Ispade Hare opet u pravu.
- ultima_palabra
#1151 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Jah, ja stvarno ne znam šta ljudi misle, 20 godina se muče umjesto da izaberu Harisa, on bi sve probleme riješio, pretvorio vodu u vino... 
- spreca
#1152 Re: Ispade Hare opet u pravu.
VjecitiStudent wrote:Betoniranje policije RS-a je tebi pozitivna tekovina Harisove politike?spreca wrote:@vjeciti s
hvala bogu da suljo nije betoniro inace mi sada betonirali na izradi granicnih prelaza sa rs
@palavra
![]()
suljine tekovine bi sada oplakivali,kao sto neko vec rece NEBRANIM HARISA ali apsolutno ne verujem sulji ili je glup ili pokvaren pa biraj sta ti je volja
-
VjecitiStudent
#1153 Re: Ispade Hare opet u pravu.
U prici o Harisu, kakve uopste veze ima Suljo?spreca wrote:
suljine tekovine bi sada oplakivali,kao sto neko vec rece NEBRANIM HARISA ali apsolutno ne verujem sulji ili je glup ili pokvaren pa biraj sta ti je volja
Zar je izbor spao samo na Sulju i Harisa?
-
Palavra
#1154 Re: Ispade Hare opet u pravu.
O kandidatima koji neznaju Engleski netreba uopste diskutovati. Oni bi sami po sebi trebali biti OUT... A Bosnjacki predstavnici bi po moranju trebali pricati vise svjetskih jezika. A pod obavezno Engleski, Turski, Arapski....
-
VjecitiStudent
#1155 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Jos kad bi pojedini forumasi imali elementarnu pismenost, gdje bi nam kraj bio ...Palavra wrote:O kandidatima koji neznaju Engleski netreba uopste diskutovati. Oni bi sami po sebi trebali biti OUT... A Bosnjacki predstavnici bi po moranju trebali pricati vise svjetskih jezika. A pod obavezno Engleski, Turski, Arapski....
- Hypo-Alpe-Adria
#1156 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Tata je opet u akciji koja po običaju neće donjeti rezultata
Utorak, 13. travanj 2010. 12:11. Mostar
Tadićev govor pozdravljen dugotrajnim pljeskom, usprkos Silajdžićevim optužbama.
Predsjednik Srbije Boris Tadić otvorio je danas u Mostaru međunarodni sajam gospodarstva. Njegov govor u kojem se založio za jačanje ekonomske suradnje među zemljama regije, kako bi se lakše oduprli posljedicama svijetske gospodarske krize, pozdravljen je dugotrajnim pljeskom.
- Naše zemlje imaju slične probleme; prezaduženost, nedovoljno razvijena infrastruktura, deficit u trgovinskoj razmijeni, nedostatak investicija u nove tehnologije i znanje, ali imamo i mnoge zajedničke resurse., činjenicu da sew dobro poznajemo, govorimo sličnim jezicima, slušamo sličnu glazbu, imamo CEFT-u bescarinsko tržište od 30 milijuna ljudi, kazao je Tadić ističući kako su u pravladavanju krize potrebni pojedniačni odgovori svake od država regije, ali i zajednički odgovor cijele regije.
Taj zajednički odgovor Tadić vidi u donošenju regionalnog plana za naredno desetljeće, koji će podrazumjevati i stvaranje istih uvijeta investiranja u svim zemljama. Uskoro ćemo se svi zajedno ponovo sresti u Europi, gdje će granice biti relativizirane, a da bi bili spremni za ulazak u EU moramo jačati konkurentnost ekonomija cijele regije. Tadić se u svom govoru, koji je u potpunosti bio posvećen ekonomiji, nije osvrtao na optužbe svog prethodnika Predsjedatelja Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, kazavši kako se umjesto u prošlost trebamo okrenuti u budućnost, te kako je on u "tegobna vremena bio profesor psihologije".
