HS kablovska
Moderator: anex
- chakany
#1151 Re: HS kablovska
AS1 do Nove godine, onda se placa u digitalnoj (bas steta).
-
Snowflake
#1152 Re: HS kablovska
To sto su je iskljucili moze samo znaciti da kablovski operater koji pokriva to podrucje propada te da vise nije u mogucnosti placati ovu televiziju... Ne kazem da ne postoji mogucnost da i sama tv ima problema, ali ovo njihovo iskljucivanje u pojedinim dijelovima Srbije, konkretno Bograda - gdje se ustvari radi o njihovom raskidanju ugovora sa, kako sam cuo, najvecim srbijanskim operaterom SBB-om - ne znaci da tv ima bilo kakve probleme...manki wrote:Ja sam čuo da će Arena Sport uskoro propasti, barem u Srbiji (srbijanska je svakako, valjda bi sve trebalo otići u helać), po priči raje iz Srbije. Imaju grdnih financijskih problema valjda, i već su je isključili negdje na području Beograda..
Sto se tice Arene na HS-u, kako sam uspio procitati na Areninom sajtu, vrlo brzo ce HS pustiti i ostala 3 kanala... To "vrlo brzo" naravno postaje vrlo relativno i vjerovatno vise naginje ka "ne tako skoro", kada se uzme u obzir da se radi o HS-u
- Gde si sad cica maco
#1153 Re: HS kablovska
TV1 i TV1000 imaju probleme sa slikom.
- Bourne
#1154 Re: HS kablovska
@manki To si meJbi za ovo cuo :
Izvor: http://mportal.com.hr/Default.aspx?ref= ... 66&id=4459
Satelitska televizija - Total TV Kraj suradnje?
Kabelski operator SBB prekida suradnju sa sportskom televizijom Arena Sport
Nakon višemjesečne suradnje sportskih kanala "Arena sport" i SBB-a, najvećeg kabelskog operatera u Srbiji, te dvije kuće su danas prekinule suradnju zbog nemogućnosti pronalaženja zajedničkog interesa i pritom obavijestile javnost da se programi "Arena sport" od 1. rujna više neće emitirati putem SBB-ove kabelske mreže i satelitske platforme Total TV koja emitira posredstvom eutelsatovih satelita na 16° istočno. Tako će SBB od 1.9.2010. iz ponude svoje kabelske i DTH platforme izbaciti sva četiri kanala Arena Sport 1, 2, 3 i 4, a svi korisnici Total TV-a i SBB kabelske televizije koji su do sada bili pretplaćeni na "Arena Sport" paket dobit će mogućnost gledanja HBO filmskih kanala bez dodatne naknade naredna tri mjeseca. S druge strane, sredstva od unaprijed uplaćenih "Arena Sport" paketa na D3 digitalnoj televiziji i Total TV-u bit će preusmjerena na druge pakete na koje su ti korisnici pretplaćeni.
Teško je reći tko više gubi ovim raskidom suradnje, no brojka od gotovo 800.000 korisnika koliko ih zajedno imaju kabelska televizija SBB i DTH platforma Total TV svakako nije zanemariva i mogla bi biti gotovo pa presudna za opstanak Arene Sport na tom tržištu. No, iluzorno je očekivati da će se Arena Sport tek tako predati i odustati od daljnjeg širenja - ta je sportska televizija dostupna u gotovo svim platformama u Srbiji, a jedan je od glavnih aduta IPTV platforme Open IPTV gdje je dostupna u okviru osnovnog paketa do kraja ove godine.
Iako Arena Sport izlaskom iz SBB-ovih dvaju platformi gubi ogroman broj potencijalnih korisnika, isto tako se SBB sada mora suočiti sa mnogobrojnim kritikama svojih korisnika koji su bili pretplaćeni na Arena Sport paket i koji nipošto nisu zadovoljni sa ovakvim razvojem situacije. Također nije isključena ni mogućnost odljeva manjeg broja korisnika SBB-a na druge digitalne i kabelske platforme u Srbiji koje u svojoj ponudi nude i Arena Sport kanale.
