Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fidoremilienko wrote:
Nije to Unitedu prvi put, ali ko se zamjeri sa Fergiom, najebao je!
Prvo je bio Roy Keane, pa Beckham, pa Ronaldo, evo ide i Rooney. Ma nema veze, nije UNITED jedan ili dva igrača, to je mnogo više...
Ja o gramzivim vlasnicima i o tom da vam klub bilježi preko sto miliona funti gubitka usprkos najvećim prihodima.
A o čemu ti?
Usput Ferguson je podržao Glazere bez obzira na ovakvo poslovanje. Toliko o nesebičnoj ljubavi prema klubu.
Vrlo dobro se znalo, da kad su Glazeri kupili UNITED da su svoje gubitke prenijeli na klub. Ako nisi znao, sad znaš. S druge strane, da je tako kao što pričaš, raspao bi se MAN UTD davno. UNITED će uvijek biti i ostati veliki klub bez obzira na vlasnike i bez obzira na gubitke, a ko god da ih kupi imat će veliku zaradu.
E sad, to što Glazeri posluju loše, nije valjda Fergie kriv, ili misliš da jeste!? Čovjek radi svoj posao besprijekorno evo već 20 i kusur godina, zato
Vidiš, u tom i jeste stvar.
Glazeri i United ne posluju loše, čak suprotno, ostvaruju rekordne dobitke od prodaje klupskih materijala, karata, Lige prvaka i šta sve ne. Dakle pored odličnog poslovanja ostvaruju gubitke, nemale čak. Gdje ide taj novac? Gdje je famozni 'Ronaldo' novac? Za odgovor nazovi 0800-TOM-HICKS-SCHOOL-OF-BUSINESS radnim danom između 8 i 16
vaučer wrote:Vidiš, u tom i jeste stvar.
Glazeri i United ne posluju loše, čak suprotno, ostvaruju rekordne dobitke od prodaje klupskih materijala, karata, Lige prvaka i šta sve ne. Dakle pored odličnog poslovanja ostvaruju gubitke, nemale čak. Gdje ide taj novac? Gdje je famozni 'Ronaldo' novac? Za odgovor nazovi 0800-TOM-HICKS-SCHOOL-OF-BUSINESS radnim danom između 8 i 16
Mislim da nisi razumio moj komentar o Fergusonu.
Šta da ti nisi slučajno u finansijskom odjelu MAN UTD-a??
Prvo, Ronaldov transfer nije koštao 900 milijardi dolara, već oko 95 mil. eura. Ako ćemo pošteno i Real ima dosta dugova. Idemo dalje. Gdje pare idu i kako se troše nije moje ni tvoje da pričaš, ima neko ko i to prati, možeš mirno da spavaš.
fidoremilienko wrote:
Šta da ti nisi slučajno u finansijskom odjelu MAN UTD-a??
Prvo, Ronaldov transfer nije koštao 900 milijardi dolara, već oko 95 mil. eura. Ako ćemo pošteno i Real ima dosta dugova. Idemo dalje. Gdje pare idu i kako se troše nije moje ni tvoje da pričaš, ima neko ko i to prati, možeš mirno da spavaš.
A šta možeš ti reći o Fergiu?
Jebiga, naučio sam u zadnje tri godine uz Liverpool više o klupskim financijama i malverzacijama s istim od prosječnog ekonomista. Nužda natjerala pa eto. Ono što ti mogu reći je da je 'modus operandi' vlasnika Uniteda i bivših vlasnika Liverpoola gotovo pa isti i da oni na vrlo sličan način izvlače sredstva iz kluba. Sve je tip top naizgled jer su prihodi Uniteda jako visoki ali to samo maskira stvarno stanje.
Dakle vi navijači Uniteda mislite da su Ronaldo i Tevez primjereno zamjenjeni jednako dobrim igračima?
Zanimljivo bome.
Eto toliko od mene na ovoj temi, vi nazad s glavom pod pjesak, ja nazad razmišljati jeli dovodimo Sancheza ili Hazarda na ljeto.
Eto sta se desava kad das ljudima 2 gola fore u prvom poluvremenu, omjer kornera od 0-15 govori ko je igra fudbal, bilo je samo pitanje vremena kad ce Hamersi pasti.
Rooney je pola minute psovao u kameru. Sumnjam da će biti nešto drastično kažnjen, ali FA svakako mora udariti po onima koji prave sprdačinu od njihove RESPECT kampanje.
vaučer wrote:Rooney je pola minute psovao u kameru. Sumnjam da će biti nešto drastično kažnjen, ali FA svakako mora udariti po onima koji prave sprdačinu od njihove RESPECT kampanje.