dana kosta iznad 100km :lol:
Jest da ne mogu online igrat al mi to i nije neka fora.Svako se zabavim mada ne igram vremenski mnogo.
i to ima svoje prednosti. skidam ja i torente, igram krekovane igre al platim i za igru koja mi se svidja i vrijedi kad je na popustu. pa vidi sta je gilla dobio za 80km, sramota ko ima da plati a da ne plati. :oops:
gilla

#1166 Re: PlayStation 3

Post by gilla »

djeco rucak je gotov wrote:Meni je veci gust kad skinem igru dzabe i prebacim na konzolu a ona na piku za par dana kosta iznad 100km :lol:
To govore samo oni koji nisu ni probali online aspekt na konzoli.
Ja killzone igram online mp od 2009.
Pesove, fife, cod,
Bf online? perverzija
Kad se uvezes sa nasim ljudima(ogroman broj iz BiH, Hrvatske) slusalice, chat...perverzija.

@ suad

DA, znaci samo pokrenes DL igre i odmah cancel. Automatski ide u u tvoju dl listu, poslije mozes kad god hoces skinuti.

Samo ne znam za tih 12gb, moras uzeti novi hdd, jer sistem je malo glup za igru koja je 10gb u momentu skidanja ti treba 20g slobodno na hddu. Ali kada skines i instaliras zauzet ce ti samo 10gb.
Isto ti treba prostora za paatcheve, instalacije.

Mislim da moras uzet i hdd pa ubaciti.

nabacit cu listu sta sam sve dobio za 10 mjeseci na plusu
suadfor

#1167 Re: PlayStation 3

Post by suadfor »

ovo su mi neke opcije sto sam istrazivao, sumnjam da cu naci jeftinije.

12gb - 160 eur

500gb - 230 eur

500gb + last of us + GT6 - 245 eur

mislim ocigledno da je zadnja najbolja ali ode i budzet u pm :) moram i tv uzeti i ps+ pretplatu

povrat poreza cu halalit onom sto ce mi donijeti plejku iz alemanje, tu nemam ustede.

ima neka toshiba u kerametalu na akciji za 420 KM al ne znam valja li cemu :/
djeco rucak je gotov

#1168 Re: PlayStation 3

gilla wrote:
online uzitak da me kosta 100km i vise po igri?neka hvala rađe cu dat nekom te pare kome trebaju ...
pacevi rade i na flesovanim konzolama tako da tu nista ne gubim.a ove igre sto si nabrojo da si skino su za mene truba zesca na njih ni 5km dao nebi :lol:

no svakom svoje.
gilla

#1169 Re: PlayStation 3

Post by gilla »

djeco rucak je gotov wrote:
gilla wrote:
online uzitak da me kosta 100km i vise po igri?neka hvala rađe cu dat nekom te pare kome trebaju ...
pacevi rade i na flesovanim konzolama tako da tu nista ne gubim.a ove igre sto si nabrojo da si skino su za mene truba zesca na njih ni 5km dao nebi :lol:

no svakom svoje.
Dečko neozbiljan si.
Idiotizme valjaj nekom drugom ocito veze nemas sa vezom.
djeco rucak je gotov

#1170 Re: PlayStation 3

ko je veci decko ja koji poigram sa vremena na vrijeme ili ti koji placas te gluposti? :lol:
toliko o idiotizmu pametnjakoviću. :lol:

vidi se da si na nivou osnovca
gilla

#1171 Re: PlayStation 3

Post by gilla »

djeco rucak je gotov wrote:ko je veci decko ja koji poigram sa vremena na vrijeme ili ti koji placas te gluposti? :lol:

Ako nesto kradeš ne čini te "odraslim" biseru. Tvoja moralna opravdanja nikoga ne zanimaju niti imaju veze sa plusom u momentu, što je korisnik pitao. Koliko su za tebe "gluposti" govori tvoje šaranje po ovoj temi. Poigraš sa vremena na vrijeme? Skidanje, kopiranje, paatchevi, pokušavanje da proradi uzme više vremena nego ikakvo igranje :lol:

"Vidi tajo šta sve imam, nista nisam platio". Naravno ostalima ću pametovati kako sam ja pametan, a oni glupi.
djeco rucak je gotov

#1172 Re: PlayStation 3

gilla wrote:
djeco rucak je gotov wrote:ko je veci decko ja koji poigram sa vremena na vrijeme ili ti koji placas te gluposti? :lol:

Ako nesto kradeš ne čini te "odraslim" biseru. Tvoja moralna opravdanja nikoga ne zanimaju niti imaju veze sa plusom u momentu, što je korisnik pitao. Koliko su za tebe "gluposti" govori tvoje šaranje po ovoj temi. Poigraš sa vremena na vrijeme? Skidanje, kopiranje, paatchevi, pokušavanje da proradi uzme više vremena nego ikakvo igranje :lol:

"Vidi tajo šta sve imam, nista nisam platio". Naravno ostalima ću pametovati kako sam ja pametan, a oni glupi.
haj se ti sine nastavi igrat nisi toliko pametan za diskusiju sa mnom kad porastes pa se onda javi :lol: :lol:
slinko :lol: :lol:
gidra

#1173 Re: PlayStation 3

Post by gidra »

Raja da priupitam...
Plejku nisam nikad imao, ali mi je ostala dječačka želja da je kupim, pa razmišljam da uzmem jednu :D .
Isplati li se sada uzeti polovna ps3? Do kada će biti podrška za nju?...Ili se bolje strpiti još koji mjesec i uštediti i kupiti ps4?
devito

#1174 Re: PlayStation 3

Post by devito »

gidra wrote:Raja da priupitam...
Plejku nisam nikad imao, ali mi je ostala dječačka želja da je kupim, pa razmišljam da uzmem jednu :D .
Isplati li se sada uzeti polovna ps3? Do kada će biti podrška za nju?...Ili se bolje strpiti još koji mjesec i uštediti i kupiti ps4?
Strpi se jos koji mjesec.
Samo nisu ni igrice bas jeftine :roll:

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Mustang1

#1175 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

Ma stedi za ps4 .. PS3 sad kad kupis za par mjeseci ce mu jos vise spasti cijena i neces moci nista sa njim .. A i ps4 ce spasti cijena a to kad uzmes znas da ce trajati dugo i to bas dugo
Post Reply