Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
shin

#1151 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by shin »

karanana wrote:ja sam mislio da je dobila ban na par sedmica. znaci zauvijek je banirana? ok je bila, ako izuzmemo ovu temu, jest vala ruzne stvari napisala ovdje, ali je puno doprinjela onoj temi o kuhanju.

Sada moze nabaciti recept ''burek od palestinaca'' :music:
melac

#1152 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by melac »

Vozdra raja wrote:
test01 wrote:Zasto palestinci ispaljuju rakete na civile u izraelu tj.Hamas?
Zato sto je Izrael okupirao njihovu zemnju!

Sta bi ti uradio da ja tebi otmem tvoju kucu :?:
Ako gledaš povijesno, da li su na tom području ikada živjeli Židovi?
Koliko pratim ove rasprave uvijek se polazi da su Židovi kao došli s Marsa i oteli zemlju Palestincima, koji ovdje od pamtivjeka, i ovi kao agresori.
Klodovik

#1153 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Klodovik »

madner wrote:
Klodovik wrote:
madner wrote:Kakve to veze ima sa bijelim fosforom?
Ili se zbog nemogucnosti argumentiranja prvobitnog mora promjeniti teza?
No it's not forbidden by the CWC if it is used within the context of a military application which does not require or does not intend to use the toxic properties of white phosphorus. White phosphorus is normally used to produce smoke, to camouflage movement.
If that is the purpose for which the white phosphorus is used, then that is considered under the convention legitimate use.
If on the other hand the toxic properties of white phosphorus are specifically intended to be used as a weapon, that of course is prohibited, because the way the convention is structured or the way it is in fact applied, any chemicals used against humans or animals that cause harm or death through the toxic properties of the chemical are considered chemical weapons.

Upravo u ovom dijelu koji si ranije citirao je problem. Ako se bijeli fosfor koristi za ciljeve (za koje je u Gazi itekako upitno jesu li vojni ili civilni) koji su dalje ispred linija napadača, njegova upotreba sigurno nije "stvaranje dima" i "prikrivanje kretanja". U Gazi se bijeli fosfor očito koristi kao oružje, te je (prema ovome što si citirao) zabranjen.
Ne vidim zasto se ocito koristi kao oruzje. Meni izgleda kao da polazu dimnu zavjesu za napredovanje pjesadije.
I opet, ni Izreal ni USA nisu potpisali taj protokol.

Ali i da jesu, ovo sto rade bi bilo dozvoljeno.
Ne vrijedi se raspravljati.
bogoljub

#1154 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

PressTV-Bolnčki izvori u pojasu Gazze su svjetsku javnost izvjestili da vojska cionističkog režima u napadu na Gazzu koristi zabranjeno oružje poput municije sa osiromašenim uranijem, prenosi Press TV.
"Najnovija laboratorijska istraživanja provedena na uzorcima uzetim sa ranjenih i poginulih Palestinaca pokazuju da vojska cionističkog režima u napadu na Gazzu koristi municiju sa osiromašenim uranijem", objavili su bolnički izvori.
Norveški lijećnici koji se nalaze u Gazzi su potvrdili da su na tijelima palestinskih ranjenika pronađeni ragovi osiromašenog uranija. Izrael je u napadima na palestinsko stanovništvo prethodno koristio i gasove za impotenciju i paralizu.

Od početka agresorskog pohoda poginulo 60 cionista
2009-01-05 , 08:47
-Član Političkog ureda palestinskog islamskog pokreta otpora Hamas, Muhamed Nazal, sinoć je objavio informaciju u kojoj se ističe da je od početka kopnenog napada na pojas Gazze poginulo 60 cionista, javlja IRNA.
"U subotu i nedelju je poginulo 11 cionističkih vojnika među kojima je i jedan oficir", dodao je Nazal.
Četvorica izraelskih vojnika su, prema izvještajima novinskih agencija, poginula u sinošnjem sukobu sa pripadnicima palestinskih pokreta otpora.
dzipalo_junuz

#1155 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by dzipalo_junuz »

Evo procitah zadnjih par stranica i stvarno covjek ne moze da vjeruje kakvih idiota ima...
shin

#1156 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by shin »

melac wrote:
Vozdra raja wrote:
test01 wrote:Zasto palestinci ispaljuju rakete na civile u izraelu tj.Hamas?
Zato sto je Izrael okupirao njihovu zemnju!

