nera18, pisala sam vec
kapsule su na biljnoj bazi, u principu sve koje imaju vitex agnus castus, ilitiga konopljiku su dobre za to. i tinktura isto. obicno ih se prodaje kao kapsule za pms i slicno.
malo proguglaj tu biljku, ona se vec dugo koristi za poticanje tijela da prirodno luci hormone

i stabilizuje ih - uspostavlja ravnotezu hormona bez obzira jel ih ima previse il premalo (smanjuje prolaktin, onda se poveca progesteron, veri najs), a nema nikakve hormone u sebi vec otice rad hipofize

.
kad sam se ja tek skinula s pilule to je bio haos :S htjela sam umrijet fakat, odavno nisam tolko poludila. te ne mogu spavat vise od 2-3 sata dnevno, te stalno nervozna, pa onda sva hepi, tacno se vidjelo da me drma

i sta me drma.
sad sam na drugoj kutiji ovih kapsula i stanje je puno bolje

. ja uzimam 800mg dnevno, jednu kapsulu ujutro a drugu navecer. prije je bio encianov pms free i u te su se cure klele, ja sam davno pila tinkturu - kad sam imala 17-18 godina. sad ovih encianovih nema (barem ja ne mogu da nadjem), pa sam uzela one solaray Vitex, kostaju oko 20KM za puno nesto kapsula.
samo pazi, vitex ne smijes pit uz hormonalnu terapiju

pretpostavljam da ako ih hoces uzimat onda si se vec skinula s hormona, ali eto...da napomenem za ostale sto citaju.
ako neko vidi negdje pms free, javljajte

one su dosad najkoristenije medju curama jer najbolje djeluju.
isto tako, sad cu poceti sa cajem od vrkute

ona isto uravnotezuje hormone. bicu sva uravnotezena

jooooo
edit: upravo mi mama javlja da mi je nasla pms free

hehe