SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Qler
#1151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
znam ime poginulog, evo saznao sam i gdje tacno, u onoj jednosmijernoj kad ides prema aquariusu, buba stara (da odamh kazem u odlicnom teh. stanju).. ali boga pitaj kakva je voznja bila.. u glavnom 1990. godiste je momak povrijedjen.. a poginuli vjerovatno generacija....
- Skyfox
#1152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
u koliko je to bilo ja tu zivim al jutros oko 07.40. kad sa prolazio nije nista bilo.Qler wrote:znam ime poginulog, evo saznao sam i gdje tacno, u onoj jednosmijernoj kad ides prema aquariusu, buba stara (da odamh kazem u odlicnom teh. stanju).. ali boga pitaj kakva je voznja bila.. u glavnom 1990. godiste je momak povrijedjen.. a poginuli vjerovatno generacija....
Izlaz sa parkinga od Aquarijusa na jednosmjernu je malo ne pregledan ali ne toliko. Cesto mi se desi da vozaci izljecu ne postujuci pravo prvenstva kao desperadosi. Ni doleze nize na ulazu u parking prema DP-u ista situacija samo se zapice pravo
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
koje boje buba?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zabio se u stub ulične rasvijete
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na Grbavici, jedna osoba je poginula, a jedna povrijeđena...
11.02.2009. 11:36
Jedna osoba je poginula, a jedna povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u ulici Behdžeta Mutevelića do broja 73 na Grbavici.
Kako je Agenciji ONASA rečeno u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) do nesreće je došlo kada je vozilo "volkswagen buba", kojim je upravljao Nino Bilajac (1990), skrenulo sa kolovoza i udarilo u stub ulične rasvjete.
Suvozač u ovom automobilu je na licu mjesta poginuo, dok je Bilajac zadobio povrede i prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).
Identitet suvozača još nije poznat.
Glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić izjavila je za Agenciju ONASA da je Nino Bilajac u bolnicu dovezen jutros u 9.05 sa frakturom kostiju lica i povredom grudnog koša.
"Još uvijek nije gotova sva dijagnostika, a uglavnom on je stabilan", kazala je B.Jandrić.
Uviđaj o ovoj saobraćajnoj nesreći je u toku, nakon čega će biti poznato više detalja.
Autor: Onasa
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na Grbavici, jedna osoba je poginula, a jedna povrijeđena...
11.02.2009. 11:36
Jedna osoba je poginula, a jedna povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u ulici Behdžeta Mutevelića do broja 73 na Grbavici.
Kako je Agenciji ONASA rečeno u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) do nesreće je došlo kada je vozilo "volkswagen buba", kojim je upravljao Nino Bilajac (1990), skrenulo sa kolovoza i udarilo u stub ulične rasvjete.
Suvozač u ovom automobilu je na licu mjesta poginuo, dok je Bilajac zadobio povrede i prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).
Identitet suvozača još nije poznat.
Glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić izjavila je za Agenciju ONASA da je Nino Bilajac u bolnicu dovezen jutros u 9.05 sa frakturom kostiju lica i povredom grudnog koša.
"Još uvijek nije gotova sva dijagnostika, a uglavnom on je stabilan", kazala je B.Jandrić.
Uviđaj o ovoj saobraćajnoj nesreći je u toku, nakon čega će biti poznato više detalja.
Autor: Onasa
- Qler
#1155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sad sam bio sa momkom, on je fizicki dobar, ali psihicki je jos u soku i nije ni svjestan jos ja mislim. kaze da je isao 40km/h, i da mu je "nesto zablokiralo" i da je udario. vjerovatno neiskustvo, u glavnom, crnjak, evo ja jos ne mogu sebi da dodjem. bas crnjak....
- Troll_Happens
#1156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mora da je buba bila od kartona ako neko moze poginut sa 40km brzine. Mogao je reci da je bandera udarila u njega kriva je sto je bila na putu.Qler wrote:sad sam bio sa momkom, on je fizicki dobar, ali psihicki je jos u soku i nije ni svjestan jos ja mislim. kaze da je isao 40km/h, i da mu je "nesto zablokiralo" i da je udario. vjerovatno neiskustvo, u glavnom, crnjak, evo ja jos ne mogu sebi da dodjem. bas crnjak....
sto ne mogu suplje...
- Qler
#1157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jarane, ni meni nije jasno kako je momak poginuo
jer vozac je relativno ne ozlijedjen... da je isao brze i njemu bi bilo nesto.. mislim da nije udario glavom ili nesto.. ipak je to buba.. nije bas 5 zvijezdica...
:(
- potpuni stranac
#1158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
poznato je da suvozači uvijek gore prođu. i kao što neko reče, da je vozio 40/h obojica bi sada bili zivi i zdravi.Qler wrote:jarane, ni meni nije jasno kako je momak poginuojer vozac je relativno ne ozlijedjen... da je isao brze i njemu bi bilo nesto.. mislim da nije udario glavom ili nesto.. ipak je to buba.. nije bas 5 zvijezdica...
