Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
walkabout

#1151 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by walkabout »

Neka uvlace, imaju i kome... :D :oops:

Nego, ovo nadjoh jutros... :-?

Obrati paznju na Obamin izbor rijeci... politicar eh...

----------------

DEMOCRATIC presidential hopeful Barack Obama has categorically denounced statements by his long-time preacher, who said the September 11 attacks were brought on by American "terrorism".

The Illinois senator acted to quell a controversy over remarks by the preacher, the Reverend Jeremiah Wright, who also argued African Americans should sing "God Damn America" to protest at their treatment.

In a blog post on The Huffington Post website, Senator Obama admitted Mr Wright had "touched off a firestorm" with "some inflammatory and appalling remarks he made about our country, our politics, and my political opponents".

"I vehemently disagree and strongly condemn the statements that have been the subject of this controversy," Senator Obama wrote.

The controversy, fanned by video clips of Mr Wright's vehement sermons, are threatening to turn into a major campaign issue, and are likely to be used by Republican groups against Senator Obama if he wins the Democratic nomination.
pitt

#1152 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

Ma vala kad su casni Pat Robertson i rahmetlija Jerry F tupili da je 9/11 bozja kazna za nemoral, pederluk, razvode i sl....... nek i taj tupi. Ko jos slusa to :D:D:D DOduse juce na hutbi efendija kaze da nam je duznost da glasamo (nije rekao za koga) i da ce dijeliti redistraciju na dzumi sljedece hefte :D:D:D
walkabout

#1153 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by walkabout »

I Kemica cuo za ove izbore i zabrino se pravo:

"Merhaba Pitte,
Zamolijo bite dami nesto urgirash kod Obame ako bidnesh imo vremena daga odma nazovesh, nemorash cekat dati se on javi, morebit kasno onda. Jasam ti cuo da on hoce da ukine naftu, kako cemose vozat ako nejma nafte na svjeckom trzistu, oklen cemo onda nabavljat.
Denam izvidi situaciju pa javi dal da zakopam ubasci bushotinu ili ne - vec sam odredijo jedan cosak zakoji mislim da nesta ima, kad god prodjem malo mi ko tukne na naftu.
Mahsuz selam i salji haber sto prije.
Kemica" :D

PS. A bidne hairli, janjac cemo okrenut uoto ime - specijalan gost vjestica dajdzinca u minjaku sa onijem njenim visokijem stiklama i zelenom St Patrick kompleticu. :D
EI Presidente

#1154 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by EI Presidente »

pitt wrote:
EI Presidente wrote:
pitt wrote:Joj vjestica mi je vec 2 dana u mahali :D:D Jutros je vidim na St. Patrick's Day paradi........umotala se u zeleno :D:D:D
vani zeleno, unutra crveno...ona ko neki u Bosni :D
ma zajebala ih je sve. maherka prava :D kako ona manipulise, niko joj ravan nije :D

Sad me zovu iz obamine kampanje da promjenim registraciju za demokrate jer necu moci glasati ako sam independent :D mater im..... :oops:
Ja sam to namah obavio, cim sam gradjanin posto, reko nek se znaju ravnat ovi iz zbunove administracije, nista independent....
EI Presidente

#1155 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by EI Presidente »

walkabout wrote:I Kemica cuo za ove izbore i zabrino se pravo:

"Merhaba Pitte,
Zamolijo bite dami nesto urgirash kod Obame ako bidnesh imo vremena daga odma nazovesh, nemorash cekat dati se on javi, morebit kasno onda. Jasam ti cuo da on hoce da ukine naftu, kako cemose vozat ako nejma nafte na svjeckom trzistu, oklen cemo onda nabavljat.
Denam izvidi situaciju pa javi dal da zakopam ubasci bushotinu ili ne - vec sam odredijo jedan cosak zakoji mislim da nesta ima, kad god prodjem malo mi ko tukne na naftu.
Mahsuz selam i salji haber sto prije.
Kemica" :D

PS. A bidne hairli, janjac cemo okrenut uoto ime - specijalan gost vjestica dajdzinca u minjaku sa onijem njenim visokijem stiklama i zelenom St Patrick kompleticu. :D
bolje da kemica u tom cosku kukuruz posadi, prije ce hajra vidjet :D
walkabout

#1156 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by walkabout »

rekoh ja...

------------------

Democrat Barack Obama's big national lead over Hillary Clinton has all but evaporated in the US presidential race, and both Democrats trail Republican John McCain, according a new poll.

The Reuters/Zogby poll showed Obama had only a statistically insignificant lead of 47 per cent to 44 per cent over Clinton, down sharply from a 14 point edge he held over her in February when he was riding the tide of 10 straight victories.

