Nije problem u suživotu u Sarajevu pa sigurno imam više prijatelja hrvata i srba od bošnjaka već nešto drugo. Sječaš li se dešavanja oko "Queer festivala" pa evo sada oko djeda mraza? Kome sve ovo treba i kome je ovo u interesu da ovo radi? Da se je Queer festival organizovao van ramazana i da je bio zatvorenog tipa, ne bi to nikome smetalo ali su to namjerno uradili za vrijeme ramazana da provociraju i to došle dvije lezbejke iz Srbije da to organizuju. Upitaj se hoće li iste te otići sada za Božić u Banja luku da to tamo rade? Ovo prelazi sve granice tolerancije.ponosna_manjina wrote:Nista nije problem, samo onda dajte da se uredno podijelimo, a ne da pricamo o nekoj sekularnoj i gradjanskoj zemlji. Dakle osim RS-a dajsarajevac071 wrote: vama djeda mraz meni islam ne znam šta je problem u tom stavu ...
da uredimo i HZHB, a vi otvoreno napravite vasu muslimaniju i nemojte se kriti iza nekih prica o multikulturalnoj BiH. MI kojima je pun kufer svih vas cemo odseliti ili se prilagoditi i sve o.k.
Ko je smjestio Deda Mrazu
-
istocnjak
#1151 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
- JThomas
#1152 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
znači, zato što se u banjaluci ne slavi bajram, to je opravdanje i razlog da se sarajevskoj djeci ukine deda mraz?
zato što on kao ima vjerski karakter, iako ga u praksi na terenu dočekuju i muslimani i pravoslavci i katolici i ateisti. i zato što se protiv četnika treba boriti tako što ćeš postepeno postajati sličniji njemu, a i dalje se busati u prsa multietničkom sarajevu.
pa je li vama dobro? je li to treba imitirati banjaluku ili zapadni mostar, pa kad god se pokrene bilo kakvo pitanje o sarajevu, jedini je argument "u BL ili ZM je pet puta gore"? je li tim sredinima treba težiti kao uzoru ili šta?
za sve uvijek ima spreman izgovor - u banjaluci je gore...samo što nam to previše i ne govori, to je k'o kad bi rekao, u kini je gore što se tiče ljudskih prava.
zato što on kao ima vjerski karakter, iako ga u praksi na terenu dočekuju i muslimani i pravoslavci i katolici i ateisti. i zato što se protiv četnika treba boriti tako što ćeš postepeno postajati sličniji njemu, a i dalje se busati u prsa multietničkom sarajevu.
pa je li vama dobro? je li to treba imitirati banjaluku ili zapadni mostar, pa kad god se pokrene bilo kakvo pitanje o sarajevu, jedini je argument "u BL ili ZM je pet puta gore"? je li tim sredinima treba težiti kao uzoru ili šta?
za sve uvijek ima spreman izgovor - u banjaluci je gore...samo što nam to previše i ne govori, to je k'o kad bi rekao, u kini je gore što se tiče ljudskih prava.
-
elSaik
#1153 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Queer festival jeste bio zatvorenog tipa. I malo razmisli o terminu - festival se namjerava održavati svake godine u isto vrijeme, što znači da će kad-tad pasti za vrijeme Ramazana. To što je sad tako bilo, jbg, sad ili iduće godine - svejedno. I naravno da se neće opet organizovati u Banja Luci, sad za Božić, jer se održava jednom godišnje.istocnjak wrote:Nije problem u suživotu u Sarajevu pa sigurno imam više prijatelja hrvata i srba od bošnjaka već nešto drugo. Sječaš li se dešavanja oko "Queer festivala" pa evo sada oko djeda mraza? Kome sve ovo treba i kome je ovo u interesu da ovo radi? Da se je Queer festival organizovao van ramazana i da je bio zatvorenog tipa, ne bi to nikome smetalo ali su to namjerno uradili za vrijeme ramazana da provociraju i to došle dvije lezbejke iz Srbije da to organizuju. Upitaj se hoće li iste te otići sada za Božić u Banja luku da to tamo rade? Ovo prelazi sve granice tolerancije.ponosna_manjina wrote:Nista nije problem, samo onda dajte da se uredno podijelimo, a ne da pricamo o nekoj sekularnoj i gradjanskoj zemlji. Dakle osim RS-a dajsarajevac071 wrote: vama djeda mraz meni islam ne znam šta je problem u tom stavu ...
da uredimo i HZHB, a vi otvoreno napravite vasu muslimaniju i nemojte se kriti iza nekih prica o multikulturalnoj BiH. MI kojima je pun kufer svih vas cemo odseliti ili se prilagoditi i sve o.k.
