Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
globosa

#1151 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by globosa »

Ajvi wrote:Molim Vas za pomoc, imam zenkicu Patterdale Terriera (kao Jack Russel, samo crni) stara skoro 3 godine. Citav mi dan mi je nikakva, prije sat je povratila a sad se po prvi put pokakila u kuci ( imam je otkad je bila stene).
Dobila je grozan proliv, pun sluzi :sad: . Odmah sam je izvela da piski i kaki (opet proliv) pa me strah da nije sta ozbiljno. Sad lezi i cvili. Je li ko imao slicnih problema sa cukicom? Ne znam da li da ga odmah vodim veterinaru ili da pricekam jos malo :(
Odmah zovi veterinara!

Popovic Amar 061-397-178

Ćustović Haris 061-191-131
lakijemalonervozan

#1152 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by lakijemalonervozan »

Ajvi wrote:Molim Vas za pomoc, imam zenkicu Patterdale Terriera (kao Jack Russel, samo crni) stara skoro 3 godine. Citav mi dan mi je nikakva, prije sat je povratila a sad se po prvi put pokakila u kuci ( imam je otkad je bila stene).
Dobila je grozan proliv, pun sluzi :sad: . Odmah sam je izvela da piski i kaki (opet proliv) pa me strah da nije sta ozbiljno. Sad lezi i cvili. Je li ko imao slicnih problema sa cukicom? Ne znam da li da ga odmah vodim veterinaru ili da pricekam jos malo :(
jel bolje? jel prestao proliv?
Mantis

#1153 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Mantis »

Bio ti je na prethodnim stranicama Alabai ili ti ga srednjoazijski ovčar :-D
Ajvi

#1154 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Ajvi »

Zvala sa Harisa ali nije mi nista konkretno rekao :( Sinoc je opet imao proliv a danas smo 2 put izlazili - samo je piskio. Nisam ga hranila do poslije podne, raskuhala mu rizu i malo mladog sira stavila. Sad cu ga opet izvest pa cemo vidjet. Bas se brinem, nekako mi je tuzan :(
Karen

#1155 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Vodi ga ujutro odmah na veterinu, nemoj se zezati s time.
lakijemalonervozan

#1156 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by lakijemalonervozan »

Karen wrote:Vodi ga ujutro odmah na veterinu, nemoj se zezati s time.
Slazem se s Karen, veterinaru na pregled, kod proliva ne pomaze savjet preko telefona. Nadam se da ce vrlo skoro biti bolje
zengi

#1157 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by zengi »

BRAVO ZAH LEGENDOOOOO!!!!

Odlicna ideja da se otvori jedna ovako informativna tema na kojoj siguran sam i naj bolji poznavaoci pasa imaju dosta da nauce.
Specijalno bi mogla biti korisna velikom broju forumasa koji apsolutno pojma nemaju o psima ali ih to ne sprjecava da svuda daju svoja (ne)strucna misljenja.... samo kad bi je oni htjeli pogledati. Eh da je kakve srece i pameti pa da procitaju sve ovo puno bi nam svima lakse bilo.

Nadam se da ce oni koji su odlucili da nabave haskija zbog plavih ociju ili egleskog buldoga zbog tupaste njuske i felšavih vilica ovdje procitati njihove ostale karakteristika i shvatiti da to mozda i nije pas za njih, te da ce poceti traziti psa po njegovom karakteru a ne po izgledu.

Puno ti hvala sto si je otvorio.

Pozdrav
alica.k

#1158 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by alica.k »

hej ljudi, sta koristite za ciscenje usiju psima?
pokupili smo malu macu sa ulice (jeee udomljena je), ali izgleda da mi je na obojicu prenijela usnog sugarca :S maltezer pogotovo ne moze da se smiri koliko se cese po uhu...da ih vodim veterinaru, il se to moze kuci srediti?
edit: ovaj komsija sa psima kaze da kupim parafinsko ulje i da im s tim masiram...
jaca-maca

#1159 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

alica.k wrote:hej ljudi, sta koristite za ciscenje usiju psima?
pokupili smo malu macu sa ulice (jeee udomljena je), ali izgleda da mi je na obojicu prenijela usnog sugarca :S maltezer pogotovo ne moze da se smiri koliko se cese po uhu...da ih vodim veterinaru, il se to moze kuci srediti?
edit: ovaj komsija sa psima kaze da kupim parafinsko ulje i da im s tim masiram...
Otifree kapi
alica.k

#1160 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by alica.k »

jaca-maca wrote:
Otifree kapi
gdje ih uzmes? jel ima u apotekama u vet stanici ili ima i u pet shopovima?
Cholina_Lokica

#1161 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

jaca-maca wrote:
Otifree kapi
Nece pomoci kod sugarca :D dobre su ovako za ciscenje, ali kod ovoga jok :D
alica.k

#1162 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by alica.k »

ma da, mislila sam posto se nakupilo ovoga u usima, da imam i to da mogu procistiti.
znam da se mora lijeciti, sumnjam da bi to ubilo sugarca
canecorsobih

#1163 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by canecorsobih »

Prva Bosansko Hercegovačka uzgajivačnica pasmine Cane Corso može se pohvaliti sa izuzetno kvalitetnim psima kao i rezultatima , više možete pročitati na našem web sajtu :

http://www.wix.com/canecorsobih/web

Evo nekoliko i slika da vidite o cemu je rijec:

Image

Image

Image

Image

Image

Image
alica.k

#1164 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by alica.k »

ipak nije sugarac :D
hvala ti puno lokice :)
Cholina_Lokica

#1165 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

alica.k wrote:ipak nije sugarac :D
hvala ti puno lokice :)
:thumbup:
alabai

#1166 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by alabai »

Pozdrav svima na temi!