Sta bi ti uradio da ja tebi otmem tvoju kucu :?:
Ako gledaš povijesno, da li su na tom području ikada živjeli Židovi?
Koliko pratim ove rasprave uvijek se polazi da su Židovi kao došli s Marsa i oteli zemlju Palestincima, koji ovdje od pamtivjeka, i ovi kao agresori.

Ako cemo se gadjati trolejbusima, bog je obecao tu zemlju izraelcima? Kao i ekzodus koji je poceo prije 2000godina. Sada mi reci da danasnji stanovnik rusije ili brizanije ima vece pravo na tu zemlju od naroda koji tu zivi mnogo godina.

Ali hajde da ne budemo zaguljeni, podjelit cemo palestinu na dva dijela (UN rekao) i tako nastadose dvije drzave. I opet je Izrael okupirao tu polovinu palestine koja im je ostala. Znaci sada su palestinci na nekih 10% teritorije. Jo da hoce sutra iliri doci nazad u bih da nas sve protjeraju, imaju ljudi pravo.
karanana

#1157 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

pa kako bi ova palestinska drzava i funkcionisala ovako rastavljena na dva dijela sa izraelom izmedju? treba se dogovoriti sa izraelom da dadne idneticnu kolicinu zemlje juzno od zapadne obale koja bi se spojila sa zapadnom obalom a da uzmu gazu. ionako su je haman sravnili sa zemljom tako da ce biti na istom, istina onda palestinci nebi imali izlaz na more, ali ko da im i sada taj izlaz sluzi necemu.
shin

#1158 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by shin »

Fazon je u tome sto ce palestinci dobiti kurac od izraela, vec se grade naselja na okupiranoj palestinskoj teritoriji.

http://www.medea.be/images/Separation_B ... t_Bank.gif

Kada se izrael povuce iz pojasa gaze i zapadne obale onda mozemo razgovarati o prestanku djelovanja hamasa.
sheilak

#1159 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sheilak »

@ shin

Isti ili vrlo slican problem smo i mi imali i jos imamo. I nama su dosli " od Markovih konaka " tvrdeci da su oni i samo oni neprikosnoveni vlasnici i starosjedioci Bosne i Balkana. Isto tako nas nazivaju teroristima, zaostalim, govoreci da ubijajuci nas, brane sebe. O metodama, propagandi, psihickom teroru, kao da su Izraelci ucili od nasih istocnih susjeda. Ili ovi od njih.

Ne znam sta bih vise rekla o svemu ovome. Meni nije toliko grozna akcija Izraela ( ipak su jedni drugima neprijatelji tamo ) - stravicnija mi je reakcija ( odsustvo iste ) arapskog svijeta i muslimanskog uopste.

Sta bi se desilo, ukoliko bi se kojim cudom muslimanski svijet ujedinio, zauzeo isti stav i poduzeo konkretne zajednicke akcije, recimo napad na Izrael ili barem aktivnu odbranu Gaze i Palestine ? Zasto to ne ucine? Koga se boje ? Treci svjetski rat vec odavno traje. Zar misle da ce manje naroda izginuti ako budu mirni i pasivni nego ako se bore ? Nece, poginuce ih vise, samo na rate, kao sto je to Bosna pokazala, Irak, Afganistan, Palestina oduvijek. Debeli, masni, mekoruki funkcioneri i princevi islamskog svijeta trebali bi reagirati, barem radi Boga kojem padaju nicice i danju i nocu, iz licemjerja.

