Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
respo

#1151 Re: Huliganstvo

Post by respo »

metar_drva wrote:
respo wrote: ni jedno ni drugo ni trece tako da mi je zao sto nisi zadovoljan poslije ovog posta ajd zdrao
aj zdravo (znaš šta se rimuje sa zdravo) :D
ali ja to nisam napisao ajd kod ocnog
elSaik

#1152 Re: Huliganstvo

Post by elSaik »

Koliko je meni poznato na Zapadu su čitavi stadioni pokriveni video nadzorom, a ne samo gostujući sektori. Isto tako je vrlo moguće da su napravljeni posebni prostori i da bi se jednim dijelom i gosti zaštitili od domaćih navijača. A očekivati od osoba koje, kao metar_drva, u ovolikoj mjeri banaliziraju stvari, konstruktivan razgovor je besmisleno.
maslina

#1153 Re: Huliganstvo

Post by maslina »

Nešto gledam i naletih na snimak nereda na Koševu. Pažljivo sam pregledao. Gledam onog nerasta u bordo duksu koji s leđa udara momka iz osiguranja koji tu stoji za 20 km i sve mi manje žao onog što ga safataše kod groblja Lav. Ja bih se zaista volio naći sa tim nerastom 1 na 1. Pitari, stidite se. Niste ispali osobito hrabri.
metar_drva

#1154 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

@respo: ok, zdra'o - pra'o, dođe ti na isto, ti si "on receiving end" svakako
@ultima: sad me maltretiraju, jer se frustrirana seljadija ne zna normalno ponašat, pa još i kukaju kad policija (koja ih privodi u stanicu, kako ti reče), počne marisat, nakon što ovi ufuraju u teren i naprave haos. a povrh svega, nađe se neko da ih brani.
@elsaik: de ti budi konstruktivan, pa reci šta ja banaliziram? jel taj video nadzor bez veze uveden il da spriječi nerede?
elSaik

#1155 Re: Huliganstvo

Post by elSaik »

metar_drva wrote: @elsaik: de ti budi konstruktivan, pa reci šta ja banaliziram? jel taj video nadzor bez veze uveden il da spriječi nerede?
yeah, a gostujući navijači su u stvari familije sa po troje djece. zidovima su odvojeni od ostalih navijača jer nije lijepo da svi gledaju kako majke doje djecu, a mreža je postavljena jer familije dolaze sa buketima cvijeća, koje u trenutcima radosti ubacuju u teren, pa se onda utakmica prekida dok se cvijeće ne pokupi.
To je za mene banaliziranje i glupiranje. Kao što sam rekao, nadzori su uvedeni da bi spriječili nerede i da bi se lakše, PAZI SAD, priveli oni KOJI SU ZAISTA PRAVILI BELAJ. Dakle, nema više - pošalji specijalnu jedinicu i ubij boga u njima jer je neko tamo u masi zapalio baklju, nego se fino pogleda na snimku i kaže "red 23, sjedište 4, momak u žutoplavoj dukserici je uradio to, to i to." I policija dođe i privede ga. ;-) Isto kao što su, primjera radi, norveški policajci kad je BHF napravila prekid, ušli na tribinu i privodili POJEDINCE koji su bacali baklje, a sve one KOJI NISU su ostavili da mirno gledaju utakmicu. ;-)

A i pitaj svaku majku jel još gore kad joj dijete stoji na navijačkoj tribini i gleda utakmicu, pa možda i upali koju baklju ili dimnu, ili kada ga 5 drotova izvede iz auta jer im je sumnjiv i ubiju boga u njemu. ;-)
metar_drva

