BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ivannn

#1151 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ivannn »

Bosanski_kralj wrote: Kakve veze ima on s Hrvatskom, osim pasoša? :oops:
Možda što kaže da je Hrvat :oops:

Od momka bi bilo najpoštenije da izabere Švicarsku
Bosanski_kralj wrote: Eto čovjek neće ni da čuje za nas i džaba se zamaramo sa njim. Nadam da će uspjeti u karijeri kao i ostali hrvatski igrači, koje su njihovi mediji dizali u nebesa tipa: Kalinić, Mandžukić...
Pa Kalinić nije loš i mlad je još
Bosanski_kralj

#1152 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Bosanski_kralj »

ivannn wrote:
Bosanski_kralj wrote: Kakve veze ima on s Hrvatskom, osim pasoša? :oops:
Možda što kaže da je Hrvat :oops:

Od momka bi bilo najpoštenije da izabere Švicarsku
Bosanski_kralj wrote: Eto čovjek neće ni da čuje za nas i džaba se zamaramo sa njim. Nadam da će uspjeti u karijeri kao i ostali hrvatski igrači, koje su njihovi mediji dizali u nebesa tipa: Kalinić, Mandžukić...
Pa Kalinić nije loš i mlad je još
I ja mogu reći da sam Amerikanac, ali čime da to potvrdim.

Za 2 godine u Englesko zabio isto toliko golova, čak i u hajduku kad je bio golove je uglavnom iz penala postizao.

P.S. Eno Mandžukić dade go za Vf, sad će krenuti ode na njegov račun u hrvatskim medijima.
zecko_kupuz

#1153 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zecko_kupuz »

Taj jedan gol momka od 18 godina nije ništa više nego "samo jedan gol"...kada se momak ne interesuje za našu reprezentaciju. :oops: Inače bi gol bio zlata vrijedan, kao i sam igrač. Nemojmo biti takvi licemjeri. ;-)
extraordinary

#1154 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by extraordinary »

zecko_kupuz wrote:Taj jedan gol momka od 18 godina nije ništa više nego "samo jedan gol"...kada se momak ne interesuje za našu reprezentaciju. :oops: Inače bi gol bio zlata vrijedan, kao i sam igrač. Nemojmo biti takvi licemjeri. ;-)
Bravo Zećko :thumbup: Žao mi je, ali mislim da momak nije ni najmanje kriv zato što je stanje takvo kakvo je.
Tomo82

#1155 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Tomo82 »

BaileyS wrote:
Da rezimiramo ovu vjecnu kuknjavu za bh igracima koji su izabrali Hrvatsku, ne bih mijenjao Spahica i Mujdzu koji su rodjeni u Hrvatskoj a izabrali su nasu reprezenticiju :thumbup: za sve te za kojima se place.
Moš si mislit kako bi Mujdža izabrao BIH da je mogao prismrditi A reprezentaciji Hrvatske.
extraordinary

#1156 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by extraordinary »

Ljudi moji, kad ćemo shvatiti da je u krajnjoj liniji nebitno na koji je način ko zaigrao za nas. Pa Miske je igrao za mladu reprezentaciju Srbije, imali smo sreću pa je Pižon debilno zaključio da od njeg nikad neće biti fudbaler. Po vašim mjerilima, taj sa BiH ne bi trebao imati ništa zajedničko, ali, koje li ironije, to nam je najbolji igrač u posljednjih 5 godina i igrač koji je sakupio najviše nastupa za reprezentaciju, a i po broju golova je u samom vrhu. Zašto se gledaju te gluposti šta je mogao a šta je postao? Onog momenta kad on obuče dres naše reprezentacije, ako ima imalo mozga, zalagat će se maksimalno, isto kao što bi se zalagao i za bilo koju drugu zemlju. Evo jedna situacija, dođe mladi Brazilac da igra za neki naš klub, poslije tri godine dobije naše državljanstvo. Ode da igra negdje vani, tamo ga proglase nekim velikim talentom, za kojeg se otimaju veliki klubovi. Dobije od nas poziv, on odbije i kaže da čeka poziv Brazila. Iduću utakmicu ponovo ne dobije poziv Brazila, a dobije naš poziv, i on prihvati naš poziv. Da li je takav igrač smrad ili nešto slično?
BaileyS

#1157 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by BaileyS »

Tomo82 wrote: Moš si mislit kako bi Mujdža izabrao BIH da je mogao prismrditi A reprezentaciji Hrvatske.
Izabrao je BiH prije nego sto je bio mladi reprezentativac Hrvatske ali na zalost nasi poltroni su ga vratili bez zavrsenih papira.
Dosao je zajedno sa Ibricicem na okupljanje u vrijeme Muzurovica, cekao tri dana u hotelu ali "nas" savez nije pokazao dovoljno interesovanja.

