Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lolo_lolo

#1151 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

ALEN SKORO
MaToUkOu

#1152 Re: FK Sarajevo

Post by MaToUkOu »

Napokon jedna sigurna pobjeda i nova 3 boda! :thumbup: Treba navesti i to da ti Laktaši nisu nimalo naivna ekipa i da su u prethodnim kolima namučili pa i iznenadili mnoge ''favorite''. Preko loše igre protiv Travnika se i moglo preći obzirom na umor i motivacijski pad nakon eliminacije od Cluj-a. Svi smo se nakon toga potajno pribojavali da je u pitanju nešto opasnije po nas kao nedostatak kvaliteta i sl. ali se ipak, nasreću, pokazalo nešto suprotno... :dance:

Kada gledamo trenutnu situaciju na tabeli, pobjedom u zaostaloj utakmici protiv Olimpika bismo prišli Borcu na samo 4 boda, mada se ta utakmica igra tek u oktobru i do tada sve može biti drugačije (bolje ili gore po nas).

Narednu utakmicu gostujemo Leotaru i svi smo svjesni o kakvom se gostovanju radi... :roll: al' eto, pobjeda Veleža u Trebinju u prošlom kolu nam daje za pravo da se nadamo prekidu te ''pljačkaške'' tradicije koja se godinama na identičan način demonstrira kada gostujemo kod Leotara.

Najbitnije je da je ekipa ušla u formu, Škoro se oporavlja (gotovo se skroz oporavio) igra i stvaranje šansi postoji a i realizacija polako dolazi na svoje. Do kraja jeseni, u najgorem slučaju prognoziram poziciju među prva 3 na tabeli. :wink:

Jednostavno više nema prepreka! Udarit' na prvenstvo i kup svim silama!

Oo0oOo0o naprijed Sarajv'o !
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1153 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Opusteno i rutinski,sada jos Olimpik u zaostaloj neodigranoj utakmici i laganini vec smo treci :dance: :mrgreen: :thumbup:
Fordas

#1154 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Bojao sam se ove utakmice ali ispalo je jako dobro.

'Carsija at night' je cudo! :D
lolo_lolo

#1155 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

sad malo pritisnuti semjona na fb da nam pusti koji go,ipak je on jedan od nas :D
cyprus

#1156 Re: FK Sarajevo

Post by cyprus »

Napokon rutinski :) . Ništa spektatularno, ali bitna je sigurna pobjeda i gol Škore :) :) :)
Fordas

#1157 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Sta reci

Image

Maestralno, odlicna predstava na tribini pogotovo u drugom poluvremenu. Promjena na 'kormilu' odmah polucila dobrim rezultatom, cestitke za prvjenac (cini mi se) :D

Samo ti i niko vise, Saraj'vo
i niko vise....
Cafe Camargue

#1158 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

hektor.lopez wrote:sto jes jes zavidan broj navijaca jos bi ljepse ta slika izgledala kad bi se vidjala cijela tribina uklopila bi se koreografija sa zelenim stolicama!
svakako bi ljepše izgledalo na grbavici, mada opet tamo ne bi mogli svi stati :evil:
slucajan

#1159 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

Upravo gledam šta počinismo onom crnom Helsingborgu, do utakmice sa nama prvoplasiranoj ekipi Švedske. A od tada:

09/08 v Örebro (H) 0-1
16/08 v Göteborg (A) 2-2
23/08 v GAIS (H) 0-1
31/08 v Malmö (A) 0-0
13/09 v Brommapojkarna (H) (tekma u toku HT 0-1)

:mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1160 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Muhamed ,Larsona skrsio i eto ti belaja.. :D :roll:

Alaim je kriv za sve..
Fordas

#1161 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Cafe Camargue wrote:
hektor.lopez wrote:sto jes jes zavidan broj navijaca jos bi ljepse ta slika izgledala kad bi se vidjala cijela tribina uklopila bi se koreografija sa zelenim stolicama!
svakako bi ljepše izgledalo na grbavici, mada opet tamo ne bi mogli svi stati :evil:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bas tako :D
8-)
El_comadante

#1162 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

drago mi je da se Sarajevo polagano diže i fata priključak za vodečim. nadam se bodu protiv Leotara i onda pobjeda protiv Čelika.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1163 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Imat cemo sve igrace na raspolaganju sada u Trebinju.
Ako sudjenje bude posteno vrlo se lako moze desiti da uzmemo sva tri boda,mada ja nebih bio nezadovoljan ni bodom dole.

Ako uzmemo sva tri boda,dolazi nam Celik kojeg cemo dobiti na Kosevu i uz zaostalu tekmu protiv olimpika na Grbavici,ocekujem da do kraja ove polusezone budemo na drugom mjestu.

Zato je vrlo bitna ova utakmica u Trebinju.

Svi u Trebinje... :thumbup:
shadow

#1164 Re: FK Sarajevo

Post by shadow »

Libero, slazem se sa svim :D, jos "samo" da u praksi to sve provedemo :wink:
aze

#1165 Re: FK Sarajevo

Post by aze »

-LIBERO- wrote:Imat cemo sve igrace na raspolaganju sada u Trebinju.
Ako sudjenje bude posteno vrlo se lako moze desiti da uzmemo sva tri boda,mada ja nebih bio nezadovoljan ni bodom dole.

Ako uzmemo sva tri boda,dolazi nam Celik kojeg cemo dobiti na Kosevu i uz zaostalu tekmu protiv olimpika na Grbavici,ocekujem da do kraja ove polusezone budemo na drugom mjestu.

