FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#1151 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

@pitari (navijaci FK Sarajevo)
@simpatizeri FK Sarajevo

Okanite se ljudi Zelje i Zeljinog topica i pisite tamo gdje i treba da pisete. Rjesavajte probleme u svojoj avliji a nama ostavite da se borimo sa nasim. Vasa istorija vama a nasa nama. Pustite ljude da ovde pisu o svom voljenom klubu bez toga da se moraju prepucavati sa vama. Ako vam je do prepucavanja i objasnjavanja ko je sta, kako, koga dogovorite se i nadjite se negdje pa sjedite ko ljudi i raspravljajte satima.

Topic "FK Željezničar" ima 48 strana a topic "FK Sarajevo" samo 16. Tri puta veca posjecenost?! Zar vam to nista ne govori? Vi nama niste interesantni i gledamo samo svoj klub, za razliku od vas.

@Neelix
@ultrajvosa 1987

Da nebi dalje pricao o onoj recenici mozemo se naci na kafi (picu) pa nastaviti dalje sa prepucavanjima ALI nikad vi mene necete ubjediti u vasa uvjerenja NITI ja vas u svoja tako da je sve to besmisleno.

@ultrajvosa 1987

Jedina greska je sto sam malo po.ebao mjesto odigravanja one utakmice kad je komentator izgovorio onu recenicu za Osima. J.biga, dugo je vremena proslo otkad su mi pricali za Strausa ... Ja sa svoje 33 godine nisam mogao to cuti ... :)

P.S. Ovo je bio moj deveti (9) post na ovoj temi i s tim sam zavrsio pisanje na ovom topicu. Ako bude ko raspolozen za zdravu raspravu ima PM pa cemo se dogovoriti.
Lakat Jebić

#1152 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lakat Jebić »

dzipalo_junuz wrote:
Peppers wrote:Ovo je neka vrsta evolucije ili preobrazbe poput onih u stripovima o super junacima, kao ono djecak kad pojede bananu postane Bananamen, e tako recimo i Belissima ispuca 200 postova i postane Ultrajvosa :-D (ne govorim da se radi o istom liko, nikove sam izabrao metodom slucajnog uzorka :) )

Da, upravu ste. Sarajevo je najjace i nismo vas mogli pobijediti od 1989. pa do 1998. Da, mi nismo osvajali titule nakon nezavisnosti BiH i nismo igrali u Ligi prvaka, Sarajevo je prvo donijelo tu titulu i logicno samo su oni igrali u LP od sarajevskih klubova. U Zelji su igrale sve krampe od igraca poput Osima, Bukala, Katalinskog, Hadziabdica, Bazdarevica, Skore itd, dok su u Sarajevu igrali sve vrhunski tehnicari koji su krojili na daleko prepoznatljivu leprsavu igru Sarajeva. Mi koji navijamo za Zelju smo uglavnom papci, dosljaci, dok su navijaci Sarajeva gradska, urbana raja. Nije mi jasno sa koje je ono Dino84 utakmice postavljao slike i koji je ono stadion kad se zna da Sarajevo ima najvise navijaca u drzavi i da samo oni mogu napuniti njihov stadion, koji je usput receno njihov 1/1.
Svaka cast brate, sve si im reko, nemam sta dodati. Samo pogledaj odakle im je 80 % juga (hadzici), ko su im vodje i nema se sta vise raspravljati... :wink:
@Peppers navija za želju :zzzz:
veljaca

#1153 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

ultrajvosa 1987 wrote:

Kao prvo, 5.juni je bila play off utakmica, a to sto ti ne znas razliku izmedju prvenstva i doigravanja, to je tvoj problem
Ovo treba uci u izbor NAJVECE GLUPOSTI u 2008. godini . Ovime se ti pokazao ko si i koliko si kompententan za bilo koju diskusiju. De PROCITAJ jos jednom ovu GLUPOST. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Po tebi, evo primjer recimo NBA liga - nije POBJEDNIK i osvajac lige onaj ko pobijedi u FINALU vec onaj ko ima bolji skor u igranju po zonama . I ti dijelis utakmice u grupama i one u PLAY-OFF-u i Finalu - kao one nisu utakmice.
Jasno je meni, VEOMA JASNO, da tebe a i tebi slicne - BOLI ZUBAN DAN i vi bi to najradije prespavali :lol: :lol: :lol: :lol: , ali TO SE DESILO. Vi bi najradije i da nema VELIKANA ŽELJE ..... Ali na srecu - VI TO NE ODLUCUJETE .....
Peppers

#1154 Re: FK Zeljeznicar

Post by Peppers »

