English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Petit_Beurre

#1151 Re: English Premier League

Post by Petit_Beurre »

Harry konačno posložio ekipu,i kako je krenulo, moglo bi se na prva 4 mjesta sasvim sigurno :thumbup: Yidd for life !! :dance:
itd

#1152 Re: English Premier League

Post by itd »

Sanel Jahic na probi u Hull City - nije patka :thumbup:

Burnley :-)
cyprus

#1153 Re: English Premier League

Post by cyprus »

itd wrote:Sanel Jahic na probi u Hull City - nije patka :thumbup:

Zar se nije pričalo o Wiganu? :-)

Burnley :thumbup:
Petit_Beurre

#1154 Re: English Premier League

Post by Petit_Beurre »

Image

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
itd

#1155 Re: English Premier League

Post by itd »

cyprus wrote:
itd wrote:Sanel Jahic na probi u Hull City - nije patka :thumbup:

Zar se nije pričalo o Wiganu? :-)

Burnley :thumbup:

to sam i ja cuo, ali engleski "sky sports" prenosi da ima trening sa Hull City

raste kolonija Bosnji na ostrvu :thumbup:
shadow

#1156 Re: English Premier League

Post by shadow »

United utrpa Wiganu peticu za 35 minuta :shock:
Arsenal nastavlja s odlicnim igrama, danas je zaplatio Portsmouth. Samo naprijed Gunnersi, sve izgleda odlicno ali pravu snagu i karakter ekipe cemo vidjeti tek poslije prvog poraza-koliko ce im trebati da se vrate na pravi kolosijek.
Man. City se momacki napatio protiv WW, zasluzili su gosti najmanje bod, prijatno su me iznenadili. :thumbup:
Edin H.

#1157 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

shadow wrote:United utrpa Wiganu peticu za 35 minuta :shock:
Arsenal nastavlja s odlicnim igrama, danas je zaplatio Portsmouth. Samo naprijed Gunnersi, sve izgleda odlicno ali pravu snagu i karakter ekipe cemo vidjeti tek poslije prvog poraza-koliko ce im trebati da se vrate na pravi kolosijek.
Man. City se momacki napatio protiv WW, zasluzili su gosti najmanje bod, prijatno su me iznenadili. :thumbup:

Cim je James izasao Portsmouth nije vise primio ni jednog gola :zoka: :D
Petit_Beurre

#1158 Re: English Premier League

Post by Petit_Beurre »

Tottenham razbija West Ham prvo poluvrijeme, počne drugo, West Ham povede jedan nula :x :x :x

C'mmon YIDS!!! :dance:

EDIT: 1-2 za Tottenham :thumbup: :dance:
dimu

#1159 Re: English Premier League

Post by dimu »

fino igra Tottenham... imaju sada finu ekipicu mogli bi dobro odigrat ovu sezonu :)

Burnley dobi Everton... :D
shadow

#1160 Re: English Premier League

Post by shadow »

Ovih prvih par tekmi najavljuju interesantnu sezonu na ostrvu. United i Liverpool su po meni slabiji nego prosle sezone, Chelsea je slabiji za trenera ( bez pljuvanja molim lijepo, Hiddink je za mene bolji trener od Ancelottia) ali i pored toga igraju dobro, Arsenal je odlicno startovao i ako ne bude problema sa povredama bice ozbiljan konkurent za prvo mjesto, Tottenham je preuzeo proslogodisnju ulogu Aston Ville-igraju odlicno ali vidjet cemo koliko dugo ce Defoe biti ovako lud, Man.City je potrosio nekakvih para ( btw danas su zavrsili deal i za Lescotta iz Evertona) ali ja ih i dalje ne vidim blizu nekog pehara-trebace malo vremena da se slozi i uigra ekipa ovako nabacana, Burnley je pravo osvjezenje bas kao i Wolves iako to rezultati ne pokazuju ali doci ce na svoje mjesto.
S druge strane Villa i Everton su dva najveca razocarenja, Portsmouth se prosle sezone izvukao a ove bi mogli tresnuti, zreli su.
Ostali (ako je ko ostao :roll:) zlatna sredina. :D
cyprus

#1161 Re: English Premier League

Post by cyprus »

Definitivno najinteresantnija sezona do sad. Po meni 6 kandidata za Ligu Prvaka. Za šampiona krug je uži, ali još se ne usuđujem ikog totalno otpisat.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1162 Re: English Premier League

