Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mefistofilis

#1151 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by mefistofilis »

reis1 wrote:Od ovih ovdje nahvaljenih doktora, Asceric, Prohic, Ramadanovic, Bizovic, Pirovic.

Asceric Safet
Centar, Hadzibesirova 10
033/220-024

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 40-60KM/NA
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): DA
3. navlake (min/max): 220/400-500KM
4. nervoza (pristup klijentu): nula bodova
5. starost (godiste ili procjena godina): negdje oko 50

A. B. C.: Citajuci ovdje preporuke, imao sam veca ocekivanja, medjutim dojam koji sam stekao je da je lik prava lopina mahalaska - znaci ko da nisi dosao kod doktora, vec ko kod mehanicara mahalca. Dva zuba koja treba plombirati/lijeciti, to odma "ovdje idu krunice", svih 50 zuba treba popravljati, i citavo vrijeme u zraku onaj neki srklet tipa "nema ovdje para, dzaba pregledam, samo ga se otarasit da idem pit kafu, jest cevape". Ordinacija cakum-pakum, ali, mahala. Moj opci dojam: isti onaj gore iznad njega negdje, Fazla ja mislim da se zove zubar, lopina, samo sto prije da mu ispadne iz ruku.

Prohic Samir
Centar, Patriotske lige 4
033/208-080

Kreten zivi baa. Ja dosao pred ordinaciju, i sad ono pozvonis, i on mi najprije preko interfona odgovara da nazovem i iskljuci se. Ja poslije 15 minuta (reko da nije u poslu pa ne moze), nazovem, kaze on moras otic slikat gornju-donju vilicu, pa onda dodji da se narucis... Koje su cijene - nista, nema odgovora... Znaci pravi idiot, nikakvog pristupa prema klijentu, ne daa ti uci u ordinaciju... Slobodno zaobidjite.

Ramadanovic Selman

Stari Grad, Bistrik 15-17

ovaj renovira ordinaciju, u Ponedjeljak tek... :D

Bizovic Sandra
Centar, Mehmed-pase Sokolovica 4
061/142-426

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 35KM-pa dalje, 40, 50KM/90KM+plomba (znaci min 125KM)
3. navlake (min/max): 180/500KM
4. nervoza (pristup klijentu): super-odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): negdje oko 40 (Sandra-protetika), negdje oko 30 (Almir-stomatolog)

A. B. C.: Dakle, pregled odma' nakon sto je zavrsen pacijent. Veca ordinacija (imaju spratove :D, sredjeno, uredno). Sandra radi protetiku, a stomatolog-zubar je Almir Milanovic. Pogodio je abc tj. sta treba raditi na zubima. Moj opci dojam jeste taj da su naaaaj-OK i najvjerovatnije cu kod njih raditi ovo naprijed. Cijena je prilicno ok, ljubaznost, i sl.

Pirovic Mustafa
Stari Grad, Sime Milutinovica 4
061/194-921

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 30KM sve/50KM + plomba (znaci sveukupno 80KM)
3. navlake (min/max): 180-250/400KM
4. nervoza (pristup klijentu): dobar
5. starost (godiste ili procjena godina): ima ih vise

A. B. C.: Ovo je popravljanje zuba naveliko. Znaci jedna prostorija 10 sa 5, i u polukrug poredano nekoliko stolica oniJeh, i sve puno pacijenata. Fabrika za popravljanje zubala. Ne radi gosn Pirovic, vec njegovi uposlenici, vecinom mladji 30-tak godina, od kojih je mene "dopao" neki Bukva Emir (kako-vec). I pri tome nema da vas se rezervise za jednog zubara koji ce vam sve raditi, vec ako dolazite vise puta, prvi koji je slobodan - taj vam radi. Cijene su realne cijene opravke zuba. Kvalitet, obzirom da je ko na traci - to ne znam - ali sudeci po prethodim stranicama ove teme, ne vidim da je neko kritikovao... Moje misljenje, ne bi im dao da rade naprijed zube (cisto ne bih rizikovao, reskirao), ali kutne zube, kontam mogu proci...
ma Prohic je luud ko struja.
lik zivi sto na sat i sve sto radi isto tako radi.
ono, znam ga licno, ali je malo reci da je preskup
Ambrozija

#1152 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ambrozija »

..
staradis

#1153 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by staradis »

