Dobrinja stanovi za mlade problemi
-
sevrez
#1151 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pekara u prizemlju E3?
Čovjek koji želi otvoriti pekaru već nekoliko dana prikuplja potpise po ulazu. Na prvu zvuči fino imati vruće kifle u prizemlju, a onda pomisao na vrući hljeb zamagli pomisao na žohare i ostale bube i bubice koje prate pekaru. Znam da su ovakvi objekti obavezni sprovesti mjere zaštitite, ali..
Kakva su vaša iskustva i mišljenja po ovom pitanju ako se već pitamo i traže nam potpise?
Čovjek koji želi otvoriti pekaru već nekoliko dana prikuplja potpise po ulazu. Na prvu zvuči fino imati vruće kifle u prizemlju, a onda pomisao na vrući hljeb zamagli pomisao na žohare i ostale bube i bubice koje prate pekaru. Znam da su ovakvi objekti obavezni sprovesti mjere zaštitite, ali..
Kakva su vaša iskustva i mišljenja po ovom pitanju ako se već pitamo i traže nam potpise?
- novi.dan.nova.nafaka
#1152 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Iskreno, meni je to na prvu onako dobra ideja. Da imamo pekaru u zgradi, jer po onim piljarama mi se peciva baš i ne sviđaju, počesto nisu svježa. Međutim, Google pretraga- pekara žohari izbacuje ovo:sevrez wrote:Pekara u prizemlju E3?
http://www.google.ba/search?q=%C5%BEoha ... S:official
I onda, puf - baš kriza prava.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=548951
Ne znam, koliko je ovo uopšte dobra ideja. Meni se nekako ne sviđa prema ovome što vidim....
Evo još malo gradiva: http://www.pogled.ba/mostar/novosti/173 ... katastrofu
"Jedan od stanara, Suad Jelin, koji stanuje na prvom katu odmah iznad pekare, podsjetio je na sve grozote koje su godinama proživljavali, navodeći kako se i danas osjete posljedice.
- Nismo bili u stanju otvoriti prozore, sav smrad nam je ulazio u stanove. Godinama smo svi imali probleme sa žoharima i štakorima koji izlaze iz pekare. Kompletan mi je parket otišao od topline, fasada je crna, a pogledajte što je ostalo od borova koje smo zasadili, kazao je Jelin pokazujući na izgorene borove."
-
bakirj
#1153 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
o zaštitnim mjerama opreza zaboravite u BiH kao i o žalbama i tužbama jer jednom kad se da potpise, nema "nisam ja tako mislio"..poslije potpisivanja nema kajanja...
1. za ovako pitanje E3 stanari trebaju organizovati zbor ili sastanak stanar a kako bi iznijeli svoje arugmente/činjenice za i protiv kao i donijeli zajedničku odluku (kakva god da bude, sigurno neće pogriješili jer zajedno je bolje nego da "ovca koja se udalji od stada bude lahak plijen za vuka").
2. ovo je NA PRVU (NAIZGLED) dobro za stanare, SIGURAN PROFIT za onoga ko bude imao pekaru.
3. Da ne bih plašio, prva dva-tri sprata u E3, ukoliko pekara bude, neka im je Bog na pomoći! (za iskustvo neka pitaju u zgradama gdje postoje pekare (jako mali broj pekara u zgradama - jer niko nije LUD DA DOZVOLI)
4. razlika je imati prodavnicu pekaru i proizvoditi pekarske proizvode (znači treba jasno da da onaj ko zeli izjavu ovjerenu kod notara šta će raditi, pa tek onda da mu se da potpis. Siguran sam da to neće nikada uraditi)
5. Poučen iskustvom gdje trenutno živim i gdje se nalazi picerija, iz iskustva sam iznio sam djelić.. (o čišćenju dimnjaka, čađi, smradu, žoharima kojih se neće moći rješiti ni u potkrovlju, zaboravite na balkone i odmah ih "uramite") ne želim govoriti jer je pametnom i išaret dovoljan.