#1156 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

elSaik wrote:
metar_drva wrote: @elsaik: de ti budi konstruktivan, pa reci šta ja banaliziram? jel taj video nadzor bez veze uveden il da spriječi nerede?
yeah, a gostujući navijači su u stvari familije sa po troje djece. zidovima su odvojeni od ostalih navijača jer nije lijepo da svi gledaju kako majke doje djecu, a mreža je postavljena jer familije dolaze sa buketima cvijeća, koje u trenutcima radosti ubacuju u teren, pa se onda utakmica prekida dok se cvijeće ne pokupi.
To je za mene banaliziranje i glupiranje. Kao što sam rekao, nadzori su uvedeni da bi spriječili nerede i da bi se lakše, PAZI SAD, priveli oni KOJI SU ZAISTA PRAVILI BELAJ. Dakle, nema više - pošalji specijalnu jedinicu i ubij boga u njima jer je neko tamo u masi zapalio baklju, nego se fino pogleda na snimku i kaže "red 23, sjedište 4, momak u žutoplavoj dukserici je uradio to, to i to." I policija dođe i privede ga. ;-) Isto kao što su, primjera radi, norveški policajci kad je BHF napravila prekid, ušli na tribinu i privodili POJEDINCE koji su bacali baklje, a sve one KOJI NISU su ostavili da mirno gledaju utakmicu. ;-)

A i pitaj svaku majku jel još gore kad joj dijete stoji na navijačkoj tribini i gleda utakmicu, pa možda i upali koju baklju ili dimnu, ili kada ga 5 drotova izvede iz auta jer im je sumnjiv i ubiju boga u njemu. ;-)
ok, pošto kod nas NEMA videonadzor, trebaju se neredi tolerisat? uostalom, ja se ne sjećam kad sam vidio da je policija pravila problema za bakljade (govorim kod nas), i ono što se desilo na koševu je definitivno nešto što je zahtijevalo reakciju policije. to što su neki nedužni ljudi dobili batina na "random" nije posljedica policijskog djelovanja, nego djelovanja huligana. svo vrijeme se ovdje povlači priča kako je policija kriva i sl. ja mislim da nije policija kriva, i da su koševski huligani odlično prošli, šta im se moglo desiti. npr, u haagu za novu godinu je došlo do nereda na ulici, došla je policija sa vozilima na kojima su vodeni topovi, pa su sve redom (dakle, SVE REDOM) prskali, nakon toga je ufurala konjica i sa dugačkim pendrecima (također SVE REDOM) mlavila, dok se neredi nisu smirili. ne kažem da je ispravno, ali definitivno se neredi i huliganstvo ne smiju tolerisat.
elSaik

#1157 Re: Huliganstvo

Post by elSaik »

Nije problem u tome kako su prošli oni koji belaj jesu pravili nego oni koji nisu. Policija je tukla sve redom, pa čak i one ZA KOJE JE ZNALA da nisu učestvovali u neredima. U tome je poenta. Huligane ko huligane niko i ne brani. ;-) A to "sve redom" tvoje se odnosi kada oni dođu na ulice mjesta i vide par hiljada ljudi idu redom. Naši drotovi su vadili ljude KOJI NISU BILI NA UTAKMICI iz auta, tukli starce, žene i djecu KOJI NISU BILI U BLIZINI NEREDA već policajcima USPUT. Isto kao što su pretukli likove koji su bili u kafiću i gledali scenu, jer nisu mogli stići počinioce napada. ;-)
metar_drva

#1158 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

elSaik wrote:Nije problem u tome kako su prošli oni koji belaj jesu pravili nego oni koji nisu. Policija je tukla sve redom, pa čak i one ZA KOJE JE ZNALA da nisu učestvovali u neredima. U tome je poenta. Huligane ko huligane niko i ne brani. ;-) A to "sve redom" tvoje se odnosi kada oni dođu na ulice mjesta i vide par hiljada ljudi idu redom. Naši drotovi su vadili ljude KOJI NISU BILI NA UTAKMICI iz auta, tukli starce, žene i djecu KOJI NISU BILI U BLIZINI NEREDA već policajcima USPUT. Isto kao što su pretukli likove koji su bili u kafiću i gledali scenu, jer nisu mogli stići počinioce napada. ;-)
možemo li se složit oko toga da niko nedužan ne bi nastradao da majmuni nisu počeli divljat na koševu?
Obuca9

#1159 Re: Huliganstvo

Post by Obuca9 »

moderator wrote:Just a reminder
pape wrote: Majmun je tamo gdje mu i jeste mjesto, .... iza stakla, resetaka i mreza.
:sax:
Znači svi koji vole svoj klub i prate ga su majmuni?