-
beliver
#1159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Molim vas ne pravite se pametni, lako je moguće da je išao 40km/h, auto je prestaro, klizava cesta, iako mi nije jasno kako je momak ostao mrtav na licu mjesta, užasno..
poznavao sam ga, dobar momak, grozno nešto...
poznavao sam ga, dobar momak, grozno nešto...
-
dimu
#1160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jbg vozac ima volan da se uhvati pri udari ako vec nije vezan, a suvozac tu gore prodje...Qler wrote:jarane, ni meni nije jasno kako je momak poginuojer vozac je relativno ne ozlijedjen... da je isao brze i njemu bi bilo nesto.. mislim da nije udario glavom ili nesto.. ipak je to buba.. nije bas 5 zvijezdica...
-
slatkusina
#1161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kolegica mi je tada u vrijeme udesa prosla tim putem i kaze da je dio stuba (ulicne rasvjete) pao na bubu i to bas na mjesto suvozaca (dio rasvjete).
Nije ni ona puno gledala jer se pravo nasekirala kada je to vidjela.
Nije ni ona puno gledala jer se pravo nasekirala kada je to vidjela.
- Troll_Happens
#1162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
imao bi i suvozac pojas koji bi ga vratio pri naglom kocenju i udaru. Sad je druga stvar sto se prave mangupi pa sjedaju bez da se veze... konta faca i to je inn.. zato i prolaze kako prolaze. Sem toga neko gore rece staro auto mozda je i nova buba bila, prije mislim da je nova ali svedno auto je previse sminkasto i nije za sudare napravljeno.dimu wrote:jbg vozac ima volan da se uhvati pri udari ako vec nije vezan, a suvozac tu gore prodje...Qler wrote:jarane, ni meni nije jasno kako je momak poginuojer vozac je relativno ne ozlijedjen... da je isao brze i njemu bi bilo nesto.. mislim da nije udario glavom ili nesto.. ipak je to buba.. nije bas 5 zvijezdica...
- Asana
#1163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ako je stub pao na auto i zgnjecio ga, dzaba mu pojas...Kolegica mi je tada u vrijeme udesa prosla tim putem i kaze da je dio stuba (ulicne rasvjete) pao na bubu i to bas na mjesto suvozaca (dio rasvjete).
Kako je stub mogao pasti na auto
Koliko nestabilan je morao biti?
- karanana
#1164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne kaze da je citav stub pao, kaze dio stuba, vjerovatno mislli na onaj dio sa vrha gdje je staklo i sijalica.Asana wrote:Ako je stub pao na auto i zgnjecio ga, dzaba mu pojas...Kolegica mi je tada u vrijeme udesa prosla tim putem i kaze da je dio stuba (ulicne rasvjete) pao na bubu i to bas na mjesto suvozaca (dio rasvjete).![]()
Kako je stub mogao pasti na auto?
-
slatkusina
#1165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Upravo tako mi je i kolegica rekla. Pao je onaj dio sa vrha (staklo i sijalica) na sofersajbu i to na mjesto suvozaca. Radi se o onim svjetiljkama sto se racvaju na vrhu na dvije strane.karanana wrote:ne kaze da je citav stub pao, kaze dio stuba, vjerovatno mislli na onaj dio sa vrha gdje je staklo i sijalica.Asana wrote:Ako je stub pao na auto i zgnjecio ga, dzaba mu pojas...Kolegica mi je tada u vrijeme udesa prosla tim putem i kaze da je dio stuba (ulicne rasvjete) pao na bubu i to bas na mjesto suvozaca (dio rasvjete).![]()
Kako je stub mogao pasti na auto?
-
beliver
#1166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nemoj griješiti dušu.. Auto je stara buba, najstarija iz 80ih, možda i starija.. išli su dozvoljenom brzinom, a ovo što se desilo je grozno, nesreća u nesreći, da komad rasvjete padne tačno na njega, i da ga rasječe..bože sačuvaj.Jedan001 wrote:imao bi i suvozac pojas koji bi ga vratio pri naglom kocenju i udaru. Sad je druga stvar sto se prave mangupi pa sjedaju bez da se veze... konta faca i to je inn.. zato i prolaze kako prolaze. Sem toga neko gore rece staro auto mozda je i nova buba bila, prije mislim da je nova ali svedno auto je previse sminkasto i nije za sudare napravljeno.dimu wrote:jbg vozac ima volan da se uhvati pri udari ako vec nije vezan, a suvozac tu gore prodje...Qler wrote:jarane, ni meni nije jasno kako je momak poginuojer vozac je relativno ne ozlijedjen... da je isao brze i njemu bi bilo nesto.. mislim da nije udario glavom ili nesto.. ipak je to buba.. nije bas 5 zvijezdica...
