Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Mobile_Disco
#1151 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Neki su ovdje preblagi i gledaju sve pasivno.. Neko nije mogao trpiti tu nepravdu ka vi.. i ubacio je nesto u teren izrevoltiran sudijama.. velika nepravda je sve ono sto se desilo na utakmici.. ali evo sad i poslije nje..
-
aidaa_princess90
#1152 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Stvarno je tuznooo sto se desava sve i nije fer od celne kuce rukometa da tako nesto uradi,ali Boze moj. Zivot mora ici dalje,a znam da cemo se mi izborti sa ovim porazom,a akoBogda bit cemo mi na nekom velikom takmicenju uskoro 
- campa_xxx
#1153 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Meshtar wrote:saibaba wrote:Imamo li kakve šanse da prođemo dalje ?
Hoče li delegat biti kažnjen ?
Imamo, kad odigramo utakmice dokraja i dobijemo na terenu.
To hoće li delegat biti kažnjen ili ne, sasvim je svejedno. Neće se odraziti na nas, samo će ići na ruku teoretičrima zavjere protiv BIH.
Itekako je bitno da delegat bude kaznjen jer sutra ce onda svaki delegat napraviti nam isto bez da bude kaznjen...
-
mostarac
#1154 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Prvo nas je premalo da bi ih bilo strah, drugo svako te vidi onakvim ocima kako zeli da te vidi. Bosnu mozes gledat kroz Barbareza, Salihmaidzica, Danisa Tanovica, Ivu Andrica, Mesu Selimovica, Oslobodjenje, Visegrad, Mostar, Pocitelj, Perucicu, a mozes je gledat i kroz Celu Bajramovica, Gashi-a, Topalovica, Ivu Miru Jovica, Dodika, zatvor u Zenici, divlje deponije, prljave ulice, ves masine u rijekama i slicno. I jedno i drugo su bosna, al je ugao gledanja veoma bitan, a istina je u sredini.Control panel wrote:ponavljam bolje bi bilo da smo mi napustili teren zbog tendencioznog sudjenja nego onako kako se zavrsilo.efekat bi bio veci. na taj nacin reci dosta vise. pa neka onda kazna bude duplo-troduplo veca.
mi smo ispali huligani, nevaspitani, opasni po okolinu (posebno madjare i islandjane a bogami i svede) itd itd...
pa ljudi da vi vidite kako lose misljenje ljudi vani imaju o nama, mi dobro i prolazimo.
gdje god je neka frka tu se nalaze nasi navijaci. ili je mi izazovemo ili neko nama napravi frku (SRB-BiH u BG), pa ovo sa FS BIH. evropu ne zanima koje tu u pravu oni samo gledaju ima li nasilja ili nema, kako se ko ponasa itd, itd.
uglavnom uvijek saljemo losu sliku evropi i svijetu, po bilo kom osnovu sportsku, politicku, ekonomsku...
i tesko cemo uci u EU, jer je EU strah od BIH i njenih gradjana, a znamo da nismo takvi. ali hajde ti nekoj domacici u madjarskoj, svedskoj itd objasni da smo miroljubivi, ali da nas svi zakidaju, pa se mi malo borimo sa papirima i upaljacima, pa se onda neopravdano prekine utakmica... mi smo za njih primitivi koju su do jucer ratovali i ubijali se na najsvirepiji nacin.
njih je strah nas. i zato nas ne zele nigdje. ni na SP, ni na EP, ni u EU, ne ukidaju nam vize...
Isto tako mozemo gledati Austriju krzo Fritzla, Heidera, onog sto je kidnapovao Natashu Kampus, ili je mozemo gledati kroz Bec, Salzburg, Mozarata, Alpe i slicno. I jedno i drugo je Austrija, al je ugao gledanja bitan.