Tako da Tomo82, ne laskaj hrvatskoj reprezentaciji nije tako neodoljiva kao sto ti mislis da jeste.
Tomo82

#1158 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Tomo82 »

BaileyS wrote:
Tomo82 wrote: Moš si mislit kako bi Mujdža izabrao BIH da je mogao prismrditi A reprezentaciji Hrvatske.
Izabrao je BiH prije nego sto je bio mladi reprezentativac Hrvatske ali na zalost nasi poltroni su ga vratili bez zavrsenih papira.
Dosao je zajedno sa Ibricicem na okupljanje u vrijeme Muzurovica, cekao tri dana u hotelu ali "nas" savez nije pokazao dovoljno interesovanja.

Tako da Tomo82, ne laskaj hrvatskoj reprezentaciji nije tako neodoljiva kao sto ti mislis da jeste.
Ne laskam ja ništa, kažem ti kako je. Preko reprezentacije se prodaju igrači, Hrvatska reprezentacija je puno više cijenjena od bosanske i to je to. Preko reprezentacije se prodaju i antitalenti poput Mandžukića, a nije slučajno da se nakon par nastupa za A vrstu skupo prodaju Lovren ili Ćorluka.
palermo

#1159 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

extraordinary wrote:Ljudi moji, kad ćemo shvatiti da je u krajnjoj liniji nebitno na koji je način ko zaigrao za nas. Pa Miske je igrao za mladu reprezentaciju Srbije, imali smo sreću pa je Pižon debilno zaključio da od njeg nikad neće biti fudbaler. Po vašim mjerilima, taj sa BiH ne bi trebao imati ništa zajedničko, ali, koje li ironije, to nam je najbolji igrač u posljednjih 5 godina i igrač koji je sakupio najviše nastupa za reprezentaciju, a i po broju golova je u samom vrhu. Zašto se gledaju te gluposti šta je mogao a šta je postao? Onog momenta kad on obuče dres naše reprezentacije, ako ima imalo mozga, zalagat će se maksimalno, isto kao što bi se zalagao i za bilo koju drugu zemlju. Evo jedna situacija, dođe mladi Brazilac da igra za neki naš klub, poslije tri godine dobije naše državljanstvo. Ode da igra negdje vani, tamo ga proglase nekim velikim talentom, za kojeg se otimaju veliki klubovi. Dobije od nas poziv, on odbije i kaže da čeka poziv Brazila. Iduću utakmicu ponovo ne dobije poziv Brazila, a dobije naš poziv, i on prihvati naš poziv. Da li je takav igrač smrad ili nešto slično?
ne znam, može biti da si u pravu, ali meni lično je odvratna i pomisao da ova zemlja pada na koljena i moli nekog žutokljunca da igra za nju.......Ne trebamo ni postojati kao država ako tako mora biti....
extraordinary

#1160 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by extraordinary »

