BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drndalo

#1151 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by drndalo »

Probaj i Grejp, malo je neobican u poredjenju s limunom, ali sto ga vise pijem, sve mi bolji... :lol:
drndalo

#1152 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by drndalo »

NIsam probao konkretno, ali ako budu kao ostali Zott-ovi proizvodi, pa jos proizvedeni stvarno od domace sirovine, i zaposleni domaci ljudi, pozdravljam... :thumbup:

http://www.klix.ba/biznis/news/zott-pok ... /120806044

Imal' to kakve veze sa onim Inmer-om iz Gradacca ? I oni su radili mlijeko...
anonimnaosoba

#1153 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by anonimnaosoba »

HEPOK-ov Sole Mio sok od jabuke :thumbup:
Image
:bih:
mirzarb

#1154 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by mirzarb »

Lud i ponosan wrote:^^

Hepok je prekucao sa narandzom 100%, kao sto vec rekoh, a kosta 2 marke i 10 pfeninga, cini mi se... Topla preporuka!
Daleko jeftinije od Slovenaca...

Izbjegavam da kupujem od komsija bilo sta (mada ima par artikala koji nemaju konkurencije - recimo smoki, jaffa, ili bajadera), ali od Slovenackog proizvoda se ospem.
Pa gdje ces dalje od domaceg gold flipsa ?
Qler

#1155 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Qler »

Ja sam neki dan napao curu u onoj trafici kod domova u Nedzaricima, od vode imaju samo janu. Ja kad nisam poludio. Pa reko pored 1001 nase vode, vi janu tusite.. isto tako neki dan pola dobrinje obisao trazeci mileram, milkos ili meggle, nema ga za lijeka. Hoce mi nesto biti kad moram kupiti mlijecni ili suhomesnati proizvod uvozni. Isto i vodu.

U principu ako ima ista nase, trudim se da kupim. Nekada i na ustrb kvalitete, ali necu iz principa da dajem sloveniji, hrvatskoj i srbiji svoje pare...
Mommy's_little_ Monster

#1156 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Mommy's_little_ Monster »

Qler wrote:U principu ako ima ista nase, trudim se da kupim. Nekada i na ustrb kvalitete, ali necu iz principa da dajem sloveniji, hrvatskoj i srbiji svoje pare...
:thumbup: to je to

probao sam ovaj ajvar Tanasić...ok je skroz, a jos je cijena 3,70 KM za tu vecu teglu
mekaba

#1157 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by mekaba »

Qler wrote:Ja sam neki dan napao curu u onoj trafici kod domova u Nedzaricima, od vode imaju samo janu. Ja kad nisam poludio. Pa reko pored 1001 nase vode, vi janu tusite.. isto tako neki dan pola dobrinje obisao trazeci mileram, milkos ili meggle, nema ga za lijeka. Hoce mi nesto biti kad moram kupiti mlijecni ili suhomesnati proizvod uvozni. Isto i vodu.

U principu ako ima ista nase, trudim se da kupim. Nekada i na ustrb kvalitete, ali necu iz principa da dajem sloveniji, hrvatskoj i srbiji svoje pare...
To jaro i ja napadam kad sam dole a narocito ove po restoranima sto ne izdaju racune. :bih:
strong69

#1158 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by strong69 »

Qler wrote:Ja sam neki dan napao curu u onoj trafici kod domova u Nedzaricima, od vode imaju samo janu. Ja kad nisam poludio. Pa reko pored 1001 nase vode, vi janu tusite.. isto tako neki dan pola dobrinje obisao trazeci mileram, milkos ili meggle, nema ga za lijeka. Hoce mi nesto biti kad moram kupiti mlijecni ili suhomesnati proizvod uvozni. Isto i vodu.

Svaka cast! :thumbup:

Bruka je da se milioni maraka vode uvoze iz HR...
Margita81

#1159 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Margita81 »

Danas ista stvar na trafici u Importane centru. Samo Jana. Primjecujem vrlo cesto po razlicitim radnjama da je (ako i ima nasih voda na policama) jedino Jana u friziderima. A svi traze nesto hladno jelte. Podmuklo skroz al jebo nas.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1160 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Entropio »

Nije dovoljno imati i flaširati vodu -- potrebnu ju je dobro distribuirati. Realno, ono što je na policama, to će se kupovati, bez obzira iz koje je države i da li je manje kvalitetno od našeg domaćeg proizvoda. A Agrokor pored toga što ima vrhunsku distribuciju, ima i skoro pa monopol u maloprodaji. Prema tome, Jana kao njihov proizvod dominira.
MT87TM

#1161 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by MT87TM »

Margita81 wrote:Danas ista stvar na trafici u Importane centru. Samo Jana. Primjecujem vrlo cesto po razlicitim radnjama da je (ako i ima nasih voda na policama) jedino Jana u friziderima. A svi traze nesto hladno jelte. Podmuklo skroz al jebo nas.
Baš tako u DP marketima je to skoro pa praksa, ali meni nije zao ni rijeci ni mog jezika pa im fino uputim savjet da ima ljudi koji ne piju janu.
Entropio

#1162 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Entropio »

Margita81 wrote:Danas ista stvar na trafici u Importane centru. Samo Jana. Primjecujem vrlo cesto po razlicitim radnjama da je (ako i ima nasih voda na policama) jedino Jana u friziderima. A svi traze nesto hladno jelte. Podmuklo skroz al jebo nas.
Frižider se plaća. Ako hoćeš svoj frižider u nekom tržnom centru, platiš i oni ga stave. Još malo platiš ako hoćeš neku udarnu poziciju. Ako odeš u Mercator na Socijalnom, vidjećeš da se kod svake kase nalazi frižider Coca-Cola... zar misliš da su ga ovi iz Mercatora tu stavili jer vole Coca-Colu? :) Isto je i s trafikama...
StupskaBitanga