Predsjedatelj Predsjedništva BiH Haris Silajdžić je za mostarski sajam kazao da je "uzoran primjer regionalne suradnje", te da je dobro ako su sajam u Mostaru i nedavno završeni Sarajevo business forum konkurencija.
Dodao je kako politika nije bila dobar saveznik za razvoj biznisa,ali da ne smije biti prepreka ekonomskoj suradnji, a onda optužio Srbiju da svojim postupcima, činjenicom da ilija Jurišić leži nevin u beogradskom zatvoru i uhićenjem Ejupa Ganića u Londonu stvara zapreke i ruši tu regionalnu ekonomsku suradnju.
''Vi gospodine Tadiću ste izjavljivali kako ovi postupci koje sam spomenuo nisu u interesu Srbije. Koja je onda Srbija u čijem je to interesu - upitao je Silajdžić dodavši: Ako nas se nije moglo etnički očistiti onda nas se presreće i uhićuje po svijetu. To izaziva sumnju u dobre namjere Srbije, kazao je Silajdžić zahvalivši na kraju „Draganu što si me pozvao na otvaranje sajma.
Mostarski sajam, na kojem sudjeluje oko 800 tvrtki iz 30-tak zemalja svijeta bit će otvoren do subote 17.-og.( M.Š. )
Tadićev govor pozdravljen dugotrajnim pljeskom, usprkos Silajdžićevim optužbama.
Predsjednik Srbije Boris Tadić otvorio je danas u Mostaru međunarodni sajam gospodarstva. Njegov govor u kojem se založio za jačanje ekonomske suradnje među zemljama regije, kako bi se lakše oduprli posljedicama svijetske gospodarske krize, pozdravljen je dugotrajnim pljeskom.
- Naše zemlje imaju slične probleme; prezaduženost, nedovoljno razvijena infrastruktura, deficit u trgovinskoj razmijeni, nedostatak investicija u nove tehnologije i znanje, ali imamo i mnoge zajedničke resurse., činjenicu da sew dobro poznajemo, govorimo sličnim jezicima, slušamo sličnu glazbu, imamo CEFT-u bescarinsko tržište od 30 milijuna ljudi, kazao je Tadić ističući kako su u pravladavanju krize potrebni pojedniačni odgovori svake od država regije, ali i zajednički odgovor cijele regije.
Taj zajednički odgovor Tadić vidi u donošenju regionalnog plana za naredno desetljeće, koji će podrazumjevati i stvaranje istih uvijeta investiranja u svim zemljama. Uskoro ćemo se svi zajedno ponovo sresti u Europi, gdje će granice biti relativizirane, a da bi bili spremni za ulazak u EU moramo jačati konkurentnost ekonomija cijele regije. Tadić se u svom govoru, koji je u potpunosti bio posvećen ekonomiji, nije osvrtao na optužbe svog prethodnika Predsjedatelja Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, kazavši kako se umjesto u prošlost trebamo okrenuti u budućnost, te kako je on u "tegobna vremena bio profesor psihologije".
Predsjedatelj Predsjedništva BiH Haris Silajdžić je za mostarski sajam kazao da je "uzoran primjer regionalne suradnje", te da je dobro ako su sajam u Mostaru i nedavno završeni Sarajevo business forum konkurencija.
Dodao je kako politika nije bila dobar saveznik za razvoj biznisa,ali da ne smije biti prepreka ekonomskoj suradnji, a onda optužio Srbiju da svojim postupcima, činjenicom da ilija Jurišić leži nevin u beogradskom zatvoru i uhićenjem Ejupa Ganića u Londonu stvara zapreke i ruši tu regionalnu ekonomsku suradnju.
''Vi gospodine Tadiću ste izjavljivali kako ovi postupci koje sam spomenuo nisu u interesu Srbije. Koja je onda Srbija u čijem je to interesu - upitao je Silajdžić dodavši: Ako nas se nije moglo etnički očistiti onda nas se presreće i uhićuje po svijetu. To izaziva sumnju u dobre namjere Srbije, kazao je Silajdžić zahvalivši na kraju „Draganu što si me pozvao na otvaranje sajma.