Da li na Studentskoj poliklinici u Sarajevu daju anesteziju?
Perdita_Durango

#1154 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Perdita_Durango »

staradis wrote:Da li na Studentskoj poliklinici u Sarajevu daju anesteziju?
Drugarica je bila na studentskoj prošli mjesec, imala je problema sa živcem, te joj je zubarka stavila 'lijek' da joj umrtvi živac u potpunosti. Idući put kad je došla, bila je druga zubarka i skoro se srušila kad je vidjela šta joj je ova stavila u zub. Rekla joj je da to ništa drugo nego otrov, koji se godinama ne koristi i da ode kod privatnika. Kad je otišla kod privatnika, čovjek se također čudio šta joj je ova uradila sa zubom i 'da je dobro prošla' obzirom šta joj je stavila u zub. Od tad joj ne pada na pamet da ide gore jer za komplicirane zahvate stvarno ne treba ići gore, nego za jednostavnije popravke. To je njeno iskustvo, ne generaliziram, vjerujem da kod svakog zubara/doktora ima loših iskustava ali ja se lično ne bih usudila otići gore, niti sam ikad išla.
staradis

#1155 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by staradis »

Da da :/ po onome sto sam vidio gore nisu bas dobri uslovi a pitam jer bi trebao imati dva termina u dvije sedmice.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1156 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by un1ted »

Eh sada :)

Na prednjem sjekuticu imam malu udubljenje u zubu, kao rupica koja nije do kraja prosla. Ne povecava se, godinama je ista. Ne primijeti se toliko i treba se zagledat da je primjetis. No ja bih volio to srediti, mozda postoji mogucnost sirenja? Neki savjet?

Gornji umnjak mi je bas pomjeren, to jest malo u stranu. Nikada ga nisam dirao radi doktora koji su govorili da moze uticati vadjenje na sinuse, pa onda da se moze bez problema izvaditi i slicno. Sada bih volio da ga izvadim i da se rijesim konacno toga.

Da li mi nekoga mozete preporuciti u Sarajevu ? Molim vas da to ne bude reklama, vec bas vase licno iskustvo.
Lucazode

#1157 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Lucazode »

Dajte preporuku po pitanju estetske stomatologije? Sa dobrim omjerom cijene i kvalitete. Znaci izravnavanje, izbjeljivanje, krunice ala Hollywood :D
miki27A

#1158 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by miki27A »

Ja sam gledala i ovaj Sulejmanagic izgleda ok, on radi te cirkonij oksidne keramicke krunice (nisu metal-porcelan pa nece biti onog crnog ruba na sastavu krunice i gingive) koje bas prirodno izgledaju.
Inace se u svijetu ove MPC krunice sve manje rade, najvise zbog toga sto organizam ne voli taj metal i uvijek dodje do veoma neestetskog izgleda: crni rub koji spominjem. Mana ovih COK krunica je da su malo skuplje nego ove MPC.
marajaa

#1159 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by marajaa »

reis1 wrote:Vidio sam da na Ilidzi ima dosta ovih nekih ordinacija, pa cu sutra malo zaredati, da vidim znaju li sta i tako...

Oni u Hrasnom, u Azize Sacirbegovic, nemojte tamo ni probavati - dundjeri naKvi, uhljupi, neuredni... zaostali u 1950-tim...
kod koga si ti napislijetku otišao?

je li neko probao inlay/onlay keramičke plombe? vidim u qucksmile ih rade, koliko to košta zna li neko?
Simply_Red

#1160 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Simply_Red »

marajaa

#1161 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by marajaa »

Simply_Red wrote:http://www.quicksmile.info/file/bs/onama.php

Kakvi su ovi zna li neko
i mene zanima quicksmile? cijene, kako rade?

quciksmile vs bicakcic? quciksmile vs bicakcic vs priovic vs sulejmanagic???
Melanholik

#1162 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Melanholik »

reis1 wrote:Od ovih ovdje nahvaljenih doktora, Asceric, Prohic, Ramadanovic, Bizovic, Pirovic.

