Blago tebi ako imas takvo okruzenje. Ja s kim sam god pricao oko tih protesta uglavnom su bili misljenja ma nema nista od toga. Ja sam licno zadovoljan dosadasnjim brojem protestanata i mislim da ce sutra biti isto puno jer se odavno zna za termin 1 Mart al naravno treba jos vise ljudi.Big Boy wrote:Sve vise raje odustaje od naseg nacina protestvovanja !? A ti onda lijepo okupi tu silnu raju pa bujrum pred stab SDA ili gdje vec pozelite. Mozete ih gadjati i cevapima sto se mene tice...agent_47 wrote: Joj ja minerPa znas li ti da sve vise raje odustaje zbog vaseg nacina protestovanja? Jer stvarno mislis da mozes nesto promijeniti ako je svake subota ista setnja? To postaje svakodnevnica i sve ce biti manje raje. I treba ici ispred sjedista stranaka doticnih likova, imas gore clanak kako podmladak SBiH podrzava Taju da ne daje ostavku. Ako budemo isli ispred sjedista mozda se desi ne samo da dobiju nogu iz funkcija nego vec iz stranke jer ne zele da riskiraju da izgube toliki broj glasaca.
Pitam se samo odakle tebi ta "informacija" da sve vise raje odustaje... ja koliko vidim (a i koliko cujem) sve je vise ljudi spremno izaci na ulicu na proteste. Zbijaju se redovi a oni sminkeri koji su bili dio prijasnjih protesta samo da bi se slikali pred "ruljom" i hvalili se ostaloj raji na kaficama i nisu bili srcem tu i takvi nam i ne trebaju da od svega na kraju naprave cirkus.
Fakat je da ovim protestima ne mozemo rijesiti sve probleme svijeta i prosetati se svakom ulicom Sarajeva ali na ovaj nacin mozemo poslati snaznu poruku svima koji imaju oci i usi da se Sarajevo budi, dize i buni !
Dosta mi je ljudi reklo da ove setnje postaju dosadne i da se nece nista postici tako da se lagano odustaje i tako ce sve manje ljudi doci u narednim subotama. Do 6 Aprila ce sve izlapiti. Bojim se da ce na ovakav nacin postati svakodnevnica Taji i Mami tako da se oni vise nece brinuti oko svojih fotelja. Moramo malo promijeniti strategiju. Ne znam sto se odustalo da se sjedne 5 minuta na raskrsnici kod Skenderije. Sta je 5 minuta? Pa nije to pola sata i nece niko stradati od toga ako ste mislili na to. Ovo je samo simbolicno zaustavljanje saobracaja 5 minuta da im malo podrmamo fotelje.
Znam da je dat rok do 6 Aprila i dobra je ideja oko tog roka al nije mi jasno kako cemo navesti druge gradove da protestuju u slucaju da se zahtljevi ne ispune. Budite realni zasto bi oni protestovali za tamo neko Sarajevo, znam da ima neki par ljudi koji bi rado al to je slabo. Znam da se nesta pokusalo u Zenici i Tuzli al je propalo. Mislim da je realnije zaustavljati saobracaj i to malo duze od 5 minuta.
Sta bi sa onim Sarajevo Drum Orkestrom?