Kad on opere suđe jer zna da ja to mrzim raditi.Kad ja napravim jutarnju kafu jer znam da ujutro ne vidi kud hoda sat nakon što se probudi.Sve same sitnice na koje se pazi jer ti je stalo.
Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Buu
#1151 Re: Ljubav je....
ljubav je ljubav je ljubav je ljubav.
Kad on opere suđe jer zna da ja to mrzim raditi.Kad ja napravim jutarnju kafu jer znam da ujutro ne vidi kud hoda sat nakon što se probudi.Sve same sitnice na koje se pazi jer ti je stalo.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#1152 Re: Ljubav je....
Ljubav je...
E da te Bogdo ne volim
da te Bogdo ne volim
da te Bogdo Ne volim
Da te Bogdo ne Volim...
E da te Bogdo ne volim
da te Bogdo ne volim
da te Bogdo Ne volim
Da te Bogdo ne Volim...
- Daphna
#1154 Re: Ljubav je....
... kada nikada ne izgovoriš riječi koje bi nekoga mogle povrijediti... Čak ako ih i pomisliš... Jer, ljubav nije bol! I ne treba da bude bol!
- [Matrix]
#1155 Re: Ljubav je....
Daphna wrote:... kada nikada ne izgovoriš riječi koje bi nekoga mogle povrijediti... Čak ako ih i pomisliš... Jer, ljubav nije bol! I ne treba da bude bol!
Ljubav nikada ne bi bila tako znacajna da nije svezana za bol.Rastanci su kadkad drazi od sastanaka.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1156 Re: Ljubav je....
Ovo nazalost postoji samo u teoriji, ni u sapunicama ovoga nema.Daphna wrote:... kada nikada ne izgovoriš riječi koje bi nekoga mogle povrijediti... Čak ako ih i pomisliš... Jer, ljubav nije bol! I ne treba da bude bol!
- jaba
- Location: grad izmedju dvije rijeke na ravnici u zemlji oblika srca
#1157 Re: Ljubav je....
Ljubav je kao vjetar, ne vidis je ali je osjetis
- Topla voda
#1158 Re: Ljubav je....
ljubav je ruska rijec
- MoHiKaNaC
#1160 Re: Ljubav je....
Mudri Nietzche kaze ovako:
Svaka generalizacija, ukljucujuci i ovu, je pogresna...
I kako onda definisati ljubav kad je svako od nas drugacije dozivljava? Nekome je teret, nekom olaksanje, nekome je sigurnost a opet nekome nesigurnost. Nekome ljubav otvori oci a neko u ljubavi izgubi svaki dodir sa realnoscu. Na nekog ljubav djeluje kao doping a nekome oduzme svaki kreativni atom u tijelu. Nekom ljubav donese patnju a nekog oslobodi svakog oblika iste...
I koliko god je proklinjali onda kad nestane ne prestajemo da molimo za novu ljubav...
I kako onda definisati ljubav kad je svako od nas drugacije dozivljava? Nekome je teret, nekom olaksanje, nekome je sigurnost a opet nekome nesigurnost. Nekome ljubav otvori oci a neko u ljubavi izgubi svaki dodir sa realnoscu. Na nekog ljubav djeluje kao doping a nekome oduzme svaki kreativni atom u tijelu. Nekom ljubav donese patnju a nekog oslobodi svakog oblika iste...
I koliko god je proklinjali onda kad nestane ne prestajemo da molimo za novu ljubav...
- ladyblue18
#1161 Re: Ljubav je....
Oh daMoHiKaNaC wrote:Mudri Nietzche kaze ovako:
- Daphna
#1162 Re: Ljubav je....
ladyblue18 wrote:Ovo nazalost postoji samo u teoriji, ni u sapunicama ovoga nema.Daphna wrote:... kada nikada ne izgovoriš riječi koje bi nekoga mogle povrijediti... Čak ako ih i pomisliš... Jer, ljubav nije bol! I ne treba da bude bol!
[Matrix] wrote: Ljubav nikada ne bi bila tako znacajna da nije svezana za bol.Rastanci su kadkad drazi od sastanaka.