Samo da dodam. Upravo sam na Tv-u vidjela onu spodobu Karla Bildta - i on se ukljucio u nalazenje nekog rjesenja na Bliskom istoku. Pa, zar se vec lesinari skupljaju?
sjever76

#1160 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sjever76 »

ja bih volio da mi neko upucen u kratkim crtama opise kakvo je to stajaliste hamasa,hezbolaha i ostlih slicnih kurtona vezano za rjesenje blisko istocne krize.
dajte barem jedan dokument, gdje ove organizacije ili ucitelji tipa onoga sto su ga citirali, iznjeli neki plan ili viziju za rjesenje sukoba a da taj plan ne sadrzava unistenje izraela.bas me zivo zanima kakvo je to rjesenje tj. sta bi oni uradili sa milionima jevreja koji tu zive.da li postoji i jedna mapa kako oni vide buduci izgled tog teritorija? cisto sumljam da oni nude ikakvo suvislo rjesenje.najlakse je salacati narod pricama iz svetih knjiga o konacnoj pobjedi jednog lijepog dana a ni oni sami u to ne vjeruju (ovo se moze primjeniti na obje strane).
stalno se spominje oteta zemlja pa evo ja pitam da mi neko dokaze da je palestinska samouprava tj.hamas na teritoriji gaze osposobila i jedno od naselja iz kojih su se izraelci povukli prije nekoliko godina.jest al u ku..u, i dan danas zjape prazna.jest da su ih sami jevreji dobrano razvalili prilkom povlacenja ali na tom podruciju prije tih naselja je bila pustinja.nemoze me niko ubijediti da se ta naselja nisu mogla osposobiti pa da se silni narod iz izbjeglickih kampova tu naseli i tako zapocne koliko toliko civilizovan zivot.naravno to ne odgovara njihovim vodjama jer s kim ce onda manipulisati.
zadnjih 60 godina izrael ima istu politiku zato sto se hrani totalnim radikalizmom na suprotnoj strani koji mu apsolutno odgovara da bi podgrijavao radikale u sopstvenim redovima.
kad god bi na vidiku bio neki sporazum desavala su se previranja unutar same izraelske politiceke strukture kao i na palestinskoj strani (sjetiti se bratoubilackih sukoba medju palestincima prosle godine)i uvijek na kraju preovladaju radikalne opcije.
problem bliskog istoka je mnogo veci nego sto to neki misle i grijese svi oni koji misle da je samo jedna strana krivac.lista onih koji se mogu smatrati odgovornim za ono sto se desava je nazalost poduga i obuhvata maltene sve one koji nesto znace na svjetskoj politickoj i ekonomskoj sceni.
Edin 24,5

#1161 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Edin 24,5 »

Ne moras biti vjerski fanatik da bi se borio protiv okupacije svoje zemlje, ugnjetavanja, sadistickog ponizavanja, a takodjer ne moras biti vjerski fanatik da bi, boreci se protiv toga, dao i svoj vlastiti zivot. Mladici koji su izginuli tokom opsade Sarajeva od 1992.-1995. to najbolje potvrdjuju.

Ja ne znam sta je problem ljudi ciji mentalni sklop ne moze doprijeti do pojave zvane Hamas nakon ovakvih stvari koje se desavaju ne samo posljednjih dana, vec decenija, i to pod jednim te istim izgovorom.
Svako iole pametan postavi sebi pitanje da li to sto se koristi DECENIJAMA kao izgovor za ono sto se radi donosi zeljene rezultate ili se spirala nasilja samo nastavlja do u nedogled ??

Sila je cudo. Daje ti osjecaj da ti niko nista ne moze i radis sto te volja. Mislim da je to sustinski problem ovdje.
Last edited by Edin 24,5 on 05/01/2009 13:17, edited 2 times in total.
shin

#1162 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by shin »

ostro i na prvu wrote:
shin wrote:Fazon je u tome sto ce palestinci dobiti kurac od izraela, vec se grade naselja na okupiranoj palestinskoj teritoriji.

http://www.medea.be/images/Separation_B ... t_Bank.gif

Kada se izrael povuce iz pojasa gaze i zapadne obale onda mozemo razgovarati o prestanku djelovanja hamasa.
nije tacno da se grade nova naselja .
draft o vracanju(ukljucujuci i dio jerusalema) teritorija vec postoji par mjeseci i ostalo je jos malo nesuglasica .
u zadnjih pola godine poceli su i pregovori sa sirijom preko turske i par dana prije eskalacije sukobe asad junior je reko da ce uskoro poceti direktni pregovori.