palermo wrote:
extraordinary wrote:Ljudi moji, kad ćemo shvatiti da je u krajnjoj liniji nebitno na koji je način ko zaigrao za nas. Pa Miske je igrao za mladu reprezentaciju Srbije, imali smo sreću pa je Pižon debilno zaključio da od njeg nikad neće biti fudbaler. Po vašim mjerilima, taj sa BiH ne bi trebao imati ništa zajedničko, ali, koje li ironije, to nam je najbolji igrač u posljednjih 5 godina i igrač koji je sakupio najviše nastupa za reprezentaciju, a i po broju golova je u samom vrhu. Zašto se gledaju te gluposti šta je mogao a šta je postao? Onog momenta kad on obuče dres naše reprezentacije, ako ima imalo mozga, zalagat će se maksimalno, isto kao što bi se zalagao i za bilo koju drugu zemlju. Evo jedna situacija, dođe mladi Brazilac da igra za neki naš klub, poslije tri godine dobije naše državljanstvo. Ode da igra negdje vani, tamo ga proglase nekim velikim talentom, za kojeg se otimaju veliki klubovi. Dobije od nas poziv, on odbije i kaže da čeka poziv Brazila. Iduću utakmicu ponovo ne dobije poziv Brazila, a dobije naš poziv, i on prihvati naš poziv. Da li je takav igrač smrad ili nešto slično?
ne znam, može biti da si u pravu, ali meni lično je odvratna i pomisao da ova zemlja pada na koljena i moli nekog žutokljunca da igra za nju.......Ne trebamo ni postojati kao država ako tako mora biti....
Pa što to mi njemu nudimo kao država, da ne prihvati poziv neke druge zemlje? Pune tribine krezavih glodara koji će mu jebati majku ako jednom pogriješi, bez obzira što će prethodno pedeset utakmica odigrati na najvišem nivou? Da ne bude zabune, pod ovim krezavi glodari pokušavam izraziti svoj gnjev prema onom dobrom dijelu publike koji je imao primjedbu na sve i svašta na utakmici protiv Francuske. Krivo Koševo, krivo Sarajevo, kriv Pape, krivo mezarje, kriv Mundža ( onaj što mu je na dresu pisalo Mundža ), kriv Spahić jer je kapiten, kriv Džeko jer je maneken... mi prvo moramo shvatiti da ono što nudimo nije tako kvalitetno i da ima ljudi koji vole i drugu zemlju i osjećaju zahvalnost prema toj zemlji jer im je pružila puno više nego Bosna i Hercegovina. Ja tako posmatram stvari. I mislim da je puno lakše pametovati o nekom drugom, a kad dođemo u situaciju da sami donosimo odluku, onda vagamo sve parametre, i bitno nam je sve što inače nije.

Smatram da, ako se jedna Hrvatska koja je pojam za nas u fudbalu, a usudio bih se reći i mnogim drugim stvarima, na koljenima ode moliti Rakitića da igra za njih, a mi igrača zovemo preko u najboljem slučaju Avaza, ništa bolje i ne zaslužujemo. Pjanić je čekao sedam mjeseci jebeni pasoš, gdje to ima? Ljudi koji veze nikakve nemaju sa nekom zemljom će dobiti pasoš te zemlje brže nego Pjanić koji je rođen u BiH. Izgubili smo Subotića jer je svima bilo teško otići u Njemačku, sjesti za stol sa momkom, porazgovarati, platiti mu da dođe u BiH, da vidi šta to mi nudimo, upoznati ga možda sa kapitenom i još par bitnijih igrača, razviti mu neki osjećaj pripadnosti.

Da se razumijemo, ako nam trebaju igrati patrioti, možemo se okupiti 10 mojih jarana i ja, i garantujem da ćemo 90 minuta da ginemo na terenu, poginuti ako treba. Ali garantujem da bi ekipa sastavljena od nepatriota Subotića, Ibrahimovića, Jakupovića, Gavranovića, Klasnića i ostalih koji imaju naše državljanstvo a igraju za druge zemlje ostvarila puno bolji rezultat nego moji jarani i ja.
Tvrtko II Kotromanić

#1161 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Tvrtko II Kotromanić »

extraordinary wrote:
Pa što to mi njemu nudimo kao država, da ne prihvati poziv neke druge zemlje? Pune tribine krezavih glodara koji će mu jebati majku ako jednom pogriješi, bez obzira što će prethodno pedeset utakmica odigrati na najvišem nivou? Da ne bude zabune, pod ovim krezavi glodari pokušavam izraziti svoj gnjev prema onom dobrom dijelu publike koji je imao primjedbu na sve i svašta na utakmici protiv Francuske. Krivo Koševo, krivo Sarajevo, kriv Pape, krivo mezarje, kriv Mundža ( onaj što mu je na dresu pisalo Mundža ), kriv Spahić jer je kapiten, kriv Džeko jer je maneken... mi prvo moramo shvatiti da ono što nudimo nije tako kvalitetno i da ima ljudi koji vole i drugu zemlju i osjećaju zahvalnost prema toj zemlji jer im je pružila puno više nego Bosna i Hercegovina. Ja tako posmatram stvari. I mislim da je puno lakše pametovati o nekom drugom, a kad dođemo u situaciju da sami donosimo odluku, onda vagamo sve parametre, i bitno nam je sve što inače nije.