Taj se momak nije sigurno mangup pravio, znam ga lično, nemoj biti toliki idiot i griješiti dušu...u ovakvoj situaciji..
Istina, pojas bi u tom slučaju pomogao, ali koliko nesretan moraš biti da prilikom sudara na bezveznoj raskrsnici, i to udarca u stub, da ti padne komad rasvjete, tačno na tebe....
RIP Emire i neka ti je vječni rahmet, ovo je grozno.
-
CamillaB
#1167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pokusao se vezati,al pojas ne valja...jer je buba bila stara!!!
Tako da su vam ti komentari tipa 'pravio se mangup' bas suvisni!!!
Emir je bio super momak,isao je sa mnom 4 godine u razred i jos uvijek ne mogu vjerovati da cu sutra u skolu,a njega nema...
Nek ti dragi Allah dz.s. podari vjecni rahmet i lijepi Dzennet Emcho!!
Zauvijek ces biti u nasim srcima!!!
P.S.Nino,drzi se!!uz tebe smo!
Tako da su vam ti komentari tipa 'pravio se mangup' bas suvisni!!!
Emir je bio super momak,isao je sa mnom 4 godine u razred i jos uvijek ne mogu vjerovati da cu sutra u skolu,a njega nema...
Nek ti dragi Allah dz.s. podari vjecni rahmet i lijepi Dzennet Emcho!!
Zauvijek ces biti u nasim srcima!!!
P.S.Nino,drzi se!!uz tebe smo!
-
fixer
-
zonbirile
#1169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa ta sranja od stubova imaju neke kugle ispod i one padaju ko kruške od vibracija.
-
dimu
#1170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hajde ne pametuj ti sada ko se kakav pravi. ti se vezi i kad pomices auto 3cm unaprijed to je tvoja stvarJedan001 wrote:imao bi i suvozac pojas koji bi ga vratio pri naglom kocenju i udaru. Sad je druga stvar sto se prave mangupi pa sjedaju bez da se veze... konta faca i to je inn.. zato i prolaze kako prolaze. Sem toga neko gore rece staro auto mozda je i nova buba bila, prije mislim da je nova ali svedno auto je previse sminkasto i nije za sudare napravljeno.dimu wrote:jbg vozac ima volan da se uhvati pri udari ako vec nije vezan, a suvozac tu gore prodje...Qler wrote:jarane, ni meni nije jasno kako je momak poginuojer vozac je relativno ne ozlijedjen... da je isao brze i njemu bi bilo nesto.. mislim da nije udario glavom ili nesto.. ipak je to buba.. nije bas 5 zvijezdica...
ako se neko ne veze nece tebi niti kome drugom nista biti... brini se ti za one sto se vezu a divljaju po cesti...
cinjenica je da je pojas vise nego pozeljan pri udesu ali ovo je primjer da te ni pojas ne moze sacuvati od sudbine, sacuvao bi ga od frontalnog udara ali to nije bio slucaj, zato ne pametuj o tome ko se i kako pravi mangup...
- VR6
#1171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ovdje se nema sta puno reci, nego RIP. Ove godine je od bandera kamara ljudi nastradala u Sarajevu.
Jedan001 ti ocito pojma nemas koliko je 40 km/h u nedeformabilnu prepreku jak udar. Drugo buba je stara, pa mozda ni karoserija nije bila bas zdrava, a hrdjavi ili da kazem truo lim jos lakse puca. Trece, neki spominju vezanje, neke stare bube nemaju pojasa - ni naprijed...
Kako ja sad ovdje skontah, tog lika je zapravo ubio pad svjetiljke sa bandere?
Jedan001 ti ocito pojma nemas koliko je 40 km/h u nedeformabilnu prepreku jak udar. Drugo buba je stara, pa mozda ni karoserija nije bila bas zdrava, a hrdjavi ili da kazem truo lim jos lakse puca. Trece, neki spominju vezanje, neke stare bube nemaju pojasa - ni naprijed...
Kako ja sad ovdje skontah, tog lika je zapravo ubio pad svjetiljke sa bandere?
- Sunrise00
#1172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Koliko znam, nije bio vezan pa je valjda proletio kroz sofersajbu a to sa svjetiljke je palo na njega 
- amrica
#1173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Stvarno je tuzno sto je jedan mlad decko poginuo, a drugi ce citav zivot nositi nezamisliv teret na dusi, a vi se jos prepirete oko besmislica. Ocito da nisu kockastoglavi koji se izivljavaju na cesti, nego se desila NESRECA, velika, ogromna i tragicna.
Tuga, velika tuga.
Tuga, velika tuga.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
samo da kažem RIP ili vječni rahmet
strašno, zaista...
- Sunrise00
#1175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Uzasno
Isao je u moju skolu. Atmosfera je pretuzna tamo, ona neugodna tisina, ne moze niko vjerovati