ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vukojebina

#1151 Re: ALTA Centar

Post by vukojebina »

Better Man wrote:
Mislim da ne bi kad bi se to organizovalo i napravilo na pravi nacin.

Ajd molim te prosvijetli nas i napisi kako se "to" treba napravit i organizovat na pravi nacin...ja nikako nemogu vjerovat da mozes toliko srat i pljuvat po necemu samo zato jer nema je*eni cd-shop... kukate kako Sarajevo nema izbora, i onda kad ljudi nesto naprave, naravno prije nego i sto naviris uredno se pokakis na isti...a sto je najgore, ako se sutra otvori neki tc, u kojem ima extra dobar i veliki cd shop, opet ces ga popljuvat jer se nalazi odma pored new yorker-a ili McD-a.
sarajevsko_pivo

#1152 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

Image

Image

Pogled prema Importanne i Parlamentu

Image

Image

Unutrašnjost

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Nazad na prizemlje/+1

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by sarajevsko_pivo on 18/12/2010 22:23, edited 1 time in total.
sarajevsko_pivo

#1153 Re: ALTA Centar

Image

Image

Image

Image

Avalon teretana (po licenci američkog Gold Gym-a)

Image

Image

Image

:)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Teretana

Image
sarajevsko_pivo

#1154 Re: ALTA Centar

]Zadnji sprat - food court

Image

Image

Image

Image

Trg :bow: fancy su mi ova crvena svjetla

Image

Pogled prema SCC-u

Image

Image

Parlament

Image

Image

Food Court

Image

Sarajevska familija uživa u kineskoj Yam Yam :)

Image

Image

Image

Crkva i okolina

Image

Image

Prema SCC

Image

Image

Image
sarajevsko_pivo

#1155 Re: ALTA Centar

Vapiano :)

Image

Image

Image

Kartica na koju se primaju narudžbe

Image

Buzzer koji te obavještava kad je gotova pizza/pasta

Image

Image

Image
zikmu

#1156 Re: ALTA Centar

Post by zikmu »

Je li istina da su ovo preuzeli turci i zavrsili, pa je zato ovoliko turskih radnji i zato se odugovlacilo otvaranje?
karanana

#1157 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

vidi guzve autima, citava desna traka glavne ceste blokirana. i policija. mal je taj parking izgleda a ja takodjer mislim da je problem sto je jedini izlaz sa parkinga gore prema kranjcevicevoj.

ovo bolje u importaneu parkirati ili tamo na onom fukodromu kod parlamenta, pa preci ulicu i uci u ovo chudo.

sta je fazon sa ovom karticom od 100 maraka? kako to fercera?
5 0 5

#1158 Re: ALTA Centar

Post by 5 0 5 »

@sarajevsko_pivo: Dobro si ovo uslikao. Hvala.
cappy_tempo

#1159 Re: ALTA Centar

Post by cappy_tempo »

ja ko bosnjo koji nije mako dalje od slovenije poslje rata i jednom spanije (skola) ne kontam kako goni ova stvar oko pice? :D

ps. zar nema merlin cd shop? uostalom dodju hrvati,srbi,austrijanci i hvale nesta nase ili "nase" i kako je to kul samo bosnjo dodje i kaze "jebo to nema knjizare ili cd shopa"... udure slazem se ja da treba imati takvo nesta jer ima ljudi koji koriste to ali zar vi fakat mislite da neko dosad to ne bi otvorio da ima kakve finansijske fajde? treba neko da se zavali 100 000KM za knjizaru sa nekim super kul stvarima,a kupovat ce mu 100 ljudi u pola godine...kontajte malo to i sa finansijske strane.neko rece sve ce ovo propast jer postajemo siromasniji,a ja bas mislim da nece nista propasti. BBI je dosad trebo 20 puta propasti po vasim komentarima.ne mora znaciti ako vi,ja peti ili deseti nema para da ce se sve zatvoriti. i ja kad tad mislim "jebote nike ce propasti, ko jos kupuje u njemu...",a kad god prodjem barem 10 ljudi stoji gleda tene,dukseve,a 5 ih sigurno kupi nesto.prodjite gradom i pogledajte kafice,hrana,odjeca...sve radi,sve puno sto znaci da kafici,fast food,picerija,restoran(normalan),odjeca,obuca i kompjuterske radne sada nikada nece propasti,jedino ako je gazda toliki debil da veze sa zivotom nema.

navalja ja svasta nesta pa ako ima kakvih gresaka ili nepovezanih rijeci halalite :mrgreen:
Better Man