Mostarski sajam, na kojem sudjeluje oko 800 tvrtki iz 30-tak zemalja svijeta bit će otvoren do subote 17.-og.( M.Š. )
Last edited by Hypo-Alpe-Adria on 13/04/2010 16:27, edited 3 times in total.
-
Alfa_Ze
#1157 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Sa ciljem Tadicevog ''ekonomskog razvoja'' izmedju Srbije i Bosne i Hercegovine,tokom prvog dana sajma biće potpisan Sporazum o saradnji u oblasti turizma između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije koji predviđa jačanje saradnje u oblasti turizma, unapređenje turističkog prometa između dvije države, kao i podsticanje distribucija turističkih publikacija i materijalaHypo-Alpe-Adria wrote:Tata je opet u akciji koja po običaju neće donjeti rezultata![]()
- Naše zemlje imaju slične probleme; prezaduženost, nedovoljno razvijena infrastruktura, deficit u trgovinskoj razmijeni, nedostatak investicija u nove tehnologije i znanje, ali imamo i mnoge zajedničke resurse., činjenicu da se dobro poznajemo, govorimo sličnim jezicima, slušamo sličnu glazbu, imamo CEFT-u bescarinsko tržište od 30 milijuna ljudi, kazao je Tadić ističući kako su u pravladavanju krize potrebni pojedinačni odgovori svake od država regije, ali i zajednički odgovor cijele regije.
Da nije smijesno bilo bi zalosno !!
- Hypo-Alpe-Adria
#1158 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Nije poenta taj neutemeljeno optimistički obojen Tadićev govor.
Više me je iznenadio Silajdžićev nastup. Uopće nije bio primjeren mjestu i atmosferi.
Samo opet dobro je prošlo. Mišljenja sam da bi Komšić, da je kojim slučajem bio pozvan, imao kudikamo radikalniji istup, jer on i nema drugačije retorike u prikupljanju bodova kod jednog dijela javnosti.
Više me je iznenadio Silajdžićev nastup. Uopće nije bio primjeren mjestu i atmosferi.
Samo opet dobro je prošlo. Mišljenja sam da bi Komšić, da je kojim slučajem bio pozvan, imao kudikamo radikalniji istup, jer on i nema drugačije retorike u prikupljanju bodova kod jednog dijela javnosti.
-
Palavra
#1159 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Pa nemogu svi biti pismeni po tvom receptu Vjeciti... A nek su bar nekog pismenog napravile tolike godine uzaludnog studija...VjecitiStudent wrote:Jos kad bi pojedini forumasi imali elementarnu pismenost, gdje bi nam kraj bio ...Palavra wrote:O kandidatima koji neznaju Engleski netreba uopste diskutovati. Oni bi sami po sebi trebali biti OUT... A Bosnjacki predstavnici bi po moranju trebali pricati vise svjetskih jezika. A pod obavezno Engleski, Turski, Arapski....
-
stari grad Visegrad
#1160 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ovo je stvarno smjesno, da puknem od smijeha:
"Sporazum o saradnji u oblasti turizma između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije koji predviđa jačanje saradnje u oblasti turizma, unapređenje turističkog prometa između dvije države, kao i podsticanje distribucija turističkih publikacija i materijala"
Niko ne ljetuje u Srbiji.
Niti jedan srbin iz srbije nece nikad biti moj gost. Sikter.
Ovo je smisljenja reklama Tadicu i Srbiji. Kako bi se pokazali "pogodni" za ulazak u EU.
To su oni odvratni lazovi.
Ne kupujem niti jedan proizvod iz Srbije. SIKTER.
Niti cu ikad putavati u Srbiju. Najodvratnija zemlja na svijetu.
Haris je morao doci u Mostar.
