Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- smak
#1151 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I guslam ja tako, guslam, kad kap vode, tap za vrat. Izduva cuna k'o dusica.
Sjecas li se Dolly Dell
Sjecas li se Dolly Dell
- vesela_sveska
#1152 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
BlueBlood wrote:Nije velik al je tanak i mehak ko dusha
- LieToMe
#1153 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Nemoj da kucas na vrata prošlosti; otvoriti ih ne smijem, iako su oduvijek bila odškrinuta, iako ih nikad do kraja nisam zatvorila..."
"Pomogao mi je, ne samo da ga prestanem voljeti, nego je još izgubio ono malo poštovanja i obzira. Ono zrno još što je bilo ostalo. Ja ne znam ko je taj čovjek. Vjerujem da ne zaslužuje da ja uopće trošim riječi na njega, dajem mu tako previše značaja i poštovanja. Zbog toga, neka ovo dobro upamti, jer su ovo posljednje misli, redovi, riječi koje ću njemu uputiti. Jer takva osoba, zaista, ih nije vrijedna."
"Kad bolje razmislim, i nisam ja za tebe stvorena, mili. Za tebe su one prosječne i jednostavne, u čijim očima ćeš biti savršen. One što sve znaju bolje, da prvo vole tebe i nekad možda sebe. Njima te ostavljam, mili, i tebi da me pokušaš izmisliti opet."
"Ružno je i tužno misliti o tome kako su loši glumci i glumice igrali glavne uloge u našem životu. U tuđim životima oni bi bili samo epizodisti."
"Pomogao mi je, ne samo da ga prestanem voljeti, nego je još izgubio ono malo poštovanja i obzira. Ono zrno još što je bilo ostalo. Ja ne znam ko je taj čovjek. Vjerujem da ne zaslužuje da ja uopće trošim riječi na njega, dajem mu tako previše značaja i poštovanja. Zbog toga, neka ovo dobro upamti, jer su ovo posljednje misli, redovi, riječi koje ću njemu uputiti. Jer takva osoba, zaista, ih nije vrijedna."
"Kad bolje razmislim, i nisam ja za tebe stvorena, mili. Za tebe su one prosječne i jednostavne, u čijim očima ćeš biti savršen. One što sve znaju bolje, da prvo vole tebe i nekad možda sebe. Njima te ostavljam, mili, i tebi da me pokušaš izmisliti opet."
"Ružno je i tužno misliti o tome kako su loši glumci i glumice igrali glavne uloge u našem životu. U tuđim životima oni bi bili samo epizodisti."
-
silver testelone
#1154 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Uvijek nađeš to što tražiš. To je zakon. Zatraži i dobićeš. Al u kurcu. Bjesnio sam. Al u kurcu. Ponavljao sam. Genaš ne jebe. Ko da me nema. A bjesnio sam. I ja tražim, kurac dobijam. Svi traže, kite vodaju. Ne tražiš ti ništa. Tebe nema. Traži onaj što te voda. Čuči u tebi. Jeca u tebi. Moli u tebi. Grebe da ga čuješ. Cvili da ga upoznaš. Komada te da ga vidiš. Ne vidiš, ne čuješ, ne slutiš. Jebeš meni svoju mater. Tražiš. Sve je nađeno. Nećeš naći. Kod njega je. Daje ti. Nudi ti. Bježiš. A on pred tobom. Pokazuje ti. Ne traži. Ne lutaj. Tu je. Kod tebe je."
- valter.ba
#1155 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nije tebi dobro
.
-
silver testelone
- Wiru Idane
#1157 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Ljudi grade previše zidova i nedovoljno mostova.”
-
silver testelone
#1158 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"- I plakaćeš. O kako ćeš. A preboljećeš. S prvim kurcem koji laž ti upakuje. Znaš šta je laž? - Znam. - Šta? - Ne znam. - E, to je laž. Kad istinu daš, a očekuju laž. Kontaš? - Kontam kurac moj. - Kad moraš lagat, istinu reci. Kad moraš istinu govorit, šuti."
"Kontaš li sad? - Ne kontam.
Držao je zadnji papirić u ruci. Gledao čas u njega, čas u mene.