Čestitam.

Po meni ste majmuni svi vi koji navijate za strane klubove, umjesto da svojim dolaskom na domaće utakmice direktno utječete na poboljšanje kvaliteta domaćeg fudbala. Počnite vi dolaziti na stadion, pa da je svake subote i na Koševu i na Grbavici po 15.000 ljudi, pa da svake subote u kasu i jednog i drugog kluba legne 15.000 * 5 KM = 75.000 KM, to jeste sa 15 utakmica u sezoni 1.125.000 KM godišnje, samo od prodatih karata, a da i ne spominjem sponzore, kojima bi se sigurno bilo zanimljivo reklamirati pred 15.000 ljudi, a ne pred 1.500.

Ali jok samo vi gledajte Barcelone, Reale, Intere, Juventuse, o vi veliki navijači tih klubova i pljujte po bh. fudbalu i onima koji ga prate, nazivajte majmunima.
Last edited by Obuca9 on 26/04/2010 14:28, edited 2 times in total.
elSaik

#1160 Re: Huliganstvo

Post by elSaik »

metar_drva wrote:
elSaik wrote:Nije problem u tome kako su prošli oni koji belaj jesu pravili nego oni koji nisu. Policija je tukla sve redom, pa čak i one ZA KOJE JE ZNALA da nisu učestvovali u neredima. U tome je poenta. Huligane ko huligane niko i ne brani. ;-) A to "sve redom" tvoje se odnosi kada oni dođu na ulice mjesta i vide par hiljada ljudi idu redom. Naši drotovi su vadili ljude KOJI NISU BILI NA UTAKMICI iz auta, tukli starce, žene i djecu KOJI NISU BILI U BLIZINI NEREDA već policajcima USPUT. Isto kao što su pretukli likove koji su bili u kafiću i gledali scenu, jer nisu mogli stići počinioce napada. ;-)
možemo li se složit oko toga da niko nedužan ne bi nastradao da majmuni nisu počeli divljat na koševu?
Ne. Ne samo da nisu majmuni divljali, nego ni zaključivanje ti nije jača strana. Navijači ne bi divljali da su igrači Sarajeva pobijedili, dakle igrači Sarajeva su krivi.
metar_drva

#1161 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

elSaik wrote: Ne. Ne samo da nisu majmuni divljali, nego ni zaključivanje ti nije jača strana. Navijači ne bi divljali da su igrači Sarajeva pobijedili, dakle igrači Sarajeva su krivi.
majke mi, mislim da me zajebavaš samo zato da bi kontrirao. ako sam te ispravno shvatio (a biće da nisam, jbg :-) ), onda su i manijaci trebali uletit u teren i zaganjat igrače nakon što je željo izgubio od modriče tekmu koja je bila posvećena rahmetli aneru?
respo

#1162 Re: Huliganstvo

Post by respo »

metar_drva wrote:@respo: ok, zdra'o - pra'o, dođe ti na isto, ti si "on receiving end" svakako
@ultima: sad me maltretiraju, jer se frustrirana seljadija ne zna normalno ponašat, pa još i kukaju kad policija (koja ih privodi u stanicu, kako ti reče), počne marisat, nakon što ovi ufuraju u teren i naprave haos. a povrh svega, nađe se neko da ih brani.
@elsaik: de ti budi konstruktivan, pa reci šta ja banaliziram? jel taj video nadzor bez veze uveden il da spriječi nerede?
pa zajebo si se malo to nije to
pusti se te furke ako je ne znas
metar_drva