Smatram da, ako se jedna Hrvatska koja je pojam za nas u fudbalu, a usudio bih se reći i mnogim drugim stvarima, na koljenima ode moliti Rakitića da igra za njih, a mi igrača zovemo preko u najboljem slučaju Avaza, ništa bolje i ne zaslužujemo. Pjanić je čekao sedam mjeseci jebeni pasoš, gdje to ima? Ljudi koji veze nikakve nemaju sa nekom zemljom će dobiti pasoš te zemlje brže nego Pjanić koji je rođen u BiH. Izgubili smo Subotića jer je svima bilo teško otići u Njemačku, sjesti za stol sa momkom, porazgovarati, platiti mu da dođe u BiH, da vidi šta to mi nudimo, upoznati ga možda sa kapitenom i još par bitnijih igrača, razviti mu neki osjećaj pripadnosti.

Da se razumijemo, ako nam trebaju igrati patrioti, možemo se okupiti 10 mojih jarana i ja, i garantujem da ćemo 90 minuta da ginemo na terenu, poginuti ako treba. Ali garantujem da bi ekipa sastavljena od nepatriota Subotića, Ibrahimovića, Jakupovića, Gavranovića, Klasnića i ostalih koji imaju naše državljanstvo a igraju za druge zemlje ostvarila puno bolji rezultat nego moji jarani i ja.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
SKAFISKAFNJAK

#1162 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by SKAFISKAFNJAK »

subotic nikad nije im´o ni u planovima igrati za bih isto k´o ni ibrahimovic. pa taj isti ibrahimovic ne zna dvije kako treba izgovoriti. isto k´o ovaj momak gavranovic ne zeli da igra. a to da se ne zalazu "fanatikosi" u savezu to stoji. a sta im mi pruzamo, pruzamo im kurac u usta ako se sta zasere k´o sto smo ga pruzili misimovicu :-D , salihamidzicu i da ne nabrajam dalje
extraordinary

#1163 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by extraordinary »

SKAFISKAFNJAK wrote:subotic nikad nije im´o ni u planovima igrati za bih isto k´o ni ibrahimovic. pa taj isti ibrahimovic ne zna dvije kako treba izgovoriti. isto k´o ovaj momak gavranovic ne zeli da igra. a to da se ne zalazu "fanatikosi" u savezu to stoji. a sta im mi pruzamo, pruzamo im kurac u usta ako se sta zasere k´o sto smo ga pruzili misimovicu :-D , salihamidzicu i da ne nabrajam dalje
Ma to je to. Nije problem i ako oni nas odbiju, nek ih deset odbije, ako jednog dobrog dobiješ, na konju si. Nije npr jedan Misimović imao u planu igrati za nas, upoznao je Hasana Salihamidžića, ovaj razgovarao sa njim, ubijedio ga, pa Miske postao jedan od glavnih igrača reprezentacije. Dakle, više lobiranja po svijetu od odgovornih struktura i nešto bi se već odradilo.
palermo

#1164 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

extraordinary wrote: Pa što to mi njemu nudimo kao država, da ne prihvati poziv neke druge zemlje? Pune tribine krezavih glodara koji će mu jebati majku ako jednom pogriješi, bez obzira što će prethodno pedeset utakmica odigrati na najvišem nivou? Da ne bude zabune, pod ovim krezavi glodari pokušavam izraziti svoj gnjev prema onom dobrom dijelu publike koji je imao primjedbu na sve i svašta na utakmici protiv Francuske. Krivo Koševo, krivo Sarajevo, kriv Pape, krivo mezarje, kriv Mundža ( onaj što mu je na dresu pisalo Mundža ), kriv Spahić jer je kapiten, kriv Džeko jer je maneken... mi prvo moramo shvatiti da ono što nudimo nije tako kvalitetno i da ima ljudi koji vole i drugu zemlju i osjećaju zahvalnost prema toj zemlji jer im je pružila puno više nego Bosna i Hercegovina. Ja tako posmatram stvari. I mislim da je puno lakše pametovati o nekom drugom, a kad dođemo u situaciju da sami donosimo odluku, onda vagamo sve parametre, i bitno nam je sve što inače nije.