Odlaskom Arene Sport pretplatnici SBB-a gube mogućnost praćenja atraktivnih sportskih događaja kao što su UEFA Champions League, UEFA Europa League, talijanska Serie A, La Primera, francuska Ligue 1, Formula 3, NCAA, NLB liga u košarci, EBEL liga, Diamond liga u atletici, ruski KHL i mnogih drugih. No, unatoč doista pesimističnim vijestima sa jedne i druge strane ne treba posve isključiti mogućnost da bi do dogovora u narednim tjednima ipak moglo doći.
Zanimljivost je da će pretplatnici na Arena Sport kanale u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, ako ih prate posredstvom digitalne satelitske pay tv platforme Total TV-a imati priliku gledati ovaj sportski paket sve do 1.10.2010. godine što znači da će ti kanali zauzimati satelitski kapacitet Total TV-a još barem narednih mjesec dana.
Izvor: http://mportal.com.hr/Default.aspx?ref= ... 66&id=4459
Satelitska televizija - Total TV Kraj suradnje?
Kabelski operator SBB prekida suradnju sa sportskom televizijom Arena Sport
Nakon višemjesečne suradnje sportskih kanala "Arena sport" i SBB-a, najvećeg kabelskog operatera u Srbiji, te dvije kuće su danas prekinule suradnju zbog nemogućnosti pronalaženja zajedničkog interesa i pritom obavijestile javnost da se programi "Arena sport" od 1. rujna više neće emitirati putem SBB-ove kabelske mreže i satelitske platforme Total TV koja emitira posredstvom eutelsatovih satelita na 16° istočno. Tako će SBB od 1.9.2010. iz ponude svoje kabelske i DTH platforme izbaciti sva četiri kanala Arena Sport 1, 2, 3 i 4, a svi korisnici Total TV-a i SBB kabelske televizije koji su do sada bili pretplaćeni na "Arena Sport" paket dobit će mogućnost gledanja HBO filmskih kanala bez dodatne naknade naredna tri mjeseca. S druge strane, sredstva od unaprijed uplaćenih "Arena Sport" paketa na D3 digitalnoj televiziji i Total TV-u bit će preusmjerena na druge pakete na koje su ti korisnici pretplaćeni.
Teško je reći tko više gubi ovim raskidom suradnje, no brojka od gotovo 800.000 korisnika koliko ih zajedno imaju kabelska televizija SBB i DTH platforma Total TV svakako nije zanemariva i mogla bi biti gotovo pa presudna za opstanak Arene Sport na tom tržištu. No, iluzorno je očekivati da će se Arena Sport tek tako predati i odustati od daljnjeg širenja - ta je sportska televizija dostupna u gotovo svim platformama u Srbiji, a jedan je od glavnih aduta IPTV platforme Open IPTV gdje je dostupna u okviru osnovnog paketa do kraja ove godine.
Iako Arena Sport izlaskom iz SBB-ovih dvaju platformi gubi ogroman broj potencijalnih korisnika, isto tako se SBB sada mora suočiti sa mnogobrojnim kritikama svojih korisnika koji su bili pretplaćeni na Arena Sport paket i koji nipošto nisu zadovoljni sa ovakvim razvojem situacije. Također nije isključena ni mogućnost odljeva manjeg broja korisnika SBB-a na druge digitalne i kabelske platforme u Srbiji koje u svojoj ponudi nude i Arena Sport kanale.
Odlaskom Arene Sport pretplatnici SBB-a gube mogućnost praćenja atraktivnih sportskih događaja kao što su UEFA Champions League, UEFA Europa League, talijanska Serie A, La Primera, francuska Ligue 1, Formula 3, NCAA, NLB liga u košarci, EBEL liga, Diamond liga u atletici, ruski KHL i mnogih drugih. No, unatoč doista pesimističnim vijestima sa jedne i druge strane ne treba posve isključiti mogućnost da bi do dogovora u narednim tjednima ipak moglo doći.