Ne znam da li da se složim sa vama ili ne... Da li smo se toliko saživjeli sa bolom u ljubavi da ga na kraju smatramo sastavnim dijelom te emocije?! To vam ga dođe kao što smo prihvatili bilo kakav fizički bol kao sastavni dio života (glavobolja, bol u leđima, bolne menstruacije), a nije normalno! Bol je znak da se neki patološki proces dešava u organizmu!
Zato ne mogu ni da prihvatim bol kao dio ljubavi... Ne mogu a svi to doživljavamo. Dobro, možda suviše idealiziram ljubav a znam da ništa nije idealno
Ne mora se ovo odnositi samo na muško-ženske odnose... Imamo toga i u porodicama, među prijateljima... Zato sam napisala da ljubav nije bol, da nikada ne treba izgovoriti nešto što će povrijediti dragu nam osobu!
MoHiKaNaC wrote: I koliko god je proklinjali onda kad nestane ne prestajemo da molimo za novu ljubav...
- covjek_sam_zeno
#1163 Re: Ljubav je....
daphna, kako cjeniti ljubav ako ne boli?
- Daphna
#1164 Re: Ljubav je....
Onda to znači da ne cijenimo ljubav već bol...covjek_sam_zeno wrote:daphna, kako cjeniti ljubav ako ne boli?
Opet kažem, znam, boli i vjerovatno će uvijek... Boljela je i mene! I baš iz tog razloga znam da nije bila prava! I iz tog razloga ne prihvatam bolnu ljubav kao pravu!
- ladyblue18
#1165 Re: Ljubav je....
Ljubav je isuvise idealizovana, a danas haman pa i ne postoji, sve se svodi na interes, a u vezama se vecinom ona ne pokazuje, gledas samo kako da povalis nekoga, vrijeme je pravo naopako.
Sretan je ko danas na ovom vaktu uspije pronaci ljubav, ne onu iz bajki, ali bas ljubav, da je neko tu kada ga trebas, a ne da pobjegne kaad je tebi najteze.
Da cijeni ono sto mu dajes a ne da zbog toga misli da ima pravo da te handri kako hoce, jer eto volis ga/ju.
Da te postuje, da te ne smatra zabavom i sredstvom za ubijanje dosade, i za zadovoljavanje sirovih sexualnih potreba.
Da ti vrati istom mjerom onoliko koliko ti njemu pruzas i dajes.
Da te cijeni.
Da uziva u malim stvarima sa tobom. U svakom pogledu i zagrljaju.
Da bude uz tebe jednostavno.
A ljubav bez boli ne ide u glavnom, kazu nije ljubav ako ne boli, pa eto...
Iako ne bi smjelo biti tako, ali kad je sve suprotno na ovom svijetu.
A i ako si nekoga bas volio, a on te ranio i povrijedio, tesko da nece boliti...tesko...jedino ako si robot kakav.
I to ne mislim samo na romanticnu ljubav.
No, eto, ja i dalje vjerujem u ljubav....koliko god to suludo bilo ili ne.
I daphnO sve je to lijepo sto ti kazes, sve ja to rekoh, ali stvarnost je drugacija vecinom.
Sretan je ko danas na ovom vaktu uspije pronaci ljubav, ne onu iz bajki, ali bas ljubav, da je neko tu kada ga trebas, a ne da pobjegne kaad je tebi najteze.
Da cijeni ono sto mu dajes a ne da zbog toga misli da ima pravo da te handri kako hoce, jer eto volis ga/ju.
Da te postuje, da te ne smatra zabavom i sredstvom za ubijanje dosade, i za zadovoljavanje sirovih sexualnih potreba.
Da te cijeni.
A ljubav bez boli ne ide u glavnom, kazu nije ljubav ako ne boli, pa eto...
A i ako si nekoga bas volio, a on te ranio i povrijedio, tesko da nece boliti...tesko...jedino ako si robot kakav.
I daphnO sve je to lijepo sto ti kazes, sve ja to rekoh, ali stvarnost je drugacija vecinom.
