Fudbalski kurioziteti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#1151 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by BHF_Manijak »

S obzirom da je jedan od najjacih kandidata Turska, nece biti te price :mrgreen: ljudi su u strasnoj ekonomskoj ekspanziji, moglo bi to biti pravo dobro evropsko...Al' valja ga docekati! :mrgreen:
snaga_znanja

#1152 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by snaga_znanja »

burek_in_space wrote:
BHF_Manijak wrote:Jest da nije neki kuriozitet, ali meni goitvna stvar.

Njemci su odustali od kandidature za euro 2020. godine prije nego su se i kandidovali. Kako je predsjednik saveza reko, "organizovali smo SP 2006. i prvenstvo 2011.(za zene) godine, mislimo da je red da se i ostalim zemljama pusti prilika da se kandiduju i organizuju neko tekmicenje, nase ukljucivanje ne bi bilo posteno."

Svabe bili i ostali gospoda! 8-) :thumbup:
Ili jednostavno chekaju da neko zajebe svoju kandidaturu, pa da ulete sa prichom: "Mi smo spremni pomoci na nachin da budemo zamjena za izabranu zemlju" :mrgreen:
Objektivno imaju infrastrukturu i ljude koji bi to organizovali za mjesec dana i to savrseno. Samo gledaj cirkusa u Poljskoj, a u Ukrajini pogotovo. Bolje bi mi to odradili od Ukrajine. :D
pirmin

#1153 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by pirmin »

Ja da se pitam kao organizatore bih samo vrtio Svabe i Engleze. 8-)
Na stranu perfektna organizacija i infrastruktura-to su prave fudbalske nacije, nacije gdje medju
svim sferama drustva vlada fudbalska groznica.
Turska je isto odlicna za domacina! :thumbup:

Kad se samo sjetim zadnjeg EP u A i CH ...boze ti sacuvaj :roll: :roll:
3/4 stanovnistva citavo vrijeme kuka kako im to ne treba, ovo-ono, one fan-zone u gradovima
poluprazne...njesra zesce.

U Poljskoj i Ukrajini ce biti svakavog lopovluka, bez vojske pod punom ratnom opremom se nista nece moci poceti.
fosil

#1154 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by fosil »

Ma pojedinci iz FIFA samo gleda gdje da cvakne lovu. Boga pitaj cija gradjevinska kompanija je gradila stadione po JAR-i, koji siguran sam vec sad propadaju. A sve pod izgovorom popularizacije fudbala.
Jack Be Nimble

#1155 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Jack Be Nimble »

fosil wrote:Ma pojedinci iz FIFA samo gleda gdje da cvakne lovu. Boga pitaj cija gradjevinska kompanija je gradila stadione po JAR-i, koji siguran sam vec sad propadaju. A sve pod izgovorom popularizacije fudbala.
Vecinom svjetske firme koje su osnovane prije nego SP i takodjer firme u JA osnovane prije 60-70 godina.
burek_in_space

#1156 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by burek_in_space »

:D
Riddle

#1157 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Riddle »

pirmin wrote:Ja da se pitam kao organizatore bih samo vrtio Svabe i Engleze. 8-)
Na stranu perfektna organizacija i infrastruktura-to su prave fudbalske nacije, nacije gdje medju
svim sferama drustva vlada fudbalska groznica.
I ja isto. Proslogodisnje finale LP je bilo savrseno i pokazalo je samo mali dio onog sto bi se desavalo citavih mjesec dana tokom SP u Engleskoj. Voda mi krene na usta kad na to pomislim. Nakon ogromnog razocarenja od prije dvije godine i saznanja gdje ce biti organizovani predstojeci turniri, jedino cu se radovati ovom 2016. godine, jer mislim da ce Francuzi to fino uraditi. Na ostale sam namjerno ravnodusan, jer ne zelim da mi se ponovi JAR.

Ovaj zadnji video... :lol:
Kemal Malovčić

#1158 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Kemal Malovčić »

Angel di Maria naučio pisati. :shock:
Logovan

#1159 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Logovan »

Kemal Malovčić wrote:Angel di Maria naučio pisati. :shock:
Šta ??? :shock: :run: Gdje si to čitao, čuo....
Point.

#1160 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Point. »

Cudi me da Spanija od 1982 nije organizovala ni jedno EP ili SP. Puno je to vremena za jednu ovakvu fudbalsku naciju.