#1160 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

vukojebina wrote:
Better Man wrote:

Ajd molim te prosvijetli nas i napisi kako se "to" treba napravit i organizovat na pravi nacin...ja nikako nemogu vjerovat da mozes toliko srat i pljuvat po necemu samo zato jer nema je*eni cd-shop... kukate kako Sarajevo nema izbora, i onda kad ljudi nesto naprave, naravno prije nego i sto naviris uredno se pokakis na isti...a sto je najgore, ako se sutra otvori neki tc, u kojem ima extra dobar i veliki cd shop, opet ces ga popljuvat jer se nalazi odma pored new yorker-a ili McD-a.
Momak zato i jesmo selendra i zato cemo to biti i dalje i zato ce nas svjetske muzicke zvijezde zaobilaziti u sirokom luku, jer sto bi svirali u gradu gdje se nema kupit njihov cd. kad u jednoj Hrvatskoj i Srbiji mogu normalno da rade cd shopovi sa svim mogucim muzickim izdanjima, zasto ne bi mogao i kod nas? Ali zato se mi divimo nakvim seoskim modnim markama i slicnim glupostima na kojima trgovci ovdje uzimaju masnu lovu, a stvarna cijena im nije ni blizu cijene nasih trgovaca. Sarajevo ima vrlo malo izbora i jadan je grad u kojem ja ne mogu kupiti sebi hlace, jer me trgovci ubjedjuju da broj koji meni treba se ne proizvodi, a vani bez problema nadjem i platim naravno jeftinije.
Better Man

#1161 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

cappy_tempo wrote:ja ko bosnjo koji nije mako dalje od slovenije poslje rata i jednom spanije (skola) ne kontam kako goni ova stvar oko pice? :D

ps. zar nema merlin cd shop? uostalom dodju hrvati,srbi,austrijanci i hvale nesta nase ili "nase" i kako je to kul samo bosnjo dodje i kaze "jebo to nema knjizare ili cd shopa"... udure slazem se ja da treba imati takvo nesta jer ima ljudi koji koriste to ali zar vi fakat mislite da neko dosad to ne bi otvorio da ima kakve finansijske fajde? treba neko da se zavali 100 000KM za knjizaru sa nekim super kul stvarima,a kupovat ce mu 100 ljudi u pola godine...kontajte malo to i sa finansijske strane.neko rece sve ce ovo propast jer postajemo siromasniji,a ja bas mislim da nece nista propasti. BBI je dosad trebo 20 puta propasti po vasim komentarima.ne mora znaciti ako vi,ja peti ili deseti nema para da ce se sve zatvoriti. i ja kad tad mislim "jebote nike ce propasti, ko jos kupuje u njemu...",a kad god prodjem barem 10 ljudi stoji gleda tene,dukseve,a 5 ih sigurno kupi nesto.prodjite gradom i pogledajte kafice,hrana,odjeca...sve radi,sve puno sto znaci da kafici,fast food,picerija,restoran(normalan),odjeca,obuca i kompjuterske radne sada nikada nece propasti,jedino ako je gazda toliki debil da veze sa zivotom nema.

navalja ja svasta nesta pa ako ima kakvih gresaka ili nepovezanih rijeci halalite :mrgreen:
Ima Magaza Dine Merlina i poznanik mi radi tamo. Ali i oni maju problema sa nabavkom stranih cd-ova i ne dolazi im roba redovno. Bili su oni prije vise godina (2001) u Skenderiji otvorili cd shop koji je trebao biti na puno visem nivou i u kojem bi se moglo nabavljati sve zivo od muzike kako starih izdanja, tako novih izdanja koja bi se mogla nabvljati kod nas u isto vrijeme kad se objave u svijetu, ali kriminalna vlast ih je sjebala i onemogucila, tako da su morali odustati od toga. Sto se tice knjizare dovoljno je da nasi sadasnji knjizari nabavljaju i neke druge naslove koji se objave u Hrvatskoj i Srbiji (mislim na strana izdanja koja se prevedu, a ne na domace pisce).
Last edited by Better Man on 18/12/2010 23:00, edited 1 time in total.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1162 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

zikmu wrote:Je li istina da su ovo preuzeli turci i zavrsili, pa je zato ovoliko turskih radnji i zato se odugovlacilo otvaranje?
Nije istina. Alta je u vlasnistvu Amera i njegovog americkog investitora iz Dallas-a. Ali pravo me fascinira sa koliko kreativnosti nasi ljudi dolaze do ovakvih teorija :D
Tikvica