#1163 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

hz__semir wrote:

Po meni ste majmuni svi vi koji navijate za strane klubove, umjesto da svojim dolaskom na domaće utakmice direktno utječete na poboljšanje kvaliteta domaćeg fudbala. Počnite vi dolaziti na stadion, pa da je svake subote i na Koševu i na Grbavici po 15.000 ljudi, pa da svake subote u kasu i jednog i drugog kluba legne 15.000 * 5 KM = 75.000 KM, to jeste sa 15 utakmica u sezoni 1.125.000 KM godišnje, samo od prodatih karata, a da i ne spominjem sponzore, kojima bi se sigurno bilo zanimljivo reklamirati pred 15.000 ljudi, a ne pred 1.500.

Ali jok samo vi gledajte Barcelone, Reale, Intere, Juventuse, o vi veliki navijači tih klubova i pljujte po bh. fudbalu i onima koji ga prate, nazivajte majmunima.
pa zašto bi neko dolazio da gleda govno od fudbala i da pri tom rizikuje razbijanje glave, (čak i ako ne pravi sranja i nerede)? kvalitet fudbala i sigurnost su ono što će dovest ljude u broju koji ti priželjkuješ željo je trenutno najbolji primjer za to. dok je željo igrao kao mrtva baba, bilo je po 1000 ljudi na utakmici. čim su neke stvari došle na svoje, posjeta je počela da raste.
dakle, zašto bi neko to sebi radio, kad na tv-u ima LP, engleski premiership, primeru i bundesligu?
metar_drva

#1164 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

respo wrote:
metar_drva wrote:@respo: ok, zdra'o - pra'o, dođe ti na isto, ti si "on receiving end" svakako
pa zajebo si se malo to nije to
pusti se te furke ako je ne znas
ok, dobro. :music:
sumirprimus

#1165 Re: Huliganstvo

Post by sumirprimus »

aerosa wrote:
sumirprimus wrote:
Kako se prijavljuje moderaciji,za vrijedjanje,il je i ovo dovoljno...? :)
A ne smeta ti kad se majmunima zove ova šaka bolesnika koja prati našu ligu ?

Ma idi, primera te čeka.....
Generalno,naravno da mi smeta...vrijedjanje je odraz nemoci i frustracije ...
A propos domace lige,isto ko i za strane lige,brate mili,sloboda izbora,ko sta voli nek prati,zivi i pusti i druge...

p.s trenutno ne ceka primera,nego CL... :D
Obuca9

#1166 Re: Huliganstvo

Post by Obuca9 »

sumirprimus wrote:Generalno,naravno da mi smeta...vrijedjanje je odraz nemoci i frustracije ...
A propos domace lige,isto ko i za strane lige,brate mili,sloboda izbora,ko sta voli nek prati,zivi i pusti i druge...

p.s trenutno ne ceka primera,nego CL... :D

Pa naravno je da je "ko voli nek' izvoli". Ali onda nemojte biti licemjerni pa pljuvati po domacem fudbalu i onima koji ga prate i ismijavati ga.

Normalno da je loš fudbal, kad su stadioni prazni. Nema publike, nema ni sponzora. Nema sponzora i publike, nema ni para. Nema para, nema dobrog fudbala. Logika stvari.

Ja ti garantujem da bi potpuno drugacija situacija bila da je jedne subote na Koševu 15.000 gledalaca, a one iduće drugih 15.000 na Grbavici. Pa kad bi od svake domaće utakmice Sarajevo i Željezničar, samo od karata zarađivalo po 75.000 KM, što godišnje, samo od 15 prvesntvenih utakmica znači 1.125.000 KM, druga bi priča bila.

