Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1151 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Truba »

to mu ga dođe kao overklokiranje procesora???

pa kupiš novi komp šta će ti overklokiranje :D
lavic

#1152 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by lavic »

golfiista wrote:177 Ks na 1700 kg, i opet bih volio da imam na raspolaganju jos bar 30-ak konja, ne toliko zbog realne potrebe, vec zbog uzitka voznje, a ako ta astra fakat ima takav omjer 14/1 i jos uz to prednji pogon...bojim se da je to ispod neke optimalne granice. Naravno u gradu se nece osjetiti, ali sve drugo je..
.Posebna prica je dosadasnja eksploatacija tog automobila, jer na autocesti sa takvim odnosom tezine i snage sigurno nije bila, eto mozda i to uzeti u obzir prilikom kupovine.
Sjecas se kad si ga kupovao da sam ti rekao da je 3.0 mjera za tvoj auto.
shandrprcSA

#1153 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by shandrprcSA »

labude, labude sta uradi od teme :D :D
ado-šampion

#1154 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

madner wrote:Ja bih ti rekao da te nista ne sprijecava da uzmes taj kredit za selidbu ili auto sada, pa ostvaris jedan od tih ciljeva. Narocito ako ti je dobra plata, mozes 20 000 odplatiti za dvije godine.
Mozes kredit i iz Minhena odplacivat.

Mada se nadam da neces dati tih 10 000 nekom salabajzeru, za namjestan stan i kauciju ti ne treba toliko.
Zestoki offtopic je, ali oko 1000 eura kirija warm za stan 50-ak kvadrata, tri kirije unaprijed, ali kalt iznos, dakle 3 x 850, provizija agenta 2,5 puta cijena kirije, dakle oko 2000 eura i tako dodjosmo do 4,5-5 hiljada eura za prazan stan koji ima zidove i ako si sretan neku kuhinjicu. Sad od juna navodno trebaju donijeti zakon da stanodavac placa agenta, pa ce biti nesto povoljnije. U drugim gradovima je mozda jeftinije ali u Minhenu je tako i bez agenta nema sanse, jer je potraznja za stanovima zestoka, bude po 30 ljudi za jedan stan.

Mogu i u Minhenu otplacivat kredit, ali ne zelim se previse uvaljivati pa ostavljati repove ovdje, tako da mislim ostaviti makar ovih 4,5-5 hiljada eura i skupiti jos na to pola iznosa za auto a pola na kredit. Imam prijatelja koji je otisao tamo a ima ovdje kredit za stan, ali ja ne volim to, cist racun duga ljubav.

I da onda ostaje pitanje prebacivanja auta tamo, i placanja skupe prve registracije. :-)
Last edited by ado-šampion on 13/03/2015 16:45, edited 1 time in total.
lavic

#1155 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by lavic »

Ako vec ides gore i mislis gore zivjeti ovdje ti ne treba nista.
madner

#1156 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

To nemas rodbine u Minkenu? Kakav si ti covjek. :D
Prodas auto prije nego sto se odselis i tamo kupis drugo. Izgubit ces nesto para, no nista strasno i imat ces fin izbor BMWa.

Elem, meni je to uvijek otvorena opcija, ali nema razloga zbog toga cekati. Kupis sada auto na kredit, ako se za godinu dana odlucis da se selis, prodas to auto i sigurno mozes zatvoriti taj kredit za auto (jer si ga odplacivao godinu dana).
golfiista

#1157 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

lavic wrote:
golfiista wrote:177 Ks na 1700 kg, i opet bih volio da imam na raspolaganju jos bar 30-ak konja, ne toliko zbog realne potrebe, vec zbog uzitka voznje, a ako ta astra fakat ima takav omjer 14/1 i jos uz to prednji pogon...bojim se da je to ispod neke optimalne granice. Naravno u gradu se nece osjetiti, ali sve drugo je..
.Posebna prica je dosadasnja eksploatacija tog automobila, jer na autocesti sa takvim odnosom tezine i snage sigurno nije bila, eto mozda i to uzeti u obzir prilikom kupovine.
Sjecas se kad si ga kupovao da sam ti rekao da je 3.0 mjera za tvoj auto.
Sjecam se naravno, ali sam objasnio zasto nisam razmisljao o 3.0. A da je mjera, mjera je, to stoji.
ado-šampion

#1158 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

lavic wrote:Ako vec ides gore i mislis gore zivjeti ovdje ti ne treba nista.
Fazon je u tome sto mogu otici za 3 mjeseca, a mogu otici za 2 godine, zavisi kako se potrefi. Realno je da ce to biti vise prije nego kasnije, vjerovatno do kraja ove godine. Ako cu ici za lupam pola godine, koji ce mi klinac onda ovdje auto, samo bezveze trosak i peglanje kasnije. Ali ako cu ovdje biti jos 2 godine, ne mogu zivot prilagoditi tome da cu za 2 godine otici u Njemacku, jer je to dug period. Tako da lomim se jbg. :D
lavic

