Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bullmastiff

#1151 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bullmastiff »

KvaziExpert wrote:
LuckyLo wrote:Izvadio sam Visa Electron karticu i pokusavam da je povezem sa PayPal-om. Dodao sam je na PayPal i skinuli su mi (bar tako pise) 1.95$ koje ce mi vratiti kad ukucam kod (4 cifre) koje cu dobiti na izvodu najdalje 48h. Evo vec peti dan idem u banku i trazim dnevne izvjestaje medjutim te transakcije nema!?

Jel imao jos neko ovaj problem i koliko se obicno ceka da ta transakcija prodje?

Hitno mi je potreban PayPal, a sad me taj kod sa izvoda izludjuje..
Ako piše da su skinuli, onda je to tako, kartice koje ne prihvata odbije odmah. Međunarodne transakcije traju par dana, ne računajući vikend (koji je tek prošao).

Ja se sjećam, da cura u poslovnici nije mogla vidjeti PayPal kod na izvodu (Hypo banka, Mastercard), pa je zvala centalu u Mostaru, pa onda ova njoj kaže to je povjerljiv podatak, ne možemo ti reći, .... I nekako je cura ubijedi i ova joj pročita kod.
Sa ostalim karticama sam čekao prvi u mjesecu i izvod.
cekaj jedno 5 radnih dana
LuckyLo

#1152 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by LuckyLo »

OK, hvala vam puno.
shiljak

#1153 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

Ja sam ipak uzeo u ProCredit karticu, i covjek taj bas se razumije u paypal. Sta god te zanima zna ti reci, cak i cim sam rekao da zelim visa electron karticu kaze jel ti treba nesto za internet? :D

Ovo sto sam ja citirao iznad je neki stari post, nego trazio neku banku pa citirao da se zna :-D
LuckyLo

#1154 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by LuckyLo »

Stigao mi je danas izvod na email i na njemu verifikacijski kod i uspjesno sam zavrsio verifikaciju. Znaci transakcija je prosla cetvrtog radnog dana (ne racunajuci subotu i nedelju).

Konstatujem da Visa Electron kartica Nove banke radi sa PayPal-om.
shiljak

#1155 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

imam jedan problem :D Evo sad je novi mjesec i nije mi paypal prebacio novac na racun (onaj raspolozivi)?

edit: evo sada mi pise "Status:Pending"
Last edited by shiljak on 01/06/2011 19:18, edited 1 time in total.
bullmastiff

#1156 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bullmastiff »

shiljak wrote:imam jedan problem :D Evo sad je novi mjesec i nije mi paypal prebacio novac na racun (onaj raspolozivi)?

edit: evo sada jest, ali pise "Status:Pending"
ma i meni prebacili..ja cijeli dan provjeravam nigdje iznosa na racunu :D

a druga stvar..platio sam kladjenje depozit na bwin. 10 eura...a meni fali na raucnu 40 KM ...isplata izvrsena preko moneybookersa..i da li to znaci ista stvar kao kod paypala ..skinu dupli iznos i onda kad se transakcija kompletira..onda vrate pola?
dowydyenya

#1157 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dowydyenya »

bullmastiff wrote:
shiljak wrote:imam jedan problem :D Evo sad je novi mjesec i nije mi paypal prebacio novac na racun (onaj raspolozivi)?

a druga stvar..platio sam kladjenje depozit na bwin. 10 eura...a meni fali na raucnu 40 KM ...isplata izvrsena preko moneybookersa..i da li to znaci ista stvar kao kod paypala ..skinu dupli iznos i onda kad se transakcija kompletira..onda vrate pola?
Ja bwin uplacujemo iskljucivo putem kartice i banka mi odbije samo 20 centi km. po transakciji.Kada vucem novac sa bwina nemam nikakvih provizija.U paypal i moneybookers se ne kontam bas.
bullmastiff

#1158 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bullmastiff »

dowydyenya wrote:
bullmastiff wrote:

Ja bwin uplacujemo iskljucivo putem kartice i banka mi odbije samo 20 centi km. po transakciji.Kada vucem novac sa bwina nemam nikakvih provizija.U paypal i moneybookers se ne kontam bas.
ma nije u redu je ..prvo sam preko kartice skinuo 10 eura..pa onda opet preko bookersa
shiljak

#1159 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

vidi kladionicara :D Ma ovo nesto sumljivo kod mene, jos uvijek pedding pise tako da nema jos na racunu nista..
bullmastiff

#1160 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bullmastiff »

shiljak wrote:vidi kladionicara :D Ma ovo nesto sumljivo kod mene, jos uvijek pedding pise tako da nema jos na racunu nista..
e sto se tice paypala..dana trebalo leci jos pise na credit card pending
shiljak

#1161 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

Kod mene ova kartica blokirana pa hocu da vidim da nije do kartice, ali posto ni tebi nije jos doslo onda nije do moje kartice :D
shiljak

#1162 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

evo legle pare! :D

znaci treba cekati 24/48 hours da ti posalju na racun i da ti na paypalu pise complited :-D
bullmastiff

#1163 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bullmastiff »

Jun 1, 2011 Withdraw To Credit Card Completed

dobro je a prepadoh se jucer :D
shiljak

#1164 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

isto :D
Lady Saray

#1165 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Lady Saray »

ok completed.. a dje su sad pare :D probala na ebayu platiti ne moRe, nema para na kartici a paypal prebacio
Saka

#1166 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Pa moras cekati 4-5 radnih dana da ti pare legnu na racun povezan s karticom. Do tad ih ne mozes ni trositi. Ona bi odmah, hehe.
shiljak

