ime bebe

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
charrrmed

#1151 Re: ime bebe

Post by charrrmed »

Sanjin i Danin - univerzalna imena, a po meni najljepsa dva muska imena.
Ambrozija

#1152 Re: ime bebe

Post by Ambrozija »

charrrmed wrote:Sanjin i Danin - univerzalna imena, a po meni najljepsa dva muska imena.
I moja najdraza muska imena :thumbup:
shin

#1153 Re: ime bebe

Post by shin »

Sani i Dani, pravi muškarci.
Ambrozija

#1154 Re: ime bebe

Post by Ambrozija »

shin wrote:Sani i Dani, pravi muškarci.
jao, majko :-)
safran

#1155 Re: ime bebe

Post by safran »

505sCrtom wrote:
safran wrote: O da, ja sam ga probala "progurati" ali nije prošlo ... a meni jako drago ime. I jedini Neven kojeg sam poznavala bio je nedvojbeno muško tako da ime nikad nije bilo predmet zafrkancije.
mislim da je asocijacija na nevin, a ne nevena.
Ma ja bih rekla da je prije u pitanju asocijacija na cvijet. Nekim čudom su se Jasmin i Narcis uspjeli izboriti za status imena dok je Neven još uvijek prije svega cvijet. Čini mi se.
Ambrozija

#1156 Re: ime bebe

Post by Ambrozija »

safran wrote:
505sCrtom wrote:
safran wrote: O da, ja sam ga probala "progurati" ali nije prošlo ... a meni jako drago ime. I jedini Neven kojeg sam poznavala bio je nedvojbeno muško tako da ime nikad nije bilo predmet zafrkancije.
mislim da je asocijacija na nevin, a ne nevena.
Ma ja bih rekla da je prije u pitanju asocijacija na cvijet. Nekim čudom su se Jasmin i Narcis uspjeli izboriti za status imena dok je Neven još uvijek prije svega cvijet. Čini mi se.
Jasmin mi je jako lijepo, ali mi se Narcis ne dopada
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1157 Re: ime bebe

Post by I am Happy »

Huso... moderno i jednostavno :D
bonkla

#1158 Re: ime bebe

Post by bonkla »

Satoshi, Ryze, Dante

:run:
I am Happy

#1159 Re: ime bebe

Post by I am Happy »

Kakvih sve prijedloga ima, Huso je najmodernije ime ...cuj Danin :cry:
bonkla

#1160 Re: ime bebe

Post by bonkla »

Nadam se da se salis za to Huso... :D
Ambrozija

#1161 Re: ime bebe

Post by Ambrozija »

Yahel wrote:Kakvih sve prijedloga ima, Huso je najmodernije ime ...cuj Danin :cry:
stvar ukusa...Meni se Huso uopce ne svidja
I am Happy

#1162 Re: ime bebe

Post by I am Happy »

Pa kome ce se normalnom svidjati to ime :-D naravno da se salim.
Prije par dana cujem zenu u trmvaju kako zove malu curicu Raza ..... :-x

Cudan narod, to su bili hitovi prije 100 godina
Ambrozija

#1163 Re: ime bebe

Post by Ambrozija »

Yahel wrote:Pa kome ce se normalnom svidjati to ime :-D naravno da se salim.
Prije par dana cujem zenu u trmvaju kako zove malu curicu Raza ..... :-x

Cudan narod, to su bili hitovi prije 100 godina
KAo sto rekoh, stvar ukusa...Neki dan otac kcerku od nekih 2-3 godinu u parku zove Halima, ja ostadoh :shock:
Nije mi to ime za malu djevojcicu, ali opet, toliko ljudi mrzi moje ime pa sam si rekla nije ni Halima lose :D
I am Happy

#1164 Re: ime bebe

Post by I am Happy »

Ma vala jadno dijete, mozes misliti koliko ce je djeca zezati u skoli :D
Zato danas imamo najvise Amara i Almi, sa tim imenima nema fule :-D
charrrmed

#1165 Re: ime bebe

Post by charrrmed »

shin wrote:Sani i Dani, pravi muškarci.
ovi su mi najdrazi komentari :-)
Yahel wrote:Ma vala jadno dijete, mozes misliti koliko ce je djeca zezati u skoli :D
Zato danas imamo najvise Amara i Almi, sa tim imenima nema fule :-D
Mozda prenose ime s generacije na generaciju, da ne ostane zaboravljeno, pa Halima, vjerovatno je ime pred izumiranjem pa ga zele iz nekog sebi poznatog razloga nastaviti., kao i Raza. Cuj Halima i Raza. Zamisli one najbolje prijateljice u skoli :D
kadinica

#1166 Re: ime bebe

Post by kadinica »

Čude me komentari: Kako će malo dijete zvati Halima ili Raza?

Djetinstvo traje relativno kratko u odnosu na čitav život. Puno mi je normalnije da se dijete zove Ahmed, pa momak Ahmed, pa čovjek, otac, dedo.
U odnosu na to, smiješno mi je Džan. Dok si dijete i tinejdžer ok, ali nakon toga mi je diskutabilno. Ili Din, Nino, Dženis.