Post by Admir_1984 »

cyprus wrote:Definitivno najinteresantnija sezona do sad. Po meni 6 kandidata za Ligu Prvaka. Za šampiona krug je uži, ali još se ne usuđujem ikog totalno otpisat.
Liverpool slobodno otpishi :( , jedina im je sansa ako odma otpuste glupana na klupi. Kako samo lako ostali pobjedjuju u gostima, a on 6 godina neshto glumi sa jednim napadacem :x :x
belafonte

#1163 Re: English Premier League

Post by belafonte »

shadow wrote: Man.City je potrosio nekakvih para ( btw danas su zavrsili deal i za Lescotta iz Evertona) ali ja ih i dalje ne vidim blizu nekog pehara-trebace malo vremena da se slozi i uigra ekipa ovako nabacana

Kad je objavljena ta vijest, rek'o sam zagarantirano im je 4. mjesto :dance:
Kakva neuigranost, kakvi bakraci, na to se jos samo Zeljo i Sarajevo mogu izvlacit, ljudi su kupili igrace svjetske klase, pogledajte samo gol za pobjedu protiv Wolvesa i telepatsko razumjevanje Teveza i Adebayor-a, i ovaj Lescott je samo slag na tortu fantasticne ekipe, prejak igrac, negdje u rangu sa Terrijem, ako ne i bolji jer moze igrat na lijevom boku a igra glavom mu je beton, 24 miliona funti- vrijedi svakog penija.
Evo nek mi sad neko nadje slabu kariku u ekipi Citija...

(Samo da ostane zapisana ekipa koja nastupa u LP sljedece godine :dance: )

Given
Richards-Toure-Lescott-Bridge
Ireland/SWP-De Jong-Barry
Tevez-Adebayor-Robinho

Mozda im je trener najslabija karika, ali mislim da je Hughes klasa, bio je klasa kao igrac, ima mnogo iskustva igranja u top timovima (ManU, Celsi, Barca)

Eh sad ko ce im ustupit to 4. mjesto, fakat ne znam, al neko ce morat haahahhaahaa
Facasplaca

#1164 Re: English Premier League

Post by Facasplaca »

belafonte wrote: i ovaj Lescott je samo slag na tortu fantasticne ekipe, prejak igrac, negdje u rangu sa Terrijem, ako ne i bolji jer moze igrat na lijevom boku a igra glavom mu je beton, 24 miliona funti- vrijedi svakog penija.
daj ne provaljuj se momak :roll:
jesi ti svjestan da jednog Lescota stavljas u kos s Terryjem? :lol:

Chelsea bi trebao uzeti ovo prvenstvo, mada ne treba ni Arsenal otpisivati jer su svake sezone kad su im malo bitniji igraci otisli napravili poduhvat i skoro zamrsili konce Chelskiju i Unitedu.
belafonte

#1165 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Pazi, Terry je neprikosnoven po pitanju liderstva, mentalne snage ali sto se tice fizickih i tehnickih predispozicija tu je Lescott jaci, frajer je u top 5 odbrambenih na svijetu, dzaba su ga kupili vjeruj mi, kad su za Terrija nudili 40 miliona, a njega uzeli za 24 miliona, extra su prosli :dance:
ja.neron

#1166 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

belafonte wrote:
shadow wrote: Man.City je potrosio nekakvih para ( btw danas su zavrsili deal i za Lescotta iz Evertona) ali ja ih i dalje ne vidim blizu nekog pehara-trebace malo vremena da se slozi i uigra ekipa ovako nabacana

Kad je objavljena ta vijest, rek'o sam zagarantirano im je 4. mjesto :dance:
Kakva neuigranost, kakvi bakraci, na to se jos samo Zeljo i Sarajevo mogu izvlacit, ljudi su kupili igrace svjetske klase, pogledajte samo gol za pobjedu protiv Wolvesa i telepatsko razumjevanje Teveza i Adebayor-a, i ovaj Lescott je samo slag na tortu fantasticne ekipe, prejak igrac, negdje u rangu sa Terrijem, ako ne i bolji jer moze igrat na lijevom boku a igra glavom mu je beton, 24 miliona funti- vrijedi svakog penija.
Evo nek mi sad neko nadje slabu kariku u ekipi Citija...

