Pravni fakultet
- bez_ideje
#1151 Re: Pravni fakultet
Jeste ,ima smrtovnica i na fakultetu. Umro u 94 godini...
- Alhemicarkaa
#1152 Re: Pravni fakultet
Ne znam gdje da ovo pitam, pa haj ovdje, valjda ima svrsenih pravnika ili studenata koji se razumiju.
U jednom zakonskom aktu, koji je donešen od strane Federalnog ministarstva, se pozivaju na Zakon o upravnom postupku. Ne piše koji zakon, ni broj službenih novina. Ja sam našla dva zakona o upravnom postupku, onaj na nivou Federacije iz '98 i onaj na nivou BiH iz '02, koji je mjerodavan u ovom slučaju?
Hvala.
U jednom zakonskom aktu, koji je donešen od strane Federalnog ministarstva, se pozivaju na Zakon o upravnom postupku. Ne piše koji zakon, ni broj službenih novina. Ja sam našla dva zakona o upravnom postupku, onaj na nivou Federacije iz '98 i onaj na nivou BiH iz '02, koji je mjerodavan u ovom slučaju?
Hvala.
-
Eborg
#1154 Re: Pravni fakultet
ELSA takmičenje u čast proslave 60. godišnjice Evropske konvencije o ljudskim pravima! Učestvujte putem pisanja eseja ili pravljenja foto-reportaže. Mogu učestovati svi članovi ELSA BiH a pobjednike očekuju novčane nagrade!
Krajnji rok za podnošenje eseja ili foto-reportaže je 30. juni! 
http://www.ourrightsourfreedoms.org/
Ukoliko želite postati član ELSA BiH kontaktirajte nas na [email protected].
http://www.ourrightsourfreedoms.org/
Ukoliko želite postati član ELSA BiH kontaktirajte nas na [email protected].
-
Eborg
#1155 Re: Pravni fakultet
Drage kolegice i kolege,
Objavljen je i aprilski STEP newsletter sa stažiranjima. Sama prijava je online te nema potrebe za papirologijom te je svim našim članovima omogućen jednostavan i brz pristup stažiranjima. Donosimo stažiranja u slijedećim zemljama:
Austrija - 3 stažiranja
Republika Češka - 2 stažiranja
Njemačka - 7 stažiranja
Italija - 1 stažiranje
Crna Gora - 1 stažiranje
Poljska - 1 stažiranje
Makedonija - 2 stažiranja
Srbija - 1 stažiranje
Turska - 13 stažiranja
Također, tu je i standardna ponuda za stažiranje u Vijeću Evrope u Strasbourgu na koje se mogu prijaviti samo studenti. Ostao je još jedan termin i to od septembra do decembra 2010. godine a rok za prijavu ističe 15. aprila. To je ogromna referenca za bilo koji budući rad.
Newsletter možete preuzeti OVDJE.
Za sva pitanja obratite nam se na [email protected].
Puno sreće svim budućim i trenutnim pravnicima!
ELSA BiH STEP sektor
Objavljen je i aprilski STEP newsletter sa stažiranjima. Sama prijava je online te nema potrebe za papirologijom te je svim našim članovima omogućen jednostavan i brz pristup stažiranjima. Donosimo stažiranja u slijedećim zemljama:
Austrija - 3 stažiranja
Njemačka - 7 stažiranja
Italija - 1 stažiranje
Crna Gora - 1 stažiranje
Poljska - 1 stažiranje
Srbija - 1 stažiranje
Turska - 13 stažiranja
Također, tu je i standardna ponuda za stažiranje u Vijeću Evrope u Strasbourgu na koje se mogu prijaviti samo studenti. Ostao je još jedan termin i to od septembra do decembra 2010. godine a rok za prijavu ističe 15. aprila. To je ogromna referenca za bilo koji budući rad.
ELSA BiH STEP sektor
-
Max Bunker
#1156 Re: Pravni fakultet
Eborg wrote:Drage kolegice i kolege,
Austrija - 3 stažiranja
Njemačka - 7 stažiranja
Italija - 1 stažiranje
Crna Gora - 1 stažiranje
Bit ce gusto, bit ce 0:2![]()
Poljska - 1 stažiranje
Srbija - 1 stažiranje
Turska - 13 stažiranja
ELSA BiH STEP sektor
-
Eborg
#1157 Re: Pravni fakultet
Drage kolegice i kolege,
Objavljen je i 2. newsletter sa stažiranjima ali ovaj nam je posebno interesantan jer su objavljena 2 stažiranja u Sloveniji. Jedno od njih daje prednost studentima koji govore bosanski, hrvatski ili srpski jezik tako da je to svakako velika šansa za BH studente. Stažiranje se odvija u Ljubljani, odvija se tokom augusta te je plata 450 EUR.