Što se tiče Djeda Mraza, opet ne shvatam, kakve on veze ima s homoseksualizmom i Queer pokretom?
edit: A to da su djevojke iz Srbije, pa naravno da su, došle djevojke da vide europsko Sarajevo, jer, kao što reče Dino, "kad je Sarajevo bilo u Europi, Beograd i Zagreb su bili u Aziji."
-
istocnjak
#1154 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
elSaik wrote:Nas, vas, ko smo mi, ko ste vi... Drug moj, brate moj, ništa ja nikog ne shvatam... i ne shvatam to (pretpostavljam - vaše) licemjerstvo, gdje se vjeronauka može nametati, a Djeda mraz ne... Podjela djece u prvim godinama života - ZA, djeca sa osmijesima na licima zbog primljenog paketića od osobe koju niko osim (pretpostavljam opet - vas) ne shvata kao prijetnu bilo čemu, a najmanje islamu i islamskim propisima - NE. Boli, bolan, dijete neka stvar ko mu daje poklone, njemu je do poklona, da dobije igračku neku, da pojede nešto slatko.![]()
I nisam bio toliko ironičan u tom pitanju pa da mi se ne odgovori. Konkretno u tvom prethodnom postu, s čime se u istu ravan stavlja Bajram - Novom godinom ili Djeda Mrazom?
elSaik wrote:Ne znam što se toliko brinete kada rješenje postoji...
Koliko ti je trebalo da napraviš ovu sliku gore u photo shop-u sat vremena ili dva. To je ipak svjesni trud u cilju provociranja i onda kažeš "Meni ništa nije jasno" sve je vama jasno a i nama je isto tako jasno.
-
VjecitiStudent
#1155 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Nazalost, u nasem drustvu ima dosta onih kojima su srca bliza nacinu na koji su ustrojeni Zapadni Mostar i Banjaluka, no nekadasnje Sarajevo.JThomas wrote:znači, zato što se u banjaluci ne slavi bajram, to je opravdanje i razlog da se sarajevskoj djeci ukine deda mraz?
Podjela na troje je pocela jos 1991., zavrsnica je u toku.
-
ponosna_manjina
#1156 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
ovo pitanje je toliko puta prezvakano da mi je muka ponavljati vise ali evo. u sekularnom i demokratskom drustvu kakvom bih zeli postati queer festival i ramazan su potpuno jednaki pred zakonima i imaju isto pravo da se odvijaju istovremeno. queerovci ipak nisu napali muslimane vec su muslimani napali queerovce. toliko o toleranciji, postivanju zakona i postivanju multikulturalnosti od strane muslimana. druga stvar je da je queer bio zatvorenog tipa, zasto mislis da nije, iako to nema nikakve veze, moze biti otvorenog ili zatvorenog tipa. nisu nikakve lezbejke dosle iz srbije ali s tobom sigurno necu o tome raspravljati ovdje na forumu, mogu ti samo reci da su te pogresno informisali o tome, u djamiji ili gdje vec.istocnjak wrote:Nije problem u suživotu u Sarajevu pa sigurno imam više prijatelja hrvata i srba od bošnjaka već nešto drugo. Sječaš li se dešavanja oko "Queer festivala" pa evo sada oko djeda mraza? Kome sve ovo treba i kome je ovo u interesu da ovo radi? Da se je Queer festival organizovao van ramazana i da je bio zatvorenog tipa, ne bi to nikome smetalo ali su to namjerno uradili za vrijeme ramazana da provociraju i to došle dvije lezbejke iz Srbije da to organizuju. Upitaj se hoće li iste te otići sada za Božić u Banja luku da to tamo rade? Ovo prelazi sve granice tolerancije.ponosna_manjina wrote:Nista nije problem, samo onda dajte da se uredno podijelimo, a ne da pricamo o nekoj sekularnoj i gradjanskoj zemlji. Dakle osim RS-a dajsarajevac071 wrote: vama djeda mraz meni islam ne znam šta je problem u tom stavu ...