"Sporazum o saradnji u oblasti turizma između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije koji predviđa jačanje saradnje u oblasti turizma, unapređenje turističkog prometa između dvije države, kao i podsticanje distribucija turističkih publikacija i materijala"
Ovo je smisljenja reklama Tadicu i Srbiji. Kako bi se pokazali "pogodni" za ulazak u EU.
- Hypo-Alpe-Adria
#1161 Re: Ispade Hare opet u pravu.
stari grad Visegrad wrote:Ovo je stvarno smjesno, da puknem od smijeha:
Bogami ja bio lani (a i 2006.) na Dragačevskom trubačkom saboru u Guči. Mogu ti reči da je doživljaj. Ludnica.
Ovo ljeto se planira napraviti paket-aranžman za Guču 2010, ali i za Exit u Novom sadu.
- Bosnolog
#1162 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Hypo-Alpe-Adria wrote:stari grad Visegrad wrote:Ovo je stvarno smjesno, da puknem od smijeha:
Bogami ja bio lani (a i 2006.) na Dragačevskom trubačkom saboru u Guči. Mogu ti reči da je doživljaj. Ludnica.
Ovo ljeto se planira napraviti paket-aranžman za Guču 2010, ali i za Exit u Novom sadu.
Guca je mrak jos samo napravite zajednicko druzenje sa Ravnogorskim cetnicima,onako skupa sa crnokosuljasima uz Covica i Dodika,..... kud ces veceg rahatluka,...Dodik i Covic u lozi a ti na lozi,Guce i Ravne Gore,nadam se da ce detalji zlizavanaj biti utanaceni u Mostaru izmedu Pedodika i Covica preobracenog jugovica..
-
JBL
#1163 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Njegov nastup je bio na mjestu. IMHO trebao je biti jos direktniji. Treba svima staviti jasno do znanja ko/gdje/sta.Hypo-Alpe-Adria wrote:Nije poenta taj neutemeljeno optimistički obojen Tadićev govor.
Zbog igranja "hebe lud zbunjenog" Dodik/Tadic rade sta hoce.
-
katamaran101
#1164 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Tako je.
Naš Hare/Hari je...dobar... mehak ko duša...nije gledao onaj film Dirty Harry…
Tihi je na snimanju filam Otpisani, a Miner brine, kako do novog mandata..
Poslije toga, sumnjam da bi Tadić ikad došao u Mostar, Trebinje....ne znam ni šta traži, niti ko ga zove ili se sam pozove. Čujem da mu je gusto u Srbiji (zbog prijetnji mafije), pa se sve duže zadržava u BiH.
Nije li upalo u oči, da je Tadić više u BiH nego u Srbiji..
Gdje je on predsednik..?
Kosovo ne smije ni da posjeti, zašto li Bože?
A, paprika ima i na Kosovu, ne samo kod Tadića, pa bih radije kupovao kod njih.
Obilazak Tadića genocidom očišćenom Trebinju, Bileći, Banja Luci, Palama..?
Trebaju da znaju, da u našoj zemlji nisu dobrodošli...
Ne znam šta misle ovi u bijelim čarapama.
Njima odgovara i lijevo i desno.
To su naše prelivode, naši Crnogorci...
Naš Hare/Hari je...dobar... mehak ko duša...nije gledao onaj film Dirty Harry…
Tihi je na snimanju filam Otpisani, a Miner brine, kako do novog mandata..
Poslije toga, sumnjam da bi Tadić ikad došao u Mostar, Trebinje....ne znam ni šta traži, niti ko ga zove ili se sam pozove. Čujem da mu je gusto u Srbiji (zbog prijetnji mafije), pa se sve duže zadržava u BiH.
Nije li upalo u oči, da je Tadić više u BiH nego u Srbiji..
Gdje je on predsednik..?
Kosovo ne smije ni da posjeti, zašto li Bože?
A, paprika ima i na Kosovu, ne samo kod Tadića, pa bih radije kupovao kod njih.
Obilazak Tadića genocidom očišćenom Trebinju, Bileći, Banja Luci, Palama..?
Trebaju da znaju, da u našoj zemlji nisu dobrodošli...
