BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- drndalo
#1151 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Probaj i Grejp, malo je neobican u poredjenju s limunom, ali sto ga vise pijem, sve mi bolji... 
- drndalo
#1152 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
NIsam probao konkretno, ali ako budu kao ostali Zott-ovi proizvodi, pa jos proizvedeni stvarno od domace sirovine, i zaposleni domaci ljudi, pozdravljam...
http://www.klix.ba/biznis/news/zott-pok ... /120806044
Imal' to kakve veze sa onim Inmer-om iz Gradacca ? I oni su radili mlijeko...
http://www.klix.ba/biznis/news/zott-pok ... /120806044
Imal' to kakve veze sa onim Inmer-om iz Gradacca ? I oni su radili mlijeko...
- anonimnaosoba
#1153 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
HEPOK-ov Sole Mio sok od jabuke

-
mirzarb
#1154 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Pa gdje ces dalje od domaceg gold flipsa ?Lud i ponosan wrote:^^
Hepok je prekucao sa narandzom 100%, kao sto vec rekoh, a kosta 2 marke i 10 pfeninga, cini mi se... Topla preporuka!
Daleko jeftinije od Slovenaca...
Izbjegavam da kupujem od komsija bilo sta (mada ima par artikala koji nemaju konkurencije - recimo smoki, jaffa, ili bajadera), ali od Slovenackog proizvoda se ospem.
- Qler
#1155 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ja sam neki dan napao curu u onoj trafici kod domova u Nedzaricima, od vode imaju samo janu. Ja kad nisam poludio. Pa reko pored 1001 nase vode, vi janu tusite.. isto tako neki dan pola dobrinje obisao trazeci mileram, milkos ili meggle, nema ga za lijeka. Hoce mi nesto biti kad moram kupiti mlijecni ili suhomesnati proizvod uvozni. Isto i vodu.
U principu ako ima ista nase, trudim se da kupim. Nekada i na ustrb kvalitete, ali necu iz principa da dajem sloveniji, hrvatskoj i srbiji svoje pare...
U principu ako ima ista nase, trudim se da kupim. Nekada i na ustrb kvalitete, ali necu iz principa da dajem sloveniji, hrvatskoj i srbiji svoje pare...
- Mommy's_little_ Monster
#1156 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Qler wrote:U principu ako ima ista nase, trudim se da kupim. Nekada i na ustrb kvalitete, ali necu iz principa da dajem sloveniji, hrvatskoj i srbiji svoje pare...
probao sam ovaj ajvar Tanasić...ok je skroz, a jos je cijena 3,70 KM za tu vecu teglu
-
mekaba
#1157 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
To jaro i ja napadam kad sam dole a narocito ove po restoranima sto ne izdaju racune.Qler wrote:Ja sam neki dan napao curu u onoj trafici kod domova u Nedzaricima, od vode imaju samo janu. Ja kad nisam poludio. Pa reko pored 1001 nase vode, vi janu tusite.. isto tako neki dan pola dobrinje obisao trazeci mileram, milkos ili meggle, nema ga za lijeka. Hoce mi nesto biti kad moram kupiti mlijecni ili suhomesnati proizvod uvozni. Isto i vodu.
- strong69
#1158 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Svaka cast!Qler wrote:Ja sam neki dan napao curu u onoj trafici kod domova u Nedzaricima, od vode imaju samo janu. Ja kad nisam poludio. Pa reko pored 1001 nase vode, vi janu tusite.. isto tako neki dan pola dobrinje obisao trazeci mileram, milkos ili meggle, nema ga za lijeka. Hoce mi nesto biti kad moram kupiti mlijecni ili suhomesnati proizvod uvozni. Isto i vodu.
Bruka je da se milioni maraka vode uvoze iz HR...