Kupite si pekač hljeba/kruha oko 100KM, i uvijek ujutru imate svjež hljeb. Jednostavno je rukovanje i po želji možete dodavati žitarice, susam i sl.
IZ LIČNOG ISKUSTVA GOVORIM DA JE NAJBOLJA ULOŽENA STVAR..više o tome i na ovom forumu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... a&start=75
a kako izgleda na http://www.kimtec.ba/vivax/Default.aspx?tabid=3186 ili u topshop-u je skuplji http://www.topshop.ba/pekahljeba-83738-p.html
Koja zgrada u blizini je dala da ima pekaru ispod? Zar ne vidite da u E4 ne bi nikada prošlo, pa su udarili tamo gdje su najslabiji etažni vlasnici (čitaj: zadnji koji su se organizovali nekako) i dok se oni "snađu" čovjek prikupi potpise i onda se možete žaliti al nema kajanja...
Ovo lično mišljenje ne odražava nužno i stav onih malobrojnih koji su za i na brzinu potpisali za pekaru u objektu gdje im živi porodica. Stoga, ovo mišljenje dijeli i ogromna većina kao i onih poučeni iskustvom.
par inovativnih stvari o kojima vrijedi razmisliti:IMATI PEKARU NISU SAMO ŽOHARI I SVE MOGUĆE BUBICE (RUS) I SMRAD-kvasac, IZLAŽETE RAZNIM BOLESTIMA DJECU (PRENOSNICI PREKO BUBA letećih), AKO MOZE DA SE IZBJEGNE BOLJE JE.. NECE TO BITI SAMO PEKARA; NEGO BUREKDZINCA; PITE I SLICNO..
I NA KRAJU, covjek je sam sebi otvoren neprijatelj tako što ishitreno daje potpis za nešto što ne poznaje...
UŽIVAJTE U ZAGAĐENJU U NOVOJ ZGRADI... DODAJTE FASADU POSLIJE GARANCIJE da opet radite!!!
Savjet: ako možete izbjeći, bilo bi dobro... da je mene neko pitao, nikada ne bih dao potpis za ovakvo nešto, ni u snu...
pozdrav
1. za ovako pitanje E3 stanari trebaju organizovati zbor ili sastanak stanar a kako bi iznijeli svoje arugmente/činjenice za i protiv kao i donijeli zajedničku odluku (kakva god da bude, sigurno neće pogriješili jer zajedno je bolje nego da "ovca koja se udalji od stada bude lahak plijen za vuka").
2. ovo je NA PRVU (NAIZGLED) dobro za stanare, SIGURAN PROFIT za onoga ko bude imao pekaru.
3. Da ne bih plašio, prva dva-tri sprata u E3, ukoliko pekara bude, neka im je Bog na pomoći! (za iskustvo neka pitaju u zgradama gdje postoje pekare (jako mali broj pekara u zgradama - jer niko nije LUD DA DOZVOLI)
4. razlika je imati prodavnicu pekaru i proizvoditi pekarske proizvode (znači treba jasno da da onaj ko zeli izjavu ovjerenu kod notara šta će raditi, pa tek onda da mu se da potpis. Siguran sam da to neće nikada uraditi)
5. Poučen iskustvom gdje trenutno živim i gdje se nalazi picerija, iz iskustva sam iznio sam djelić.. (o čišćenju dimnjaka, čađi, smradu, žoharima kojih se neće moći rješiti ni u potkrovlju, zaboravite na balkone i odmah ih "uramite") ne želim govoriti jer je pametnom i išaret dovoljan.
Kupite si pekač hljeba/kruha oko 100KM, i uvijek ujutru imate svjež hljeb. Jednostavno je rukovanje i po želji možete dodavati žitarice, susam i sl.
a kako izgleda na http://www.kimtec.ba/vivax/Default.aspx?tabid=3186 ili u topshop-u je skuplji http://www.topshop.ba/pekahljeba-83738-p.html
Koja zgrada u blizini je dala da ima pekaru ispod? Zar ne vidite da u E4 ne bi nikada prošlo, pa su udarili tamo gdje su najslabiji etažni vlasnici (čitaj: zadnji koji su se organizovali nekako) i dok se oni "snađu" čovjek prikupi potpise i onda se možete žaliti al nema kajanja...
