NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Comrad

#1151 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Evo veceras (s petka na subotu) na OBN-u Phi-Det, u 1h pocinje.
Neelix

#1152 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

arze wrote:haha eto sto houston moze da okrene pljeskavicu mogu oni i to a i izbacit utah :-D :-D :-D :-D :-D
rafer alston is king in nba of playmakers definitly

de poradi na engleskom, a i pogledaj koju utakmicu :-) :D
arze

#1153 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

rafer alston is playmaker king!
Zadovoljan profesore? :lol:
arze

#1154 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

ove 2 tekme u phily ce vjerovatno otic 1-1 pa eto detroitu opet homecourt advantage :skoljka:
phoenix ako uspije izvuc 2-2 prolazi dalje :evil:
jasko_ba

#1155 Re: NBA na OBN-u

Post by jasko_ba »

Comrad wrote:Evo veceras (s petka na subotu) na OBN-u Phi-Det, u 1h pocinje.
hvala na napomeni, gledat će se sigurno :thumbup:
niskoprofilni

#1156 Re: NBA na OBN-u

Post by niskoprofilni »

Hvala na informaciji! Šta bih ja bez sa-x foruma... :D :-D :)
sesalmir

#1157 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Izgleda da su ipak promjenili na Dal- Noh u 2 je tekma, tako barem na txt pise.
jasko_ba

#1158 Re: NBA na OBN-u

Post by jasko_ba »

sesalmir wrote:
Izgleda da su ipak promjenili na Dal- Noh u 2 je tekma, tako barem na txt pise.
da da
1.30 Nba Action
2.00 Dallas - Orleans
alphonse kauders

#1159 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

I to je to za Phoenix.
Spursi su majstori u tome da se čuvaju tokom sezone i onda polude u play off-u, pogotovo tu mislim na Parkera koji u play offu mutira u nenormalnog igrača koji sam odlučuje utakmice. Ovako kako su igrali ove 3 utakmice protiv Suns-a opet ih vraćam u top kandidate za finale.
Sunsi su se očigledno zahebali akvizicijom Shaq-a, iako se Marion svakako skršio prije kraja sezone. Opet, za Mariona su mogli dobiti puno korisnijeg centra nego što je to Shaq + još jednog igrača, ali eto valjda planiraju da ga nakon sljedeće sezone penzionišu pa da grade ekipu oko Amare-a.
NNneko

#1160 Re: NBA na OBN-u

Post by NNneko »

Nikad nisam volio Shaq-a zbog toga sto je pretjerani oportunista i zbog njegove arogancije, siguran sam da se u svojoj glavi zamislja da je bolji i od Jordan-a.
Obicno sam uzivao da navijam protiv njega. One godine kad su Lakersi izgubili protiv Detroita u finalu bio sam jedan od malobrojnih koji je tvrdio da ce se to desiti, cak sam govorio da ce biti sweep, mada sam ipak u sebi imao bojazan da se to nece desiti. Sad je dosao u jednu ekipu koja je bila legitiman kadindat za prvaka i potpuno je upropastio. Za San Antonio sam tipovao da ce izaci iz zapada kao finalisti, ali mi oni nisu nimalo dragi, ponovo zbog arogancije. Za Detroit sam mislio da ce biti finalista sa istoka i osvojiti sampionat, medjutim izgleda da su u velikoj krizi. Utah Jazz mi je jos jedna draga ekipa. Moj omiljeni trener je Jerry Sloan jos od vremena Stockton-a i Malone-a.
van Basten

#1161 Re: NBA na OBN-u

Post by van Basten »

mrsko mi se sada vraćati natrag po ovoj temi i tražiti stranicu kada je bio aktuelan prelazak Shaqa u Phoenix... ali sjećam se da sam ja (i još nekoliko nikova) tvrdio kako su se Sunsi opasno zeznuli sa tim transferom.
NNneko

#1162 Re: NBA na OBN-u

Post by NNneko »

Nikako mi nije jasno sto su oni doveli Shaq-a kad je ocigledno da on nije za njihovu kosarku koja je open court gdje se obicno najvise postizu kosevi iz brzih kontri. Marion je bio bas takav tip igraca koji je postizao pogodke iz brzih kontri, ali mozda je bilo nekih problema sa suigracima, ko ce sad znati.
jasko_ba

#1163 Re: NBA na OBN-u

Post by jasko_ba »

joj, novicki ih uništi sinoć, savršena partija
Spursi :mrgreen: :thumbup:
LSD

#1164 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Ja sam tvrdio nakon prve utakmice kad su se Spursi vracali dva puta (kroz dva produžetka) iz mrtvih i na kraju pobjedili da je ovaj par gotova stvar...Phoenix je poslije prve tekme psihicki puk'o ko fišek i ovo ostalo je stvar rutine...to nije karakterno jaka ekipa ko Spursi i to pravi razliku...nije mi jasan Detroit nikako,sinoc su ih Sixersi demolirali i poveli 2-1...dobro,znalo se da ce biti iznenadjenja u play-offu (to je neminovno)ali za Detroit nikad ne bih rekao...Dallas je sinoc isto odigrao odlicnu utakmicu,taj par je po meni najzanimljiviji trenutno.
dennis26