Ne znam šta misle ovi u bijelim čarapama.
Njima odgovara i lijevo i desno.
To su naše prelivode, naši Crnogorci...
-
VjecitiStudent
#1165 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Cemu cudjenje?Hypo-Alpe-Adria wrote:Nije poenta taj neutemeljeno optimistički obojen Tadićev govor.
Vec par decenija dokazano najbolja predizborna taktika je nagovoriti se svega onim drugima (tzv. "e jes' im rek'o").
I Dodik i Haris to koriste kad god im se prilika ukaze.
- and
#1166 Re: Ispade Hare opet u pravu.
slažem se i ja da direktno treba odgovoriti na licemjerstvo,tj.jedno se priča,drugo se radi politiku tadića.JBL wrote:Njegov nastup je bio na mjestu. IMHO trebao je biti jos direktniji. Treba svima staviti jasno do znanja ko/gdje/sta.Hypo-Alpe-Adria wrote:Nije poenta taj neutemeljeno optimistički obojen Tadićev govor.
potpisuju se ugovori,za par dana izdaju potjernice,priča o nekakvom zajedništvu,eu i zajedničkim tržištima a razvijao bi odnose sa rs i fbih i zato je u pravu hare što se nije sastao sa njim.sastanak sa krišto i kebom i dodikom je adekvatan tadićevoj priči.kada iskreno bude želio saradnju i pomirenje to će u bih i dobiti.
-
bihmak
#1167 Re: Ispade Hare opet u pravu.
treba pogledati snimak silajdzicevog govora, bio je ogorcen (kada se uzme i obzir danasnjeg dogadjanja oko ganica)JBL wrote:Njegov nastup je bio na mjestu. IMHO trebao je biti jos direktniji. Treba svima staviti jasno do znanja ko/gdje/sta.Hypo-Alpe-Adria wrote:Nije poenta taj neutemeljeno optimistički obojen Tadićev govor.
silajdzic nije covjek za kompromise (sture-onakve kave ih zagovaraju mnogi medjunarodni karijeristi) jer govori istinu i nedopusta da s vremenom prijedje preko agresije i arogantnog ponasanja danasnje srbije - tadic je zasluzio sto je cuo u mostaru.. nazalost je jedan od rijetkih
mnogi novinari su nagovijestili sastanak u mostaru kako neku historijsku sansu za tri susjedne zamlje,..kao da je se tesko doci do sastanka triju predsjednika.. jedini argument u tim tvrdnjama vidim u namjeri josipovica da pored hrvatskih obidje i bosnjacka mjesta stradanja, ostalo nista..
- Hypo-Alpe-Adria
#1168 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Silajdžiću je ondje bilo mjesto k'o krmetu u Teheranu.
Njegove stare ofucane fore ne pale ovdje dole. Tu priču treba da baca tamo gdje ima svoje glasače, to jest pred onima na koje računa na predstojećim izborima. Ovako je ispao smiješan na jednom gospodarskom forumu s onom ofucanom predizbornom pričom, koja, kako vidim i nakon 20 dugih godina ima svoje poklonike i na ovom forumu.
Politiku Harisa Silajdžića jednostavno je definirati..manipulacija frustracijama bošnjačkog naroda s ciljem podizanja međunacionalnih tenzija..ili narodnim jezikom rečeno ZAKUHAVANJE! Prazna retorika iza koje ne slijedi niti akcija, niti ima nekog koncepta ili smisla.
Nek' su mu sretni puti.
Njegove stare ofucane fore ne pale ovdje dole. Tu priču treba da baca tamo gdje ima svoje glasače, to jest pred onima na koje računa na predstojećim izborima. Ovako je ispao smiješan na jednom gospodarskom forumu s onom ofucanom predizbornom pričom, koja, kako vidim i nakon 20 dugih godina ima svoje poklonike i na ovom forumu.