#1163 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by StupskaBitanga »

ja na trafikama Tobacco press koje su u vlasnistvu FDS kupujem vodu Sarajevske pivare i odlicna je :thumbup:
Entropio

#1164 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Entropio »

StupskaBitanga wrote:ja na trafikama Tobacco press koje su u vlasnistvu FDS kupujem vodu Sarajevske pivare i odlicna je :thumbup:
Voda k'o voda... svaka je ista. :)

Ne treba zanemariti ni aspekte oblika flaše i samog dizajna... Sarajevska voda ima veoma loš oblik, a ni dizajn nije ništa bolji. Neko ko nema ugrađen gen "kupuj domaće", ali zato sigurno ima gen "hoću da budem fensi" -- kupiće Janu (čak i ako može izabrati).

Mi imamo kvalitetnu vodu, ali nemamo kompletan završni proizvod.
StupskaBitanga

#1165 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by StupskaBitanga »

ja po pitanju trafika posto uvijek ima ili T.press duhanpromet i opresa-inovine izaberem prije pomenuta dva nego ovaj zadnji
svi bi trebali tako
skeva85

#1166 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by skeva85 »

Sto se tice BH proizvoda, trudim se da kupujem sto vise domacih proizvoda, pogotovo prehrambenih. Evo nekih meni omiljenih :D

Image
Image
Image
Image
Image

itd itd :)
karanana

#1167 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

ima li sta iz veceg entiteta da valja?
slabo, jelde?
Suzie Q

#1168 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Suzie Q »

nije da reklamiram jer nemam nikakvog interesa od toga, osim što primjećujem da se slabo zna za ovu firmu a izrazito je uspješna.
firma Weltplast koja se nalazi u Posušju vodeća je tvrtka u završnoj preradi polimernih materijala (PE i PP) na prostoru BiH i Republike Hrvatske odnosno na prostorima jugoistočne Europe. proizvodi raznorazne plastične cijevi za vodu, kanalizaciju itd ali i bio razgradive vrećice za domaćinstvo. sve je izrađeno od recikliranih materijala i može se kupiti u trgovinama širom BiH.

imaju i modernu ambalažu za vrećice (brand GEA) a cijena je veoma pristupačna

http://www.weltplast.com/proizvodi.html
silver testelone

#1169 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by silver testelone »

karanana wrote:ima li sta iz veceg entiteta da valja?
slabo, jelde?
ima, al slabije dosta... sad čija je to mana što nema, i čija je vrlina što u Republici Srpskoj ima, o tome se može polemisati dugo...
silver testelone

#1170 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by silver testelone »

niđe veze stvarno... isto kad bi T-Com svoje usluge pružali samo tamo gdje ima Nijemaca :D
wall3

#1171 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wall3 »

Entropio wrote:
Frižider se plaća. Ako hoćeš svoj frižider u nekom tržnom centru, platiš i oni ga stave. Još malo platiš ako hoćeš neku udarnu poziciju. Ako odeš u Mercator na Socijalnom, vidjećeš da se kod svake kase nalazi frižider Coca-Cola... zar misliš da su ga ovi iz Mercatora tu stavili jer vole Coca-Colu? :) Isto je i s trafikama...
Frižider je besplatan jer prodavnica dobije frižider, a proizvođač reklamu :)
Entropio

#1172 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Entropio »

wall3 wrote:
Entropio wrote:
Frižider je besplatan jer prodavnica dobije frižider, a proizvođač reklamu :)
To je slučaj samo u nekim piljarama. U tržnim centrima i prometnim trafikama se itekako plaća. Primjer: Šta ako dođe Agrokor, Sarajevska pivara i Coca-Cola i svi hoće da imaju svoj frižider u trafici? Šta misliš čiji će staviti?
mekaba

#1173 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by mekaba »

Mr.Fundamental wrote:
poznanik wrote:
Mr.Fundamental wrote:Evo da i ja dam jednu preporuku za domaće proizvode: nedavno sam "otkrio" ajvar "Tanasić" iz Bijeljine, i jako mi se sviđa. Prije sam koristio razne strane (mađarski "Šofko", makedonski "Baš ajvar"...), ali ovaj mi je daleko najbolji. Inače gdje god imamo kvalitetne proizvode, dajem im prednost u kupovini nad stranim, i drago mi je da sam i što se tiče ajvara našao jedan dobar domaći :-D

Image

Može li se ovaj ajvar naći u sarajevskim trgovinama?
Ja ga u Bingu uzimam, nisam siguran za ostale trgovine.
Majka mi nasla nokat u ovom ajvaru i to kad smo skoro sve pojeli :-) Nikad vishe baka u shipke :run:
VenomousV

#1174 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by VenomousV »

:-? Image
mekaba

#1175 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by mekaba »

Lud i ponosan wrote:@ mekaba

Nas'o sam i ja vanzemaljca u kupatilu kako se tusira, ali dok sam ja pronasao toljagu, on je pobjegao kroz prozor. Nisam stigao ni da ga uslikam.
Jbg. jos sam ga trebao slikati :-) Ajvare vishe ne jedem cak ni majkine. :lol:
Post Reply