Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Omerovim_Koracima

#1151 Re: Raskid veze

Post by Omerovim_Koracima »

hocunecu wrote:pa sto njega ne utjesi :D
:lol: :lol:

ma jarane trebo si se bacit na nju i reci da si mr bean.jarane to je bash shansa bila. jbo te ta veza kad raskidaju na stanici. Jesul barem punoljetno izgledali? :D
burek_in_space

#1152 Re: Raskid veze

Post by burek_in_space »

Kazhesh vezala si se za njegove prijatelje. Ok, lijepo s tvoje strane, samo niko te nije tjerao na to, ako je on vec bio takav. Nemash potrebu da se brinesh kako ce oni to sve podnijeti, jer sam skoro pa 100% siguran da su oni znali za taj raskid i prije nego se on desio. Ne morash brinuti kako cesh proci pored njih, jer ce oni to sami odrediti prilikom prvog vasheg narednog susreta.

Kako preboliti - neko alkoholom :D neko sportom, neko selidbom, a jedini nachin, ispravan (po meni) je vrijeme.
I josh jedna stvar - nisi ni svjesna kako cesh mu biti zahvalna nakon odredjenog perioda.
sofist

#1153 Re: Raskid veze

Post by sofist »

Ne bih se opterećivao s tim. :D
Omerovim_Koracima

#1154 Re: Raskid veze

Post by Omerovim_Koracima »

To.ja kolko sam mogo zaklucit ta je veza bas bila neka patnja itd. zivot ide dalje :thumbup:
pustopoljina

#1155 Re: Raskid veze

Post by pustopoljina »

evo ja u kuci imam kutiju cigareta...ne pusim 6 godina...u tih 6 godina sam zapalila 4 cigarete.
kad mi je umrla osoba koja je bila iza mene bez obzira sta ja uradila i kakva ja bila...iznenada,prerano...ne znam kako sam to prezivjela...kad tad nisam skrenula s pameti, ne znam da cu uskoro...sve sto sam jos htjela uraditi, reci...za sve je bilo prekasno. vise me nije mogla cuti. nista se vise nije moglo uraditi.(ovaj dio sa tabletama me podsjeti...)
ostali ljudi koji su "otisli" iz zivota su u principu jedan telefonski poziv ili jedan dan voznje daleko...ako zelim...sad mogu nazvati ili pokucati na vrata...kao sto sad mogu zapaliti cigaretu. iz ovih stopa.
mogu na koljena pasti i plakati da se neko vrati...ne znaci da ce se vratiti...ali se uvijek jos nesto moze uraditi...
i ta mogucnost drzi tu osobu daleko, a cigarete neispusene.
mislim, vise nije potrebno, ali pomagalo je.
sama sebi sam govorila "pa nije umro"...
nije da mi sad izgleda smijesno...ali,jednostavno...bolan, sretnes boljeg covjeka...kod kojeg i ne osjecas da "dajes","da se trudis", da ovo ono... ne treba ljubav biti samo zrtvovanje.
Zelena Carapa

#1156 Re: Raskid veze

Post by Zelena Carapa »

Dijete drago mani se tableta. Time samo odgadjas neizbjezno. A to je proces prihvatanja cinjenicnog stana. Dobro desilo se sta se desilo. NIje ti lako. Nikome nije u takvoj situaciji. Tablete ne pomazu. Tablete te cine slabijom. Cine da imas jos manje kontrole nad svojim zivotom trenutno.

Najbolje bi bilo da, ukoliko ti obaveze to dozvoljavaju, uzmes neko vrijeme slobodno i otputujes negdje. Malo sredis misli. Podvuces crtu. Dignes glavu. Nabacis osmjeh, vratis se i nastavis dalje. Vjeruj mi, ma kako ti se sad to nevjerovatno cinilo, ima zivota i bez njega. I to jos ljepseg. Na pravim vezama se ne treba toliko "truditi". Sve ide samo od sebe. Ovo ti kaze teta sto ima blizu 4 banke nekoliko veza i brakova iza a bogami i ispred sebe :)

Glavu gore.
sofist

#1157 Re: Raskid veze

Post by sofist »

Omerovim_Koracima wrote:
:lol: :lol:

ma jarane trebo si se bacit na nju i reci da si mr bean.jarane to je bash shansa bila. jbo te ta veza kad raskidaju na stanici. Jesul barem punoljetno izgledali? :D
Omere dilbere, manijace stari! :D Nisam se posvetio detaljnoj analizi tog čina ali izgledaju punoljetno. :D On ima nekog paperja na obrazima a ona izgleda kao bombica, niska, crna, zategnuta, na stiklama... :D
sofist

#1158 Re: Raskid veze

Post by sofist »

Zelena Carapa wrote:Dijete drago mani se tableta. Time samo odgadjas neizbjezno. A to je proces prihvatanja cinjenicnog stana. Dobro desilo se sta se desilo. NIje ti lako. Nikome nije u takvoj situaciji. Tablete ne pomazu. Tablete te cine slabijom. Cine da imas jos manje kontrole nad svojim zivotom trenutno.