- Daphna
#1166 Re: Ljubav je....
znam lady da je realnost nešto sasvim drugo... Ali ja recimo i dalje vjerujem u sve ovo što si ti napisala gore... Vjerujem da postoje osobe koje razmišljaju na isti način i da ćemo obje doživjeti ljubav koja neće zaboljetiladyblue18 wrote:Ljubav je isuvise idealizovana, a danas haman pa i ne postoji, sve se svodi na interes, a u vezama se vecinom ona ne pokazuje, gledas samo kako da povalis nekoga, vrijeme je pravo naopako.
Da te cijeni.
A ljubav bez boli ne ide u glavnom, kazu nije ljubav ako ne boli, pa eto...![]()
- ladyblue18
#1167 Re: Ljubav je....
Vjerujem i ja, ne onako naivno kako sam vjerovala kada sam bila dijete, ali vjerujem, pa sta bude.Daphna wrote:
znam lady da je realnost nešto sasvim drugo... Ali ja recimo i dalje vjerujem u sve ovo što si ti napisala gore... Vjerujem da postoje osobe koje razmišljaju na isti način i da ćemo obje doživjeti ljubav koja neće zaboljeti
Ja uglavnom kada pomislim da sam nasla nekoga takvog, on ispadne gori od prethodnog razocarenja, uglavnom samo na razocarenja naljecem.
Ali treba vjerovati...
- Daphna
- covjek_sam_zeno
#1169 Re: Ljubav je....
nismo se bash razumjeliDaphna wrote:Onda to znači da ne cijenimo ljubav već bol...covjek_sam_zeno wrote:daphna, kako cjeniti ljubav ako ne boli?Zar je jedina i prava ljubav ona koja boli?! Zar se ne možeš lijepo osjećati u nečijem zagrljaju i cijeniti ono što imaš? Pa dovoljno je da se okrenete oko sebe i vidjet ćete silne sponzore i sponzoruše, djevojke i dečke koji su bili prevareni ili i sami varaju, koji su bili povrijeđeni ili su i sami nanosili bol?! Zar samo posmatrajući situaciju oko sebe ne možeš shvatiti da imaš ono što vrijedi? Da se smijete skupa, plačete skupa, ostajete skupa u teškim trenucima?!
Opet kažem, znam, boli i vjerovatno će uvijek... Boljela je i mene! I baš iz tog razloga znam da nije bila prava! I iz tog razloga ne prihvatam bolnu ljubav kao pravu!
bez boli, tuge, samoce... ne bi znala sta je ljubav, smjeh, radost...i ne bi je znala cjeniti...
najbolje da ti citiram dva pjesnika:
Njegoš:
"Čašu meda još niko ne popi
da je čašom žuči ne zagrči.
Čaša žuči ište čašu meda,
smiješane najlakše se piju"
Balash
"Sve ima svoje... I vatra i led
U kap se spoje... I čemer i med
Sve ima svoje... Vrlina i greh
Tuge postoje da bi prizvale smeh"
-
zenicaone
#1170 Re: Ljubav je....
svaki apstraktan pojam je podlozan individualnom dozivljaju , pa je bespredmetno raspravljati o definicijama - ali ako govorimo o individualnim dozivljajimaladyblue18 wrote:Ovo nazalost postoji samo u teoriji, ni u sapunicama ovoga nema.Daphna wrote:... kada nikada ne izgovoriš riječi koje bi nekoga mogle povrijediti... Čak ako ih i pomisliš... Jer, ljubav nije bol! I ne treba da bude bol!
po meni ovo nikako ne stoji , jer je ljubav bas reci u lice osobi koju volis i ono lose sto se cesto presucuje a da ta druga strana zna da ga / ju ne zelis povrediti vec ukazati na nesto bitno kako on/ona nebi zivio u zabludi da je sve bajno i sjajno i kako bi zajednicki radili na popravljanju nedostatka
- Daphna
#1171 Re: Ljubav je....