#1159 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by lavic »

ado-šampion wrote:
lavic wrote:Ako vec ides gore i mislis gore zivjeti ovdje ti ne treba nista.
Fazon je u tome sto mogu otici za 3 mjeseca, a mogu otici za 2 godine, zavisi kako se potrefi. Realno je da ce to biti vise prije nego kasnije, vjerovatno do kraja ove godine. Ako cu ici za lupam pola godine, koji ce mi klinac onda ovdje auto, samo bezveze trosak i peglanje kasnije. Ali ako cu ovdje biti jos 2 godine, ne mogu zivot prilagoditi tome da cu za 2 godine otici u Njemacku, jer je to dug period. Tako da lomim se jbg. :D
Na tvom mjestu ja bih se fokusirao na odlazak, a godinu bih u tom slucaju mogao vozit ako bas moram imat auto i Warburga.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1160 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

S obzirom na nase uslove,pravo dobro zaradjujem....... :mrgreen:
Lolobrigida

#1161 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Lolobrigida »

Ništa što jedan dobar remap ne može popraviti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1162 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Truba »

shandrprcSA wrote:labude, labude sta uradi od teme :D :D
mozda konkretni opel nije dovoljno dobar
ali osobnost i karakter vozaca opel fanova nadoknadi
nedostatk tih nekoliko kubika :mrgreen:
emko1234

#1163 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

Lolobrigida wrote:
Ništa što jedan dobar remap ne može popraviti.
i šta će dobiti s tim? 2.0d u tom autu je već dobro nategnut da bi mu se izvukli ti konji. Ovi noviji 2.0d sa 185 i kasnije 218 imaju drugačije turbine. Sve preko ovoga što sada ima bi nepotrebno naprezalo motor i moglo donijeti više negativnih nego pozitivnih stvari.
Optimist

#1164 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Optimist »

Mozes ti njega Ćipovat koliko hoces ali on ostaje mali motoric sa zapreminom 1,3 litra u autu teskom preko 1500 kg. Patnja ziva.
direstraits0078

#1165 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by direstraits0078 »

golfiista wrote: .Posebna prica je dosadasnja eksploatacija tog automobila, jer na autocesti sa takvim odnosom tezine i snage sigurno nije bila, eto mozda i to uzeti u obzir prilikom kupovine.
Garant je samo po gradu vozio, a onda parkirao i vozio se međugradskim prijevozom čim bi naišao na uključenje na autocestu. Pogotovo ako je to bilo u Njemačkoj, tamo slabo i ima autocesta, jedva ljudi naguraju na 130 km/h prosječnu brzinu. Ali zato međugradski prijevoz funkcioniše savršeno. :-D
golfiista

#1166 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

direstraits0078 wrote:
golfiista wrote: .Posebna prica je dosadasnja eksploatacija tog automobila, jer na autocesti sa takvim odnosom tezine i snage sigurno nije bila, eto mozda i to uzeti u obzir prilikom kupovine.
Garant je samo po gradu vozio, a onda parkirao i vozio se međugradskim prijevozom čim bi naišao na uključenje na autocestu. Pogotovo ako je to bilo u Njemačkoj, tamo slabo i ima autocesta, jedva ljudi naguraju na 130 km/h prosječnu brzinu. Ali zato međugradski prijevoz funkcioniše savršeno. :-D
Ja sam istakao jednu mogucnost koja se temelji na vrlo izvjesnoj osnovi, dok ovo sto ti pises jeste pokusaj plasiranja deplasiranog humora i promocija vlastitog ega.. I ne spamaj temu bezveze, a za samopotvrdjivanje i eventualno lijecenje licnih frustracija u svrhu podizanja samopouzdanja, potrazi usluge profesionalnih ustanova, nije forum mjesto za takve ozbiljne probleme, sine.
Sto bi nas narod kazao, sjaši.
direstraits0078

#1167 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Mogucnost koja se temelji na vrlo izvjesnoj osnovi. :run: Opa. :lol: Ajd priznaj da si ovo smisljao makar 2-3 sata? :lol:

Inace, u EU postoji zakon koji kaze da je vjerovatnoca da ce vozilo da se vozi autocestom u direktnoj vezi s odnosom snage i mase automobila. Da, da... Nedavno donesen zakon, zajedno s podzakonskim aktima koji kazu da sabiranje i oduzimanje dvocifrenih brojeva do sada nije radjeno u skladu s vazecim normama podforuma Auto na Klix.ba. Za implementaciju novih normi i podzakonskih akata i uredbi sa zakonskom snagom zaduzeni golfista i ekipa. :oops:
golfiista