-
istocnjak
#1157 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ti govoriš o "posljedici" a koje je tada bio "uzrok" problemu i ko je koga provocirao?ponosna_manjina wrote:ovo pitanje je toliko puta prezvakano da mi je muka ponavljati vise ali evo. u sekularnom i demokratskom drustvu kakvom bih zeli postati queer festival i ramazan su potpuno jednaki pred zakonima i imaju isto pravo da se odvijaju istovremeno. queerovci ipak nisu napali muslimane vec su muslimani napali queerovce. toliko o toleranciji, postivanju zakona i postivanju multikulturalnosti od strane muslimana. druga stvar je da je queer bio zatvorenog tipa, zasto mislis da nije, iako to nema nikakve veze, moze biti otvorenog ili zatvorenog tipa. nisu nikakve lezbejke dosle iz srbije ali s tobom sigurno necu o tome raspravljati ovdje na forumu, mogu ti samo reci da su te pogresno informisali o tome, u djamiji ili gdje vec.
-
elSaik
#1158 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Nisam ja pravio sliku. Poslana mi je preko msna.istocnjak wrote:elSaik wrote:Nas, vas, ko smo mi, ko ste vi... Drug moj, brate moj, ništa ja nikog ne shvatam... i ne shvatam to (pretpostavljam - vaše) licemjerstvo, gdje se vjeronauka može nametati, a Djeda mraz ne... Podjela djece u prvim godinama života - ZA, djeca sa osmijesima na licima zbog primljenog paketića od osobe koju niko osim (pretpostavljam opet - vas) ne shvata kao prijetnu bilo čemu, a najmanje islamu i islamskim propisima - NE. Boli, bolan, dijete neka stvar ko mu daje poklone, njemu je do poklona, da dobije igračku neku, da pojede nešto slatko.![]()
I nisam bio toliko ironičan u tom pitanju pa da mi se ne odgovori. Konkretno u tvom prethodnom postu, s čime se u istu ravan stavlja Bajram - Novom godinom ili Djeda Mrazom?elSaik wrote:Ne znam što se toliko brinete kada rješenje postoji...
Koliko ti je trebalo da napraviš ovu sliku gore u photo shop-u sat vremena ili dva. To je ipak svjesni trud u cilju provociranja i onda kažeš "Meni ništa nije jasno" sve je vama jasno a i nama je isto tako jasno.
Ja tebe opet pitam, ako stavljate u istu ravan Bajram i Djeda mraza, u čemu je onda problem u toj slici? Fino, spoji se i jedno i drugo i vukovi siti, a ovce na broju, ili ipak ne?
@istocnjak - pa reci, ko je koga provocirao? Jesu li queerovci išli "muslimanima" pred njihovo mjesto okupljanja, ili su pak ovi drugi išli prvima i prvi, svjesno, napali? Zapravo, ne znam ni što se raspravljate na tu temu, ne znam ni kako je povezaste sa dedom u crvenom, a kako i da znam kad mi se ne odgovara na pitanja...
Last edited by elSaik on 05/12/2008 10:49, edited 1 time in total.
-
ponosna_manjina
#1159 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
provocirali su muslimani jer su odlucili organizovati ramazan za vrijeme odrzavanja queer festivala.istocnjak wrote: Ti govoriš o "posljedici" a koje je tada bio "uzrok" problemu i ko je koga provocirao?
-
VjecitiStudent
#1160 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
A ne provociraju vas ovakve stvari, jos uoci Bajrama?istocnjak wrote:Ti govoriš o "posljedici" a koje je tada bio "uzrok" problemu i ko je koga provocirao?ponosna_manjina wrote:ovo pitanje je toliko puta prezvakano da mi je muka ponavljati vise ali evo. u sekularnom i demokratskom drustvu kakvom bih zeli postati queer festival i ramazan su potpuno jednaki pred zakonima i imaju isto pravo da se odvijaju istovremeno. queerovci ipak nisu napali muslimane vec su muslimani napali queerovce. toliko o toleranciji, postivanju zakona i postivanju multikulturalnosti od strane muslimana. druga stvar je da je queer bio zatvorenog tipa, zasto mislis da nije, iako to nema nikakve veze, moze biti otvorenog ili zatvorenog tipa. nisu nikakve lezbejke dosle iz srbije ali s tobom sigurno necu o tome raspravljati ovdje na forumu, mogu ti samo reci da su te pogresno informisali o tome, u djamiji ili gdje vec.
