Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
atko

#1151 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

Jednostavno treba voziti mozgom i to je to
strong69

#1152 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by strong69 »

VR6 wrote:U mnogim Eu gradovima voze mnogo blize nego kod nas, nema 30 metara razmaka izmedju auta pri 60 km/h, nego su svi na nekih 5 maksimalno 10 m i sve se odvija super.
Nisam sporac ali ne divljam u saobracaju. Mislio sam da je u Sarajevu frka ali samo dok nisam otisao u Beograd. Ljudi moji, tamo rastojanja nema, odnosno ono je taman onoliko da nema kontakta izmedu automobila. Jos im rade neke rekonstrukcije pa je totalni haos. Sarajevo je milina za voziti :)
VR6

#1153 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

strong69 wrote:Nisam sporac ali ne divljam u saobracaju. Mislio sam da je u Sarajevu frka ali samo dok nisam otisao u Beograd. Ljudi moji, tamo rastojanja nema, odnosno ono je taman onoliko da nema kontakta izmedu automobila. Jos im rade neke rekonstrukcije pa je totalni haos. Sarajevo je milina za voziti :)
Ma nije to samo u BG, tako je u mnogim gradovima. Tamo po Italiji recimo, gdje su dvije trake, ljudi voze u tri i guraju se stalno.

U Parizu nedavno zavrsio, kad sam se vratio u Sarajevo, ovo mi djelovalo kao autoput u odnosu na ono tamo. Tamo je prava strava za vozit, auta kamaru i motora i skutera jos vise. Ti se vuces 10-ak km/h, skuter prodje na 20 cm od tebe sa 70-ak ili vise km/h. Kontas sta da sam malo trznuo volanom u stranu. I to u jednoj minuti prodje takvih 15-ak pored tebe. Imas osjecaj da ti fali ociju jer ne znas gdje bi gledao, nema nekog pravila da se provlace lijevo ili desno, nego prolaze sa obje strane. I uz to, nema likova koji se vuku kao kod nas. Otvori se semafor i tu bukvalno startas, vozis sa 80% punog gasa od pocetka i koci se u zadnji tren, dok na to nisam navikao, stalno sam kontao da ce se onaj iza zabiti u nas. Al ljudi tako voze, opet za 3 dana voznje tamo nisam vidio nijednog UDESA. Al su vozaci profesionalci za ove nase, da se kod nas tako vozi, dnevno bi bilo 10 puta vise udesa.

Ev jedan primjer, voznja oko Trijumfalne kapije...

http://www.youtube.com/watch?v=lay8aZlsbB0
dimu

#1154 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

haha joj stvarno ludo voze :)

sta bi bilo kad bi kod nas napravili ovakav kruzni tok... 1000 udesa dnevno :D
VR6

#1155 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Ma ovo je kod nas zezancija za tu voznju tamo :)

Ev maloprije vidjeh na M. Dvoru kod tramvajske, smjer ka gradu, udarili se Golf 2 i Punto 1 - Golf se zarotirao u smjeru Ilidze.

Prolazim tu malo kasnije, kad na istom mjestu sa druge strane - smjer ka Ilidzi, opalili se Porsche Cayenne (redizajn) i novi Audi A8.
scooter21ba

#1156 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by scooter21ba »

sve to sto govoris za pariz je ok
ali je on polagao vozacki na znanje ne preko stele
a ovdje moze moja prababa ustati iz groba koja nikad nije vidjela auto platiti poloziti i onda u saobracaj i sta se desi ne zna kako voziti sa 50km/h a kamoli sa 100km/h
Skyfox

#1157 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

kolega 100_KA je nest otanjio za izvjestajima sa terena, nije vald napustio temu :?
slavkoimamodilera

#1158 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by slavkoimamodilera »

Hahahah, ko nije iskusio Etoile nema pojma sta je saobracaj... :D ovo je sad super, ludilo je bilo pravo dok je kocka bila... :mrgreen: voze ljudi 50-60 na sat u kruznom toku, nigdje trake, samo trube i prolaze kud se njima ide... ma ludnica prava...
scooter21ba

#1159 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by scooter21ba »

sto se tice saobracaja u gradu za mene su talijani najbolji vozaci tu
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1160 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Admir_1984 »

Skyfox wrote:kolega 100_KA je nest otanjio za izvjestajima sa terena, nije vald napustio temu :?
Mozda mu se pokvario aparat :? :sad:
ranger

#1161 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

Admir_1984 wrote:
Skyfox wrote:kolega 100_KA je nest otanjio za izvjestajima sa terena, nije vald napustio temu :?
Mozda mu se pokvario aparat :? :sad:
a mozda je neki nervozni ucesnik udesa u naletu bijesa ostetio 100_KA- in aparat :x
:D :D
dimu