@Peppers navija za želju Lakat Jebić
Ma nesto mi je zbunjen Junuz ovih dana :lol: Ovi praznici idu pa vjerovatno malo pogubio konce :lol:
South Blue Mama

#1155 Re: FK Zeljeznicar

Post by South Blue Mama »

ciiiirooooo
mama is back :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1156 Re: FK Zeljeznicar

Post by mIRCerka »

ćiro wrote:
veljaca wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:

Kao prvo, 5.juni je bila play off utakmica, a to sto ti ne znas razliku izmedju prvenstva i doigravanja, to je tvoj problem
Ovo treba uci u izbor NAJVECE GLUPOSTI u 2008. godini . Ovime se ti pokazao ko si i koliko si kompententan za bilo koju diskusiju. De PROCITAJ jos jednom ovu GLUPOST. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Po tebi, evo primjer recimo NBA liga - nije POBJEDNIK i osvajac lige onaj ko pobijedi u FINALU vec onaj ko ima bolji skor u igranju po zonama . I ti dijelis utakmice u grupama i one u PLAY-OFF-u i Finalu - kao one nisu utakmice.
Jasno je meni, VEOMA JASNO, da tebe a i tebi slicne - BOLI ZUBAN DAN i vi bi to najradije prespavali :lol: :lol: :lol: :lol: , ali TO SE DESILO. Vi bi najradije i da nema VELIKANA ŽELJE ..... Ali na srecu - VI TO NE ODLUCUJETE .....
Boli način na koji je izgubljena utakmica, 90 minuta apsolutne dominacije, 10-tak 100% šansi, poništen čist pogodak, primljen gol u 90-toj minuti. Nešto slično kao Videoton, pitaj starije navijače svoga kluba kakav je osjećaj.
89'30''
South Blue Mama

#1157 Re: FK Zeljeznicar

Post by South Blue Mama »

:dance: :dance: :dance:
Baltazar_khan

#1158 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

Da vas malo podsjetim, navijači omanjeg skretničara..

ultrajvosa 1987

#1159 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultrajvosa 1987 »

veljaca wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:

Prvo, nadji gdje sam napisao da Zeljo nije pobjednik tog finala, i naravno da se TO DESILO, jer to je CINJENICA, to takodjer pise u knjigama, ali tvoje kolege rekose da ne vjerujemo istim....Ovdje ko lupa GLUPOSTI si samo ti, jer za VELIKANE ZELJE, samo cu ti reci ne seri ziv bio...Nisam nikad rekao nista protiv tih ljudi, drugi put citaj sta pisem,i meni repliciraj na moje postove, ako imas problem sa drugim clanovim oko te teme sa njima to rijesi.Zar mislis da sam toliki idiot da kazem IVICA OSIM nije velikan zelje i bih fudbala???
Drugo, procitaj sta si napisao, MOLIM TE.....Kazem ti da prvenstvo i play off nije isto.... a po tebi prvenstvo ima finale, hajd mi reci sa kim ce Zrinjski igrati u finalu?
Trece, kad si vec spomenu NBA, recimo igraju Cikago( u prvenstvu imali omjer lupam 50- 10) i Indijana u PLAY OFF-u, uzme Cikago, pa jel mu se to racuna kao 51 pobjeda u prvenstvu ili 1-0 u play off-u??? Jel razumijes da to nije isto?
I jos jednom da ponovim, Zeljo je pobjedio tu utakmicu, ali nije u prvenstvu... Stvarno ne znam sta tu nije jasno???

Plavih 11, sa tobom kad god hoces i gdje hoces na pice, jer si normala, i 100% upravu, niti ces ti mene ubjediti, niti ja tebe, da je to moguce beli bi navijali za isti klub, sad ne bitno za koji :-D
LSD jos uvijek cekam da odgovoris na moj prijedlog, ili si sad siguran da NISAM bio prije registrovan, al ti malo vatra priznati??? Kad budes raspolozen imam jos prijedloga, a sve u cilju ISTINE.
P.S. Izvinjavam se sto se vama obracam na ovom postu, nadam se da nije problem.
dzipalo_junuz

#1160 Re: FK Zeljeznicar

Post by dzipalo_junuz »

Jedva docekali da skrenu sa teme :-D

p.s gdje mi je ovo saik, nide ga?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1161 Re: FK Zeljeznicar