Obama, who would be America's first black president, has been buffeted by attacks in recent weeks from New York Clinton over his fitness to serve as commander-in-chief and by a tempest over racially charged sermons given by his Chicago preacher.

The poll showed McCain, who has clinched the Republican presidential nomination, is benefiting from the lengthy campaign battle between Obama and Clinton, who are now battling to win Pennsylvania on April 22.

McCain leads 46 per cent to 40 per cent in a hypothetical matchup against Obama in the November presidential election, according to the poll.

That is a sharp turnaround from the Reuters/Zogby poll from last month, which showed in a head-to-head matchup that Obama would beat McCain 47 per cent to 40 per cent.

"The last couple of weeks have taken a toll on Obama and in a general election match-up, on both Democrats," said pollster John Zogby.

Matched up against Clinton, McCain leads 48 per cent to 40 per cent, narrower than his 50 to 38 per cent advantage over her in February.

"It's not surprising to me that McCain's on top because there is disarray and confusion on the Democratic side," Zogby said

Obama gave a speech on Tuesday rebuking his pastor, the Reverebd Jeremiah Wright, for sermons sometimes laced with inflammatory tirades but said he could not disown him and it was time for Americans to bind the country's racial wounds.

The poll showed Obama continues to have strong support from the African-American community but that he is experiencing some slippage among moderates and independents.

Among independents, McCain led for the first time in the poll, 46 per cent to 36 per cent over Obama.

He was behind McCain by 21 per cent among white voters.

Zogby attributed this to a combination of the fallout from Clinton's victory in Ohio earlier this month and the controversy over Wright's sermons.

"And, just the closer he gets to the nomination, the tougher questions whites ask about an African-American candidate," Zogby said.

The March 13-14 poll surveyed 525 likely Democratic primary voters for the matchup between Clinton and Obama. It has a margin of error of plus or minus 4.4 percentage points.

For the matchup between McCain and his Democratic rivals, 1004 likely voters were surveyed. It has a margin of error of plus or minus 3.2 percentage points.

Reuters
jeza u ledja

#1157 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Clanak je nidje veze. Prvo, jer je anketa radjena u trenutku kad je bila ova afera sa svestenikom. Drugo, jer 5 od 6 anketa uradjenih u zadnjih nekoliko dana pokazuju da je Obama ispred Clintonove, te da je u 4 od 6 anketa ispred McCaina. Tacno je da su brojke porasle u korist matorog, ali opet kazem, one se moraju posmatrati u kontekstu dnevnopolitickih afera. Trece, podrska McCainu iz proslog mjeseca se ne moze porediti sa ovim, jer McCain tada nije bio ocigledan kandidat GOP, drugim rijecima ako je neko gotivio Huckabeeja ili Romneyja on se ne bi uvijek izjasnio kao pristalica McCaina u odnosu na nekog Demokratu, a sada su naravno svi stali iza svog neminovnog kandidata. Slicno vazi danas za demokratske kandidate. Oni koji snazno podrzavaju Clintonovu u odnosu na Obamu ili obratno ce u trenutku kada i ako drugi kandidat postane i zvanicni svoj glas dati drugom demokratskom kandidatu. (Za ovo je dovoljan dokaz taj da je McCain u odnosu na Dems najmanje procente imao proslog ljeta, kad se mislilo da ce biti autsajder u ovoj trci.)
Ono sto je jos bitnije je da poredjenja Clintonove i Obame nemaju vise smisla, jer je Hillary izgubila izbore i Obama ce biti kandidat. Ona moze samo dobiti nekom birokratskom procedurom. Pored toga, vec je vise od 80% Amerikanaca vec izaslo na prajmariz, pa su nacionalne usporedbe Clinton i Obame irelevantne.

http://www.realclearpolitics.com/epolls ... html#polls
http://www.realclearpolitics.com/epolls ... html#polls
Hantraga

#1158 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by Hantraga »

Ja sam davno reko, da Obamu samo mogu sjebat crnci, niko drugi...

Ma kolko vi mislili da ovo sa onim njegovim pastorom nema efekta, glupom americkom bjelcu i te kako ima.

Pogotovo za Superdelegate, koji mogu procjeniti da ova afera moze kostati Generalne izbore, i samim tim vecina Superdelegata glasa za Clinton...

Obama je dosad pobjedjivao, zato sto se skroz bio distancirao od ovih tipicnih samozvanih crnacki lidera tipa Al, Jessie..itd

Sad kad je poslo isplivavat da je on upetljan u crnacku politiku ko i svaki, rejting ode dole...