-
Margita81
#1159 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Danas ista stvar na trafici u Importane centru. Samo Jana. Primjecujem vrlo cesto po razlicitim radnjama da je (ako i ima nasih voda na policama) jedino Jana u friziderima. A svi traze nesto hladno jelte. Podmuklo skroz al jebo nas.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1160 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Nije dovoljno imati i flaširati vodu -- potrebnu ju je dobro distribuirati. Realno, ono što je na policama, to će se kupovati, bez obzira iz koje je države i da li je manje kvalitetno od našeg domaćeg proizvoda. A Agrokor pored toga što ima vrhunsku distribuciju, ima i skoro pa monopol u maloprodaji. Prema tome, Jana kao njihov proizvod dominira.
-
MT87TM
#1161 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Baš tako u DP marketima je to skoro pa praksa, ali meni nije zao ni rijeci ni mog jezika pa im fino uputim savjet da ima ljudi koji ne piju janu.Margita81 wrote:Danas ista stvar na trafici u Importane centru. Samo Jana. Primjecujem vrlo cesto po razlicitim radnjama da je (ako i ima nasih voda na policama) jedino Jana u friziderima. A svi traze nesto hladno jelte. Podmuklo skroz al jebo nas.
- Entropio
#1162 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Frižider se plaća. Ako hoćeš svoj frižider u nekom tržnom centru, platiš i oni ga stave. Još malo platiš ako hoćeš neku udarnu poziciju. Ako odeš u Mercator na Socijalnom, vidjećeš da se kod svake kase nalazi frižider Coca-Cola... zar misliš da su ga ovi iz Mercatora tu stavili jer vole Coca-Colu?Margita81 wrote:Danas ista stvar na trafici u Importane centru. Samo Jana. Primjecujem vrlo cesto po razlicitim radnjama da je (ako i ima nasih voda na policama) jedino Jana u friziderima. A svi traze nesto hladno jelte. Podmuklo skroz al jebo nas.
-
StupskaBitanga
#1163 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ja na trafikama Tobacco press koje su u vlasnistvu FDS kupujem vodu Sarajevske pivare i odlicna je 
- Entropio
#1164 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Voda k'o voda... svaka je ista.StupskaBitanga wrote:ja na trafikama Tobacco press koje su u vlasnistvu FDS kupujem vodu Sarajevske pivare i odlicna je
Ne treba zanemariti ni aspekte oblika flaše i samog dizajna... Sarajevska voda ima veoma loš oblik, a ni dizajn nije ništa bolji. Neko ko nema ugrađen gen "kupuj domaće", ali zato sigurno ima gen "hoću da budem fensi" -- kupiće Janu (čak i ako može izabrati).
Mi imamo kvalitetnu vodu, ali nemamo kompletan završni proizvod.
-
StupskaBitanga
#1165 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ja po pitanju trafika posto uvijek ima ili T.press duhanpromet i opresa-inovine izaberem prije pomenuta dva nego ovaj zadnji
svi bi trebali tako
svi bi trebali tako
- skeva85
#1166 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Sto se tice BH proizvoda, trudim se da kupujem sto vise domacih proizvoda, pogotovo prehrambenih. Evo nekih meni omiljenih 

itd itd

itd itd
- karanana
#1167 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ima li sta iz veceg entiteta da valja?
slabo, jelde?
slabo, jelde?
-
Suzie Q
#1168 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
nije da reklamiram jer nemam nikakvog interesa od toga, osim što primjećujem da se slabo zna za ovu firmu a izrazito je uspješna.
firma Weltplast koja se nalazi u Posušju vodeća je tvrtka u završnoj preradi polimernih materijala (PE i PP) na prostoru BiH i Republike Hrvatske odnosno na prostorima jugoistočne Europe. proizvodi raznorazne plastične cijevi za vodu, kanalizaciju itd ali i bio razgradive vrećice za domaćinstvo. sve je izrađeno od recikliranih materijala i može se kupiti u trgovinama širom BiH.
imaju i modernu ambalažu za vrećice (brand GEA) a cijena je veoma pristupačna
http://www.weltplast.com/proizvodi.html
firma Weltplast koja se nalazi u Posušju vodeća je tvrtka u završnoj preradi polimernih materijala (PE i PP) na prostoru BiH i Republike Hrvatske odnosno na prostorima jugoistočne Europe. proizvodi raznorazne plastične cijevi za vodu, kanalizaciju itd ali i bio razgradive vrećice za domaćinstvo. sve je izrađeno od recikliranih materijala i može se kupiti u trgovinama širom BiH.