Uklanjaju li se vec postojeca naselja?
madner

#1163 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

arzuhal wrote:Evo stavova jednog od najpriznatijih islamskih učenjaka danas, iz intervjua El-Džeziri:

Iz arapskih i islamskih zemalja stižu brojne reakcije na najnovije stradanje Palestinaca, ali konkretne akcije još uvijek nema. To je bio i povod da El-Džezira u goste pozove dr. Jusufa el-Kardavija, jednu od najznačajnijih ličnosti današnjeg islamskog svijeta.
A ko je ovaj?
arzuhal

#1164 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

madner wrote:
arzuhal wrote:Evo stavova jednog od najpriznatijih islamskih učenjaka danas, iz intervjua El-Džeziri:

Iz arapskih i islamskih zemalja stižu brojne reakcije na najnovije stradanje Palestinaca, ali konkretne akcije još uvijek nema. To je bio i povod da El-Džezira u goste pozove dr. Jusufa el-Kardavija, jednu od najznačajnijih ličnosti današnjeg islamskog svijeta.
A ko je ovaj?
Ne da mi se :D
de ba proguglay loma, ima toga, garant...
madner

#1165 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

arzuhal wrote:
madner wrote:

A ko je ovaj?
Ne da mi se :D
de ba proguglay loma, ima toga, garant...
Ma dok nadjem dva tri izvora, kontra stav, kriticni osvrtaj pa napravim sintezu svega, to mi je malo puno. Isplati li se?
arzuhal

#1166 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

madner wrote: Ma dok nadjem dva tri izvora, kontra stav, kriticni osvrtaj pa napravim sintezu svega, to mi je malo puno. Isplati li se?
Pa...koliko god djelovao radikalan u nekim izjavama, ipak je "srednja linija". Među muslimanskim akademskim krugovima (a i običnom rajom) planetarno poznat. Uža specijalnost: šerijat i primjena istog. Kritikovao sve ekstreme u muslimanskim strujama pa zato i kritikovan od mnogih, pogotovo selefija. Za neke prodana duša, a za druge reformator - iz istog razloga.
U mladosti bio član egipatske "Muslimanske braće" i zaglavio zatvora.
Najpoznatije djelo "Halal i haram u islamu" je napisano za muslimane koji žive u neislamskim zemljama. Bosanske vehabije djelo proglasile smiješnim i nazvali ga "Halal i halal u islamu", jer, đoja, ništa ne zabranjuje.
Nije idealista. Često pragmatičan i praktičan. U nekim stvarima, kao što je Palestina - nepopustljiv.
fukara_tz

#1167 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fukara_tz »

Univerzitet u Tuzli - Stop nasilju u Gazi

Oko 150 studenata i nekolicina profesora Univerziteta u Tuzli okupila se danas u amfiteatru Filozofskog fakulteta Tuzla u znak protesta zbog eskalacije sukoba u Gazi. Okupljanje je trajalo petnaestak minuta, a okupljanje je bilo u znak podrške stanovnicima Gaze.

“Naša zemlja prošla je kroz užase rata i svi se dobro sjeæamo kako je biti sam i ostavljen. Mi znamo koliko nam je bilo teško kada su drugi šutili dok smo mi patili i zato sada nemamo pravo da šutimo. Naša poruka je jasna: Stop nasilju, stop sukobima i ratovina. Okrenimo se razgovoru i dajmo šansu miru-poručili su okupljeni profesori i studenti Univerziteta u Tuzli.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1168 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

madner wrote:
Latina wrote:
madner wrote:Kakve to veze ima sa bijelim fosforom?
Argument o dejstvu bijelog fosfora ( crno-na-bijelo ) koji je dovoljan vecini ljudi si mogao naci ovdje :