Asceric Safet
Centar, Hadzibesirova 10
033/220-024

A. B. C.: Citajuci ovdje preporuke, imao sam veca ocekivanja, medjutim dojam koji sam stekao je da je lik prava lopina mahalaska - znaci ko da nisi dosao kod doktora, vec ko kod mehanicara mahalca. Dva zuba koja treba plombirati/lijeciti, to odma "ovdje idu krunice", svih 50 zuba treba popravljati, i citavo vrijeme u zraku onaj neki srklet tipa "nema ovdje para, dzaba pregledam, samo ga se otarasit da idem pit kafu, jest cevape". Ordinacija cakum-pakum, ali, mahala. Moj opci dojam: isti onaj gore iznad njega negdje, Fazla ja mislim da se zove zubar, lopina, samo sto prije da mu ispadne iz ruku.

Prohic Samir
Centar, Patriotske lige 4
033/208-080

Kreten zivi baa. Ja dosao pred ordinaciju, i sad ono pozvonis, i on mi najprije preko interfona odgovara da nazovem i iskljuci se. Ja poslije 15 minuta (reko da nije u poslu pa ne moze), nazovem, kaze on moras otic slikat gornju-donju vilicu, pa onda dodji da se narucis... Koje su cijene - nista, nema odgovora... Znaci pravi idiot, nikakvog pristupa prema klijentu, ne daa ti uci u ordinaciju... Slobodno zaobidjite.

Ramadanovic Selman

Stari Grad, Bistrik 15-17

ovaj renovira ordinaciju, u Ponedjeljak tek... :D

Bizovic Sandra
Centar, Mehmed-pase Sokolovica 4
061/142-426

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 35KM-pa dalje, 40, 50KM/90KM+plomba (znaci min 125KM)
3. navlake (min/max): 180/500KM
4. nervoza (pristup klijentu): super-odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): negdje oko 40 (Sandra-protetika), negdje oko 30 (Almir-stomatolog)

A. B. C.: Dakle, pregled odma' nakon sto je zavrsen pacijent. Veca ordinacija (imaju spratove :D, sredjeno, uredno). Sandra radi protetiku, a stomatolog-zubar je Almir Milanovic. Pogodio je abc tj. sta treba raditi na zubima. Moj opci dojam jeste taj da su naaaaj-OK i najvjerovatnije cu kod njih raditi ovo naprijed. Cijena je prilicno ok, ljubaznost, i sl.

Pirovic Mustafa
Stari Grad, Sime Milutinovica 4
061/194-921

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 30KM sve/50KM + plomba (znaci sveukupno 80KM)
3. navlake (min/max): 180-250/400KM
4. nervoza (pristup klijentu): dobar
5. starost (godiste ili procjena godina): ima ih vise

A. B. C.: Ovo je popravljanje zuba naveliko. Znaci jedna prostorija 10 sa 5, i u polukrug poredano nekoliko stolica oniJeh, i sve puno pacijenata. Fabrika za popravljanje zubala. Ne radi gosn Pirovic, vec njegovi uposlenici, vecinom mladji 30-tak godina, od kojih je mene "dopao" neki Bukva Emir (kako-vec). I pri tome nema da vas se rezervise za jednog zubara koji ce vam sve raditi, vec ako dolazite vise puta, prvi koji je slobodan - taj vam radi. Cijene su realne cijene opravke zuba. Kvalitet, obzirom da je ko na traci - to ne znam - ali sudeci po prethodim stranicama ove teme, ne vidim da je neko kritikovao... Moje misljenje, ne bi im dao da rade naprijed zube (cisto ne bih rizikovao, reskirao), ali kutne zube, kontam mogu proci...
:lol: legendarno, svaka čast za ovo. :thumbup: baš mi je ovo trebalo da malo iščitam i procijenim pa i ja nađem sebi novoga.
Desnik

#1163 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Desnik »

reis1 wrote:Pozdrav svima,

Ja sam zube u posljednjih 10-tak godina popravljao kod dr. Omerbasic Safije na Breci (znaci nekih sigurno 10-20 odlazaka kod nje u tom periodu, plombiranje 30KM, plombiranje sa "lijecenjem" 100KM, most 200KM po zubu - ukupno 600KM, naravno sve to pod anestezijom koja je ukljucena u cijenu). Prilicno sam bio zadovoljan sa uradjenim i sve u svemu hvala doktorKi na svemu uradjenom u tom periodu.