Politiku Harisa Silajdžića jednostavno je definirati..manipulacija frustracijama bošnjačkog naroda s ciljem podizanja međunacionalnih tenzija..ili narodnim jezikom rečeno ZAKUHAVANJE! Prazna retorika iza koje ne slijedi niti akcija, niti ima nekog koncepta ili smisla.
Nek' su mu sretni puti.
-
JBL
#1169 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Nek njemu nije mjesto pored Tadica..... Mislim da je i njemu drago zbog toga.Hypo-Alpe-Adria wrote:Silajdžiću je ondje bilo mjesto k'o krmetu u Teheranu.
Nek' su mu sretni puti.
- Bosnolog
#1170 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Silajdzic treba preci sa rijeci na dijela tajnim sluzbama,sto je jedini preostali put,predugo je bilo licjemerja dvlolicnosti i ljigavluka uz cuvare iz OHR-aHypo-Alpe-Adria wrote:Silajdžiću je ondje bilo mjesto k'o krmetu u Teheranu.
Nek' su mu sretni puti.
- and
#1171 Re: Ispade Hare opet u pravu.
trebao je hare i malo o ekonomiji ipak je to bio ekonomski skup

-
katamaran101
#1172 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Pravo mjesto !Hypo-Alpe-Adria wrote:..ne pale ovdje dole
Da tebe ne bi, ne bih znao.
Vas pale..vaši jamani, a..?!
Jednom nogom u zatvoru, drugom u skupštini..
Na svakoj slici sa desne Dodikove strane, čova…
Nek je njemu "pravo mjesto", a Dirty Harry što dalje..
Historija piše i pamti...
- Hypo-Alpe-Adria
#1173 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ne znam.katamaran101 wrote:Pravo mjesto !Hypo-Alpe-Adria wrote:..ne pale ovdje dole
Da tebe ne bi, ne bih znao.
Vas pale..vaši jamani, a..?!
Jednom nogom u zatvoru, drugom u skupštini..
Na svakoj slici sa desne Dodikove strane, čova…
Nek je njemu "pravo mjesto", a Dirty Harry što dalje..
Historija piše i pamti...
Samo znam da je Hare na proteklim lokalnim izborima osvojio nešto manje od 300 (tri stotine) glasova u gradu Mostaru. Znači - glasali oni s liste za sebe + njihova šira familija.
E sad, zahvaljujući statutu grada i nesrazmjernoj veličini gradskih biračkih područja, uspjeli su postati i stranka u gradskom vijeću.
Ne može više ni bošnjacima dole prodavati maglu, a ne nama bosanskim katolicima.
- Grover
#1174 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Silajdžić je u pravu. Ne treba nasjedati na slatkorječivost i palamuđenje.
-
Sargan
#1175 Re: Ispade Hare opet u pravu.
I omet su naivni Bosnjaci slijepi kod ociju. Sasvim slucajno Tadic otvara sajam u Mostaru, sajam ciji glavni "mozak" je Dragan Covic. Blago nama sa nasom naivnoscu. Ovaj sajam je samo jos jedan dokaz kako Srbija i danas hara u BiH i drzi sve vazne konce u svojim rukama. Ali kako i nece kada je mi sami finansiramo naivni misleci da ima ikakve razlike izmedju Milosevica i Tadica.
Ovo me podsjeca na onaj skup pred skupstinom kada je rat poceo i kada naivni narod nosi Titove slike, ublehar neven Andjelic poziva JNA da zastiti narod a ta ista JNA gadja topovima grad. E nesto slicno je i ovdje.
Ali hajde eto necemo mijesati politiku i ekonomiju (kao da one nisu 100% povezane na nasem podrucju)
Ovo me podsjeca na onaj skup pred skupstinom kada je rat poceo i kada naivni narod nosi Titove slike, ublehar neven Andjelic poziva JNA da zastiti narod a ta ista JNA gadja topovima grad. E nesto slicno je i ovdje.
Ali hajde eto necemo mijesati politiku i ekonomiju (kao da one nisu 100% povezane na nasem podrucju)