Samo sto jes jes, onaj njegov Pastor nije reko nista pogresno...Covjek je reko kako je, samo sto to Amerikanci nezele da cuju i da vjeruju da je to tako...
pitt

#1159 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

Hantraga wrote:Ja sam davno reko, da Obamu samo mogu sjebat crnci, niko drugi...

Ma kolko vi mislili da ovo sa onim njegovim pastorom nema efekta, glupom americkom bjelcu i te kako ima.

Obama je dosad pobjedjivao, zato sto se skroz bio distancirao od ovih tipicnih samozvanih crnacki lidera tipa Al, Jessie..itd

Sad kad je poslo isplivavat da je on upetljan u crnacku politiku ko i svaki, rejting ode dole...

Samo sto jes jes, onaj njegov Pastor nije reko nista pogresno...Covjek je reko kako je, samo sto to Amerikanci nezele da cuju i da vjeruju da je to tako...
pa dobro ne bih se slozio sad da je sve sto pastor kaze ziva istina. Ono za sidu je glupost zesca. A pastor ko pastor....prica ono sto narod voli cuti. Da ce uticati na nekog ova afera....naravno da hoce. Ali ne kontam kako obama moze biti odgovoran z aono sto onaj majmun blebece dok je u transu sa jesusom :D:D
A vidim fox jedva docekao da obaspe kako je obama neprijatelj amerike......samo nikako da spomenu sranja koja su izlazila iz usta casnog rahmetlije J. folwela kao i smece sto i dan danas izlazi iz usta pat robertsona......sa kojim se lize svaki republikanac.
jeza u ledja

#1160 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Upravo tako, za generalne izbore dovoljno je uci u jednu od ovih evangelistickih crkava pa snimiti malo atmosferu. :-)

Za ovo vrijeme John McCain na drzavnom budzetu ide malo na Bliski Istok i tamo lupa kako 'Iran pomaze Al-Qaedu u Iraku'. Pa onda ponovi to nekoliko puta, dok ga Joe ne ispravi. :lol: Ja bi to pustao stalno od sad. :D
pitt

#1161 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

ma shuknuo mu je huso za to odmah :D Mene strah da oni nisu sacuvali najbolje bisere onog mahnitog pastora negdje za octobar. Republikancima je u cilju da hilary bude kandidat.
EI Presidente

#1162 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by EI Presidente »

Ne znam, meni se cini da ce Obamu ova bijelo-protestantsko-medijska masina sjebat', mislim covjek dade govor neki dan glava boli, al' mediji i dalje samo guraju retoriku onog pastora, slabo ista o Obaminoj reakciji...covjek fino veli da su pred Amerikom monumentalni problemi, i da se isti mogu rijesiti samo ako se narod ujedini, al' jok, FOX, NBC, i ostali samo frfljaju o crnackom rasizmu. desava se slicna stvar onoj pred pocetak invazije na Irak, gdje su mediji odigrali kljucnu ulogu u lozenju raje....stanje americkih medija je, najblaze receno, ocajno. Da nema NPRa, ne bi covjek imao gdje naci korektnu vijest.
jeza u ledja

#1163 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Pa ne znam, ja od vecine onih komentatora na CNNu i MSNBCu vise puta cuh kako je ovaj Obamin govor jedan od najboljih govora u vezi rasnih problema koje su ikad culi od predsjednickih kandidata. Neko je rekao i to da ako Obama jednog dana postane predsjednik da ce ovaj govor postati historijski.

Ma ja se ne sekiram u vezi ovoga uopste.
hik--meta

#1164 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by hik--meta »

huso je pr'no u cabar, gotov je.
jos ako ga pritisnu da se primary napravi i u michigan-u, onda je tek puk'o.
"america's chicken are coming home to roost", to je za ove moje amere isto kao kad su nama u sarajevu govorili da smo sami gadjali markale.

stari jeremija mu je glave dosao sto se izbora tice, ako ne protiv hilke, onda protiv mccaina sigurno.

ustvari, mozda mu je i spasio glavu literally, sto bi rekli ovi ovdje moji rasisti na jugu.
da je m.l.k. imao svog jeremiju i da nije shvacen ozbiljno, bio bi danas ziv i zdrav kao louis farrakhan.
pitt

#1165 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

joj hikmeta....izgasi vise fox :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#1166 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

hik--meta wrote:huso je pr'no u cabar, gotov je.
jos ako ga pritisnu da se primary napravi i u michigan-u, onda je tek puk'o.
"america's chicken are coming home to roost", to je za ove moje amere isto kao kad su nama u sarajevu govorili da smo sami gadjali markale.