Ne kontaš? - Ne kontam. - Ona će uvijek ustat sa zidića. Ona je metak. Muškarac je pancir koji puca. Uvijek. Ona se brani. Zato on ostaje na zidiću. Ona prima. On misli da uzima. Ona plače. On se smije suzama. Ona isplače. On ostaje natopljen. Ona odlazi. On se cijedi sa zidića. Kontaš?
- Ne kontam. Da mi se ocijedit.
- Ne možeš se ocijedit. Moraš se sam natopit. Prije suza. Ne smiju te stić. Ako te dohvate suhog najebo si."
"Kontaš li sad? - Ne kontam.
Držao je zadnji papirić u ruci. Gledao čas u njega, čas u mene.
Ne kontaš? - Ne kontam. - Ona će uvijek ustat sa zidića. Ona je metak. Muškarac je pancir koji puca. Uvijek. Ona se brani. Zato on ostaje na zidiću. Ona prima. On misli da uzima. Ona plače. On se smije suzama. Ona isplače. On ostaje natopljen. Ona odlazi. On se cijedi sa zidića. Kontaš?
- Ne kontam. Da mi se ocijedit.
- Ne možeš se ocijedit. Moraš se sam natopit. Prije suza. Ne smiju te stić. Ako te dohvate suhog najebo si."
- Moll_Flanders
#1159 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Tamo gdje govori srce, nije pristojno da razum stavlja svoje primjedbe.''
Milan Kundera
Milan Kundera
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1160 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Eh... sa ovim se ne slažem.Moll_Flanders wrote:''Tamo gdje govori srce, nije pristojno da razum stavlja svoje primjedbe.''
Milan Kundera
- Moll_Flanders
#1161 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nije pametno oslanjati se na srce uvijek, ali što da ne ponekad?Entropio wrote:Eh... sa ovim se ne slažem.Moll_Flanders wrote:''Tamo gdje govori srce, nije pristojno da razum stavlja svoje primjedbe.''
Milan Kundera
- Moll_Flanders
#1162 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Ne želi suviše da znaš. Što se manje zna, lakše se živi. Znanje čovjeka čini slobodnim, ali i nesrećnim.''
Remarque
Remarque
- S4mpion
#1163 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Promasit cete 100% suteva koje ne pokusate"
-
silver testelone
#1164 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Imam četrdeset i šest
ne pijem ne pušim ne drogiram se
nemam psihoze i strah od budućnosti
nije da me boli kurac
samo vjerujem da će se stvari složiti
svaka na svoje mjesto
ako se ne slože
nisu se složile
i ja nemam ništa s tim
Imam četrdeset i šest
kad sam bio mlad bio sam pametan
znao sam na čemu zemlja stoji
i govorio sam to glasno
danas sam pametniji
boli me k**** na čemu zemlja stoji
i sine
ako se desi
a desiće se
da nestane svjetla
i ispred i iza tebe
ne brini
nastavi gdje si kreno
i reci
ne moraš ni svijetlit jebem ti majku
naću put u mraku sam
eto
- Donnie Smith
#1165 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
na kraju ovog teksta, najbolji citati legendarog Tin Ujevića
http://doznajemo.com/2012/08/21/junaci- ... iste-culi/
ovi su mi ponajbolji:
Prosjak s ulice nema obaveze da nas drugi put pozna i pozdravi.
Srcu ne treba vjerovati. Srcu baš najmanje.

http://doznajemo.com/2012/08/21/junaci- ... iste-culi/
ovi su mi ponajbolji:
Prosjak s ulice nema obaveze da nas drugi put pozna i pozdravi.
Srcu ne treba vjerovati. Srcu baš najmanje.
-
CUCINA
#1166 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kad jedan čovjek ima zamišljenog prijatelja,to je ludilo.
Kad cio narod ima zamišljenog prijatelja, to je religija
Kad cio narod ima zamišljenog prijatelja, to je religija
-
blentava
#1167 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nemoj da misliš ni na šta i ne pitaj ništa. Vidiš li napolju svetiljke i hiljadu šarenih firmi? Mi živimo u vremenu koje umire, a ovaj grad podrhtava od života. Mi smo se otrgli od svega, imamo još samo svoja srca. Bio sam na jednom predelu na Mesecu i vratio sam se, i tu si ti i život si ti. Ne pitaj ništa više. Ima više tajne u tvojoj kosi no u hiljadu pitanja. Tu pred nama je noć, nekoliko časova i jedna večnost, dok jutro ne zatutnji kraj prozora. Da se ljudi vole u tome je sve; čudo i najrazumljivija stvar što postoji, to sam osetio danas, kad se noć rastapala u cvetni džbun i vetar mirisao na jagode, a bez ljubavi je čovek samo mrtvac na odsustvu, ništa drugo nego nekoliko datuma i neko slučajno ime...