Zato je vrlo bitna ova utakmica u Trebinju.

Svi u Trebinje... :thumbup:
Prosle godine dole nama ponisten gol njima dosudjen penal + jedno 20 offside-a sudija svirao (u 2,. poluvremenu kad god bi sarajevo prislo njihovom golu) Imaju oni dole tradiciju "fer" sudjenja i igre....
Baltazar_khan

#1166 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

salle_eh1986 wrote:[
http://www.soccerway.com/national/swede ... ar-season/
http://www.soccerway.com/national/bosni ... ar-season/
Pogledaj ove tabela pa ćeš vidjeti da su to samo klubovi iz sredine tabela
FORZA ŽELJO, ŽELJO ALE

Znaš zašto je glupa izjava, gdje kažeš da ih je krenulo na startu... Zato što je do utakmice sa nama HIF bio na čelu Švedske lige, i da je do tad uveliko prošlo kola i kola, jer Švedska liga počinje puno prije naše.

Ali ok, ti si jedan sitni provokatorčić koji treba da dobije ban, isto kao što naši dobivaju po 14 dana na vašoj temi :oops:
salle_eh1986

#1167 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Baltazar_khan wrote:
salle_eh1986 wrote:[
http://www.soccerway.com/national/swede ... ar-season/
http://www.soccerway.com/national/bosni ... ar-season/
Pogledaj ove tabela pa ćeš vidjeti da su to samo klubovi iz sredine tabela
FORZA ŽELJO, ŽELJO ALE

Znaš zašto je glupa izjava, gdje kažeš da ih je krenulo na startu... Zato što je do utakmice sa nama HIF bio na čelu Švedske lige, i da je do tad uveliko prošlo kola i kola, jer Švedska liga počinje puno prije naše.

Ali ok, ti si jedan sitni provokatorčić koji treba da dobije ban, isto kao što naši dobivaju po 14 dana na vašoj temi :oops:
Koliko ja znam kod njih je bio start drugog dijela sezone ako znaš šta je to, a to ti je ono kad imaš 15 utakmica u prvom dijelu, pa pauza, pa 15 u drugom.
Baltazar_khan

#1168 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Na redu Leotar.

Šta možemo protiv neugodne tradicije, koja kaže da nismo nijednom dole pobijedili. Još kad tome pridodamo dokazanog dušmana našeg kluba u liku Marinka Jelića, koji sudi tamo... Nisam baš optimista, al eto :roll:
MaToUkOu

#1169 Re: FK Sarajevo

Post by MaToUkOu »

I više nego očekivan poraz, zbog mnogo čega! (da ne nabrajam) :wink:

I sa ovako pasivnom i više defanzivno orijentisanoj igri, mene nimalo ne opušta čak ni činjenica što nam u narednom kolu dolazi ekipa koja je zadnja na tabeli i koja ima već 3 poraza kući...

Svaka čast Čali na opreznoj i defanzivnoj taktici u Evropskim utakmicama jer se tada to očekivalo ali stizanje boda ili pobjede u zadnjim minutama utakmice na Koševu protiv Slobode, Veleža ili Travnika sigurno nije plod neke nesreće, peha...povraća mi se više od te priče! :x

promjena Čaline percepcije fudbala = nemoguće

promjena Čale na kormilu tima = moguće

To nam je, bojim se jedina šansa... 8-)
strong69

#1170 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Uzas. Cim izademo iz Sarajeva mi smo izgubili. Igraci i vrli trener Cala odmah skinu gace sami. Namece se jedino rjesenje za koje svi znamo a to je kvalitetna, profesionalna i biznisu okrenuta Uprava koja ce vratiti navijace na stadion, dovesti kvalitetna pojacanja i tutnjati Ligom. Ne mogu da vjerujem da mentalitet trenera i igraca podrazumijeva poraz u Trebinju "jer dole ni Real dobio". Smijesno.
Baltazar_khan

#1171 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

salle_eh1986 wrote: E jes, baš si sve upravu, e svaka ti čašt za to klocu nadreatalni.
Pape, na tebe je red :oops:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1172 Re: FK Sarajevo

Post by pape »

Baltazar_khan wrote:
salle_eh1986 wrote: E jes, baš si sve upravu, e svaka ti čašt za to klocu nadreatalni.
Pape, na tebe je red :oops:
Boga mi jest`. :roll:

@salle_eh1968, .... 14 dana.
PriNc_ba

#1173 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

ne znam fkt sta rade oni nasi u klubu ali ev citam da ce vjerovatno borac dovesti rajovica :shock:

bas me zanima sto ga mi ne bi mogli dovesti. nek se uvale malo u dugove jos vise xD i njega i jos jednog dobrog veznog (a da nije duro :lol: ) i eto velikog poboljsanja :)

al valjda ocekuju da ce avdic nositi igru sa skorom kad ostali pocrkaju :D ili ce se eventualno osloniti na emira obucu koji ce iz saska onda doci na posudbu :P

fkt nam treba jedan napadac ko rajovic al et...
karanana

#1174 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

sportski direktor borca: muhamed ibrahimbegovic. golemo.
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#1175 Re: FK Sarajevo

Post by Halleluhwah »

Šta fali Obući? Ništa ne fali Obući. :mrgreen:
Kad se sve sabere i oduzme, u Sarajevu je u povijesti igralo devetnaest igrača.
Locked