Dakle onaj ko zeli vidjeti Bosnu kao nesto lijepo zna se sta ce gledat, a onaj koji je zeli vidjeti kao nesto ruzno isto se zna sta ce gledat, kao i svugdje na svijetu. Bitno je samo znati sta se zeli gledati, a rijetko ko trazi da vidi ono sto stvarno jeste, tj. govorimo o predrasudama bilo pozitivnim ili negativnim. Dakle vidimo uglavnom ono sto zelimo da vidimo
-
Risto Kuglarić
#1155 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
sasvim sigurno princezo, sasvim sigurno, keep the faith dok god možešaidaa_princess90 wrote:Stvarno je tuznooo sto se desava sve i nije fer od celne kuce rukometa da tako nesto uradi,ali Boze moj. Zivot mora ici dalje,a znam da cemo se mi izborti sa ovim porazom,a akoBogda bit cemo mi na nekom velikom takmicenju uskoro
-
Fordas
#1156 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Kazna je ocekivana i nije toliko strasna. Mnogo je strasnije to sto se niko u EHF nije ni pocesao na nase kritike loseg sudjenja koje su i dovele do nemilih scena. To znaci da ce se te stvari dogadjati i u buducnosti. A sto se tice ovih sto smatraju da 'nismo zasluzili' plasman jer nismo 'poderali' madjare, njima predlazem da se ne bave vise gledanjem rukometa i da predju na sah. Poderati jedne Madjare koji medju prvih top 10 evropskih ekipa imaju svoje dvije danas tesko da moze ijedna reprezentacija, a kamoli BiH. Jesmo li mogli biti bolju u ovom dvomecu i izboriti prolaz - jesmo, i to smo pokazali u Madjarskoj gdje je koliko toliko bilo normalnije sudjenje.
- BSn
#1157 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
U danasnjem havazu pise da je najveca kazna koju smo mogli dobiti 100.000 €.olduser wrote:cuo sam da je ova kazna od 7.500eura max kazna koja se moze dobit za ubacivanje predmeta u teren...
tako da nam nisu ni dali malu kaznu..
Znaci da su nas i vise nego postedjeli. K'o eto, udaramo vas po glavi, al' cemo vam zato manje naplatiti, pa budite zadovoljni.
- dalmatinka
#1158 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Što ovo znači? Na ždrijebu ste samo vi i Mađari bili ili/ili. Znači li to da još nije gotovo, ja sam nekako shvatila da ste ispali?Kada su svi očekivali da će se Lino Červar odlučiti na skupinu A u kojoj su već bili izvučeni Mađarska (ili Bih), Slovačka, Rumunjska, Australija i drugi s Pan-američkih kvalifikacija, hrvatski izbornik se ipak odlučio za skupinu B sa Španjolcima i Šveđanima. VL
- fa84
#1159 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ne prosla je madjarska mi smo ispalidalmatinka wrote:Što ovo znači? Na ždrijebu ste samo vi i Mađari bili ili/ili. Znači li to da još nije gotovo, ja sam nekako shvatila da ste ispali?Kada su svi očekivali da će se Lino Červar odlučiti na skupinu A u kojoj su već bili izvučeni Mađarska (ili Bih), Slovačka, Rumunjska, Australija i drugi s Pan-američkih kvalifikacija, hrvatski izbornik se ipak odlučio za skupinu B sa Španjolcima i Šveđanima. VL
- dalmatinka
#1160 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ipak, maloprije je bilo izvlačenje na televiziji pa me malo zbunio papir na kome je pisalo BiH/Mađarska.
- fa84
#1161 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
pa to ti je vjerojatno zato sto je utakmica bila prekinuta pa je ehf donijela naknadno odluka da se registruje rezultat u kojemu je madjarska pobijediladalmatinka wrote:Ipak, maloprije je bilo izvlačenje na televiziji pa me malo zbunio papir na kome je pisalo BiH/Mađarska.
aaaa
veliki pozz dalmaciji
-
Chicha Chvorak
#1162 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Stvar je jasna.
Sudije su nas pokrale,ustaski placenik je bacio upaljac u teren,madjari nesportski igrali.
Sve su ucinili da ne bi reprezentacija otisla na prvenstvo i ustasama uzela medalju.
Inace,nasi su se rukometasi,kao i fudbaleri mnogo puta do sad, sturili jadni u borbi za boje BiH.