Ovo lično mišljenje ne odražava nužno i stav onih malobrojnih koji su za i na brzinu potpisali za pekaru u objektu gdje im živi porodica. Stoga, ovo mišljenje dijeli i ogromna većina kao i onih poučeni iskustvom.
par inovativnih stvari o kojima vrijedi razmisliti:IMATI PEKARU NISU SAMO ŽOHARI I SVE MOGUĆE BUBICE (RUS) I SMRAD-kvasac, IZLAŽETE RAZNIM BOLESTIMA DJECU (PRENOSNICI PREKO BUBA letećih), AKO MOZE DA SE IZBJEGNE BOLJE JE.. NECE TO BITI SAMO PEKARA; NEGO BUREKDZINCA; PITE I SLICNO..
I NA KRAJU, covjek je sam sebi otvoren neprijatelj tako što ishitreno daje potpis za nešto što ne poznaje...
UŽIVAJTE U ZAGAĐENJU U NOVOJ ZGRADI... DODAJTE FASADU POSLIJE GARANCIJE da opet radite!!!
Savjet: ako možete izbjeći, bilo bi dobro... da je mene neko pitao, nikada ne bih dao potpis za ovakvo nešto, ni u snu...
-
neki
#1154 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pazite sta potpisujete.
Po propisima u KS svaka pekara mora izvesti odsis na krov objekta u kojem se nalazi. Potpisivanjem saglasnosti za pekaru potpisali ste i saglasnost da vam po fasadi cijelom visinom montiraju ruzni metalni kanal koji pored toga proizvodi i buku..
Po propisima u KS svaka pekara mora izvesti odsis na krov objekta u kojem se nalazi. Potpisivanjem saglasnosti za pekaru potpisali ste i saglasnost da vam po fasadi cijelom visinom montiraju ruzni metalni kanal koji pored toga proizvodi i buku..
-
bakirj
#1155 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
upravo tako, zvao sam društvo za sanitarnu i ekološku zaštitu pošto poslujemo jako dugo.
Čiko mi je rekao da se obratim općini da me "upute" ali da ni za živu glavu ne potpisujem ili bilo ko...
Također je rekao da pored tehničkih uvjeta (POSEBNE VENTILACIONE ODVODE, DIMNJAK MORA PROĆI IZNAD VISINE ZGRADE itd...šta je sve nabrajao
) , saglasnost 51% stanara tu je presudno, a da i to sve ima, samo lud ili neupućen može to potpisati.
Čiko mi je rekao da se obratim općini da me "upute" ali da ni za živu glavu ne potpisujem ili bilo ko...
Također je rekao da pored tehničkih uvjeta (POSEBNE VENTILACIONE ODVODE, DIMNJAK MORA PROĆI IZNAD VISINE ZGRADE itd...šta je sve nabrajao
-
mamicala
#1156 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Nisam iz E3, ali ne bih potpisala nipošto.
Prodaja hljeba DA, ali NE i proizvodnja.
Vidim da ima i nesavjesnih stanara, autima "zajahali" preko one zaštitne ogradice oko parkinga, samo što pred ulaz nisu došli.
Ružno vala.
Vidim da ima i nesavjesnih stanara, autima "zajahali" preko one zaštitne ogradice oko parkinga, samo što pred ulaz nisu došli.
Ružno vala.
-
vryzas
#1157 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
mamicala wrote:Nisam iz E3, ali ne bih potpisala nipošto.
Vidim da ima i nesavjesnih stanara, autima "zajahali" preko one zaštitne ogradice oko parkinga, samo što pred ulaz nisu došli. Ružno vala.
