svaka castArslan wrote:jufke sam naravno sam suko iliti razvijo!mamica papucarka wrote:Arslane, jel ovaj burek spremit (genijalna rijec) od gotove jufke, ili si hin sam razvijo
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
Leonid Breznjev
Aorta wrote:Arslane,
Daj malo....jabukovace.
Good to see you back.
Bajrambarecula.
bujrum svima u svako doba!
hvala, hvala!
Alahraziolsun! i vama svima mubarek dani bili i ako Bog da uzivali u plodovima svog zivota!
-
Leonid Breznjev
dzumbo kolut, nisam nista slagao! taj sam maksuzije za sebe na stranu ostavio!

-
FFK as Lucy01
E tebe cu onda ja da zenimmicika wrote:Moze na moje mjesto......ako joj se isplatizena21 wrote:stani u redDena wrote:Ma Arslane, vodim te kuci!!!![]()
ja kad razvucem jufku....kroz nju se vidi....ove tvoje malo podebele mister arslane![]()
![]()
![]()
![]()
-
mamica papucarka
jesu bas debele. I ja sam to vidjela, pa sam zato upitala jel hin sama razvio ili je to ona kupovna pita koja je zaista debela.micika wrote:Moze na moje mjesto......ako joj se isplatizena21 wrote:stani u redDena wrote:Ma Arslane, vodim te kuci!!!![]()
ja kad razvucem jufku....kroz nju se vidi....ove tvoje malo podebele mister arslane![]()
![]()
![]()
![]()
Arslane, obaram te na ispitu.
al` SPREMITO mi je zakon
-
Leonid Breznjev
ama samo vam se cini da su jufke debele ocam... samo su napunite kako treba!mamica papucarka wrote:jesu bas debele. I ja sam to vidjela, pa sam zato upitala jel hin sama razvio ili je to ona kupovna pita koja je zaista debela.micika wrote:Moze na moje mjesto......ako joj se isplatizena21 wrote: stani u red![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Arslane, obaram te na ispitu.Ides na popravni iz pite
al` SPREMITO mi je zakon
- floki

Ovo jelo se zove po krajiški Kvrguša ili šuplja pita.... Ja sam je uspjela uslikati samo u rerni dok se pekla
- dalmatinka
Recept, please!floki wrote:
Ovo jelo se zove po krajiški Kvrguša ili šuplja pita.... Ja sam je uspjela uslikati samo u rerni dok se peklajer se brzo pojela , nadasve voljeno jelo od strane mojih ukućana
..... Pravi se od tijesta i začinjenih komada piletine.... Na kraju pečenja se doda mlijeko da se ˝upihtija˝ tijesto i sjedini sa piletinom
- dalmatinka
Knedle s šljivama, napravljene ovog ljeta, danas samo izvučene iz zamrzivača.

- floki
dalmatinka wrote:Knedle s šljivama, napravljene ovog ljeta, danas samo izvučene iz zamrzivača.
A recept ide ovako za tijesto je potrebno brašno u koje se stavlja prstohvat soli , prašak za pecivo i umuti se malo rijeđe sa vodom.... U drugu zdjelu se izrežu komadi piletine koje ˝ upajcuješ˝ maslinovim uljem i začinima po želji .... Mi lično volimo staru dobru Vegetu... Zatim, tijesto staviš u tepsiju na tanji sloj i komade piletine slažeš po površini ..... Mi volimo da tijesto bude hrskavo zato pustimo prilikom pečenja da malo više urumeni...... Potom se u zavisnosti od veličine tepsije , mi stavljamo u veliku, sve zalije litrom mlijekoa i vrati u rernu da blago uvri i uđe u tijesto....
Ako ti prvi put ne uspije nemoj se razočarati...
- dalmatinka
@floki, ne znam zašto me ovaj recept asocira samo na jednu stvar: meso sirovo, tijesto prepečeno. Da li je moguć takav ishod? Na slici izgleda fantastično.
- Bumbar
dalmatinka wrote:@floki, ne znam zašto me ovaj recept asocira samo na jednu stvar: meso sirovo, tijesto prepečeno. Da li je moguć takav ishod? Na slici izgleda fantastično.
super je
-
Leonid Breznjev
dalmatinka wrote:Knedle s šljivama, napravljene ovog ljeta, danas samo izvučene iz zamrzivača.
i jos kad dodam sosu od vanilije!
uz ovo obavezno napravim caj (hladan) od friske mente, kardamon i karanfilcic!
- floki
Ma ne, zato se i peče malo duže da isuši onu vodu iz tijesta a piletina po površini dobije zlatnu boju u našem slučaju reš, jer tako volimo, ali zato mlijeko daje dodatnu aromu i to prepečeno tijesto se sjedini s njim i sa mesom pa bude dovoljno mekano.....dalmatinka wrote:@floki, ne znam zašto me ovaj recept asocira samo na jednu stvar: meso sirovo, tijesto prepečeno. Da li je moguć takav ishod? Na slici izgleda fantastično.
-
mamica papucarka
ja licno ne volim kvrgusu. Premasno mi
Medjutim, znam da sveki prvo na pola isprzi piletinu pa je onda nabaca u tepsiju sa tijestom
Medjutim, znam da sveki prvo na pola isprzi piletinu pa je onda nabaca u tepsiju sa tijestom
- Bumbar
mamica papucarka wrote:ja licno ne volim kvrgusu. Premasno mi![]()
i moja mama isto
-
HiBreeD
Ako neko zna,molio bih da napise na koji nacin se sprema riba saran, znam samo da treba biti majstor kada je u pitanju pripremanje ribe...mozda je @dalmatinka na ovom polju ekspert...ako neko ima vremenaza recept, bio bih zahvalan...pozdrav
- dalmatinka
Za šarana definitivno nisamHiBreeD wrote:Ako neko zna,molio bih da napise na koji nacin se sprema riba saran, znam samo da treba biti majstor kada je u pitanju pripremanje ribe...mozda je @dalmatinka na ovom polju ekspert...ako neko ima vremenaza recept, bio bih zahvalan...pozdrav
- dalmatinka
A evo čime sam se ja danas bavila - torta od jogurta, oprostiti ćete mi što nisam neki majstor ukrašavanja ( nemam ni smisla ni živaca za to), ali pošto ne ide na izložbu, odnosno samo je za porodični ručak valjda može proći. Sutra ćete dobiti sliku "unutrašnjosti"

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Jao dalmatinko draga
Ne znas sta cinis
A ne bi se reklo da nisi majstor za ukrasavanja
A ne bi se reklo da nisi majstor za ukrasavanja