The Hidden Massacre of Fallujah

To sto za tebe nije argument vec retoricko pitanje, samo govori o tebi.
Potpuno druga tema, ali ako cemo vec o istoj:

The media couldn't have made a bigger pig's ear of the white phosphorus story. So, before moving on to the new revelations from Falluja, I would like to try to clear up the old ones. There is no hard evidence that white phosphorus was used against civilians. The claim was made in a documentary broadcast on the Italian network RAI, called Falluja: the Hidden Massacre. It claimed that the corpses in the pictures it ran "showed strange injuries, some burnt to the bone, others with skin hanging from their flesh ... The faces have literally melted away, just like other parts of the body. The clothes are strangely intact." These assertions were supported by a human-rights advocate who, it said, possessed "a biology degree".

I, too, possess a biology degree, and I am as well qualified to determine someone's cause of death as I am to perform open-heart surgery. So I asked Chris Milroy, professor of forensic pathology at the University of Sheffield, to watch the film. He reported that "nothing indicates to me that the bodies have been burnt". They had turned black and lost their skin "through decomposition". We don't yet know how these people died."

– George Monbiot in The Guardian November 22, 2005
Ne moras biti forenzicar da bi uocio ( na simku jasno vidljivu ) razliku izmedju dekompozicije lesa i lesa spaljenog bijelim fosforom. It's enough to have an unbiased mind. Sigurna sam da ima onih koji su ti zahvalni za ovu vrstu doprinosa temi. Bravo, imas se cime diciti. :zzzz:

Samo, istina je jedna.
Last edited by Latina on 05/01/2009 14:01, edited 2 times in total.
madner

#1169 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Haj mi samo reci koja je razlika izmedju lesa spaljenog bijelim fosforom i lesa spaljenog termobarskom eksplozijom :roll:

Bijeli fosfor se slabo koristi zato sto nije previse efektivan, ljudi su izmislili puno gore stvari da ubijaju druge. :roll:
revolver amidza

#1170 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by revolver amidza »

sheilak wrote:@ shin

Isti ili vrlo slican problem smo i mi imali i jos imamo. I nama su dosli " od Markovih konaka " tvrdeci da su oni i samo oni neprikosnoveni vlasnici i starosjedioci Bosne i Balkana. Isto tako nas nazivaju teroristima, zaostalim, govoreci da ubijajuci nas, brane sebe. O metodama, propagandi, psihickom teroru, kao da su Izraelci ucili od nasih istocnih susjeda. Ili ovi od njih.

Ne znam sta bih vise rekla o svemu ovome. Meni nije toliko grozna akcija Izraela ( ipak su jedni drugima neprijatelji tamo ) - stravicnija mi je reakcija ( odsustvo iste ) arapskog svijeta i muslimanskog uopste.

Sta bi se desilo, ukoliko bi se kojim cudom muslimanski svijet ujedinio, zauzeo isti stav i poduzeo konkretne zajednicke akcije, recimo napad na Izrael ili barem aktivnu odbranu Gaze i Palestine ? Zasto to ne ucine? Koga se boje ? Treci svjetski rat vec odavno traje. Zar misle da ce manje naroda izginuti ako budu mirni i pasivni nego ako se bore ? Nece, poginuce ih vise, samo na rate, kao sto je to Bosna pokazala, Irak, Afganistan, Palestina oduvijek. Debeli, masni, mekoruki funkcioneri i princevi islamskog svijeta trebali bi reagirati, barem radi Boga kojem padaju nicice i danju i nocu, iz licemjerja.