Zanimljivost je da će pretplatnici na Arena Sport kanale u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, ako ih prate posredstvom digitalne satelitske pay tv platforme Total TV-a imati priliku gledati ovaj sportski paket sve do 1.10.2010. godine što znači da će ti kanali zauzimati satelitski kapacitet Total TV-a još barem narednih mjesec dana.
-
thepatriot
#1155 Re: HS kablovska
Gde si sad cica maco wrote:TV1 i TV1000 imaju probleme sa slikom.
A šta je sa Arenasportom??? Moraš pojačat ton duplo u odnosu na ostale kanale da bi se šta čulo
-
smijesni_ste
#1156 Re: HS kablovska
Jel ovo sigurno??chakany wrote:AS1 do Nove godine, onda se placa u digitalnoj (bas steta).
-
StupskaBitanga
#1157 Re: HS kablovska
da ja pročitao na internom kanalusmijesni_ste wrote:Jel ovo sigurno??chakany wrote:AS1 do Nove godine, onda se placa u digitalnoj (bas steta).
-
raskoljknikov
#1158 Re: HS kablovska
Kako se ne znaju se sjetit ubacit neki stranjski muzicki kanal
VH 1 i VH Classic, bi zatrpao mnoge kritike. Opet ih upucujem na Super tv. (ona dva muzicka, britanski MTV, B92, RTS 2, BBC; to bi bilo dovoljno za pocetak, pa makar placao nesto vecu pretplatu)
VH 1 i VH Classic, bi zatrpao mnoge kritike. Opet ih upucujem na Super tv. (ona dva muzicka, britanski MTV, B92, RTS 2, BBC; to bi bilo dovoljno za pocetak, pa makar placao nesto vecu pretplatu)
- Cyrax
#1159 Re: HS kablovska
Ma sta placanje vece pretplate?Imaju oni ogroman broj kanala koje niko ziv ne gleda a placamo ih.Zar nije logicno da izbace eto npr. 10-15 ovih strahovitih kanala a uvedu 3-4 kako Bog zapovijeda.raskoljknikov wrote:Kako se ne znaju se sjetit ubacit neki stranjski muzicki kanal
- AfromMann
#1160 Re: HS kablovska
Ja bi bio zadovoljan sa mtv adria i sa vh1,ti su kanali u vecini kabl.sistem u svakoj osnovnoj ponudi ali ne mi imamo vivu i top music,brooka!
-
manki
#1161 Re: HS kablovska
@ Bourne: to je sigurno to..
ŠTA, NEMOJTE MI REĆI DA HS NEMA MTVadria?!?!?!

ŠTA, NEMOJTE MI REĆI DA HS NEMA MTVadria?!?!?!
-
raskoljknikov
#1162 Re: HS kablovska
Pa normalno da jeste...ali to je HS. Ja sam samo ceko info da ce Arena bi samo na digitali... i sl.Cyrax wrote:Ma sta placanje vece pretplate?Imaju oni ogroman broj kanala koje niko ziv ne gleda a placamo ih.Zar nije logicno da izbace eto npr. 10-15 ovih strahovitih kanala a uvedu 3-4 kako Bog zapovijeda.raskoljknikov wrote:Kako se ne znaju se sjetit ubacit neki stranjski muzicki kanal
-
raskoljknikov
#1163 Re: HS kablovska
Jokmanki wrote:@ Bourne: to je sigurno to..
ŠTA, NEMOJTE MI REĆI DA HS NEMA MTVadria?!?!?!![]()
![]()
![]()
Mom afinitetu najbolje pase Vh 1 Classic (pogledam nekad prog. semu)
-
hoggarr
#1164 Re: HS kablovska
manki wrote:@ Bourne: to je sigurno to..