#1168 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Prvo., Zakon se ne donosi zajedno sa podzakonskim aktima, jer isti razradjuje i olaksava primjenu onog prvog. Drugo, Zakon ne govori, Zakon propisuje, ukazuje, zabranjuje i upucuje.
Trece, norme i uredbe sa zak. snagom se ne implementiraju, iste se provode i to, pazi sad, podzakonskim aktima.
A sad kada saberemo kolicinu gluposti koju si napisao u ovom dijelu posta na koji sam dao odokativne primjedbe ne upustajuci se u dublju analizu, pitanje je koliko je relevantan, smislen ili istinit prvi dio posta?
I da, nema potrebe da smisljam nesto kada pisem, jer citajuci postove takvih kao ti, inspiracija prosto navire sama od sebe, i to upravo proporcionalno kolicini gluposti koju napises.
madner

#1169 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Lav is in the air. :D
direstraits0078

#1170 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

golfiista wrote:Prvo., Zakon se ne donosi zajedno sa podzakonskim aktima, jer isti razradjuje i olaksava primjenu onog prvog. Drugo, Zakon ne govori, Zakon propisuje, ukazuje, zabranjuje i upucuje.
Trece, norme i uredbe sa zak. snagom se ne implementiraju, iste se provode i to, pazi sad, podzakonskim aktima.
A sad kada saberemo kolicinu gluposti koju si napisao u ovom dijelu posta na koji sam dao odokativne primjedbe ne upustajuci se u dublju analizu, pitanje je koliko je relevantan, smislen ili istinit prvi dio posta?
I da, nema potrebe da smisljam nesto kada pisem, jer citajuci postove takvih kao ti, inspiracija prosto navire sama od sebe, i to upravo proporcionalno kolicini gluposti koju napises.

:lol:

Hajd ti nama saberi dva dvocifrena broja, pa onda oduzmi dva dvocifrena broja, pa cemo onda da zaronimo u tajne sintakse, semantike i ostalih lingvistickih disciplina, mome srcu tako dragih. :D Onako, odokativno. :D
golfiista

#1171 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Ne vidim podlogu za ta podmetanja o primjeni prostih matematickih operacija, no s obzirom da si sklon tezi da vise puta ponovljena laz postaje istina, nisam zacudjen ni posebno iznenadjen.
Sto se mene tie, ova besmislena rasprava sa covjekom koji logicke pojmove, dedukciju i analogiju, poredi sa lingvistickim kategorijama, kao vrsni poznavalac ovih posljednjih, je i vise nego suvisna. Zasto? Zato sto ljudi koji znaju sve, obicno ne znaju da ne znaju nista u mjeri da bi bili kvalitetni sagovornici ili forumski neistomisljenici, a sve ovo sa osvrtom na tvoje postove koji nemaju uporiste na cinjenicama, jer se isti svode na los humor, pretpostavke i vise puta ponovljene lazi.
Da ti prevedem, jos moras pure jesti. :kiss:
golfiista

#1172 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

madner wrote:Lav is in the air. :D
:lol: :thumbup:
direstraits0078

#1173 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

golfiista wrote:Ne vidim podlogu za ta podmetanja o primjeni prostih matematickih operacija, no s obzirom da si sklon tezi da vise puta ponovljena laz postaje istina, nisam zacudjen ni posebno iznenadjen.
Sto se mene tie, ova besmislena rasprava sa covjekom koji logicke pojmove, dedukciju i analogiju, poredi sa lingvistickim kategorijama, kao vrsni poznavalac ovih posljednjih, je i vise nego suvisna. Zasto? Zato sto ljudi koji znaju sve, obicno ne znaju da ne znaju nista u mjeri da bi bili kvalitetni sagovornici ili forumski neistomisljenici, a sve ovo sa osvrtom na tvoje postove koji nemaju uporiste na cinjenicama, jer se isti svode na los humor, pretpostavke i vise puta ponovljene lazi.
Da ti prevedem, jos moras pure jesti. :kiss:
Njam njamnjam, pura mi je omiljeno jelo, s kajmakom. :-D

Uporište na činjenicama, veliš. :oops:
Kao npr. činjenica da je Astra s motorom 1.3 i 95 ks preslaba da bi se vozila? Odnosno da bi se vozila autocestom? Do tog zaključka si došao logički? Analogijom i dedukcijom?

http://youtu.be/OoSk7MfsODU
Cossack

#1174 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Cossack »

http://www.olx.ba/artikal/16297005/merc ... -amg-line/

Jbt. Kramar ima više para u jednom autu nego pola auto kuća u čitavom voznom parku! :mrgreen:
citroen xm

#1175 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by citroen xm »

Komentarisan je već. Teška perverzija, bomba.
Locked