Post by mIRCerka »

dzipalo_junuz wrote:Jedva docekali da skrenu sa teme :-D

p.s gdje mi je ovo saik, nide ga?
Image
LSD

#1162 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Nešto mi je šuhveli ovaj Ultrajvosa...odjednom se lik pojavi na ovom forum (po prvi put kako sam kaže) i pocinje forisrati price o ISTINAMA :shock: ,a zaboravlja kakvi su mu prvi postovi (pod ovim nikom) bili baš na ovoj temi...u kojima je blatio Želju na svaki moguci nacin...o kakvoj, onda, mi ISTINI imamo pisati?? lik misli da može lupati nebuloze tipa (Škoro i Bukal su bili krampe,a Paja i Musemic su bili umjetnici :-) ...ustvari Željo je uvijek bio krampaški klub dok je Sarajevo vazda bilo klub fudbalskih umjetnika :lol: ...a posebna je glupost mu je kako samo prava gradska raja navija za FCS...što naravno implicira da za Želju navijaju istinski ruralci,papci,šabani,čobani,primitivci u prevodu najgori ljudski šljam :lol: ) i onda ocekuje da ga neko ozbiljno shvata i respektuje njegove postove i da se fura neka ISTINA...ma svakako :-)
The 51st State

#1163 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

nisi dobar, kakva paranoja...
LSD

#1164 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

The 51st State wrote:nisi dobar, kakva paranoja...
imao sam težak dan...pos'o,frka-trka,PDV prijave,kraj mjeseca-obracun plata i ostalo...shvati i ti malo moje muke :-D :-)
sniPod

#1165 Re: FK Zeljeznicar

Post by sniPod »

Danas je počelo postavljanje sijalica na reflektore :thumbup: :thumbup:

http://fkzeljeznicar.com/index/index.ph ... &Itemid=42
LSD

#1166 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

sniPod wrote:Danas je počelo postavljanje sijalica na reflektore :thumbup: :thumbup:

http://fkzeljeznicar.com/index/index.ph ... &Itemid=42
Konacno jedna dobra vijest :thumbup: :thumbup:
vala je red i bio.
Peppers

#1167 Re: FK Zeljeznicar

Post by Peppers »

Ultrajvosa, znaci ti eliminacionu fazu recimo Svjetskog ili Evropskog prvenstva u fudbalu ne nazivas prvenstvom, vec samo onu grupnu fazu :-) Pa sto nam ranije ne rece, ja citav zivot u zabludi zivim :lol:

De sad cu poslat mail i oficijelnoj NBA stranici da im objasnim da prilikom statistickog vodjenja medjusobnih duela recimo tog navedenog Chicaga i Indiane ne uzimaju u obzir play off utakmice jer to nije prvenstvo :lol:

Kralj si majke mi :lol: :sax:
ultrajvosa 1987

#1168 Re: FK Zeljeznicar

LSD wrote:Nešto mi je šuhveli ovaj Ultrajvosa...odjednom se lik pojavi na ovom forum (po prvi put kako sam kaže) i pocinje forisrati price o ISTINAMA :shock: ,a zaboravlja kakvi su mu prvi postovi (pod ovim nikom) bili baš na ovoj temi...u kojima je blatio Želju na svaki moguci nacin...o kakvoj, onda, mi ISTINI imamo pisati?? lik misli da može lupati nebuloze tipa (Škoro i Bukal su bili krampe,a Paja i Musemic su bili umjetnici :-) ...ustvari Željo je uvijek bio krampaški klub dok je Sarajevo vazda bilo klub fudbalskih umjetnika :lol: ...a posebna je glupost mu je kako samo prava gradska raja navija za FCS...što naravno implicira da za Želju navijaju istinski ruralci,papci,šabani,čobani,primitivci u prevodu najgori ljudski šljam :lol: ) i onda ocekuje da ga neko ozbiljno shvata i respektuje njegove postove i da se fura neka ISTINA...ma svakako :-)
A tu si, drago mi je da je tako, jeste po prvi put i samo pod ovim nikom, ti si mene nazvao lazovom, i kazes da ZNAS da sam prije bio ovdje. Sto znaci da ti bolje znas od mene samog??? Vidim ne odgovaras na ponudjeni prijedlog, sto znaci da si se malo usrao. Ponavljam samo reci nacin koji ti odgovara.... Sve je javno i transparentno, i ova stranica ima svoje hajmo reci "sjediste", pa jel problem da odemo zajedno do njih??? Jesi li spreman, hajd za sad hipoteticki, da se nadjemo, dogovorimo se interno, pismeno kako hoces, da ja tebe tuzim za klevetu, sud ima svoje instrumente kako da dodje do dokaza i ISTINE, onog trenutka kad dobijem parnicu(siguran sam milion%) ti bi meni tebao platiti kao odstetu, naravno da neces nidje veze, takodjer bi kao porazena strana trebao platiti sudske troskove, e neces ni to, nego cu JA DA PLATIM iste, od tebe samo trazim da ucestvujes. MOZE? Nemoj misliti da blefiram, samo molim te pristani...Ovo cita bruku raje, mislis da bi se zezao....
Evidentno ne znas citati, kao ni "veljaca", to o igracima zelje, krampe,lopate, NISU moji postovi, znaci opet obmanjujes ostale clanove, ne iznosis CINJENICE..
Kazes moj prvi post blati zelju, procitaj ga 100 puta, i vidjeces da su to samo CINJENICE prepisane iz knjiga o sarajevskom derbiju,nigdje nisam naveo,papci, seljaci, ruralci itd, vec samo CINJENICU da za zelju navija obican svijet, radnici, ako su to za tebe predhodno navedeni, e to je tvoj problem.... Sto znaci da opet po ko zna koji put ne iznosis CINJENICE ili ISTINU
odvijac