ŠTA, NEMOJTE MI REĆI DA HS NEMA MTVadria?!?!?!![]()
![]()
![]()
- Ima u digitalnom paketu!
- nanda_
#1165 Re: HS kablovska
Vama covjek nikad da ugodi ,sad fale muzicki kanali
AL nazalost kolko sam se obradovao sa Arenom 1 tolko sam se razocarao kad sam vidio da je sam do 31.12 u osnovnom paketu pa je bemu sto si ga onda i stavljao ikako
i losa sslika na tv 1000 skroz
AL nazalost kolko sam se obradovao sa Arenom 1 tolko sam se razocarao kad sam vidio da je sam do 31.12 u osnovnom paketu pa je bemu sto si ga onda i stavljao ikako
- O'zone
- Globalni moderator
#1166 Re: HS kablovska
Što se mene tiče mogu se j...ti ja im nikad neću uvesti digitalnu samo zato što su šupci kome oni prosipaju šuplju nego zinula guzica gazdi hoće para e da bog da ti ne trebale!nanda_ wrote:Vama covjek nikad da ugodi ,sad fale muzicki kanali![]()
AL nazalost kolko sam se obradovao sa Arenom 1 tolko sam se razocarao kad sam vidio da je sam do 31.12 u osnovnom paketu pa je bemu sto si ga onda i stavljao ikako![]()
-
jasko88
#1167 Re: HS kablovska
U mene nije loša slika na Tv1000, ali evo od juče im stoji jedan te isti titl. Ne znam u čemu je problem.O'zone wrote:Što se mene tiče mogu se j...ti ja im nikad neću uvesti digitalnu samo zato što su šupci kome oni prosipaju šuplju nego zinula guzica gazdi hoće para e da bog da ti ne trebale!nanda_ wrote:Vama covjek nikad da ugodi ,sad fale muzicki kanali![]()
AL nazalost kolko sam se obradovao sa Arenom 1 tolko sam se razocarao kad sam vidio da je sam do 31.12 u osnovnom paketu pa je bemu sto si ga onda i stavljao ikako![]()
-
FedEx
#1168 Re: HS kablovska
..Kad pomislim na to,a to je svaki dan,uvek se pitam sta bih rekla...TV1000

- campa_xxx
#1169 Re: HS kablovska
FedEx wrote:..Kad pomislim na to,a to je svaki dan,uvek se pitam sta bih rekla...TV1000![]()
![]()
![]()
![]()
- Cyrax
#1170 Re: HS kablovska
Stari napamet naucio onaj titl sa tv1000 
- poznanik
#1171 Re: HS kablovska
Zašto mnoge programe HS Kablovska TV ne emitira u stereo zvuku već mono?
- Cyrax
#1172 Re: HS kablovska
Budi sretan sto ima ikakvog zvuka da ne govorim slike.poznanik wrote:Zašto mnoge programe HS Kablovska TV ne emitira u stereo zvuku već mono?
- siki_sa
#1173 Re: HS kablovska
Cyrax wrote:Stari napamet naucio onaj titl sa tv1000
kad pomislim na to, a to je svaki dan, uvek se pitam sta bi rekla
-
Dady
#1174 Re: HS kablovska
A tek ocaja od njihovog receivera. Zaledi svako malo. Jedno desetak puta dnevno istekavam ga iz struje.poznanik wrote:Zašto mnoge programe HS Kablovska TV ne emitira u stereo zvuku već mono?
A izlazi su mu samo RCA analogni video i L/R analogni stereo, a lafo digitalna televizija. Ima programa koji imaju 5.1 zvuk, to vidim na DVB-C tuneru od TVa. Ali kako da spojim ovaj njihov receiver na AV receiver kada ima samo stereo izlaz
- AfromMann
#1175 Re: HS kablovska
kada se amateri i seljaci bakcu oko kablovske sta ocekujes??!!!!poznanik wrote:Zašto mnoge programe HS Kablovska TV ne emitira u stereo zvuku već mono?