Samo da dodam. Upravo sam na Tv-u vidjela onu spodobu Karla Bildta - i on se ukljucio u nalazenje nekog rjesenja na Bliskom istoku. Pa, zar se vec lesinari skupljaju?

sheilak , islamski odn muslimanski svijet ne postoji!
to je fikcija,paradigma nečega što bi kao trebalo biti a zapravo nije,.jedan pojas od atlantika do filipina,.manje-više kompaktan jedino u smislu da se okreću svi u molitvama kibli-i tu je kraj sličnostima.
to je onaj muslimanski svijet koji se već godinama masakrira u raznim bombaškim napadima po iraku,i nerijetko su i same džamije i vjernici u njima žrtve,ima i pakistan sličnih problema,zaljevski arapi iz dna duše mrze irance i svi rađe danas nego sutra stali na stranu izraela da ih napadne,.turci ne vole arape,arapi mrze turke,.arapi sirijci mrze arape saudijce,.egipćani libijce,.svi se zajedno kunu u palestinu ali kad već ne mogu i ne smiju da se pokefaju sa izraelom,pa hajde da onda te zaljevske zemlje koje zajme lovu amerima da ih vade iz ekonomske krize,što ti isti ne postave ultimatum amerima-natjerajte izrael da prestane sa napadima ili nema love-nigdje ni jednog,.sam egipat ne da pomoć gazi-ne da jer je 3 puta ratovao sa izraelom i sva 3 puta bio namlaćen do nogu,.tako i sirija i jordan,..pun klinac islamskih klerika , pa i ovdje u bosni zna da tupi zapad ovo-izrael ono,.nikad da se svi sastanu rade na tome da muslimani jedni druge prestanu masakrirati po pijacama i džamijama mezopotamije,.to se kao ne događa?
sami palestinci su lani pobili svojih ljudi u obračunima za vlast,.fatah i hamas,.toliko su vatreni da se među sobom kolju,a ovih dana nisu ni par izraelsih vojnika ubili,..
dakle neće se ujediniti ono čega nema.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1171 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

madner wrote:Haj mi samo reci koja je razlika izmedju lesa spaljenog bijelim fosforom i lesa spaljenog termobarskom eksplozijom :roll:
Ne bih znala, ne spada mi u uzu specijalnost.
Bijeli fosfor se slabo koristi zato sto nije previse efektivan, ljudi su izmislili puno gore stvari da ubijaju druge. :roll:
Znaci ako imas dovoljno jak otrov/oruzje za mass upotrebu, pod odredjenim uslovima ga mozes koristiti ?
Ne vidim zasto se ocito koristi kao oruzje. Meni izgleda kao da polazu dimnu zavjesu za napredovanje pjesadije.
I opet, ni Izreal ni USA nisu potpisali taj protokol.

Ali i da jesu, ovo sto rade bi bilo dozvoljeno.
Samo sto ta dimna zavjesa u dodiru sa kiseonikom postaje Fosfor pentoksid i gori/pali sve sto joj se nadje na putu, ukljucujuci ljudsku kozu, disajne organe, a ako se ingestira dovodi do ostecenja jetre i bubrega. Zeznuta neka dimna zavjesa. Imas li nesto konstruktivno dodati i u vezi sa osiromasenim uranijumom ? Lako je majku mu kad tebe ne boli, zar ne ?

Identican argument koriste/su koristili oni koji su silovali na hiljade zena, klali, rusili, palili, ubijali civile u podzemnim zeljeznicama, izraelskim autobusima i ulicama. Niko od njih nije potpisao medjunarodni sporazum da to nece ciniti, a svi su po njihovom misljenju imali jake razloge za to. A tebi ( na drugim temama ) smetaju cetnici i homoseksualci zar ne ? That is called stinking hypocrisy in my dictionary.
Last edited by Latina on 05/01/2009 19:40, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1172 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Truba »

evo sad sam razgovarao s curom koja je samo po djedu židovka...

hamas je prvi počeo... točka... kraj razgovora na tu temu :run:

:? :cry:
zgembo_sa

#1173 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zgembo_sa »

Ma ja, isto kao kad srbi kazu u Srebrenici nije bio genocid i RS nije genocidna tvorevina, tacka.
KemooSA

#1174 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

komi wrote:evo sad sam razgovarao s curom koja je samo po djedu židovka...

A sta kaze?
Kako je to Hamas prvi poceo?
Šeha

#1175 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Šeha »

komi wrote:evo sad sam razgovarao s curom koja je samo po djedu židovka...

Pozovi je na forum... da je banujemo :)
Locked