Citam forum dosta dugo i stvarno se uvijek nadje neki koristan savjet...
JAvljam se iz Istocnog Sarajeva i za pocetak vam mogu preporuciti "svog" veterinara koji brine o mom maltezeru...Zove se Milan Mihajlov i ima veterinarsku ambulantu u blizini trznog centra Tom...Ja sam prezadovoljna sa njegovim radom , a i bogami sa pristupačnim cijenama, što je jako bitno u današnjem vremenu...prije njega sam vodila pse i na Stup i kod Amara i na fakultet..mogu vam reci da je cijena u recimo vakcinama drasticna...kome nije daleko neka proba...bice mi zahvalan. :wink:
Mantis

#1167 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Mantis »

Wow uzgajivačnica Cane Corso kod nas u BiH svaka čast, nisam znao da i ovo ima kod nas, koliko će koštati štenci?
frfi.

#1168 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by frfi. »

upravo sam procitala na nekom portalu za zivotinjice da psima ne bismo trebali davati kosti, jer, mogu zube slomiti i imaju problem sa probavom :shock: :-?

mi ih dajemo okiu-ne zivi na kostima, daleko od toga, ali voli ih praaaavooo i pocastimo ga..

a i inace, psa oduvijek zamisljam kako nosi onu kost u ustima i onda ode i zakopa je :-D

iskreno, meni ovo vuce na glupost tesku, cuj cuki ne dati kost jer moze slomiti zube :-) necu mu dati kost od vola ili dinosaura pa da zube slomi :-)
jel do mene ili je ovaj portal upravu :D dajete li vi svojim ljubimcima kosti i u kojoj mjeri? ako da, da li ih nabavljate u mesari i u kojoj? mi znamo uzeti u onoj maksumic na ciglanama, ali nisam zadovoljna sekunde sa ovim posljednjim sto smo kupili :-?
zengi

#1169 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Ma pusti sad ima tih stucnjaka koji hoce da ti prodaju neku marku hrane sa kojom oni imaju tal.
Treba njih pitati od kud ovoliki slucajevi raka kod pasa? Cini mi se da raka nije bilo u ovolikoj mjeri dok su se psi hranili domacom hranom.
Ja svojim dajem kosti redovno, ali u umjerenim kolicinama jer nisu lake za prevariti. Kosti su u umjerenim kolicinama dobri bas za zube jer skidaju talog i kamenac. Ovo sam eksperimentalno utvrdio. Kostana srz i kalcijum koji dobijaju iz kosti je puna hranljivih i korisnih stvari za pse i dobro im dodje da pojedu nesto tvrdo zbog one anusne zlijezde.

Naravno da pas moze slomiti zub ako bas navali na neku kost od dinosaurusa, ali im te kosti i netreba davati.
Ja velike kosti (butne i cjevanicne) prvo iscjepam sjekirom i dajem im samo mekse dijelove (od zgloba) i srz.

Takodje, psi mogu jesti i pilece kosti ako su svjeze. Kuhane ili pecene pilece kosti su stetne jer se psi njima mogu udaviti i njihova ostrina im moze ostetiti zeludac.
Znaci, samo umjereno i odabrane kosti.
Na onom programu "groomer has it", onaj sto je pobjedio kaze da bi pas imao lijepo i zdravo krzno "sočna kost, svaki dan".
weltschmertz

#1170 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by weltschmertz »

Evo nek' se nadje..;)
Silent.Hunter

#1171 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Silent.Hunter »

Ljudovi, jel ima gdje u BiH kupiti psa- beagle
I koliko je otprilike cijena :)
giantschnauzer

#1172 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by giantschnauzer »

Pozivamo Vas da postanete član naše grupe na Facebooku - Bosanskohercegovački pinčeri i šnauceri

http://www.facebook.com/groups/275377509195660/

Namjera ove grupe je okupiti sve uzgajivače, vlasnike i ljubitelje pinčera i šnaucera iz Bosne i Hercegovine, radi razmjene znanja, unaprjeđivanja znanja, organizacije izložbi, susreta članova i širenja kruga ljubitelja pasmina.
saga

#1173 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by saga »

Svoju sam dosad plašila sa: "idemo se kupat", a sada sa "idemo šetat" :D
Kako izvodite svoje ljubimce, hoće li u snijeg ovaj? Moja blenta nema šanse... opekne se kad tek počne snijeg da pada, pa se vrati kao grudva snijega kući... i onda se 2-3 sata čistimo... dok se ne otopi :-D Sada jok,, zađe malo tamo gdje joj je snijeg do stomaka, dalje ne ide.
Karen

#1174 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Moja obožava, skače, roni, upadne, izvuče se, ko zec :) To mi je veliko olakšanje, kad ga je ne volim, da bar ona uživa kad mora vani.
Pasiflora

#1175 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Ljudi, obidjite malo svoje kvartovske lutalice, pocistite im od snjega mjesta gdje spavaju i nahranite ih..
Mozda nabacati koju staru krpu ili komad itisona... i njima je hladno :(
Ne bi bilo lose ako mozete i vode im ostaviti - nema potoka u svim kvartovima...
Post Reply