Jednostavo danas je fudbal postao kurva i to veoma skupa kurva, ako nemaš para, ne možeš se kvalitetno ni baviti njime. A para nema bez publike, a publika neće da dolazi bez dobrog fudbala, dakle u pitanju je začarani krug, koji neko mora prekinuti. Pošto kod nas ne postoje šanse da se pojavi neki lola sa milionima i ulozi ih klub, pa da prvo uđu pare, a sa parama dođu rezultati, pa i publika, jedini spas je obrnuta situacija, da se prvo vrati publika, pa onda da dođu pare i dobar fudbal.

Ali vas to ne zanima, vi imate svoje teme o Primeri, Seriji A, pa se tamo svađate: "Zna se ko su pravi Rimljani, kakvi vi, mi što navijamo za Romu smo Rimljani", "Vi ste Frankovci, mi smo više od kluba", "Mi dominiramo :D " i tako dalje, pa mi onda nije jasno ni što se javljate na ovakve topike. Ako se već ne javljate na temu o bh. fudbalu, otkud vam potreba da se javljate na temu o bh. navijačima.
metar_drva

#1167 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

aerosa wrote: Ma jok, ti si to samo opravdao.... :roll: :roll: :roll:
kao što ti i tebi slični pravdate huligansko ponašanje. kao što ranije rekoh, ponašanje navijača na koševu se ne može tolerisat. pošto nemamo video nadzor, policija je udarala sve na koje je naišla. policija ne bi udarala nikog da se "navijači" nisu počeli qrčit. "navijači" se ne bi qrčili da su igrači pobijedili. igrači ne mogu pobijedit svaku, a "navijači" bi to trebali znat prihvatit. prema tome, "navijači" su emotivno nezreli i frustracija su se pokušali riješiti neredima. -------> ponašanje navijača na koševu se ne može tolerisat. pošto nemamo video nadzor, policija je udarala sve na koje je naišla. policija ne bi udarala nikog da se "navijači" nisu počeli qrčit. "navijači" se ne bi qrčili da su igrači pobijedili. igrači ne mogu pobijedit svaku, a "navijači" bi to trebali znat prihvatit. prema tome, "navijači" su emotivno nezreli i frustracija su se pokušali riješiti neredima.... i tako ukrug.
sumirprimus

#1168 Re: Huliganstvo

Post by sumirprimus »

aerosa wrote:
Blago tebi...
Nadam se da ćeš nekad u životu moći gledati uživo taj klub za koji ti srce kuca.... :roll: :roll: :roll:
Ja ovaj moj kakav je takav je ne bih mijenjao za tri Barcelone i pet intera zajedno....
Ipak je moj ....
SAMO opusteno,:) gledo,uzivo, i opet cu... :)
Niko te i ne tjera da mijenjas klub,al nije tema najdrazi klub nego huliganstvo...a na nasim prostorima(BIH),kad bi pravili statistiku,HZ skoro pa svaki put na tapetu...To se vi navijaci,(unutar jedne,a onda i izmedju ostalih NG-a morate raspravit,)...
Jer osim teske korupcije i lopovluka, u savezu i generalno u nasem fudbalu, i vi(ne ti licno,i ne svi)navijaci sami svojim postupcima doprinosite tome,da ljudi NE ZELE,da dodju na stadione...normalno kad umjesto jedne manifestacije i praznika sporta,skoro pa pravilo postalo da izvjestaji s utakmica zavrsavaju na stranicama namijenjenim crnoj hronici...
aerosa

#1169 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

metar_drva wrote:
kao što ti i tebi slični pravdate huligansko ponašanje. kao što ranije rekoh, ponašanje navijača na koševu se ne može tolerisat. pošto nemamo video nadzor, policija je udarala sve na koje je naišla. policija ne bi udarala nikog da se "navijači" nisu počeli qrčit. "navijači" se ne bi qrčili da su igrači pobijedili. igrači ne mogu pobijedit svaku, a "navijači" bi to trebali znat prihvatit. prema tome, "navijači" su emotivno nezreli i frustracija su se pokušali riješiti neredima. -------> ponašanje navijača na koševu se ne može tolerisat. pošto nemamo video nadzor, policija je udarala sve na koje je naišla. policija ne bi udarala nikog da se "navijači" nisu počeli qrčit. "navijači" se ne bi qrčili da su igrači pobijedili. igrači ne mogu pobijedit svaku, a "navijači" bi to trebali znat prihvatit. prema tome, "navijači" su emotivno nezreli i frustracija su se pokušali riješiti neredima.... i tako ukrug.