Ili kad silovatelje osude na smijesne kazne?Četrnaestogodišnjeg I. H. iz Cazina puna dva mjeseca silovao je i zlostavljao njegov trener košarke Košarkaškog kluba "Nizac" i kućni prijatelj njegovih roditelja 41-godišnji Senad Mustedanagić iz Cazina. Monstrum je uhapšen i određen mu je pritvor. Tokom saslušanja je priznao svoje gnusno djelo, odnosno da je dječaka puna dva mjeseca prisiljavao na spolni odnos.
Ili kad ubice puste nakon par godina?
Nikad vise vjere u ovom drustvu nije bilo i nikad manje morala.
- beautyfool
#1161 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
ponosna_manjina wrote:provocirali su muslimani jer su odlucili organizovati ramazan za vrijeme odrzavanja queer festivala.istocnjak wrote: Ti govoriš o "posljedici" a koje je tada bio "uzrok" problemu i ko je koga provocirao?
-
vratnik
#1162 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Pa ti si stvarno za nevjerovat.. Kad pomislim da si dotakao dno, ti ga probijes.istocnjak wrote:Ti govoriš o "posljedici" a koje je tada bio "uzrok" problemu i ko je koga provocirao?ponosna_manjina wrote:ovo pitanje je toliko puta prezvakano da mi je muka ponavljati vise ali evo. u sekularnom i demokratskom drustvu kakvom bih zeli postati queer festival i ramazan su potpuno jednaki pred zakonima i imaju isto pravo da se odvijaju istovremeno. queerovci ipak nisu napali muslimane vec su muslimani napali queerovce. toliko o toleranciji, postivanju zakona i postivanju multikulturalnosti od strane muslimana. druga stvar je da je queer bio zatvorenog tipa, zasto mislis da nije, iako to nema nikakve veze, moze biti otvorenog ili zatvorenog tipa. nisu nikakve lezbejke dosle iz srbije ali s tobom sigurno necu o tome raspravljati ovdje na forumu, mogu ti samo reci da su te pogresno informisali o tome, u djamiji ili gdje vec.
Ali nije bitno. Ja cu od sad poceti da se petljam i po stvarno religioznim temama, da govorim o stvarima o kojim pojma nemam, ukratko, bit cu licemjer kao i ovi pravi vjernici. Demokratija je idealno mjesto za vjezbati govor mrznje.
Hvala istocnjak, do sad sam imao postovanje prema osjecajima vjernika i nisam htio da im postavljam pitanja koja bi mogli shvatiti kao provokaciju, to vrijeme je zavrseno.
-
istocnjak
#1163 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Neće jezik nego pravo neka si rekla ... samo da znaš ako si ti bila jedna od njih koji su to organizovali onda trebate da tražite halala prvo od poštenih i normalnih Sarajevskih hrvata i srba kojima je bilo izuzetno neugodno što je to organizovano za ramazan pa su se jadni ljudi ni krivi ni dužni izvinjavali i pravdali svojim komšijama, što je tamo neka njihova Slavica to organizovala a ta uopšte nije iz Bosne.ponosna_manjina wrote:provocirali su muslimani jer su odlucili organizovati ramazan za vrijeme odrzavanja queer festivala.istocnjak wrote: Ti govoriš o "posljedici" a koje je tada bio "uzrok" problemu i ko je koga provocirao?
-
ponosna_manjina
#1164 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
beautyfool wrote: provocirali su muslimani jer su odlucili organizovati ramazan za vrijeme odrzavanja queer festivala.
ne znam koliko si beauty ali pretpostavljam koliko si fool pa bih te zamolio da se suzdrzis od komentara u bilo kakvom obliku buduci da sumnjam da si sposobna razumijeti kontekst u kojem je napisana recenica
Last edited by ponosna_manjina on 05/12/2008 11:08, edited 3 times in total.
-
elSaik
#1165 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Kad smo već kod uzroka i posljedica, pročitah jutros fin tekst, a prenosim jedan dio...
Izvor: "Hafiz Sulejman Bugari - Ja sam alternativa", Dani, br. 599, str. 70.
Uglavnom nije to tema... tema je...