stari jeremija mu je glave dosao sto se izbora tice, ako ne protiv hilke, onda protiv mccaina sigurno.

ustvari, mozda mu je i spasio glavu literally, sto bi rekli ovi ovdje moji rasisti na jugu.
da je m.l.k. imao svog jeremiju i da nije shvacen ozbiljno, bio bi danas ziv i zdrav kao louis farrakhan.

nidze veze :roll:
pitt

#1167 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

bible belt logic :D :D :D
Šeha

#1168 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by Šeha »

pitt wrote:joj hikmeta....izgasi vise fox :lol: :lol: :lol:

Vala bas... sta je ono kakve su ono teorije zavjere... :roll: :roll: :roll:
jeza u ledja

#1169 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

A da, zar ono desnicari ne zele da Obama pobjedi, a ne Clinton. Malo su pozurili sa napadima, ili sta? :-)
pitt

#1170 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

Hantraga

#1171 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by Hantraga »

jeza u ledja wrote:Pa ne znam, ja od vecine onih komentatora na CNNu i MSNBCu vise puta cuh kako je ovaj Obamin govor jedan od najboljih govora u vezi rasnih problema koje su ikad culi od predsjednickih kandidata. Neko je rekao i to da ako Obama jednog dana postane predsjednik da ce ovaj govor postati historijski.

Nesikiras se ti i mnogi koji racionalno razmisljaju, ali su takvi u americi manjina...

Vjerovo ti ili ne, ovo je veliki problem za obamu...

Narod je stoka, ma gdje bio, u americi ili Bosni...vrlo je lako sa njim manipulisat...
jeza u ledja

#1172 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Hantraga wrote:
jeza u ledja wrote:Pa ne znam, ja od vecine onih komentatora na CNNu i MSNBCu vise puta cuh kako je ovaj Obamin govor jedan od najboljih govora u vezi rasnih problema koje su ikad culi od predsjednickih kandidata. Neko je rekao i to da ako Obama jednog dana postane predsjednik da ce ovaj govor postati historijski.

Nesikiras se ti i mnogi koji racionalno razmisljaju, ali su takvi u americi manjina...

Vjerovo ti ili ne, ovo je veliki problem za obamu...

Narod je stoka, ma gdje bio, u americi ili Bosni...vrlo je lako sa njim manipulisat...
Ovo je upravo cinizam o kojem Obama non stop govori. Niko vise ni u sta ne vjeruje, a najmanje samima sebi i svojoj okolini. NOOarod je stoka, a politicari su po defaultu zli i pokvareni. Narod je cinican, kako u Americi tako i u Bosni.
walkabout

#1173 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by walkabout »

:shock:

--------------------------------

March 21, 2008 - 8:57AM

Democratic US presidential candidate Hillary Clinton has moved into a significant lead over Barack Obama for the first time in weeks in the race for the party nomination, according to a Gallup poll.

The March 14-18 national survey of 1209 Democratic and Democratic-leaning voters gave Clinton, a New York senator, a 49 per cent to 42 per cent edge over Obama, an Illinois senator.

The poll has an error margin of 3 percentage points.

Gallup said it was the first statistically significant lead for Clinton since a tracking poll conducted on February 7-9, just after the Super Tuesday primaries.

The two candidates had largely been locked in a statistical tie since then, with Obama last holding a lead over Clinton in a March 11-13 poll.

Gallup said polling data also showed presumptive Republican nominee John McCain leading Obama 47 per cent to 43 per cent in 4,367 registered voters' preferences for the general election.

The general election survey has an error margin of 2 percentage points.

The Arizona senator also edged Clinton 48 per cent to 45 per cent but Gallup said the lead was not statistically significant.

Reuters
pitt

#1174 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

ma jebo polls........isto meterolozi...jedini posao gdje vazda mozes grijesiti i jos uvijek biti zaposlen :D:D:D

evo gledam na communist news network (CNN) bill richardson endorse obamu :D bill zapustio bradu....isto grizly adams :D
kako ce mu zahatariti klintonovi.......oni su mu raja :D
Šeha

#1175 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by Šeha »

pitt wrote:ma jebo polls........isto meterolozi...jedini posao gdje vazda mozes grijesiti i jos uvijek biti zaposlen :D:D:D

evo gledam na communist news network (CNN) bill richardson endorse obamu :D bill zapustio bradu....isto grizly adams :D
kako ce mu zahatariti klintonovi.......oni su mu raja :D

Slusam Richardsona i cujem "mogu'l bit' potpretsjednik, mogu'l ja bit potpretsjednik" :D :D
Post Reply