Ok ,nađi gdje sam ja opravdao razbijanje ili udaranje onog policajca i ja ti se klanjam do poda ovde na forumu.
A ti iz posta u post pravdaš one koji su udarali NEVINE PROLAZNIKE i meni onda ovde pametuješ i dijeliš moralne pridike....
U najmanju ruku si licemjeran....
metar_drva

#1170 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

respo wrote:
metar_drva wrote:
sbb kbb

ni ti ne bi bio u sarajevu da nije rat poceo sve su prilike :D
pa navijao bih za sarajevo da je tako kao što ti kažeš
Alkos

#1171 Re: Huliganstvo

Post by Alkos »

Dobar dan!

Ne opravdavam ono sto se desilo na Kosevu, pogotovo izivljavanje na klupama i tunelu! Volio bih da su Hz stigle igrace i upravu, pa se na njima onako izivili. Takodjer, neki redari su bespotrebno dobili batine (oni koji su glumili silu, nek su dobili), a pogotovo onaj stari drot, koji je do sada uvijek bio korektan... Bez lomljenja klupa i udaranja policajca, ovaj "belaj" bi imao sasvim drugaciju sliku u javnosti. Revolt navijaca nakon svih desavanja u Sirokom, te (ne)odnosa igraca prema svetom dresu, borbu za bolje sutra FKS, borba protiv rak rane kluba (uprave), pojedinci su iskoristili kako bi svoje frustracije izlijecili na klupama za rezervne igrace. Kazem pojedinci, jer je takvih bilo 15ak od nekoliko stotina koji su utrcali u teren. 8-9000 ljudi je bilo na stadionu, u teren ih je utrcalo 200-300. Prema tome, nemate pravo nazivati sve navijace FKS huliganima.

Isto tako policija nema pravo generalizirati i izivljavati se na ljudima koji nisu ni krivi ni duzni, privoditi ih, pritvarati i stavljati im na teren djela koja nisu pocinili. Sutra treba u zatvor da ode neko ko se nasao tu sasvim slucajno, jer nije mogao automobil izvuci sa parkinga?!?!? :shock: Policija je taj dan dozivjel poraz, isprebijani su ispred vlade i ispred stadiona, ali zar policija treba da reaguje osvetnicki, osvetoljubivo, kao da se radi o nabrijanim tinejdzerima, a ne pripadnicima najelitnije jedinice MUP-a?! Nije ni cudo sto ovakvim potezima, sutiranjem u glavu svezanog momka i udaranjem starih i neduznih ljudi, pa cak i secerasa, policija navlaci gnjev na sebe obicnih gradjana, navijaca, omladine i ostalih kategorija.

Uvijek pricamo o posljedicama, da li cemo ikada pricati o uzrocima, o stvarima koje su dovele do onakvog ponasanja?! Da li ce iko odgovarati za onako katastrofalnu odluku da se udvostruci broj redara, a da se policija skroz povuce sa stadiona? Pa vise je drotova bilo na utakmicama protiv nekih kur***ih ekipa, a gdje su na utakmici visokog, ma najviseg rizika? :? Halo ba, prije pola godine je u toj selendri momak izgubio zivot, ubijen je od strane istih tih policajaca i sada neki "mentol" smatra da policija nije potrebna na stadionu?!?!?! :shock:

