Crvena Tifoza wrote:Better Man wrote:
Možeš ti pričati šta hočeš i omaložavati Vedu, ali on je dokazao da je klasa od napadača i da nije bilo one povrede ne bi mu bilo kraja! Daleko najbolji naš nogometaš u ovom trenutku!
Mislim da pretjerujes sa tim da je nas najbolji fudbaler u ovom trenutku.
Ja ga ne omalozavam, nego samo cinjenice pisem.
Protiv onako krhkog HSV je imao tri 100% sanse iz tri pokusaja. Najboljim se to ne desava.
Izgleda da se ovdje pokusava omlozavati Dzeko sa ovim vjecitim "talentom".
Ne pretjerujem, jer redovno zabija golove i to što je promašio penal i te šanse to se dešava i velikom Messiu i Ronaldu. Trenutno jeste bolji od Džeke, jer redovno zabija golove i puno više igra, dok Džeko zbog idiota Manchinia puno više sjedi na klupi, ai daje manje golova od Vede.[/quote]
Uredu cijenim tvoje misljenje. Isto tako mislim da je Ibisevic danas zabio strasan gol.
Ali...
Ne kazem ja da se to ne desava vrhunskim igracima kao sto su Messi, Ronaldo, Dzeko

, svima se to desi da zicer promase, pa i tri puta zaredom. Pa i da "posti" od postizanja gola nekih 800-900 minuta.
Koristeci tvoju logiku, mozemo li se onda sloziti da za par odgiranim kola ove nase B-H Telekom lige, jedan napadac koji bude imao na kontu 5, 6 golova recimo, proglasimo boljim od Dzeke, jer ce vjerovatno postici vise pogodaka.
Zelio bi da moja misao bude skromna i da ne uvrijedi neke ljubimce Ibisevica, ali ubijedjen sam da sutra Dzeko prestane igrati fudbal, i da se bavi, ne znam, kriketom, Vedad Ibisevic - samo prozvani idol nacije, ni tad ne bi bio bolji od Edina Dzeke. Samo moja mala skromna konstantacija.[/quote]
Govorimo o našim igračima iz lige petice, koji uz to igraju i LP ili Ligu Evrope, a ne ove naše cirkus lige!