Vala bas...trebali su na drvo prakirati
-
mamicala
#1158 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Možda bi i parkirali, ali nema ni jedno drvo u blizini, nažalost.vryzas wrote:mamicala wrote:Nisam iz E3, ali ne bih potpisala nipošto.
Vidim da ima i nesavjesnih stanara, autima "zajahali" preko one zaštitne ogradice oko parkinga, samo što pred ulaz nisu došli. Ružno vala.
Vala bas...trebali su na drvo prakirati
Žalim što umjesto parkinga nije zelenilo.
- edin.h
#1159 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ako bude spisak da se potpisuju ljudi koji su PROTIV otvaranja pekare, zovite...
To je uzasss.... smrad...jos ako se spoje na ventilaciju, bljak...žohari, pogani...
Treba ih otjerati sto dalje.
To je uzasss.... smrad...jos ako se spoje na ventilaciju, bljak...žohari, pogani...
Treba ih otjerati sto dalje.
- edin.h
#1160 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
A sto se tice parkinga, za par godina ce se desiti jedan ruzan scenario.. Napravit ce onu veliku garazu na 2-3 sprata i naplacivat ce garazno mjesto 17.000 KM natkriveno,a nepokriveni dio 6.000 KM... Bez cuvara,odrzavanja, i naravno nema svako svoj box, vec samo broj...
Kojoj je budali palo na pamet da napravi pored H zgrade garazu sa takvim uslovima.. nevjerovatno.. i jos kazu prodali su par mjesta (po 17.000 KM) ali je jos uvijek (nakon godinu dana) nisu pustili u funkciju..
Umjesto da fino cuvara uposle i naplacuju 40-50KM.. Sve bi se rijesilo sa ovolikim brojem automobila na Dobrinji.
A da ne pricam ona 3 kratera sto su napravili na izlazu iz prolaza (neke cijevi sto je dzekos kopao)... nikad niko nije asfaltirao...
I zna li iko kakva je manija ufatila one iz HS-a i BHtelecoma,pa svakih 20cm izrezu ulicu i dignu sve plocnike?! ko im dopusti da sve uniste....
Kojoj je budali palo na pamet da napravi pored H zgrade garazu sa takvim uslovima.. nevjerovatno.. i jos kazu prodali su par mjesta (po 17.000 KM) ali je jos uvijek (nakon godinu dana) nisu pustili u funkciju..
Umjesto da fino cuvara uposle i naplacuju 40-50KM.. Sve bi se rijesilo sa ovolikim brojem automobila na Dobrinji.
A da ne pricam ona 3 kratera sto su napravili na izlazu iz prolaza (neke cijevi sto je dzekos kopao)... nikad niko nije asfaltirao...
I zna li iko kakva je manija ufatila one iz HS-a i BHtelecoma,pa svakih 20cm izrezu ulicu i dignu sve plocnike?! ko im dopusti da sve uniste....
-
sevrez
#1161 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
slazem se ja edine s tobom.. ima da nam svima bude veselo sad kad snijeg padne. Zamisli "ljepotu" kroz naselje kad snijeg pokrije sve one rupe, pa jos dodatno suzi uske prolaze..ihhhh
nego.. ima li vlage u stanovima u vas? S obzirom da nam zgrada nije "cured" što bi englezi rekli ili nije se isušila na naškom, neminovna je pojava vlage u ćoškovima. Kažu da su nam prozori prva klasa pa reko da provjerim kakva su vaša mišljenja na ovu temu izolacije i vlage...
nego.. ima li vlage u stanovima u vas? S obzirom da nam zgrada nije "cured" što bi englezi rekli ili nije se isušila na naškom, neminovna je pojava vlage u ćoškovima. Kažu da su nam prozori prva klasa pa reko da provjerim kakva su vaša mišljenja na ovu temu izolacije i vlage...