(Samo da ostane zapisana ekipa koja nastupa u LP sljedece godine :dance: )

Given
Richards-Toure-Lescott-Bridge
Ireland/SWP-De Jong-Barry
Tevez-Adebayor-Robinho

Mozda im je trener najslabija karika, ali mislim da je Hughes klasa, bio je klasa kao igrac, ima mnogo iskustva igranja u top timovima (ManU, Celsi, Barca)

Eh sad ko ce im ustupit to 4. mjesto, fakat ne znam, al neko ce morat haahahhaahaa
ovdje jedino nešto vrijedi ovaj Ireland i Given, a ovi ostali nemaju šlifa da budu pobjednici
Facasplaca

#1167 Re: English Premier League

Post by Facasplaca »

belafonte wrote:Pazi, Terry je neprikosnoven po pitanju liderstva, mentalne snage ali sto se tice fizickih i tehnickih predispozicija tu je Lescott jaci, frajer je u top 5 odbrambenih na svijetu, dzaba su ga kupili vjeruj mi, kad su za Terrija nudili 40 miliona, a njega uzeli za 24 miliona, extra su prosli :dance:
pa valjda oni znaju zbog cega on vrijedi tih 40 mil,a ne ti :roll:

i ti na osnovu Lescotove tehnike dolazis do zakljucka da je isti igrac bolji od Terryja? :lol:

to da je Lescot bolje pripremljen, i da ima bolju tehniku od Terryja, to su price za malu djecu
igrac koji igra u Premier ligi 38 utakmica i da hoce ne moze bit u losoj formi i slabe kondicije

sto se tice tehnike i tih sranja
pa stoperima to i ne treba, nit im se taj segment igre gleda...kad kupujes odbranbenog ne gledas mu tehniku i kreativnost, nego sto sta drugo, kao sto su pozrtvanost, skok igra, pozicioniranje igraca, tajming za ukluzavanja i td.itd.

tako da lagano mozes doci do zakljucka da je Lescot jednu klasu slabiji igrac od Terryja, uostalom, on da je bolji od Terryja on danas ne bi igrao u jednom Evertonu
belafonte

#1168 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Facasplaca wrote:
belafonte wrote:Pazi, Terry je neprikosnoven po pitanju liderstva, mentalne snage ali sto se tice fizickih i tehnickih predispozicija tu je Lescott jaci, frajer je u top 5 odbrambenih na svijetu, dzaba su ga kupili vjeruj mi, kad su za Terrija nudili 40 miliona, a njega uzeli za 24 miliona, extra su prosli :dance:
pa stoperima to i ne treba, nit im se taj segment igre gleda...kad kupujes odbranbenog ne gledas mu tehniku i kreativnost, nego sto sta drugo, kao sto su pozrtvanost, skok igra, pozicioniranje igraca, tajming za ukluzavanja i td.itd.
Pametnom dosta da prekine daljnu diskusiju sa ovim vrlim poznavaocem modernog fudbala :lol: :run:

@johntra mani se te SAF-ove 'sour grapes' priče, niko nije kriv SAF-u što pored 80 miliona funti ne može kupit pravo pojačanje, valjda je bolje da su u madracu :lol:
Za Teveza, Robinha, Toure-a, Bridge-a tvrditi da nisu pobjednici, nemoj tako, obit će ti se bezze o glavu u skorašnjem derbiju
Tomahawk11
Globalni moderator

#1169 Re: English Premier League

Post by Tomahawk11 »

Svidja mi se kako Arsenal igra ove sezone, gledao sam ih ove zadnje utakmice i ono je zaista za uzivanje. Lopta se pretvori u tecnu materiju :D , protivnicki igraci se izgube. Gledao sam i Chelsea i Manchu, nekako siluju loptu. Jedino sto je Arsenalu malo odbrana suplja, pa ga redovno prime, sto i nije problem kad dadnu 4+.
Roy

#1170 Re: English Premier League

Post by Roy »

belafonte wrote:
Facasplaca wrote:
Pametnom dosta da prekine daljnu diskusiju sa ovim vrlim poznavaocem modernog fudbala :lol: :run:
Jel to Vidic poznat kao tehnicki jak stoper? Nije, al je opet u top 5. Covjek ti rece da tehnika nije presudna za stopera, mada je pozeljna.

Cityu treba jedan dobar kreativac, malo jaca klupa, rutine i iskustva.

Ja samo znam da ce Arsenal biti ispred Luzerspula, ostalo ne bih predvidjao.

Arsenal ima najvise svjeze krvi i najsiri izbor za kombinovanje sastava.
ja.neron

#1171 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

belafonte wrote:
Facasplaca wrote:

@johntra mani se te SAF-ove 'sour grapes' priče, niko nije kriv SAF-u što pored 80 miliona funti ne može kupit pravo pojačanje, valjda je bolje da su u madracu :lol:
Za Teveza, Robinha, Toure-a, Bridge-a tvrditi da nisu pobjednici, nemoj tako, obit će ti se bezze o glavu u skorašnjem derbiju
ja napisao da ovi gore nisu pobjednici,a on proziva drugog forumaša :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
johntra

#1172 Re: English Premier League

Post by johntra »

vidim prozivate me bezveze :D
a, evo jedna vijest oko MANU-a i Tottenhama:

Menadžeru Tottenhama Harryju Redknappu Sir Alex Ferguson je izrazio svoje simpatije prema Luki Modriću. Sad su te simpatije i konkretizirane jer jer menažder Manchester Uniteda ponudio za Luku Modrića 11.5 milijuna eura i veznjaka Michaela Carricka!, javlja Metro.co.uk. United navodno namjerava dovesti hrvatskog reprezentativca u svoje redove nakon što je "Crvene vragove" napustio Cristiano Ronaldo. Nakon Dimitra Berbatova, Modrić bi bio još jedno pojačanje pristiglo iz Tottenhama no zadnju riječ će donijeti Redknapp koji u Modriću vidi motor momčadi Tottenham.
Facasplaca

#1173 Re: English Premier League

Post by Facasplaca »

belafonte wrote:
Facasplaca wrote:
gledaj druze
ja sam ti fino objasnio i argumentirao sve a ti nastavi i dalje pametovati i pricati o Lescotu u superlativima, i u domenu savrsenstva :lol: niko ti ne brani, na stranu to sto ispadas smijesan

a vjerovatno si i navijac Arsenala pa gledas da ti stoper ima zavidnu tehniku i da zna proigravat ostatak momcadi, ali to jednostavno nije zadatak stopera...jel ti trebam to crtati?
koliko glup moras biti da ne shvatas da u momcadi imas 11 igraca, od kojih svaki ima svoj zadatak na terenu, i da ne moras uvjek imati 11 tehnicara na travnjaku :lol: pa na sta bi to izgledalo?
hocu reci, svaka pozicija zahtjeva odredjenje sposobnosti i predispozicije od igraca,
kao sto je pozeljno da napadac ima dobar sut i brzinu, tako je pozeljno da stoper ima one nabrojane karakteristike u svom arsenalu mogucnosti
stoperski zadatak je zaustaviti protivnicki napad/igrace, cistit lopte, ne driblati ispred svog kaznenog i slat dubinske po terenu

dobro momak rece za Vidica, kakva je njegova tehnika? :-D
ko racku, ali je opet ponajbolji defanzivac planete!
po tvojoj filozofiji ispade da su Terry, Vidic, Alex, Caragher i companija sve gola sirotinja od stopera :lol:

da sumiram
mlatis praznu slamu, ne znam zasto sam uopste ulazio u ovaj tip rasprave, ipak je jace od mene :sax:
Petit_Beurre

#1174 Re: English Premier League

Post by Petit_Beurre »

Facasplaca wrote:
pa valjda oni znaju zbog cega on vrijedi tih 40 mil,a ne ti :roll:

i ti na osnovu Lescotove tehnike dolazis do zakljucka da je isti igrac bolji od Terryja? :lol:

to da je Lescot bolje pripremljen, i da ima bolju tehniku od Terryja, to su price za malu djecu
igrac koji igra u Premier ligi 38 utakmica i da hoce ne moze bit u losoj formi i slabe kondicije

tako da lagano mozes doci do zakljucka da je Lescot jednu klasu slabiji igrac od Terryja, uostalom, on da je bolji od Terryja on danas ne bi igrao u jednom Evertonu
ne možeš igrača uvijek ocjenjivati po cijeni, nije ovo football menager, ni neka igrica.
Lescott je veliki talenat i nekako mi se čini da uz Thiaga Silvu iz Milana može činiti novu generaciju super štopera :thumbup:
cikular

#1175 Re: English Premier League

Post by cikular »

@Facasplaca

Pricas gluposti.
Tehnika je izuzetno bitna za sakog igraca pa tako i za stopera.
Ovdje je problem sto ljudi pod tehnikom podrazumjevaju nekakva zongliranja,probacivanja kroz noge i sl.
Vrhunski stoepri su dobri tehnicari i ko tvrdi suprotno nema veze sa vezom.
(Maldini,Simunic,Vermalaelen,Gallas,Ferdinand,Simunic,Lucio sve su to dobri tehnicari, samo sto
svoju tehniku pokazuju na razlicite nacine.)
Sta ce ti igrac koji ne zna ustopati loptu?
Sta ce ti igrac koji ne zna dodati loptu?
Sta ce ti igrac koji ne zna zapoceti napad?
Takoder se mora znati da se u modernom fudbalu napada i brani sa svim igracima, tako da ti prica da samo
Arsenal trazi tehnicki potkovane igrace pada u vodu.

----------------------------------------------------------------------------------

Jeste li se prepali, o vi navijaci Utd.-a?

Come on Arsenal!
Post Reply