#1163 Re: ALTA Centar

Post by Tikvica »

karanana wrote:sta je fazon sa ovom karticom od 100 maraka? kako to fercera?
Ja sam u Austriji jela u Vapianu i cim udjes daju ti karticu, na koju kuhar koji prima narudjbu otkuca istu na karticu. Na kraju das karticu na kasi, djevojka ocita sta si jeo/pio i naplati. Samousluzivanje je u smislu da dodjes do pulta za pastu, pizzu, salate ili caffe dio, uzmes tacnu i kazes sta zelis. Naprave pred tobom, i ono sto se meni svidjelo je da svako jelo prave u novoj tavi i sa novom kuhacom. Ti biras koju ces pastu i koje sastojke od ponudjenih na meniju, a ako trazis dodatno zacina ili nesto da izostave ok je. Super je stvar da recimo bosiiljak kida svjez iz saksije i da su bile police pune svjezih zacina.
Znaci ako izgubis karticu dok si u Vapianu, po izlasku placas 100KM a ne ceh koji si imao.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1164 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

Moram reci da me zadivilo koliko je Marindvor zazivio sa Altom. Nemoze se proci od ljudi. Jedva cekam da se otvori i SCC jer imam utisak da se centar Sarajeva pocinje polako seliti.
citroen

#1165 Re: ALTA Centar

Post by citroen »

Better Man wrote:
vukojebina wrote:
Better Man wrote:

Momak zato i jesmo selendra i zato cemo to biti i dalje i zato ce nas svjetske muzicke zvijezde zaobilaziti u sirokom luku, jer sto bi svirali u gradu gdje se nema kupit njihov cd. kad u jednoj Hrvatskoj i Srbiji mogu normalno da rade cd shopovi sa svim mogucim muzickim izdanjima, zasto ne bi mogao i kod nas? Ali zato se mi divimo nakvim seoskim modnim markama i slicnim glupostima na kojima trgovci ovdje uzimaju masnu lovu, a stvarna cijena im nije ni blizu cijene nasih trgovaca. Sarajevo ima vrlo malo izbora i jadan je grad u kojem ja ne mogu kupiti sebi hlace, jer me trgovci ubjedjuju da broj koji meni treba se ne proizvodi, a vani bez problema nadjem i platim naravno jeftinije.
a ti si vjerovatno seljak iz selendre :lol: :lol: :lol:
Ambrozija

#1166 Re: ALTA Centar

Post by Ambrozija »

Predobro :thumbup:
Bila sam danas i jako sam zadovoljna i ponudom i cijenama i samim prostorom...Toliko loseg su govorili o Waikiki-u i Koton-u, ali sasvim je solidno i za svakog ima po nesto...New Yourker je daleko bolji nego onaj u I. Sarajevu....
Pohvale :)
psydelija

#1167 Re: ALTA Centar

Post by psydelija »

svetski izgleda... raj za zene :D nego, ko je vlasnik alte?
cappy_tempo

#1168 Re: ALTA Centar

Post by cappy_tempo »

Tikvica wrote:
karanana wrote:sta je fazon sa ovom karticom od 100 maraka? kako to fercera?
Ja sam u Austriji jela u Vapianu i cim udjes daju ti karticu, na koju kuhar koji prima narudjbu otkuca istu na karticu. Na kraju das karticu na kasi, djevojka ocita sta si jeo/pio i naplati. Samousluzivanje je u smislu da dodjes do pulta za pastu, pizzu, salate ili caffe dio, uzmes tacnu i kazes sta zelis. Naprave pred tobom, i ono sto se meni svidjelo je da svako jelo prave u novoj tavi i sa novom kuhacom. Ti biras koju ces pastu i koje sastojke od ponudjenih na meniju, a ako trazis dodatno zacina ili nesto da izostave ok je. Super je stvar da recimo bosiiljak kida svjez iz saksije i da su bile police pune svjezih zacina.
Znaci ako izgubis karticu dok si u Vapianu, po izlasku placas 100KM a ne ceh koji si imao.
posto si ti evropska cura,zena,djevojka...de nam reci ba kako ovo cudo tehnike fura sto pisti,vibrira sta vec.vidjeh ove neke kartice,aparate i ljepoh se prepadoh silne tehnike :mrgreen:
karanana

#1169 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

za vibratore znam kako ferceraju. dadnu ti ga kada platis i onda odes sjesti i onda te provibriraju kad ti je narudzba gotova. sad znam i za ove kartice kako ferceraju, ali to sam vidjao samo u food courtovima gdje ima vise pultova i vise stanica za narudzbe a ja koliko kontam kod vapiana imas jedan red jedno mjesto gdje narucujes i odmah na kasi platis to sto narucis, tako da ne znam sta ce im kartica. ali mozda i nije tako.
cappy_tempo