Sudije su nas pokrale,ustaski placenik je bacio upaljac u teren,madjari nesportski igrali.
Sve su ucinili da ne bi reprezentacija otisla na prvenstvo i ustasama uzela medalju.
Inace,nasi su se rukometasi,kao i fudbaleri mnogo puta do sad, sturili jadni u borbi za boje BiH.
-
aidaa_princess90
#1163 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Risto Kuglarić wrote:sasvim sigurno princezo, sasvim sigurno, keep the faith dok god možešaidaa_princess90 wrote:Stvarno je tuznooo sto se desava sve i nije fer od celne kuce rukometa da tako nesto uradi,ali Boze moj. Zivot mora ici dalje,a znam da cemo se mi izborti sa ovim porazom,a akoBogda bit cemo mi na nekom velikom takmicenju uskoro
drzacu je vjeru i mislim ozbiljno da rukometasi mogu se naci za par godina na na nekom elitnom takmicenju,samo uz rad,trud i zalaganje.Naravno svi znaju da imamo potencijal i masu mladih rukometasa,pa pogledajte samo igrace u dva velika BH rukometna kluba Bosna Lido osiguranje i Bosna Visoko tu je veliki broj mladica koji super igraju i koji ce za par godina biti ponajbolji igraci svijeta.
Kod Balkanaca a posebno kod Bosanaca je problem zato sto se samo vracamo u proslost u svim sportovima umjesto da gledamo u buducnost,pa da iz ove utakmice naucimo nase greske i sljedeci put "razbijemo" Madjarsku ali i svaku drugu repku.Mi moramo gledati na duge staze a ne na kratke kao sto gledamo mi navijaci.Svi trebamo imati vjeru Risto Kuglarić ZAR NE????????????
-
Fordas
#1164 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Igrali su koliko su mogli i umjeli. To sto ti to ne kontas i smatras da je normalno da jedna BiH u rukometu, kao i u fudbalu, moze pobjebiti u dvomecu recimo njemce je samo tvoj problem, vjeruj miChicha Chvorak wrote:Stvar je jasna.
-
papacja
#1165 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
10-ti minut Rusi vode 6-1. Nije dobro krenulo 
- van Basten
#1166 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ja sam došao surfati jer sam pogubio živce . Do sada prikazano je na nivou KUD Ivo Lola Ribar 
-
papacja
#1167 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
25-ti minut 15-9 za Ruse
- van Basten
#1168 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
malo smo se sabrali ipak, i počeli ličiti narukometnu ekipu. 17:13 poluvrijeme
- jazzer
#1169 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Sta se desava? Koji je trenutni rezultat?
-
papacja
#1170 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
34:23 za Ruse, 54-ti minutjazzer wrote:Sta se desava? Koji je trenutni rezultat?
- jazzer
#1171 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
A nasi su bili optimisticni pred polazak ali ovaj rezultat..papacja wrote:34:23 za Ruse, 54-ti minutjazzer wrote:Sta se desava? Koji je trenutni rezultat?
Hvala ti, svakako.
-
papacja
#1172 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Kraj utakmice, Rusi dobiše 37:25.
Oderaše nam guzove
Oderaše nam guzove
- Compact
#1173 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ne može se doći do Zaostroga sa 3 litra goriva u rezervoaru!!! Ala ih je Demirović posložio
Kaže Spaho, stigao ih umor
-
papacja
#1174 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Uvijek ista šuplja, "umor nas stiže" u svakom sportu.Compact wrote:Ne može se doći do Zaostroga sa 3 litra goriva u rezervoaru!!! Ala ih je Demirović posložio![]()
- beckenbauer
#1175 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
auuuuuuuuuuuuuuuuuu....lose...lose...papacja wrote:Kraj utakmice, Rusi dobiše 37:25.
Oderaše nam guzove
ipak ako misle da se kvalifikuju ovakvi rezultati ne bi smjeli da se desavaju...
sramota...
jbg...mozda kod kuce budu bolje igrali