Kako god, možeš misliti šta hoćeš, meni je jednostavno dosadila priča o tome kako mi trebamo moliti neke koji u startu kažu BiH nam je rezervna opcija,ili budi još ekplicitniji pa kažu,ni u ludilu ne bih igrao za BiH. A onda se nađu ovdje ljudi koji kažu, treba ih moliti.
Sve do trenutka dok sami sebe ne počnemo poštovati, i dok dopuštamo svakom prdoglavcu da nam se posere u lice, nikad od nas neće biti ništa. Svaka priča o uspjehu počinje sa samosvješću i ponosom.

A nikome ja ne branim da bira zemlje koje će više voliti i koje će osjećati kao svoju domovinu, ja jedino neću da ga molim da on preko neke stvari pristaje da igra za ovu zemlju. Kako god se zvao. Suviše je volim, bez lažne patetike i patriotizma, i suviše volim i poštujem samoga sebe,da bih to mogao prihvattiti.

Priča o savezu i njegovoj nesposobnosti uopšte nema veze sa ovim.
extraordinary

#1165 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by extraordinary »

Znači, po tebi smo trebali ostati bez Misketa jer smo bili rezervna opcija?
Fratris

#1166 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Fratris »

palermo wrote:. Suviše je volim, bez lažne patetike i patriotizma, i suviše volim i poštujem samoga sebe,da bih to mogao prihvattiti.
Ovo sve što si napisao upravo jeste jeftina patetika i jeftini patriotizam. Izjednačavati nogometnu reprezentaciju s državom ili narodom je vrhunac nacionalističkog kiča.

Nogomet je posao, kao i svaki drugi. Apoteoza negometa je ne samo sebična, nego i krajnje licemjerna. Od koga drugog osim od sportaša(a pogotovo nogometaša) se očekuje toliko? Oni trebaju igrati za reprezentaciju iz ljubavi i iz časnih pobuda. Ko u ovoj državi, ili u bilo kojoj drugoj, išta radi iz ljubavi i časnih pobuda? Zašto plaćamo doktore, vatrogasce, učitelje? Zar ne bi njima trebala biti čast što služe svojoj državi? Zar ne bi to trebalo biti dovoljno? Zašto samo nogometaši moraju biti moralne gromade, kad niko drugi u državi nije moralna gromada?

Zašto se očekuje da umijeće baratanja loptom za sobom povlači i moralno uzdignuće? Mi smo svi ljudi, i kao takvi imamo ljudske emocije i ljudske mane. Sebični smo, oholi, umišljeni, malodušni, koristoljubivi...da ne nabrajam dalje. Zašto onda psujemo mater nogometašima zbog istih osobina? Tretiranje nogometne reprezentacija kao da je neki vjerski hram i očekivanje da shodno tome, nogometaši budu kao monasi je krajnje licemjerno. 22 čovjeka se loptaju, a ljudi na to gledaju kao na neku epsku borbu između dobra i zla.

Najlicemjernije je što se tu često radi o zamjeni teza. Ljudi koji govore da ne žele ikog moliti da igra za reprezentaciju u stvari žele da igrači mole da igraju. U kojoj drugoj situaciju u životu se nekome nudi izbor, a jedna strana ne pokušava ni nakakav način uticati na izbor? U smislu "Nemamo mi tebi šta objašnjavati zašto ti trebaš igrati za nas, ti trebaš izabrati nas bez toga." Šta da jedna od dvije kompanije koja me želi na platnom spisku to kaže? Naravno, sad će se odmah javiti patriJote da kažu da reprezentacija nije posao. Ja iskreno želim da takvima jednog dana dođe šef na posao i objavi da od sad ne rade za njega nego za naciju i da je dužnost i čast raditi. I onda dovede 5-6 pijanih "navijača" da im psuje mater ako slučajno zabušavaju ili ne prebace normu.