Elem, umjesto sto cete davati tolike pare za nekakve nove jedinice koje ce imati za cilj da ukinu navijace, a ne huligane, vrseci konstantnu represiju i torturu nad njima, bolje da se lova ulozi u sigurnost na stadionima i oko stadiona, na postavljanje kamera, ograda i ostalih sranja. Na zapadu se ne korisiti samo ljudstvo, 500-1000 drotova, vec upravo ovakve metode (kamere) omogucavaju da se izgrednici identificiraju i da se huliganima stane u kraj - raznim zabranama, novcanim kaznama, pa i zatvorima. Koji ce qrac ta jedinica "nova" raditi, osim sto ce ubijati Boga u navijacima i provocirati i navlaciti gnjev na sebe na svakom koraku? Da nece mozda suzbijati nasilje na stadionima i kaznjavati i odstranjivati huligane? Jasta ce, oni mogu samo izazvati jos vece nerede i nasilje u BH fudbalu.

U ovoj drzavi treba da se izgradi postovanje na relaciji policajac-navijac, da se svako udaranje sluzbenog lica debelo kaznjava, visokim kaznama zatvora, kao i novcanim kaznama, ali isto tako i da se svako bespotrebno udaranje i prekomjerna upotreba sile i policijske brutalnosti (kao sto je sada bio slucaj) kaznjava debelim suspenzijama i otkazima. Samo na taj nacin moze se izgraditi neki odnos, kao "povjerenje" i postovanje izmedju sluzbenih lica i navijaca.
Evo recimo primjera u VB, dva drota cuvaju 30ak huligana, ali drot je tu samo da razdvaja sukobljene strane, ne da se izivljava nad njima. U momentu dok se sve desava oni samo razdvajaju dvije strane i zovu pojacanje. Isto tako niti jednom huliganu ne pada na pamet da udari sluzbeno lice, jer bi za takvo djelo narednih nekoliko godina proveo iza resetaka. Kamere su tu (CCTV), snimaju svakog izgrednika i konacni epilog je 20ak privedenih , 2 drota bez i jedne jedine modrice na glavi...
http://www.youtube.com/watch?v=vLOTaR9eMlg

Eto rjesenja i za nas! Ako mogu Englezi, zacetnici huliganstva koji se i dan danas uspjesno bore sa tim velikim problemom, sto ne bi mogli i mi?!?! Maltretiranje i ubijanje Boga u neduznim nije rjesenje. Zivimo u demoktratskom drustvu, tj pokusaju takvog drustva, gdje se prava svakog trebaju postovati, bez obzira da li se radi o uhapsenom, osumnjicenom, osudjenom, itd, itd...

Prijatno i dovidjenja :mrgreen:

PS - majmun nisam, i uvijek cu ici po utakmicama i pratiti svoj voljeni klub!! :thumbup: Nisam ja kriv sto nisam rodjen u Barceloni ili Manchsteru, iako iskreno, nizasta ne bih mijenjao bordo boju :mrgreen:
SUPPORT YOUR LOCAL FOOTBALL CLUB
Last edited by Alkos on 26/04/2010 15:27, edited 1 time in total.
glade

#1172 Re: Huliganstvo

Post by glade »

opet ponavljam... ne opravdavam ono sto se desilo ali... @metar_drva...

zamisli situaciju: ti si u gradu sa rajom/trebom/zenom/djetetom/sam... svejedno... i odjednom se potuku 2, 3, 20 likova pored tebe... ti nemas gdje pobjeci i ostajes tu dok se to ne sredi... dolazi specijalna, one sto su se tukli ne uspijeva uhvatit i iz sujete hvataju tebe, tuku te i privode... policija je po tebi ispravno postupila?
Last edited by glade on 26/04/2010 15:18, edited 1 time in total.
metar_drva