A jedino pozitivno sto je ostalo od JAR je to sto jebene vuvuzele nisu postale hit u Evropi kako sam mislio. Pola utakmica sam slusao na gluho zbog tog sranja. Nadam se da su objesili za muda onog ko je izmislio ovu "ponosnu africku fudbalsku tradiciju".
Magarece_godine

#1162 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Magarece_godine »

On će meni nije penal: Sudac Nedžad Munjić u Norveškoj glavni lik bizarne fudbalske priče
Ja sam se praktično sapleo o svoju nogu i naletio na njega

Autor E. B. | Objavljeno 04.05.2012. u 08:27

Sudac Munjić: Odbio promijeniti odluku
Bizarna priča dolazi nam sa meča pete norveške lige, između Sandved i Ilda.
Talat Abunima (36), igrač Sandveda se raspravljao sa sudijom tvrdeći da prekršaj nad njim (koji je sudac dosudio u kaznenom prostoru) nije postojao. Sudac Nedžad Munjić, porijeklom iz Bosne, mu je zbog toga dao crveni karton.

Nakon što je sudac Munjić dosudio penal, Abunima je ustao i kazao mu da je pogriješio, te mu objasnio da se sudario sa protivnikom i da to nije penal.
"Ja sam se praktično sapleo o svoju nogu i naletio na njega. To sam rekao sudiji", ispričao je Abunima u izjavi za lokalni „Sandnesposten“ nakon utakmice.

Talat Abunima: Skupo ga stajalo poštenje
No, sudija mu je prvo zbog protesta pokazao žuti karton, što je iznerviralo Abunimu koji je nastavio da protestvuje, i potom dobio i drugi žuti karton, što je automatski značilo isključenje.
"Igrači ne poznaju pravila, bio je penal. Pa neće oni mene učiti kako se sudi", izjavio je ljutito sudac Munjić.
No, tu nije bio kraj. Fudbaler Sandveda koji je inače i trener ekipe, Oyvind Svenning, namjerno je promašio dosuđeni penal.
Potom su gosti, da bi se revanširali za fer – plej protivniku, izveli jednog igrača bez zamjene, kako bi brojčano bili jednaki.
Sve se to dešavalo pri rezultatu 3:1 za Sandved. To je sve izgleda naljutilo suca Munjića. Do kraja utakmice dosudio je dva penala za goste, pa je utakmica završila 3:3.
Nakon svega u medijima se oglasio i Rune Pedersen, prvi čovjek sudijske organizacije u Norveškoj, i kazao kako je sudac Munjić mogao promijeniti svoju odluku nakon sugestije igrača, ali isto tako, kazao je da je Munjić opravdano dodijelio kartone Abunimi.
Jack Be Nimble

#1163 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Jack Be Nimble »

To se vec desilo par puta gdje je sudija svirao penal, igrac tvrdio da nije faul medjutim penal se pucao. Par ex-sudija je komentiralo da sudija nikada ne bi trebao mjenjati svoju odluku nakon sto mu igrac kaze.
respo

#1164 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by respo »

meni je najjace ovo
on ce meni nije penal :)
Jack Be Nimble

#1168 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Jack Be Nimble »

Plavih_11 wrote:
Svi bi onda trazili da igraju za BiH jer nemaju sta pjevati ... 8-)
I Spaniju :)
bachje

#1170 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by bachje »

PeppermintSA

#1171 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by PeppermintSA »

bachje wrote::-) :lol:
u21
danska 6-5 makedonija
http://www.rezultati.com/utakmica/AcTCS ... i-utakmice
http://balkan-sport.net/2012/06/mladi-m ... tnom-mecu/

golovi :shock:

makedonski golman je nadmašio Piplicu :lol: :lol: :lol:
Rob_Atl

#1172 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Rob_Atl »

Jack Be Nimble

#1173 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Jack Be Nimble »

PeppermintSA

#1174 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by PeppermintSA »

Retrospektiva: Top 5 penala svih vremena (VIDEO)
http://balkan-sport.net/2012/06/retrosp ... ena-video/

:dance: :dance: :dance:
Cienfuegos

#1175 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Cienfuegos »

jeza u ledja wrote:Jel stavio ko ovog Argentinca ?

Jao nisam se ovoliko ismijao duuuuuugooo: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ovo je utakmica baraza (cini mi se prva) u kojoj je river plate izgubio od belgrana 2-0 i tako bio na korak od ispadanja.

Pasman sada moze lakse da dise, kakav kralj. River nazad u prvoj diviziji. :thumbup: :dance:
ABd opet se zadati u potragu interesanata za ici na River-Boca derbi. :) Ima li neko zainteresovan, ne zajebajem se. Samo Monumental dolazi u obzir, nista Bombonera.
Dok ovaj delegat sa nickom fosil skupi hrabrosti ispast ce i Boca :D (sto mi nebi bas tesko palo :-D )
Post Reply