imaju i modernu ambalažu za vrećice (brand GEA) a cijena je veoma pristupačna
http://www.weltplast.com/proizvodi.html
-
silver testelone
#1169 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ima, al slabije dosta... sad čija je to mana što nema, i čija je vrlina što u Republici Srpskoj ima, o tome se može polemisati dugo...karanana wrote:ima li sta iz veceg entiteta da valja?
slabo, jelde?
-
silver testelone
#1170 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
niđe veze stvarno... isto kad bi T-Com svoje usluge pružali samo tamo gdje ima Nijemaca 
- wall3
#1171 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Frižider je besplatan jer prodavnica dobije frižider, a proizvođač reklamuEntropio wrote:Frižider se plaća. Ako hoćeš svoj frižider u nekom tržnom centru, platiš i oni ga stave. Još malo platiš ako hoćeš neku udarnu poziciju. Ako odeš u Mercator na Socijalnom, vidjećeš da se kod svake kase nalazi frižider Coca-Cola... zar misliš da su ga ovi iz Mercatora tu stavili jer vole Coca-Colu?Margita81 wrote:Danas ista stvar na trafici u Importane centru. Samo Jana. Primjecujem vrlo cesto po razlicitim radnjama da je (ako i ima nasih voda na policama) jedino Jana u friziderima. A svi traze nesto hladno jelte. Podmuklo skroz al jebo nas.Isto je i s trafikama...
- Entropio
#1172 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
To je slučaj samo u nekim piljarama. U tržnim centrima i prometnim trafikama se itekako plaća. Primjer: Šta ako dođe Agrokor, Sarajevska pivara i Coca-Cola i svi hoće da imaju svoj frižider u trafici? Šta misliš čiji će staviti?wall3 wrote:Frižider je besplatan jer prodavnica dobije frižider, a proizvođač reklamuEntropio wrote:Frižider se plaća. Ako hoćeš svoj frižider u nekom tržnom centru, platiš i oni ga stave. Još malo platiš ako hoćeš neku udarnu poziciju. Ako odeš u Mercator na Socijalnom, vidjećeš da se kod svake kase nalazi frižider Coca-Cola... zar misliš da su ga ovi iz Mercatora tu stavili jer vole Coca-Colu?Margita81 wrote:Danas ista stvar na trafici u Importane centru. Samo Jana. Primjecujem vrlo cesto po razlicitim radnjama da je (ako i ima nasih voda na policama) jedino Jana u friziderima. A svi traze nesto hladno jelte. Podmuklo skroz al jebo nas.Isto je i s trafikama...
-
mekaba
#1173 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Majka mi nasla nokat u ovom ajvaru i to kad smo skoro sve pojeliMr.Fundamental wrote:Ja ga u Bingu uzimam, nisam siguran za ostale trgovine.poznanik wrote:Mr.Fundamental wrote:Evo da i ja dam jednu preporuku za domaće proizvode: nedavno sam "otkrio" ajvar "Tanasić" iz Bijeljine, i jako mi se sviđa. Prije sam koristio razne strane (mađarski "Šofko", makedonski "Baš ajvar"...), ali ovaj mi je daleko najbolji. Inače gdje god imamo kvalitetne proizvode, dajem im prednost u kupovini nad stranim, i drago mi je da sam i što se tiče ajvara našao jedan dobar domaći![]()
Može li se ovaj ajvar naći u sarajevskim trgovinama?
- VenomousV
-
mekaba
#1175 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Jbg. jos sam ga trebao slikatiLud i ponosan wrote:@ mekaba
Nas'o sam i ja vanzemaljca u kupatilu kako se tusira, ali dok sam ja pronasao toljagu, on je pobjegao kroz prozor. Nisam stigao ni da ga uslikam.