- novi.dan.nova.nafaka
#1162 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Gledam par dana par likova kako zaobilaze rampu i pravac preko pločica i ispred ulaza idu se parkirati. Zapamtio sam bijeli Passat 2 - karavan. Ne mogu vjerovati kakva su ljudi stoka. Tog lika sa Passatom sam vidio kako parkira ispred ulaza samo da bi iznio 2-3 police - ko da je parking kilometar udaljen pa mu teško. Fuj.
Nadam se da ćemo uskoro u dogovoru sa upraviteljem postaviti T-profile, pa nek se primitivci slikaju...
Nadam se da ćemo uskoro u dogovoru sa upraviteljem postaviti T-profile, pa nek se primitivci slikaju...
- edin.h
#1163 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Vala, slazem se, moja podrska da stavite te T-profile.
- Tahta
#1164 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pa zar nisu veći problem oni koji su parkirani u prolazu ispred rampe. Auto im parkirano u suhom, suzili nam ulaz, a nista ne placaju. Da bi ih zaobišao moraš dobro poznavati tehnike slaloma. Pa još kad napada snijeg, moramo čistiti i strugati led, a gospoda opet u suhom. Mislim da je način ulaska na parking preko pločnika prvenstveno ostavljen zbog hitnih slučajeva - policija, hitna, vatrogasci itd.
- Tahta
#1165 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
I nakon svega opet se pitam šta mi to plaćamo i zašto jer oni koji ne plaćaju bolje prolaze od nas. Ja ću lično otkazati ovu uslugu i mirne duše preći u garažu od JKP "Rad" a vi i dalje negodujte zbog ilegalaca. Kao i ostala gospoda i ja ću prelaziti preko pločnika, jer imam pravo ulaza do svog stana, i nemam namjeru bilo šta tegiljati iz Dobrinje III u Dobrinu V pa makar to bile i dvije pomenute police.
Da li Vam gospodo smeta ovaj vjetar koji lomi lim i samo čekam trenutak kad će se naš krov sakupljati u dijelovima oko džamije kralja Fahda. E svaka Vam čast gospodo koji ste štedeći i na šarafima pomagali mladima bogateći sebe.
Da li Vam gospodo smeta ovaj vjetar koji lomi lim i samo čekam trenutak kad će se naš krov sakupljati u dijelovima oko džamije kralja Fahda. E svaka Vam čast gospodo koji ste štedeći i na šarafima pomagali mladima bogateći sebe.
- butterfly_01
#1166 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
ja ne razumijem da je pred zgradu stavljena rampa i u slucaju pozara ili nekog problema, interventno auto kad krne na teren nece moci pristupi zgradu zbog vasih rampi.. valjda taj prostor ispred zgrade treba biti besplatan.
-
sevrez
#1167 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
nisam mogla odoljeti
podsjeca na "nasu" rampu..

- mr_niceee
#1168 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Je li iko platio racun za parking? Ja ga ne mislim placati dok se ovo ne dovede u red.
- edin.h
#1169 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ja sam platio do sad 2 racuna, ali su umanjena za duplo.. Pa eto jos nisam nikog zatekao na svom mjestu (nisam morao nikom izgrebati auto 
-
gracic
#1170 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ovo sa parkingom je, u najmanju ruku, žalosno! Imam plaćeno parking mjesto i karticu za podizanje rampe koja, na žalost, radi samo pri izlazu sa parkinga pa stoga, dok se gospoda iz Džekosa ne udostoji otkloniti problem sa karticom, ne preostaje mi ništa drugo nego služiti se "tranzitom" i tjerati komšije da me "časte" svježim jajima
Ne zamjerite, nisam papak, mada to tako ne djeluje
imam malu bebu i ne pada mi na pamet po ovoj hladnoći mrcvariti i dijete i sebe parkirajući auto ko zna gdje u naselju, pa sam prisiljen služiti se nedozvoljenim sredstvima.
I meni se dešavalo da neko od "ilegalaca" zauzme moje, PLAĆENO, parking mjesto i svijetla obraza kući uživa, mene tjerajući na novi "grijeh". Riješenje problema vidim u postavljanju T profila na svoje mjesto. Po tom pitanju već sam kontaktirao KSF i rekli su mi da zahtjev predam u pisanoj formi kako bi njihova pravna služba razmotrila predmet i donijela odluku...