Remark
Remark
- Moll_Flanders
#1168 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Odavno nisam pročitala nešto ovako lijepo.blentava wrote:Nemoj da misliš ni na šta i ne pitaj ništa. Vidiš li napolju svetiljke i hiljadu šarenih firmi? Mi živimo u vremenu koje umire, a ovaj grad podrhtava od života. Mi smo se otrgli od svega, imamo još samo svoja srca. Bio sam na jednom predelu na Mesecu i vratio sam se, i tu si ti i život si ti. Ne pitaj ništa više. Ima više tajne u tvojoj kosi no u hiljadu pitanja. Tu pred nama je noć, nekoliko časova i jedna večnost, dok jutro ne zatutnji kraj prozora. Da se ljudi vole u tome je sve; čudo i najrazumljivija stvar što postoji, to sam osetio danas, kad se noć rastapala u cvetni džbun i vetar mirisao na jagode, a bez ljubavi je čovek samo mrtvac na odsustvu, ništa drugo nego nekoliko datuma i neko slučajno ime...
Remark
- Moll_Flanders
#1169 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ah, ne, ni jedna ljubav ne može preživjeti u šutnji."
Milan Kundera
Milan Kundera
-
tajmahalica
#1170 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
neprevaziđena V. Parun
..." Ti koja imaš ruke nevinije od mojih
ostani kraj njegova uzglavlja
i budi blaga njegovu snu"........
..." Ti koja imaš ruke nevinije od mojih
ostani kraj njegova uzglavlja
i budi blaga njegovu snu"........
- Damir0406
#1171 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Tako se na kapiji, između neba, reke i brda naraštaj za naraštajem učio da ne žali preko mere ono što mutna voda odnese. Tu je u njih ulazila nesvesna filozofija kasabe: da je život neshvatljivo čudo, jer se neprestano troši i osipa, a ipak traje i stoji čvrsto kao na Drini ćuprija"
- frameni
#1172 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Lako je, strahovito lako,potresti u čoveku vjeru u samog sebe.
A, iskoristiti to, da mu slomite dušu, djavolsko je djelo.
Seneka
A, iskoristiti to, da mu slomite dušu, djavolsko je djelo.
Seneka
- frameni
#1173 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ljubav nikada ne umire prirodnom smrću... Ona umire jer ne znamo kako da napojimo njen izvor, umire zbog slepoće, zablude, izdaje! Umire od bolesti i rana, umire od dosade, od isrpljenosti i nedostatka sjaja.
Anais Nin
Anais Nin
- wickerman
#1174 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Lying is a skill,to maintance level of perfection you must practice every day!!!
- frameni
#1175 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Noćas mi nije bilo važno ko si,ni to da li mirišeš na skupe parfeme,i nije
važno što mi svaki put pokloniš nezinteresovane poglede.Važno je da si tu...
Sanjala sam o nekoj drugačijoj stvarnosti,osmehu na našim rukama i tvojim usnama.
Bilo mi je važno ko sam ja,....i pitanje ,da li je možda kasno već za prvojutarnja sećanja
na prošlost i izgubljene snove,za neimenovana nadanja i tragove sreće koja se ne da slediti.....
Noćas mi je u snovima bilo važno pitanje na koje sama ne umem naći jasan odgovor....Možeš li mi još jednom definisati bol ?!
važno što mi svaki put pokloniš nezinteresovane poglede.Važno je da si tu...
Sanjala sam o nekoj drugačijoj stvarnosti,osmehu na našim rukama i tvojim usnama.
Bilo mi je važno ko sam ja,....i pitanje ,da li je možda kasno već za prvojutarnja sećanja
na prošlost i izgubljene snove,za neimenovana nadanja i tragove sreće koja se ne da slediti.....
Noćas mi je u snovima bilo važno pitanje na koje sama ne umem naći jasan odgovor....Možeš li mi još jednom definisati bol ?!