Šta je loše u tome da reprezentacija BiH da igračima do znanja da joj je stalo do njih? Da ih želimo vidjeti u dresu i da bi bili pojačanje? Zar mi svi nemamo neku osnovnu, ljudsku potrebu za tim? Da nam neko kaže da smo važni, da smo vrijedni nečijeg vremena i truda? Da nam neko kaže da nas želi? Zar je to "sranje u lice"? Zar je svako pokazivanje ljudskih emocija ponižavanje? Zar je tražiti nešto i moliti nekoga mana?
alphonse kauders

#1167 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by alphonse kauders »

extraordinary wrote:
palermo wrote:

Auuu, odlično! :thumbup: Zbog boldirane rečenice sam prestao ići na bilo kakav sportski događaj koji se održava kod nas.
buzzer

#1168 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by buzzer »

Fratris wrote:
palermo wrote:. Suviše je volim, bez lažne patetike i patriotizma, i suviše volim i poštujem samoga sebe,da bih to mogao prihvattiti.
Ovo sve što si napisao upravo jeste jeftina patetika i jeftini patriotizam. Izjednačavati nogometnu reprezentaciju s državom ili narodom je vrhunac nacionalističkog kiča.

Nogomet je posao, kao i svaki drugi. Apoteoza negometa je ne samo sebična, nego i krajnje licemjerna. Od koga drugog osim od sportaša(a pogotovo nogometaša) se očekuje toliko? Oni trebaju igrati za reprezentaciju iz ljubavi i iz časnih pobuda. Ko u ovoj državi, ili u bilo kojoj drugoj, išta radi iz ljubavi i časnih pobuda? Zašto plaćamo doktore, vatrogasce, učitelje? Zar ne bi njima trebala biti čast što služe svojoj državi? Zar ne bi to trebalo biti dovoljno? Zašto samo nogometaši moraju biti moralne gromade, kad niko drugi u državi nije moralna gromada?

Zašto se očekuje da umijeće baratanja loptom za sobom povlači i moralno uzdignuće? Mi smo svi ljudi, i kao takvi imamo ljudske emocije i ljudske mane. Sebični smo, oholi, umišljeni, malodušni, koristoljubivi...da ne nabrajam dalje. Zašto onda psujemo mater nogometašima zbog istih osobina? Tretiranje nogometne reprezentacija kao da je neki vjerski hram i očekivanje da shodno tome, nogometaši budu kao monasi je krajnje licemjerno. 22 čovjeka se loptaju, a ljudi na to gledaju kao na neku epsku borbu između dobra i zla.

Najlicemjernije je što se tu često radi o zamjeni teza. Ljudi koji govore da ne žele ikog moliti da igra za reprezentaciju u stvari žele da igrači mole da igraju. U kojoj drugoj situaciju u životu se nekome nudi izbor, a jedna strana ne pokušava ni nakakav način uticati na izbor? U smislu "Nemamo mi tebi šta objašnjavati zašto ti trebaš igrati za nas, ti trebaš izabrati nas bez toga." Šta da jedna od dvije kompanije koja me želi na platnom spisku to kaže? Naravno, sad će se odmah javiti patriJote da kažu da reprezentacija nije posao. Ja iskreno želim da takvima jednog dana dođe šef na posao i objavi da od sad ne rade za njega nego za naciju i da je dužnost i čast raditi. I onda dovede 5-6 pijanih "navijača" da im psuje mater ako slučajno zabušavaju ili ne prebace normu.

Šta je loše u tome da reprezentacija BiH da igračima do znanja da joj je stalo do njih? Da ih želimo vidjeti u dresu i da bi bili pojačanje? Zar mi svi nemamo neku osnovnu, ljudsku potrebu za tim? Da nam neko kaže da smo važni, da smo vrijedni nečijeg vremena i truda? Da nam neko kaže da nas želi? Zar je to "sranje u lice"? Zar je svako pokazivanje ljudskih emocija ponižavanje? Zar je tražiti nešto i moliti nekoga mana?

respect!
palermo

#1169 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

Fratris wrote: Ovo sve što si napisao upravo jeste jeftina patetika i jeftini patriotizam. Izjednačavati nogometnu reprezentaciju s državom ili narodom je vrhunac nacionalističkog kiča.