Što se vjetra tiče, nemam nekih problema, osim što se stvara malo jača buka u dimnjacima što je na neki način i razumljivo zato što živim na 8 spratu. Ostalo funkcioniše "perfektno". Liftovi uredno rade, stubište se redovno čisti, računi stižu na vrijeme, ne moram ih ganjati po drugim ulazima... još da se narkomani počnu skupljati u potkrovlju i mojoj "sreći" nigdje kraja...
Lijep pozdrav
I meni se dešavalo da neko od "ilegalaca" zauzme moje, PLAĆENO, parking mjesto i svijetla obraza kući uživa, mene tjerajući na novi "grijeh". Riješenje problema vidim u postavljanju T profila na svoje mjesto. Po tom pitanju već sam kontaktirao KSF i rekli su mi da zahtjev predam u pisanoj formi kako bi njihova pravna služba razmotrila predmet i donijela odluku...
Što se vjetra tiče, nemam nekih problema, osim što se stvara malo jača buka u dimnjacima što je na neki način i razumljivo zato što živim na 8 spratu. Ostalo funkcioniše "perfektno". Liftovi uredno rade, stubište se redovno čisti, računi stižu na vrijeme, ne moram ih ganjati po drugim ulazima... još da se narkomani počnu skupljati u potkrovlju i mojoj "sreći" nigdje kraja...
Lijep pozdrav
- Tahta
#1171 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Dakle kad je vjetrovito nema nam spavanja. Mislim da nije uredu stvaranje buke od koje se ledi krv u žilama jer dobro znam kako izgleda buka od lima ako si u potkrovlju-već sam živio u takvim uslovima. Ova buka je kao iz horor filmova.
I meni se dešavalo da mi neko parkira na moj broj pa sam se pitao da li je neko pogriješio ili je ilegalac te s obzirom da je bilo dosta praznog mjesta, parkirao sam odmah uz svoje.
Kod nas ne radi jedan lift i nikako da ga poprave.
Računa i reklama ima u i oko sandučića, na sandučićima, po podu, meni samo fali račun za utrošak vode.
I meni se dešavalo da mi neko parkira na moj broj pa sam se pitao da li je neko pogriješio ili je ilegalac te s obzirom da je bilo dosta praznog mjesta, parkirao sam odmah uz svoje.
Kod nas ne radi jedan lift i nikako da ga poprave.
Računa i reklama ima u i oko sandučića, na sandučićima, po podu, meni samo fali račun za utrošak vode.
- Mini_Star
#1172 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pratim ponekad ovu temu i pitam se da li je to bila dobra kupovina ili ne? Da li bi ste opet kupili tu stan ili biste, sa tim iskustvom, kupili negdje drugdje? Zahvaljujem na odgovorima.
- novi.dan.nova.nafaka
#1173 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ja bih - uz nekoliko negativnih stvari, ipak sam zadovoljan.Mini_Star wrote:Pratim ponekad ovu temu i pitam se da li je to bila dobra kupovina ili ne? Da li bi ste opet kupili tu stan ili biste, sa tim iskustvom, kupili negdje drugdje? Zahvaljujem na odgovorima.
-
gracic
#1174 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ja bih, također, opet ovdje kupio stan, odrastao sam u ovom naselju... Usput rečeno opet mi se neko parkirao na mjesto, da li da zovem policiju ili... glupo mi svađat se s komšilukom ali ovo fakat prelazi sve granice...
- Mini_Star
#1175 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
gracic wrote:Ja bih, također, opet ovdje kupio stan, odrastao sam u ovom naselju... Usput rečeno opet mi se neko parkirao na mjesto, da li da zovem policiju ili... glupo mi svađat se s komšilukom ali ovo fakat prelazi sve granice...
A da napravis malu rampicu na sredini svog parking mjesta.