ELSA BiH STEP sektor
Objavljen je i 2. newsletter sa stažiranjima ali ovaj nam je posebno interesantan jer su objavljena 2 stažiranja u Sloveniji. Jedno od njih daje prednost studentima koji govore bosanski, hrvatski ili srpski jezik tako da je to svakako velika šansa za BH studente. Stažiranje se odvija u Ljubljani, odvija se tokom augusta te je plata 450 EUR.
ELSA BiH STEP sektor
-
Eborg
#1158 Re: Pravni fakultet
Evo i 3. izdanje aprilskog STEP newslettera sa stažiranjima za studente prava i mlade pravnike. Godina studija i prosjek nisu bitni, samo treba zadovoljiti uslove koje traži poslodavac!
STEP Newsletter - April
ELSA BiH STEP sektor
STEP Newsletter - April
ELSA BiH STEP sektor
-
dezurni_ucenik
#1159 Re: Pravni fakultet
.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 11:54, edited 1 time in total.
- JThomas
#1160 Re: Pravni fakultet
mehmed hadžić.
to radiš seminarski, a ne znaš kako se zove asistent?
to radiš seminarski, a ne znaš kako se zove asistent?
-
dezurni_ucenik
#1161 Re: Pravni fakultet
.
-
dezurni_ucenik
#1162 Re: Pravni fakultet
.
-
LDxxxxxx
#1163 Re: Pravni fakultet
Kad su upisi na fakultet krajem juna ili pocetak jula , i cula sam da ce se smanjiti broj studenata prava da li ce od ove godine ili ?
-
lol_sa
#1164 Re: Pravni fakultet
Zna li neko kad se prijavljuju ispiti za juni - stari sistem???
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1165 Re: Pravni fakultet
sadalol_sa wrote:Zna li neko kad se prijavljuju ispiti za juni - stari sistem???
-
LDxxxxxx
#1166 Re: Pravni fakultet
Kad su upisi na fakultet krajem juna ili pocetak jula , i cula sam da ce se smanjiti broj studenata prava da li ce od ove godine ili ?
-
Eborg
#1167 Re: Pravni fakultet
Ne znam da li će od ove godine ali nadam se da će što prije smanjiti broj studenata. I tebi će biti lakše, vjeruj mi.
-
LDxxxxxx
#1168 Re: Pravni fakultet
u kojem smislu mislis lakse ? ulazila sam na stranicu od fakulteta ali ne pise datum kad su upisi vec dokumentacija koje je potrebna da se prilozi...
-
Angie_88
#1169 Re: Pravni fakultet
Da li neko zna kako vanrdni studenti da prijave izborni predmet, jer se jos ne moze na isss. 
-
Eborg
#1170 Re: Pravni fakultet
Manje studenata = manje šljama. Upadne bruka ljudi koja je tu jer ne može nigdje drugo i onda to bude pijaca od fakulteta.LDxxxxxx wrote:u kojem smislu mislis lakse ? ulazila sam na stranicu od fakulteta ali ne pise datum kad su upisi vec dokumentacija koje je potrebna da se prilozi...
Prati dnevnu štampu, tu će se objaviti pozivi svih fakulteta sa dokumentacijom i rokovima.
-
neat
#1171 Re: Pravni fakultet
jesu li prijave za junsko-julski po starom moguće i sutra (10.5.)? 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1172 Re: Pravni fakultet
porani.neat wrote:jesu li prijave za junsko-julski po starom moguće i sutra (10.5.)?
-
Eborg
#1173 Re: Pravni fakultet
Drage kolegice i kolege,
Objavljen je i aprilski STEP newsletter sa stažiranjima. Sama prijava je online te nema potrebe za papirologijom te je svim našim članovima omogućen jednostavan i brz pristup stažiranjima. Stažirati mogu svi članovi ELSA BiH, bez obzira na godinu studija ili prosjek ocjena.
Također, tu je i standardna ponuda za stažiranje u Vijeću Evrope u Strasbourgu pa svakako pogledajte ponuđene opcije (januar-mart 2011. godine, april-juni 2011. godine, septembar-decembar 2011. godine). To je ogromna referenca za bilo koji budući rad.
Saznajte više OVDJE.
ELSA BiH STEP sektor
Objavljen je i aprilski STEP newsletter sa stažiranjima. Sama prijava je online te nema potrebe za papirologijom te je svim našim članovima omogućen jednostavan i brz pristup stažiranjima. Stažirati mogu svi članovi ELSA BiH, bez obzira na godinu studija ili prosjek ocjena.
Također, tu je i standardna ponuda za stažiranje u Vijeću Evrope u Strasbourgu pa svakako pogledajte ponuđene opcije (januar-mart 2011. godine, april-juni 2011. godine, septembar-decembar 2011. godine). To je ogromna referenca za bilo koji budući rad.
Saznajte više OVDJE.
ELSA BiH STEP sektor
-
Eborg
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1175 Re: Pravni fakultet
Imal ko ovdje da zna gdje je tacno kabinet ass. roditeljskog? Koliko ja znam prije je bio na prvom spratu tamo na kraju gdje su i ostali ass. al meni se cini da vise nije. Iko?