#1165 Re: NBA na OBN-u

Post by dennis26 »

Za sutra najavili
Washington - Cleveland u 19.00 na OBN-u
b@tto

#1166 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

dennis26 wrote:Za sutra najavili
Washington - Cleveland u 19.00 na OBN-u
e da li im vjerovati ili ne,jer na str. txt 231 piše prenos u 19 00 a na str. 307 piše odloženi prijenos.
niđe veze,ali baš niđe veze
Neelix

#1167 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

:lol: i ja sam preoptimistican bio u davanju denveru jedne utakmice :D baj baj :-) :D
LSD

#1168 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Neelix wrote::lol: i ja sam preoptimistican bio u davanju denveru jedne utakmice :D baj baj :-) :D
Ja dao dvije pobjede njima u prognozi...koja greška...bice metla što se Denvera tice...evo i Orlando poveo 3-1 protiv Toronta...ona sinoc pobjeda Sixersa nad Detroitom-no comment :shock: (sve je moguce sa tim parom-doslovno,ali opet nekako mislim da ce Pistonsi proci to na iskustvo)
Neelix

#1169 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

koristis li espn gamecast da pratis tekmu? ako vec ne gledas na tom kineskom o cemu pricaju.

Image

ovo, i imas na nba.com radio prenos, i koliko-toliko imas nba ugodjaj :)
LSD

#1170 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Ma espn gamecast zakon...dobar je i NBA live...nešto kontam,ovaj Orlando je pravo opasna ekipa (ludi turcin igra sezonu karijere,preko 20 koševa u prosjeku) mogli bi oni napraviti dar-mar na istoku.
Neelix

#1171 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

hah, kako sam ja turcina ispreskako na onim nasim draftovima, sto se zajebah... :D
hik--meta

#1172 Re: NBA na OBN-u

Post by hik--meta »

upravo sa tekme. moji hawksi su otresli celticse ko cigance slinu.
odlica atmosfera, odlicna sjedista tik uz teren, sigurno trecina od ukupnog broja navijaca su navijali za celticse u dvorani, ali nasi su ih nadglasali.
milion peripetija sa semaforima koji mjere duzinu napada, a sto se igre tice, garnett kod bostona solidan, ali josh smith i al horford, a i joe johnson stvarno odlicni. na samom kraju je titov sin al horford unoseci se u lice pierceu onako socno ispsovao piercu sve po spisku, pa se ovaj pravo naljutio i ocekujem da se pierce pravo naostri za sljedecu tekmu.
ali ako hawksi ponove ovu igru i pobjede opet u ponedjeljak i izjednace, eto drame. 8)
NNneko

#1173 Re: NBA na OBN-u

Post by NNneko »

Inace sam navijac Atlante Hawks, ali mislio sam da nece moci nista protiv Celticsa. Sto se tice publike, u Atlanti uvijek imas navijaca protivnicke ekipe. Kad New York Knicks igraju osjecaju se kao da su kod kuce. Malo je to i zbog toga sto Atlante odavno nema u play-off-u, najduze od svih ekipa u NBA. Jedan veliki problem sto ce imati za iducu sezonu je kako platiti sve ove igrace ako misle ostati sa ovim timom. Josh Smith ce sigurno traziti veliki novac, Bibby ima jos jednu godinu na svom ugovoru, mislim da je 14 miliona dolara godisnje. Ali, hajde da vidimo sta jos mogu uraditi protiv Celticsa.
Vaso

#1174 Re: NBA na OBN-u

Post by Vaso »

hik--meta wrote:upravo sa tekme. moji hawksi su otresli celticse ko cigance slinu.
odlica atmosfera, odlicna sjedista tik uz teren, sigurno trecina od ukupnog broja navijaca su navijali za celticse u dvorani, ali nasi su ih nadglasali.
milion peripetija sa semaforima koji mjere duzinu napada, a sto se igre tice, garnett kod bostona solidan, ali josh smith i al horford, a i joe johnson stvarno odlicni. na samom kraju je titov sin al horford unoseci se u lice pierceu onako socno ispsovao piercu sve po spisku, pa se ovaj pravo naljutio i ocekujem da se pierce pravo naostri za sljedecu tekmu.
ali ako hawksi ponove ovu igru i pobjede opet u ponedjeljak i izjednace, eto drame. 8)
:mrgreen:

denveru metla :oops:... idemo dalje :bih:
alphonse kauders

#1175 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

hik--meta wrote:upravo sa tekme. moji hawksi su otresli celticse ko cigance slinu.
Uh, bolje nam ne pričaj, ti tamo gledaš NBA play off, a mi ovdje smo osuđeni na Bosna - Grude;))
Post Reply