"... Ima pet vrsta vjernika: musliman je onaj koji više želi sebi nego drugom. Mumin je onaj ko želi drugom isto što i sebi... Muhsin želi drugom više nego sebi... Mutekija će žrtvovati svoj život da spasi zajednicu. Najbolji je peti - šakir. On je zahvalnik. On je zahvalan Allahu na svakom stanju, imao - nemao, napadali ga - ne napadali ga, on je oličenje skromnosti i bogobojaznosti, on se ne mijenja nikada, ne mijenja se ovisno od stanja u društvu.
- To pojašnjava zašto se ovdje svi utrkuju ko je veći musliman!"
Uglavnom nije to tema... tema je...

-
istocnjak
#1166 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Toliko o licemjerstvu ... i bježanju od istineelSaik wrote:Kad smo već kod uzroka i posljedica, pročitah jutros fin tekst, a prenosim jedan dio...
"... Ima pet vrsta vjernika: musliman je onaj koji više želi sebi nego drugom. Mumin je onaj ko želi drugom isto što i sebi... Muhsin želi drugom više nego sebi... Mutekija će žrtvovati svoj život da spasi zajednicu. Najbolji je peti - šakir. On je zahvalnik. On je zahvalan Allahu na svakom stanju, imao - nemao, napadali ga - ne napadali ga, on je oličenje skromnosti i bogobojaznosti, on se ne mijenja nikada, ne mijenja se ovisno od stanja u društvu.
Last edited by istocnjak on 05/12/2008 11:05, edited 2 times in total.
-
istocnjak
#1167 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
i djeda mrazu ..
-
ponosna_manjina
#1168 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
prije svega ja nisam bila nego bio. i nisam jedan od organizatora. i vjeruj da se ti posteni i normalni sarajevski hrvati i srbi puno vise plase od napadaca na queer festival nego od ucesnika istog. i smisao ovoga sto sam napisao jeste taj da su vjerske svetkovine i javne manifestacije bilo kojeg tipa potpuno jednake pred zakonom tako da kao sto vi tumacite da je queer festival provokacija za ramazan, tako neko moze tumaciti i potpuno obrnuto. jedan od najvecih problema ove zemlje je taj sto vi muslimani tumacite jednakost na svoj nacin, pa ste za jednakost ali bi ipak da budete malo vise jednaki od drugih. i to je jedan od razloga zasto srbi i hrvati ne zele ovu zemlju kao zajednicku i priznajem da sve vise pocinjem da razumijem i podrzavam njihov stav.istocnjak wrote: Neće jezik nego pravo neka si rekla ... samo da znaš ako si ti bila jedna od njih koji su to organizovali onda trebate da tražite halala prvo od poštenih i normalnih Sarajevskih hrvata i srba kojima je bilo izuzetno neugodno što je to organizovano za ramazan pa su se jadni ljudi ni krivi ni dužni izvinjavali i pravdali svojim komšijama, što je tamo neka njihova Slavica to organizovala a ta uopšte nije iz Bosne.
-
elSaik
#1169 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Pa intervju s čovjekom, evo nastavak ako te zanima...istocnjak wrote:Toliko o licemjerstvu ... i bježanju od istineelSaik wrote:Kad smo već kod uzroka i posljedica, pročitah jutros fin tekst, a prenosim jedan dio...
"- To pojašnjava zašto se ovdje svi utrkuju ko je veći musliman!
- Jeste! Svi bi da sebi prigrabe nešto! Musliman želi samo odbro sebi i nikom drugom. A kod nas, u BiH, se upravo pokazuje kako su ljudi islamizirali tijelo, odjeću, imovinu, a ne svoje biće..."
I zbog čega sam licemjeran?
- shuriken
#1170 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
ako neko treba traziti halala od normalnih Sarajevskih srba i hrvata, da li se treba ispovjedit i trazit oprost grijeha kod normalnih Sarajevskih bosnjaka?istocnjak wrote:Neće jezik nego pravo neka si rekla ... samo da znaš ako si ti bila jedna od njih koji su to organizovali onda trebate da tražite halala prvo od poštenih i normalnih Sarajevskih hrvata i srba kojima je bilo izuzetno neugodno što je to organizovano za ramazan pa su se jadni ljudi ni krivi ni dužni izvinjavali i pravdali svojim komšijama, što je tamo neka njihova Slavica to organizovala a ta uopšte nije iz Bosne.ponosna_manjina wrote:provocirali su muslimani jer su odlucili organizovati ramazan za vrijeme odrzavanja queer festivala.istocnjak wrote: Ti govoriš o "posljedici" a koje je tada bio "uzrok" problemu i ko je koga provocirao?