#1162 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

stvarno je nevjerovatno da se niko ne sudari.... ne mogu da vjerujem :) jes da je ubrzan snimak malo, ali je opet haoticno ubacivanje sa svih strana...
Karabaja

#1163 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Karabaja »

masovni udes sa cca 4 vozila ispred biče
VR6

#1164 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Ma strasno je klizavo, iako je toplo, onaj tanki sloj vode i ulja ceka da iznenadi nespremne...
Cholina_Lokica

#1165 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

sinoc vidjeh nest na otoci, meni se cini da je golf neki bio i ko da mu bandera viri iz krova :D
karanana

#1166 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

na raskrsnici otoka zabio se jedan u banderu. nije golf, sad sam zaboravio sta sam vidio, kao neki opel ili reno-pezo, nisam siguran. po onome sto sam mogao skontati, mislim da je iduci iz grada htjeo da presisa sve i da profura iz trake za skretanje desno i da nastavi prema ilidzi. ili mu neko nije dao da se vrati ulijevo ili je izgubio kontrolu ali je ravno iz te desne trake naletio na razdvajajuce ostrvo i spuco je sredinom auta u banderu.
Cholina_Lokica

#1167 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

aha, ma nemam pojma sta je, to sam na sekundu vidjela, kako sam prolazila vidim da je nest bilo, a veze nemam koje auto i sta i kako :D dobro se udesio :D
slavkoimamodilera

#1168 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Dile wrote:sinoc vidjeh nest na otoci, meni se cini da je golf neki bio i ko da mu bandera viri iz krova :D
Fiat Tipo, nije bas iz krova, al haman je do krova dosla... :mrgreen: jebene su te bandere, istrce ispred auta, ne stignes ni reagovat...
Cholina_Lokica

#1169 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

slavkoimamodilera wrote:
Dile wrote:sinoc vidjeh nest na otoci, meni se cini da je golf neki bio i ko da mu bandera viri iz krova :D
Fiat Tipo, nije bas iz krova, al haman je do krova dosla... :mrgreen: jebene su te bandere, istrce ispred auta, ne stignes ni reagovat...
umjesto mjenjaca mu bila :D
jasta su, ko ih postavi, ne moze covjek normala da pichi od njih, fkt me nerviraju :D
dimu

#1170 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

karanana wrote:mislim da je iduci iz grada htjeo da presisa sve i da profura iz trake za skretanje desno i da nastavi prema ilidzi. ili mu neko nije dao da se vrati ulijevo ili je izgubio kontrolu ali je ravno iz te desne trake naletio na razdvajajuce ostrvo i spuco je sredinom auta u banderu.
hahaha vrlo moguce... bas je gigant :lol: :lol:

sad ce lola da se naljuti da nabrije masinu da mu se to ne desi opet, tj da se iduci put stigne ubaciti... :D
campa_xxx

#1171 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by campa_xxx »

karanana wrote:na raskrsnici otoka zabio se jedan u banderu. nije golf, sad sam zaboravio sta sam vidio, kao neki opel ili reno-pezo, nisam siguran. po onome sto sam mogao skontati, mislim da je iduci iz grada htjeo da presisa sve i da profura iz trake za skretanje desno i da nastavi prema ilidzi. ili mu neko nije dao da se vrati ulijevo ili je izgubio kontrolu ali je ravno iz te desne trake naletio na razdvajajuce ostrvo i spuco je sredinom auta u banderu.

Sinoc je mene negdje oko 19-20h cini mi se bas taj lik na isti nacin profurao na raskrsnici kod grasa (isli smo prema otoci). U autu, po onome sto sam uspjeo vidjeti su bila 2 ili 3 balavca...znam samo da sam mu :x :x :x :x sve sto mi je palo na pamet!!!
karanana

#1172 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

procitat cemo u avazu sutra sta je bilo. hahha, a ja kad sam vidio auto tako zabijen u banderu pomislio da su nadodali jos jedan razlupani auto i bilboard kao dio one kampanje pazi kako vozis.
dimu

#1173 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

trebali bi im uzimati tako auta, a ne da poprave taj krs za 5 stoja i opet divljaj po cesti u jos vecem krsu... :)
slavkoimamodilera

#1174 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

4 povrijedjenih u Tipu, bit ce da su to ti sto su te pretekli campa...
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#1175 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Big Boy »

karanana wrote:na raskrsnici otoka zabio se jedan u banderu. nije golf, sad sam zaboravio sta sam vidio, kao neki opel ili reno-pezo, nisam siguran. po onome sto sam mogao skontati, mislim da je iduci iz grada htjeo da presisa sve i da profura iz trake za skretanje desno i da nastavi prema ilidzi. ili mu neko nije dao da se vrati ulijevo ili je izgubio kontrolu ali je ravno iz te desne trake naletio na razdvajajuce ostrvo i spuco je sredinom auta u banderu.
Image
Locked