#1170 Re: ALTA Centar

Post by cappy_tempo »

kako je sve to beze,zar nisu mogli jednostavni staviti konobara koji ce obletati oko nas :mrgreen:
Mahalac

#1171 Re: ALTA Centar

Post by Mahalac »

Svuda guzva frka i krkljanac..kao i uvijek kod slicnih desavanja u nas. Nazalost za par sedmica da ne kazem za mjesec dana, pokojeg setaca ce samo blijedi pogledi ocajnih prodavnica jos promatrati kroz velike izloge. A oni ce svoju potrosnju zasnivati na dvosatnom ispijanju kahve s dosta vode.
Razlog je jednostavan PARA NEMA, barem ne onoliko i rukama ljudi koji trebaju da prave promet u ovim centrima.
To je srednji stalez koji kod nas skoro da i ne postoji.
Parking ce jos odavati utisak da neko i posjecuje ALTU i njoj slicne shopping centre sve dok se neko zaista ne pozabavi stvarnim investicijama i problemima ove nazovi drzave.
Da ne bi bio skroz negativan, hvala ljudima na trudu i jos jednom lijepom objektu u Sarajevu....al eto "steta truda" zasad.
O'zone
Globalni moderator

#1172 Re: ALTA Centar

Post by O'zone »

kojeime wrote:I ja bih prodavnicu gdje mogu kupiti dokumentarne, obazovne, Evropske, Japanske filmove, papirnicu gdje se prodaje pribor i papir za pisanje a ne ruksaci i USB-ovi, prodavnicu sa filmovima, hemikalijama i ostalom opremom za analognu fotografiju, prodavnicu sa mehanickim satovima, prodavnicu igracaka gdje djeci mogu kupiti nesto kao sto je u bivsoj SFRJ bio kit za male fizicare od Mehanotehnike iz Izole, pa ovo pa ono. Ali kao sto neko rece, Sarajevo je selendra i od nas 10ak ili 100ak koji imamo specificne potrebe nikome ne bi radila radnja. Zato, posto nasi trgovci nece nas novac, dacemo ga onima koji hoce u Evropi i svijetu.

Zato, neka i BBI i Importanne i Alta, ionako ce propasti prije ili poslije jer smo sve siromasniji.
Za filmove se slažem i nema neka specijalizovana prodavnica za ove žanrove paprinicu imaš sad u Titovoj Svjetlost je otvorila i baš se zove "Papirnica" ne znam jel može zadovoljiti tvoje potrebe. Mehaničke satove? Ako ništa toga imamo na pretek neću sad da nabrajam gdje ali ako te interesuje javi na pp :D

Sarajevo bilo ili ne bilo selendra (iako po nekim postupcima naših sugrađana više jeste nego što nije) ima trenutno dva pristojna tržna centra plus dva koja se grade (SCC i onaj na aerodromu) odlična stvra bi bila pošto smo zaredali sa tržnim centrima da u Sarajevu napravimo bescarinsku zonu i regionalni trgovački centar gdje bi ljudi i iz susjedni država dolazili da kupe jer im je povoljnije u suprotnom gledat ćemo (nadam se da ne jer sam u tom fahu :mrgreen: ) dosta radnji sa natpisom "Radnja u pripremi"
innovision

#1173 Re: ALTA Centar

Post by innovision »

Rosalie20 wrote:
innovision wrote: cemu fascinacija sa NY sami kazu da je to garderoba za sezonu kupis na pocetku proljeca bacis 2-3 mjeseca kasnije smece
ne znam odakle ti ova informacija,imam dosta NY odjece i bas je kvalitetna,ja se vala radujem sto konacno imamo NY u gradu :)
fakat nisam neka klasa da serem po brandu ali imam to iskustvo i vecina mojih prijatelja kupovali ovdje ili vani jednostavno cijene su super ali kvaliteta je upitna nakon par pranja nije to to.
Control panel

#1174 Re: ALTA Centar

Post by Control panel »

sarajevsko_pivo wrote:
Image
Ovaj sto je zijevno na stepenicama garant je jedan od onih sto su se parkirali na cesti.
innovision

#1175 Re: ALTA Centar

Post by innovision »

u sarajevu ima bar 100 000 ljudi koji zive ko bog + dosta raje dolazi ovamo u kupovinu tako da sumnjam da ce propasti vise se brinem SCC jer sto je previse je previse
Post Reply