Znaš kako, ja reprezentaciju Bosne i hercegovine u fudbalu pratim upravo zbog onoga što ti nazva jeftinom patetikom. Fudbal i jeste velik zbog toga što u sebi nosi strast, i emociju, i da igranje za reprezentaciju nije posao, njega ne obavlja skupina plaćenika, da jeste tako, onda ne bi dvadeset hiljada ljudi prevaljivalo kilometre i kilometre da bi gledalo reprezentaciju Bosne i Hercegovine,zbog plaćenika se to ne radi, fudbal im daje (i meni sa njima) osjećaj identiteta, osjećaj pripadnosti, osjećaj radosti ili tuge. Fudbal je jedna od rijetkih stvari u životu u kojoj možeš osjetiti istinski nepatvoreni osjećaj emocije, osjećaj bezgranične radosti ili bezgranične tuge. I kad je već tako, kad je fudbal toliko važna stvar, zar je previše tražiti da od igrača koji imaju čast da igraju za ovu reprezentaciju da imaju strasti makar onoliko koliko i oni koji zbog njih ne spavaju noćima, zar je previše tražiti od igrača da vole ono što ti zajedno sa njima voliš.

Ne bih previše ovdje u izvrtanju teza, unutar ovih nekoliko zadnjih postova. Nisam ja rekao da ne treba se brinuti o igračima, i da ne treba im jasno pokazati da želiš da budu dio tvoje priče. Treba ih i pitati, treba im pokazati da ti je stalo do njih.
Al ne želim plakati za onima koji jednostavno neće, ne želim moliti one koji te jednostavmo ne vole, glupo je, ponižavajuće, baš kao kad voliš djevojku a, a ona tebe neće......gadiš joj se, cvijeće joj bacaš pred noge, a ona ga šuta, čemu i zašto. U običnom životu takve nazivamo papcima, zar stvarno mi dobrovoljno trebamo biti papci.Zar može biti nešto više ponižavajuće od toga da si svjastan da si nekome rezervna opcija, tu si samo zato što je njegova prava ljubav nedostižna, što ga ne jebe dva posto, ne znam za vas, ali u mojoj priči ja nikad nisam volio biti rezervna opcija. Makar i kao rezerva ponešto ub'o :mrgreen: .

Priča o krezavim papcima koji dolaze i psuju mater igraćčima je bezvezna. Nigdje ja nisam vidio toliko krezavih i toliko psovački nastrojenih navijača kao kad sam gledao Čelzi-Fulham, kao što rekoh , suština fudbala je emocija, emocija podrazumjeva i ljutnju, i psovku. I nikad mi neće biti jasna ta potreba u našem narodu da pljujemo sami po sebi. Valjda je malo onih koji pljuju po nama pa da dosolimo.
jutarnji

#1170 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jutarnji »

Fratris wrote:Šta je loše u tome da reprezentacija BiH da igračima do znanja da joj je stalo do njih? Da ih želimo vidjeti u dresu i da bi bili pojačanje?
Pa cak i kad taj neko jasno kaze da ga BiH reprezentacija ne zanima ni koliko stanje na putevima u Hondurasu?
Svasta...
Meni se vise svidja Spahin stil objasnjavanja sitVacije :D

hos`, nes`, ne moras, zviz!
palermo, as alwayes :thumbup:
buzzer

#1171 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by buzzer »

jutarnji wrote:
Fratris wrote:Šta je loše u tome da reprezentacija BiH da igračima do znanja da joj je stalo do njih? Da ih želimo vidjeti u dresu i da bi bili pojačanje?
Pa cak i kad taj neko jasno kaze da ga BiH reprezentacija ne zanima ni koliko stanje na putevima u Hondurasu?
Svasta...
Meni se vise svidja Spahin stil objasnjavanja sitVacije :D
hos`, nes`, ne moras, zviz!
palermo, as alwayes :thumbup:
ma jah, treba ih sve prvo dobro namlatiti, pa onda pitati hoce li igrati za reprezentaciju zemlje u kojoj su im rodjeni roditelji koji su radili duple smjene da ih podignu u tudjini gdje su odrasli u stranom jeziku uz tv i video igrice.
palermo