#1167 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

mozda banka mora rucno da provjeri odakle pare dolaze i cije su :D
Mis mekinjas

#1168 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Mis mekinjas »

Ja na ovu temu samo dođem da vidim kako shiljak devera sa bankama i PayPalom :D

:thumbup:
bullmastiff

#1169 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bullmastiff »

Lady Saray wrote:ok completed.. a dje su sad pare :D probala na ebayu platiti ne moRe, nema para na kartici a paypal prebacio
isto!
maloprije gledam ima li love na kartici nigdje uplate..a na kaze ad je transakcija kompletirana :D
mladtrek

#1170 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by mladtrek »

bullmastiff wrote:
Lady Saray wrote:ok completed.. a dje su sad pare :D probala na ebayu platiti ne moRe, nema para na kartici a paypal prebacio
isto!
maloprije gledam ima li love na kartici nigdje uplate..a na kaze ad je transakcija kompletirana :D
doce pare no sekirli - za par dana
Savjesti

#1171 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Savjesti »

Evo sta mi pise kada pri registraciji unesem broj VISA ELECTRON kartice i kod CSC I kliknem na Continue:
Your credit or debit card has expired. Please update the expiration date for this card or use another card.

Danas su mi dali tu karticu u Hipo banci, inace tu dugo imam svo žiro i tekuci racun i stalno su aktivni, koristim ih.

Moze li neko da mi pomogne, da znam u cemu je problem?
LuckyLo

#1172 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by LuckyLo »

KvaziExpert wrote:
Savjesti wrote:Evo sta mi pise kada pri registraciji unesem broj VISA ELECTRON kartice i kod CSC I kliknem na Continue:
Your credit or debit card has expired. Please update the expiration date for this card or use another card.

Danas su mi dali tu karticu u Hipo banci, inace tu dugo imam svo žiro i tekuci racun i stalno su aktivni, koristim ih.

Moze li neko da mi pomogne, da znam u cemu je problem?
Evo ja sam sad ponovo probao istu karticu (po X-ti put za ovih par godina kako koristim PayPal) i, kao i dosad ne može, uz istu poruku:

"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."

Inače, kako sam više puta ovdje napisao, Visa Revolving i Mastercard Hypo banke PayPal uredno prihvata, tako da je, što se mene tiče problem riješen. :mrgreen: Neznam da li postoji mogućnost da se zahtijeva u Banci da uključe ovu opciju. :?
Meni je tu gresku izbacivalo kad sam htio da povezem karticu a nisam imao na njoj ni onih 1,95$. Provjeri da li imas dovoljno na racunu za verifikaciju. Minimum je 1.95$ tj oko 2,70 KM.

Nego ja imam jedno drugo pitanje.. Imam na "Available balance" nekih dolara, da li ja te pare mogu trositi sad direktno sa PayPal-a, da ne cekam da mi prebace na karticu. Nesto nemam bas povjerenja u kupovinu karticom po sumnjivim internet shopovima, vise bih volio placati PayPal-om, medjutim negdje sam, cini mi se, procitao da ne moze ni to!?
Saka

#1173 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

LuckyLo wrote:Nego ja imam jedno drugo pitanje.. Imam na "Available balance" nekih dolara, da li ja te pare mogu trositi sad direktno sa PayPal-a, da ne cekam da mi prebace na karticu. Nesto nemam bas povjerenja u kupovinu karticom po sumnjivim internet shopovima, vise bih volio placati PayPal-om, medjutim negdje sam, cini mi se, procitao da ne moze ni to!?
Sa PayPal-om BiH i Hrvatska ne možeš plaćati balance-om. Moraš čekati da pare legnu na karticu pa onda kad plaćaš PayPal-om a pare se skidaju sa kartice.
LuckyLo

#1174 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by LuckyLo »

Saka wrote:
LuckyLo wrote:Nego ja imam jedno drugo pitanje.. Imam na "Available balance" nekih dolara, da li ja te pare mogu trositi sad direktno sa PayPal-a, da ne cekam da mi prebace na karticu. Nesto nemam bas povjerenja u kupovinu karticom po sumnjivim internet shopovima, vise bih volio placati PayPal-om, medjutim negdje sam, cini mi se, procitao da ne moze ni to!?
Sa PayPal-om BiH i Hrvatska ne možeš plaćati balance-om. Moraš čekati da pare legnu na karticu pa onda kad plaćaš PayPal-om a pare se skidaju sa kartice.
Hvala, bas to sam i procitao negdje, samo nisam bio siguran.
manonera

#1175 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by manonera »

Dedda wrote:Evo drugovi, sa Vas obavjestim kao dobra vila.
Paypal je poceo sa radom i u Bosni i Hercegovini kao i u Hrvatskoj.
Nakon ogromnog znojenja, potpisivanja peticija, napokon je i nasa zemlja ugledala svijetlo dana sto se koristenja paypala tice.
U samom pocetku, necete moci placati preko paypala, nego samo primati novac i donacije.
Nedim

Evo pregleda zemalja koje imaju mogucnost koristenja Paypal-a
https://www.paypal.com/cgi-bin...roved- ... es-outside
Ekstra stvarno ekstra da su konacno dopustili paypal bosancima.Ovo je pomoglo mojim clanovima da odpocnu moju unaprijed testiranu internet zaradu. A meni je pomoglo da mi posao preko interneta poraste.Resktrikcija bosancima za paypal me je nenormalno nervirala.Hvala bogu:-)da je to sada proslost.
Post Reply