Izgledacovjek_sam_zeno wrote:nismo se bash razumjeliDaphna wrote:Onda to znači da ne cijenimo ljubav već bol...covjek_sam_zeno wrote:daphna, kako cjeniti ljubav ako ne boli?Zar je jedina i prava ljubav ona koja boli?! Zar se ne možeš lijepo osjećati u nečijem zagrljaju i cijeniti ono što imaš? Pa dovoljno je da se okrenete oko sebe i vidjet ćete silne sponzore i sponzoruše, djevojke i dečke koji su bili prevareni ili i sami varaju, koji su bili povrijeđeni ili su i sami nanosili bol?! Zar samo posmatrajući situaciju oko sebe ne možeš shvatiti da imaš ono što vrijedi? Da se smijete skupa, plačete skupa, ostajete skupa u teškim trenucima?!
- Daphna
#1172 Re: Ljubav je....
Slažem se ja s tobom, samo što nisam govorila o tome već o sasvim drugim stvarima! Kada neko namjerno kaže ono za što zna da će te povrijediti...zenicaone wrote:svaki apstraktan pojam je podlozan individualnom dozivljaju , pa je bespredmetno raspravljati o definicijama - ali ako govorimo o individualnim dozivljajimaladyblue18 wrote:Ovo nazalost postoji samo u teoriji, ni u sapunicama ovoga nema.Daphna wrote:... kada nikada ne izgovoriš riječi koje bi nekoga mogle povrijediti... Čak ako ih i pomisliš... Jer, ljubav nije bol! I ne treba da bude bol!
po meni ovo nikako ne stoji , jer je ljubav bas reci u lice osobi koju volis i ono lose sto se cesto presucuje a da ta druga strana zna da ga / ju ne zelis povrediti vec ukazati na nesto bitno kako on/ona nebi zivio u zabludi da je sve bajno i sjajno i kako bi zajednicki radili na popravljanju nedostatka
- ladyblue18
#1173 Re: Ljubav je....
Hvala.
Upravo...Daphna wrote:Slažem se ja s tobom, samo što nisam govorila o tome već o sasvim drugim stvarima! Kada neko namjerno kaže ono za što zna da će te povrijediti...zenicaone wrote:
svaki apstraktan pojam je podlozan individualnom dozivljaju , pa je bespredmetno raspravljati o definicijama - ali ako govorimo o individualnim dozivljajima
A zenica je inace jako dobro rekao ovo.
-
zenicaone
#1174 Re: Ljubav je....
mislim da sam ja ipak i ako tako gledas ja u pravu (mada opet kazem sve je ovo subjektivni dozivljaj ) . evo recimo cest slucaj je da (sad banalizujem i izmisljam - ono sto smeta moze biti bilo sto ) recimo momku smeta sto je djevojka pozdravlja i lijepo ophodi (sve u granicama al ....) sa nekim svojim bivsim momkom al on kulira i ne govori joj to da je nebi povredio il sta pogresno rekao . eh sad kad dodje do svadje (uvijek dodje prije ili kasnije i nije to nista strasno u vezi , onda joj on obicno na problem koji je otpoceo prepirku sad na ruzan nacin nabije na nos i to recimo rjecima "...i jos se meni iza ledja tares sa onim konjem ... i jos nesto tako " (obicno se u svadji sve preuvelicava bas da bi povredio ) i moze doc do prekida veze jer tad nisu hladne glave a velke su se rjeci rekle .Daphna wrote:
Slažem se ja s tobom, samo što nisam govorila o tome već o sasvim drugim stvarima! Kada neko namjerno kaže ono za što zna da će te povrijediti...
eh da je on to sa njom rijesio dok su bili u dobru - mozda bi ona razmislila o tome i usvojila to i veza bi procvjetala u pravom smeru ili bi se bar razisli u finu ako ona ne zeli to usvojiti - ovako - nidje veze jos se zamrze - ona za njega kuja on za nju konj. uglavnom nebi je imao cime povrediti jer su to rjesili
primjer je totalno izmisljen al nerijedak i mogu biti i zamjenjene uloge musko - zensko - to je sad nebitno
bitno je da je po meni ljubav povjerenje i reci sve sto mislis pa makar to bilo i nesto glupo
-
Schizophrenia
#1175 Re: Ljubav je....
Ljubav je trik majke prirode usmjeren na razmnozavanje ljudi.