#1173 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

respo wrote:
metar_drva wrote: pa navijao bih za sarajevo da je tako kao što ti kažeš
pa oni koji su dosli sada pretezno navijaju za zelju jer smatraju da je sarajevo njihovo
ostali koji su dosli slabo i prate fudbal tako da
mozda si ti neki izrod pa si operisan od fudbala ili navijas za hrid saobracajac ili koga vec
ne znam kako ti dosad nije jasno da te smatram intelektualno inferiornim i da će svaki tvoj pukušaj mahalskog prepucavanja završit loše po tebe (kao što si vidio nekoliko puta). mislim, znam se ja mahalski prepucavat, ali kod tebe je to jedina vještina. nisam zaintersovan da se dalje igram s tobom.
metar_drva

#1174 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

glade wrote:opet ponavljam... ne opravdavam ono sto se desilo ali... @metar_drva...

zamisli situaciju: ti si u gradu sa rajom/trebom/zenom/djetetom/sam... svejedno... i odjednom se potuku 2, 3, 20 likova pored tebe... ti nemas gdje pobjeci i ostajes tu dok se to ne sredi... dolazi specijalna, one sto su se tukli ne uspijeva uhvatit i iz sujete hvataju tebe, tuku te i privode... policija je po tebi ispravno postupila?
zamislio. bio bih bijesan, jeb'o bih mater policiji, napisao bih tužbu (koliko god bilo besmisleno) i vjerovatno više nikad ne bih otišao ni na jednu utakmicu u životu ne bih mislio da je policija postupila ispravo. ali isto tako bih jeb'o mater i onim koji su izazvali takvu reakciju policije, huliganima, "navijačima". ovdje ljudi konstantno zaboravljaju činjenicu da policija ima pravo na upotrebu sile, jer je državni organ. država ima monopol na upotrebu sile, znači, niko drugi nema pravo da koristi silu. prema tome, "navijači" mogu navijat, pjevat, jebat majke, očeve, palit baklje, mahat zastavama, skinut gaće pa mahat qrčevima, ali ne smiju koristit silu i pravit nerede. policija smije, jer je zakon tako rekao (nije ispravno, ali je tako, i niko to od nas ne može promijeniti, može jedino prihvatiti stanje kakvo jeste).
vicious

#1175 Re: Huliganstvo

Post by vicious »

metar_drva wrote:
glade wrote:opet ponavljam... ne opravdavam ono sto se desilo ali... @metar_drva...

zamislio. bio bih bijesan, jeb'o bih mater policiji, napisao bih tužbu (koliko god bilo besmisleno) i vjerovatno više nikad ne bih otišao ni na jednu utakmicu u životu ne bih mislio da je policija postupila ispravo. ali isto tako bih jeb'o mater i onim koji su izazvali takvu reakciju policije, huliganima, "navijačima". ovdje ljudi konstantno zaboravljaju činjenicu da policija ima pravo na upotrebu sile, jer je državni organ. država ima monopol na upotrebu sile, znači, niko drugi nema pravo da koristi silu. prema tome, "navijači" mogu navijat, pjevat, jebat majke, očeve, palit baklje, mahat zastavama, skinut gaće pa mahat qrčevima, ali ne smiju koristit silu i pravit nerede. policija smije, jer je zakon tako rekao (nije ispravno, ali je tako, i niko to od nas ne može promijeniti, može jedino prihvatiti stanje kakvo jeste).
Ali vidi stari, ovdje je policija primjenjivala tu silu ne u cilju SPREČAVANJA i ZAUSTAVLJANJA nereda, nego iz čiste nemoći i frustracije zbog toga što upravo to nisu bili u stanju da urade!

Ne ulazim sad u to koliko je bilo policije, ko je za to odgovoran itd., niti opravdavam ono razvaljivanje stadiona i udaranje redara i policije, ali ono što se dešavalo oko stadiona kad su kao došli ti specijalci je bilo čisto iživljavanje, odmazda, osveta, kako hoćeš. A sve to zbog vlastite nesposobnosti.

Ti kažeš da je policija državni organ i da je ovlaštena za upotrebu sile, ali policija NIJE OVLAŠTENA da sudi niti kažnjava.
Locked