-
istocnjak
#1171 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ma nemoj mi reći ... pa plaše se i bošnjaci isto tako ... ali ako su to normalni hrvati i srbi podržavali reci što su onda organizatorima "Queer festivala" krhali sve na kamaru? Ti ovdje pričaš nekome bajke ... Neka isti traže halala od tih ljudi ... i ne bježite više od istine ... izbjegavajući odgovore ...ponosna_manjina wrote:prije svega ja nisam bila nego bio. i nisam jedan od organizatora. i vjeruj da se ti posteni i normalni sarajevski hrvati i srbi puno vise plase od napadaca na queer festival nego od ucesnika istog. i smisao ovoga sto sam napisao jeste taj da su vjerske svetkovine i javne manifestacije bilo kojeg tipa potpuno jednake pred zakonom tako da kao sto vi tumacite da je queer festival provokacija za ramazan, tako neko moze tumaciti i potpuno obrnuto. jedan od najvecih problema ove zemlje je taj sto vi muslimani tumacite jednakost na svoj nacin, pa ste za jednakost ali bi ipak da budete malo vise jednaki od drugih. i to je jedan od razloga zasto srbi i hrvati ne zele ovu zemlju kao zajednicku i priznajem da sve vise pocinjem da razumijem i podrzavam njihov stav.
- beautyfool
#1172 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ja ne shvatam jednu stvar sto se tice tog festivala, kako su uopste mogli pomisliti da odrze Q fest u ramazanu i to zadnjim danima ramazana kad su najsvetiji za jednog vjernika,gdje je tu tolerancija, razmisljanje,suzivot i postovanje najbitnijih ljudi a to su vase komsije i ljudi s kojima zivite u vasem rodnom gradu ? Zar je jedan Q fest vrijedan svadje,vrijedjanja i svega sto je bilo ? Ali to sve dokazuje i ova tema, koliko ste spremni napadati,vrijedjati i omalozavati sve ono sto je islamsko samo da bi "odbranili" nesto sto i nije ni zabranjeno, vec je bilo nametnuto od strane raznih novinara koji pokusavaju iskrice vatre ubaciti a vi tako slijepo i poslusno razvijate vatre okolo!
@ponosna_manjina a zar se ti smatras adekvatnom osobom da ocijenjujes moju sposobnost procjenjivanja
i uporno govoreci mi ko sam,kakva sam i sta sam ?
@ponosna_manjina a zar se ti smatras adekvatnom osobom da ocijenjujes moju sposobnost procjenjivanja
-
istocnjak
#1173 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Prvo objasni ovo dole što si pisao:shuriken wrote:ako neko treba traziti halala od normalnih Sarajevskih srba i hrvata, da li se treba ispovjedit i trazit oprost grijeha kod normalnih Sarajevskih bosnjaka?
shuriken wrote: dobra ideja!
zna li neko nekog Djeda Mraza? Znam da je Troka svojedobno to radio al vjerujem da bi to bilo poskupo.
Ucipimo se i iznajmimo Djeda Mraza da obidje vrtice u Sarajevu i podijeli neke cokoladice, sigurno bi neki proizvodjac donirao nesto.
I snimimo dokumentarac o multi kulti dimenziji Sarajeva.
Ako ga ne puste, dobijemo i neku nagradu za dokumentarac.
Ako ga uhapse, to ide na CNN kao breaking news
-
vratnik
#1174 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
(sad ce kataklizma)
- nosara
#1175 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
istocnjak, kakvi halali, ko se pravdo komsijama, sta trunis?
To su budalastine i potcjenjivanja, eto neko je toliki mis da i za tudje gluposti trazi oprost od komsija, koji, kao vecina, valjda drze kljuceve od "sehare istine i pravde". Aha...
To su budalastine i potcjenjivanja, eto neko je toliki mis da i za tudje gluposti trazi oprost od komsija, koji, kao vecina, valjda drze kljuceve od "sehare istine i pravde". Aha...