#1169 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

ima dolina da jos vise dobije na fudbalskom sarmu :thumbup:
LSD

#1170 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

E gledaj ovaj text @ultrajvosa

Nogometni klub Zeljeznicar osnovan je daleke 1921g na inicijativu radnika zeljeznicke radionice iz Sarajeva.
Fudbalski klub Sarajevo osnovan je 1946g na inicijativu najuglednijih predstavnika politickog i javnog zivota.

Za Zelju je navijao obican i skroman svijet, uglavnom radnici zaposleni u Vasi Miskinu Crnom, zeljeznici, Montaznom projektnom preduzecu, u iznosenim, starim odijelima konfekcije "Alija Hodzic"...
Od svog osnivanja(u danasnjem FIS-u) FK Sarajevo biva prihvacen od sportske javnosti kao omiljen klub, narocito kod GRADSKE omladine, navijaci Sarajeva okupljali bi se na Sestom aprilu(Skenderija)...
Toliko o tome ko je GRADSKA raja, i ko za koga navija.......

U PRVOM oficijelnom derbiju ekipa Sarajeva je savladala Zeljeznicar rezultatom 6:1
PRVA ekipa koja je donijela titulu tadasnje Jugoslavije u grad Sarajevo, jeste FKS sezone 1966\67
PRVA ekipa koja je donijela titulu BiH u grad Sarajevo, jeste FKS sezone 2006\07
U medjusobnim susretima skor je izjednacen, ali FKS ima bolju gol razliku, samim tim...
Najduzi period nepobjedivosti u prvenstvenim utakmicama je od 10. 12. 1989 - 10.10. 1999 u korist FKS
U poredjenju sa FKS uvijek ste drugi ili losiji.....
Ovo su CINJENICE iz knjiga o Sarajevskom derbiju

O NAVIJACIMA...
Navijaci Sarajeva "Horde zla" su osnovani PRIJE zeljinih navijaca "Manijaka"
"Horde zla" su, u anketi navijackog lista "cao Tifo" i sportskog lista "Tempo" zauzeli cetvrto mjesto, u konkurenciji svih navijackih grupacija u prethodnoj Jugoslaviji.
"Horde zla" imaju i zvanicno NAJVECU bakljadu na Balkanu
Obzirom da su "Horde zla" osnovane decembra 1987 i zvanicno, ne znam kako je tm1987, al eto nek' bude...
Takodjer CINJENICE...

P.S. Za one koji pocnu pricu "Josko Domorocki" (koja btw ne pije vode) imam jedno pitanje, a to je: kako to da silne, na koje se cesto pozivate UDBA,OZNA, KPJ itd ne ubise doticnog gospodina,ili ne ode na robiju??? Nego je nastavio sa fudbalom ups pardon nogometom, i poginuo u saobracajnoj nesreci (pokoj mu dusi) devedeset i neke u Splitu... Pa trebali bi se zapitati kako to da jedan kaze ne od 15-tak??? Fino, bili ste i tad, kao i sad MISEVI
...............................................................................................................
Ovo je tvoj text,ti si autor ovog sramnog texta...ovo je bruka i sramota šta si sve napisao...mene bi bilo stid ovako nešto napisati...toliko laži,obmana,samoobožavanja,samoisticanja i samoobmana u jednom textu-nevjerovatno...a pa nece moci ove noci decko...pa nije niko ovca da trpi ovakve textove...i normalno da ce ljudi reagovati na ovakav text.
I nek smo miševi,boli nas kost...nama dobro pravo,ha ja.
Peppers

#1171 Re: FK Zeljeznicar

Post by Peppers »

LSD, nemoj napadati Ultrajvosu. On me prosvjetljava svojim postovima na ovom forumu.