No, obzirom da je zena vec usla u godine 60-70, radi sama (bez asistentice), a i posljednje plombe mi je nest malo sfuserila - ja odlucih da trazim novog zubara, za novih 10 godina. Tako procitah juce cijelu temu, pokupih preporuke ovdje postane, kao i adrese sa http://mz.ks.gov.ba/pp/stomatologija, pa sam danas malo obilazio, da vidim sta su, kakvi su, koliko su.

Kriteriji koje sam si postavio, za pocetak su slijedeci - znaci najprije eliminiranje lopova, svi:
1. preko 30KM za plombiranje (suplja prica tipa "veca cijena = veci kvalitet", "kvalitetniji materijali", "vise materijala" i sl.)
2. naplacivanje 10KM za anesteziju (ako je cijena ampule 1KM, to znaci da ti uzmu 9KM zamo zato ti ubode i isprazni iglu u desni)
3. protetika "navlake" (varijacije na cijenu od 100 do 500KM)
4. nervoza prilikom vrsenja pregleda (znaci ono kad vidis da se nazivcirao sto mora potrositi 3 min da ti pregleda znajuci da ti ne moze naplatiti, pa samo da te skine)
5. starost doktora (procjena godina, ne previse mladi - neiskusni, ne previse stari - "prefuralo ih vrijeme")

Stvari koje mi je potrebno odraditi:
A. tri zuba sa jedno-povrsinskim plombama
B. jedan zub sa dvo-povrsinskom plombom
C. dva zuba sa lijecenjem i plombom

U slijedecim postovima bacim iskustva koja sam imao za ovaj prvi kontakt, provuceno kroz kriterije, pa ako kome moze bit od pomoci kasnije, da ne mora trositi vrijeme na isto ko ja, dobro i jest.
Reis1, halal vjera za sve što si napisao, ovako nešto još nisam vidio!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Bosnianman

#1164 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Bosnianman »

Pozdrav, moze li neko preporuciti stomatologa u Sarajevu za ljude koji imaju strasnu fobiju od stomatologa? Znaci sam pogled na stolicu izaziva unutrasnji vrisak! Tako da dolazi u obzir samo obzirni stomatolozi koji razumiju problem i rade sve iskljucivo uz jaku anesteziju! Eto ako imate slicna iskustva, rado cu saslusati prijedloge. Unaprijed Hvala.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1165 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Truba »

ide li iko kod sonje u hrasno

izgleda ok ali mislim da je preskupa
svi moji idu k njoj
ali reko samo malo da cijene usporedimo
VenomousV

#1166 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by VenomousV »

Black swan wrote:ide li iko kod sonje u hrasno

izgleda ok ali mislim da je preskupa
svi moji idu k njoj
ali reko samo malo da cijene usporedimo
idem ja jos od osme godine
meni je dobra, spomenula sam je na temi preporucite stomatologa
mislim da sam i tamo pisala da je jednoj mojoj prijateljici radila vadjenje zivca i punjenje zuba, kada je nekoliko godina poslije isla da snimi vilicu (ne znam gdje) pitali su je ko joj je to tako dobro uradio

edit: tema preporucite stomatologa ne postoji pa sam garant ovdje pisala :lol:
bombašica

#1167 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by bombašica »

Asceric Safet
Centar, Hadzibesirova 10
033/220-024

dr Aščerić lovator br. 1 Kantona Sarajevo.
Jazzy.ba

#1168 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Jazzy.ba »

Kakav je Bičakčić? Implantati i to, ima li ko iskustava s njima?
Simply_Red

#1169 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Simply_Red »

Koji je najbolji estetski stomatolog u Sarajevu? Kakvi su ovi quick smile niko da odgovori?
Lucazode

#1170 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Lucazode »

Simply_Red wrote:Koji je najbolji estetski stomatolog u Sarajevu? Kakvi su ovi quick smile niko da odgovori?
Niko moj jarane ja se slomi pitajuci.
laplusbele

#1171 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by laplusbele »

Dugo vremena mi je trebalo da u Sarajevu nadjem pravog stomatologa. Senad Kulenovic na Visnjiku je daleko najbolji, a da ne govorim kakvi sve dundjeri imaju diplome i jos privatne ordinacije gdje svoju nesposobnost dobro naplacuju.
girl

#1172 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by girl »