#1172 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

buzzer wrote: ma jah, treba ih sve prvo dobro namlatiti, pa onda pitati hoce li igrati za reprezentaciju zemlje u kojoj su im rodjeni roditelji koji su radili duple smjene da ih podignu u tudjini gdje su odrasli u stranom jeziku uz tv i video igrice.
Izvrćete stvari, namjerno ili nenamjerno, sasvim svejedno. Nikoga ne treba namlatiti, ali ne treba ni žaliti za onim koji jednostavno kaže Bosna i Hercegovina nije moja domovina, i ne želim ništa da joj dam. Još manje ih treba moliti.

Što se mene tiče prema takvim igračima se treba odnositi baš kao i prema svakom drugom stranom igraču.
jutarnji

#1173 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jutarnji »

buzzer wrote:ma jah, treba ih sve prvo dobro namlatiti, pa onda pitati hoce li igrati za reprezentaciju zemlje u kojoj su im rodjeni roditelji koji su radili duple smjene da ih podignu u tudjini gdje su odrasli u stranom jeziku uz tv i video igrice.
Ovo je bila zeza, a da mi je godra sto mu je sastavio sljagu, pa lagao bih da nije.
One oko kojih se ovdje spori nikakvi tv programi na stranim jezicima i video igrice ne odvrate da nastupaju za
zemlje u kojima niti su odrasli, niti su im se roditelji tamo rodili...misli se na srbiju i hrvatsku.
Meni licno ti likovi i njihova odluka za koga ce igrati uopste ne smeta, samo mi je glupa ta prica, kao da smo mi
njih kulturno zamolili, eto oni bi nastupali za BiH... :roll:
buzzer

#1174 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by buzzer »

jutarnji wrote:
buzzer wrote:ma jah, treba ih sve prvo dobro namlatiti, pa onda pitati hoce li igrati za reprezentaciju zemlje u kojoj su im rodjeni roditelji koji su radili duple smjene da ih podignu u tudjini gdje su odrasli u stranom jeziku uz tv i video igrice.
Ovo je bila zeza, a da mi je godra sto mu je sastavio sljagu, pa lagao bih da nije.
One oko kojih se ovdje spori nikakvi tv programi na stranim jezicima i video igrice ne odvrate da nastupaju za
zemlje u kojima niti su odrasli, niti su im se roditelji tamo rodili...misli se na srbiju i hrvatsku.
Meni licno ti likovi i njihova odluka za koga ce igrati uopste ne smeta, samo mi je glupa ta prica, kao da smo mi
njih kulturno zamolili, eto oni bi nastupali za BiH... :roll:
kazem ti ja, u sljagi je spas. :)

a da mozda na trenutak pomislimo da su to klinci formatirani nizom razlicitih faktora: porodica, drustvo, tudjina, tv, videoigrice, skola, dileri ispred skole, internet, stranci, domaci, osjecaj izgubljenosti, potreba za pripadnoscu necemu jacem nego sto su sami, qurzi, palci, ovo, ono..... mislim zasto kriviti momke za nesto na sta apsolutno nisu mogli uticati? zasto ih ne privuci sebi? umjesto sljage njima mozes kupiti onu boksersku vrecu pa se istresati.
palermo

#1175 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

buzzer wrote: a da mozda na trenutak pomislimo da su to klinci formatirani nizom razlicitih faktora: porodica, drustvo, tudjina, tv, videoigrice, skola, dileri ispred skole, internet, stranci, domaci, osjecaj izgubljenosti, potreba za pripadnoscu necemu jacem nego sto su sami, qurzi, palci, ovo, ono..... mislim zasto kriviti momke za nesto na sta apsolutno nisu mogli uticati? zasto ih ne privuci sebi? umjesto sljage njima mozes kupiti onu boksersku vrecu pa se istresati.
kako, a da pri tome sačuvaš svoje dostojanstvo. Šta treba uraditi da jedan Subotić kaže, Bosna i Hercegovina je moja domovina i ja ću za nju da igram.
Post Reply