Ultrajvosa, nista se ne brini, evo sad pisem mail za nba.com. Nece oni nama solit pamet da racunaju ove play off utakmice u medjusobni omjer ekipa kad citav svijet zna da play off nije prvenstvo. ALi necu tu stati, nek se pripazi i FIFA i UEFA jer su oni sljedeci. :lol:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#1172 Re: FK Zeljeznicar

Post by since1921 »

kazem ja da im imozak radi malo sporije tacnije vegetira
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#1173 Re: FK Zeljeznicar

Post by since1921 »

SVIM MANIJACIMA KATOLICKE VJEROISPOVJESTI SRETAN BOZIC
ultrajvosa 1987

#1174 Re: FK Zeljeznicar

Peppers wrote:Ultrajvosa, znaci ti eliminacionu fazu recimo Svjetskog ili Evropskog prvenstva u fudbalu ne nazivas prvenstvom, vec samo onu grupnu fazu :-) Pa sto nam ranije ne rece, ja citav zivot u zabludi zivim :lol:

De sad cu poslat mail i oficijelnoj NBA stranici da im objasnim da prilikom statistickog vodjenja medjusobnih duela recimo tog navedenog Chicaga i Indiane ne uzimaju u obzir play off utakmice jer to nije prvenstvo :lol:

Kralj si majke mi :lol: :sax:
Ne moras ti kralju nista slati.. pitanje kakve veze ima Evropsko prvenstvo sa ligaskim prvenstvom??? Prvo je nokaut faza, drugo, prvenstvena kola zavisno od broja klubova... Samo jos jedan dokaz da NIJE isto, hoces mi ti odgovoriti sa kim ce Zrinjski igrati u finalu naseg prvenstva??? Ili ako je isto, zasto je potreban play off? Koliko znam pravo nastupa u play off-u imaju ekipe koje to zasluze kroz prvenstvo, znaci da je sasvim drug vid takmicenja ljudi dragi, kako mozete reci da je isto??? Znam da cete sad osuti paljbu, al kad je isto u kojem kolu naseg prvenstva je odigrana utakmica 5 juna 98'? Prvenstvo i nokaut faze, play off, evropsko, svjetsko nije isto.... Al stvarno ne vrijedi....
dino84

#1175 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

dzipalo_junuz wrote:Jedva docekali da skrenu sa teme :-D
Joj,slag me strefio kad sam ovo procitao... :D :D :D Mislim,koliko sam ja skontao,neko na ovoj temi o Zelji ko navija za Zelju,skrece sa teme,ali tu je Junuz na ovoj temi,pa ce on...Joj,pogubio sam se... :-) :-) :-)

Username: dzipalo_junuz

Total posts: 195
Most active forum: Fudbal/nogomet
(96 Posts / 49.23% of user’s posts)
Most active topic: FK Zeljeznicar
(50 Posts / 25.64% of user’s posts)

Bitka je ipak izgubljena,Junuz nezadrzivo jurisa ka tituli.Titula ipak nece ostati u gradu :thumbup:
Ja sam ti kontao predloziti da bar malo posjetis neki drugi dio foruma,npr. ljubav&sex,ali tamo bi cunami napravio odmah,zato neka te ovdje kod nas ipak,sigurnije je :)

Nema veze sto ne znas pravopis,engleski jezik,sto ne kontas ko za koga navija na forumu pa se provaljujes,sto te i pitari pozivaju da se ne blamiras,ti si nasa legenda i gotovo.Jos mi prenesi sta ima danas na tm.org-u da ne idem bezveze,evo vidim neki reflektori se postavljaju,de ba javi raji sta ima tamo,ozbiljno ba.

@ultrajvosa Ne znam koliko imas godina,ali sta ti je bolan? :-) :wink: Kakvi sudski troskovi,kafe,upoznavanja,dokazivanja,porazene strane,nickovi,parnice,hipotetika,obmane...Forum je bolan,ljudi razgovaraju,razmjenjuju misljenja i stavove,kao da sad svi znaju tvoj identitet koji ce veceras u dnevniku biti objavljen?Ne podjebavam te ni najmanje,nego fkt,opusti se bolan,sta ti je... :thumbup:

@since hvala sto me podsjeti na ovu sliku,jedna od najjacih slika sa one cuvene bakljade na Hadisonu :)

Image
Image

Hrabro nastavljamo dalje prema zlatnom piru,pedesetoj stranici!!! :sax:
Post Reply