Zdravo. Ja bih trebala savjet za zubara koji dobro popravlja zube. Nisam iz sarajeva ali sad zivim tu. Do sada sam posjetila begetu i dizdarevica uza popravke. Obzirom sa se oni bave navlakama sarafima i drugim cudima valjda im je ovo moje bilo malo. Ne znam da li je to u pitanju ili slabi materijali ili sta vec, ali popravljene sestice jedan zalijepio puknutu plombu, drugi je promijenio nakon sto je opet pukla i evo sad su obje ponovo se odlomile na rubovima. Nakon trudnoce i poroda bih da promijenim i ostale amalgamske plombe ali eto sad pitanje je kod koga. Jednom sa bila kod hrapovic, u hrasnom na ciscenju kamenca i bila zadovoljna. I snimala sam tamo sestice i bilo ok ali nisam popravljala. Pa ako neko zna kakve su te tete za popravak?
Norman

#1173 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Norman »

Lucazode wrote:
Simply_Red wrote:Koji je najbolji estetski stomatolog u Sarajevu? Kakvi su ovi quick smile niko da odgovori?
Evo, danas me nevolja dovela u priliku da vam odgovorim. Zabolio me kutnjak tokom praznika, nabrzinu sam pročitao par komentara i preporuka na Klix-u, a danas (subota) sam pokušao da urgentno dođem do nekog zubara. Pirović i Bizović - nedostupni. QuickSmile - normalno radi. I još kad sam rekao da osjećam bol, odmah sam dobio i termin.

Ordinacija čista i uredna, jedna od onih gdje se navlače kesice na cipele i dezinfikuju ruke. Savremena oprema. Osoblje ljubazno. Doktorica profesionalna, očita želja da ostvari što bolji kontakt s pacijentom (na početku prikaz rentgenske slike, objašnjenja šta je šta na slici, šta treba raditi, komentari šta čini pri svakom narednom koraku). Dosta komunikacije s ciljem da se otkloni nervoza, uvjeravanja da neće boljeti, napomene da možemo napraviti pauzu kad god poželim da se odmorim, itd. Sve u svemu, itekako sam zadovoljan uslugom i tretmanom.

Imam samo djelomičan uvid u cijene: RVG snimak s analizom (10 KM), lokalna anestezija (10 KM), kanalsko liječenje trokorjenog zuba s punjenjem kanala (130 KM... ovo je ukupna cijena, već sada znam da ću imati minimalno 3 odlaska).
marajaa

#1174 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by marajaa »

Norman wrote:
Lucazode wrote:
Evo, danas me nevolja dovela u priliku da vam odgovorim. Zabolio me kutnjak tokom praznika, nabrzinu sam pročitao par komentara i preporuka na Klix-u, a danas (subota) sam pokušao da urgentno dođem do nekog zubara. Pirović i Bizović - nedostupni. QuickSmile - normalno radi. I još kad sam rekao da osjećam bol, odmah sam dobio i termin.

Ordinacija čista i uredna, jedna od onih gdje se navlače kesice na cipele i dezinfikuju ruke. Savremena oprema. Osoblje ljubazno. Doktorica profesionalna, očita želja da ostvari što bolji kontakt s pacijentom (na početku prikaz rentgenske slike, objašnjenja šta je šta na slici, šta treba raditi, komentari šta čini pri svakom narednom koraku). Dosta komunikacije s ciljem da se otkloni nervoza, uvjeravanja da neće boljeti, napomene da možemo napraviti pauzu kad god poželim da se odmorim, itd. Sve u svemu, itekako sam zadovoljan uslugom i tretmanom.

Imam samo djelomičan uvid u cijene: RVG snimak s analizom (10 KM), lokalna anestezija (10 KM), kanalsko liječenje trokorjenog zuba s punjenjem kanala (130 KM... ovo je ukupna cijena, već sada znam da ću imati minimalno 3 odlaska).
Hvala na informacijama, prvi si koji nam je donio informacije iz Quick Smile :thumbup:

Mnogi su spomenuli da je Asceric lovator lopina itd... apsolutno se slazem
Asi

#1175 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Asi »

dr. Ascerica, zaobilazim u širokom luku...Covjeka samo pare zanimaju, gleda na svaki moguci nacim da izmuze lovu...Meni je dvostranu plombu, koja je jako mala sa snimkom naplatio 110 KM i cak mi nije htio dati snimak koji je uredno placen, ma fuj...
Post Reply