Znači, ime nosiš čitav život, a djetinstvo je mali dio toga.
ArthurSpooner

#1167 Re: ime bebe

Post by ArthurSpooner »

charrrmed wrote:Cuj Halima i Raza. Zamisli one najbolje prijateljice u skoli :D
Bolje nego Sani i Dani u svakom slucaju.

Edin, Amar, Jasmina, Alma: solidna, lijepa, tradicionalna i moderna u isto vrijeme, kud ces bolje :-D
crusader

#1168 Re: ime bebe

Post by crusader »

jaoo euro-pederskih prijedloga pa to je za ne povjerovati :shock: Srecom pa jos nisam cuo da je neko nadio ovako ime svom djetetu, tako da me raduje cinjenica da su ljudi kojim se svidjaju ovakva imena u manjini. A ovima sto ismijavaju Husu nek se pokriju usima i nek znaju da je Huso nadimak imena HUSEIN koje je 1000000x ljepse od Denisa, Penisa, Sani, Dani, Jan, Roko i 3 p materine :) Ja tako nebi cuki dao ime :zoka:
Bosnian_Devil

#1169 Re: ime bebe

Post by Bosnian_Devil »

neka bude Pinki :D
zambaklija

#1170 Re: ime bebe

Post by zambaklija »

meni prejako Svebor,ozbiljno,skoro upozna čojeka i pomisli da se zajebava kad ono baš,Bosanac iz dna kace :D
awaken

#1171 Re: ime bebe

Post by awaken »

Kanader

...prelijepo, jednostavno....a BIH nema nijednog :lol: :lol:
I am Happy

#1172 Re: ime bebe

Post by I am Happy »

crusader wrote:jaoo euro-pederskih prijedloga pa to je za ne povjerovati :shock: Srecom pa jos nisam cuo da je neko nadio ovako ime svom djetetu, tako da me raduje cinjenica da su ljudi kojim se svidjaju ovakva imena u manjini. A ovima sto ismijavaju Husu nek se pokriju usima i nek znaju da je Huso nadimak imena HUSEIN koje je 1000000x ljepse od Denisa, Penisa, Sani, Dani, Jan, Roko i 3 p materine :) Ja tako nebi cuki dao ime :zoka:
Husein je ime za pozeljeti u 21. vijeku, tacno bi se volio opet roditi da mi daju ime Husein.. moderno a nase

Garant si ti Husein pa se bunis :D

Ja nemam nista protiv... nego mi je smijesno vidjeti dijete od 2-3 godine da ga zovu Huso :lol:
charrrmed

#1173 Re: ime bebe

Post by charrrmed »

crusader wrote:jaoo euro-pederskih prijedloga pa to je za ne povjerovati :shock: Srecom pa jos nisam cuo da je neko nadio ovako ime svom djetetu, tako da me raduje cinjenica da su ljudi kojim se svidjaju ovakva imena u manjini. A ovima sto ismijavaju Husu nek se pokriju usima i nek znaju da je Huso nadimak imena HUSEIN koje je 1000000x ljepse od Denisa, Penisa, Sani, Dani, Jan, Roko i 3 p materine :) Ja tako nebi cuki dao ime :zoka:
Ime Husein nikada nisam ismijavao, pa moj se djed zvao Husein ;)
Halima i Raza su mi jednostavno neobicna imena za vrijeme u kojem zivimo i simpaticno bi mi bilo upoznati djecu s tim imenima, zato sam i rekao, zamisli da se dva takva imena sretnu na jednom mjestu a da su to pri tome djevojcice od 2-3 godine. Svako ima pravo svom djetetu dati ime koje zeli. I kojom logikom je Sani nadimak od imena Sanjin? Ok, Dani, hajde shvatam...Eto kakvi smo mi ljudi, cuj euro-pederska imena :-)
Sve je stvar ukusa...
Ambrozija

#1174 Re: ime bebe

Post by Ambrozija »

Nadio? hmm...
U svakom slucaju, nasala sam se u ovome "ovi koji ismijavaju ime Husein/Huso" jer sam jedina diskutovala sa jos jednim korisnikom o istom. Vrati se pa procitaj sta sam napisala. Napisala sam da se meni to ime uopce ne svidja. Da li to znaci da sam ga ismijavala? Cak sam dva puta rekla da je sve to stvar ukusa i da se mnogima moje ime ne dopada jer je kako kazu ultra-kratko, ali je moje, dali su mi ga moji roditelji i ne mogu to promijeniti, a i ne zelim jer se meni dopada.
A i ti isto tako ismijavas druga imena...i to iz razloga da su euro-pederska, toliko o tome...
crusader

#1175 Re: ime bebe

Post by crusader »

Nisam Husein, nego Edin, iako nebi imao nista protiv da se i tako zovem. Smatram da treba zadrzati neku granicu dobrog ukusa, mix tradicionalnog i savremenog, a ne davati neka sterilna imena. Ne znam da ijedan narod na svijetu bjezi i odbacuje svoju historiju i tradiciju kao sto to mi radimo. Pa u Srbiji su 2 najcesca imena Lazar i Miloš (car lazar, milos obrenovic), dok je nas Husein (kapetan Gradascevic) smijesan i nije moderan za 21. stoljece :roll: nidje veze. Ako ti se vec ne svidja hasan, husein, adem itd, onda brate imas tipa Edin, Amar, Vedad... a ne gogi, zoki, mjau, bau i sl.
Post Reply