Najbolje bi bilo da, ukoliko ti obaveze to dozvoljavaju, uzmes neko vrijeme slobodno i otputujes negdje. Malo sredis misli. Podvuces crtu. Dignes glavu. Nabacis osmjeh, vratis se i nastavis dalje. Vjeruj mi, ma kako ti se sad to nevjerovatno cinilo, ima zivota i bez njega. I to jos ljepseg. Na pravim vezama se ne treba toliko "truditi". Sve ide samo od sebe. Ovo ti kaze teta sto ima blizu 4 banke nekoliko veza i brakova iza a bogami i ispred sebe :)

Glavu gore.
:thumbup: za post i :shock: :shock: :? :? :? za boldovano. i jos jednom :roll: :-) :shock: :? :D
Zelena Carapa

#1159 Re: Raskid veze

Post by Zelena Carapa »

sofist wrote:
Zelena Carapa wrote:Dijete drago mani se tableta. Time samo odgadjas neizbjezno. A to je proces prihvatanja cinjenicnog stana. Dobro desilo se sta se desilo. NIje ti lako. Nikome nije u takvoj situaciji. Tablete ne pomazu. Tablete te cine slabijom. Cine da imas jos manje kontrole nad svojim zivotom trenutno.

Glavu gore.
:thumbup: za post i :shock: :shock: :? :? :? za boldovano. i jos jednom :roll: :-) :shock: :? :D
ma dobro jedan brak iza sebe jedan ispred :)
pustopoljina

#1160 Re: Raskid veze

Post by pustopoljina »

moj pradid sa 5 brakova je rekorder u nasoj porodici :-)
znam da se jedna otkupila iz braka s njim :roll:
JThomas

#1161 Re: Raskid veze

Post by JThomas »

:shock: :shock: nemojte se lupati tim govnima ako boga znate, to su teške droge.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1162 Re: Raskid veze

Post by bordo gandalf »

:roll: :roll:
Zlata M.

#1163 Re: Raskid veze

Post by Zlata M. »

MmeDeLafayette wrote:Ja svoje prijatelje necu pogubiti zbog njega, ali njegove prijatelje, sa kojima sam postala neopisivo bliska, vremenom hocu i svjesna sam toga. Boli me cinjenica da cu ga svaki dan vidjati, boli me cinjenica da je tokom veze uvijek gledao da je samo njemu dobro, dok sam se ja lomila i zadnje iskre snage davala da opstanemo i da na kraju zbbog jedne obicne gluposti tek tako raskine. Onda se tek zapitam koliko sam mu znacila, toliko da je cekao prvi zgodni momenat da me se rijesi.
Panika me hvata da idem medju ljude, otvoreni prostor mi daje povod da razmisljam u nedogled o lijepim stvarima i sve ruzno o njemu tada potiskujem. Svaka, ama bas svaka situacija je bila sa njim, bio je uz mene, ne mogu duse grijesiti.
A noci... tek noci su mi najgore, neispavane, proplakane, uzasne.
Kazem vam, do prije Xanaxa, nisam mogla zaspati cestitih sat vremena :(
Sinoc sam uzela odmah 2 i zaspala sam kao kobila, doslovce me skamenio i imala sam tek dovoljno snage da se obrusim na neraspremljen krevet u kucnoj odjeci.
Nisam se budila cijelih 12 sati, jutros se osjecala ok, malo razdraziva, ali to je nuspojava kod alprazolama jer navodno djeluju izravno na CNS. Popila prije satak jos jednu i osjecam se mnogo lakse, uvijek je taj gnusni osjecaj tu, ali barem sada ne placem i smirenija sam.
Uzas... sami uzas :(
Suze su ljekovite, ne gusi ih ... pusti neka isteku do kraja. :) Sto se vise budes opirala prihvatanju svog sadasnjeg stanja, to ce te ono duze drzati ... ne u toj formi, zauzece neku drugu i tvoje nezadovoljstvo, ocaj, strah ... prelazice sa jedne stvari na drugu.
Mozda ( ma, skoro sigurno ) je raskid te veze najbolje sto ti se moglo desiti. :) ... malo povjerenja u zivot ne bi bilo lose. :wink:
... a ja :run: prije nego bacis papucu na mene ! :D
Sretno ! :) :wink:
MmeDeLafayette

#1164 Re: Raskid veze

Post by MmeDeLafayette »

@pustopoljina

znam, svega sam svjesna ali ne zeli jednostavno da bude uz mene i to je jasno rekao. Pokusavala sam, vise necu, ma koliko da ga volim i svjesna sam da mi se nece vratiti, ne moram ti kao sto vidim, opisivati stanja korz koja prolazim jer si ih i sama prosla i jos gore od toga.
Xanax mi pomaze da se kontroliram u zivotu poslije njega, jer mi daje sigurnost u sebe i jednostavno lakse funkcioniram i mogu da se usresredim na obveze. Bez njega, bila sam pogubljena kao kreten i jos uvijek je u meni ogromna doza panike i tjeskobe vremena koje predstoji, nemocna sam to rascistiti sama, pa makar mi i tablete bile jedini izlaz. Nadam se da me shvatas :(
Zelena Carapa

#1165 Re: Raskid veze

Post by Zelena Carapa »

pustopoljina wrote:moj pradid sa 5 brakova je rekorder u nasoj porodici :-)
znam da se jedna otkupila iz braka s njim :roll:

life is like a box of chocolate :)
mrzuna

#1166 Re: Raskid veze

Post by mrzuna »

MmeDeLafayette wrote:Ja svoje prijatelje necu pogubiti zbog njega, ali njegove prijatelje, sa kojima sam postala neopisivo bliska, vremenom hocu i svjesna sam toga. Boli me cinjenica da cu ga svaki dan vidjati, boli me cinjenica da je tokom veze uvijek gledao da je samo njemu dobro, dok sam se ja lomila i zadnje iskre snage davala da opstanemo i da na kraju zbbog jedne obicne gluposti tek tako raskine. Onda se tek zapitam koliko sam mu znacila, toliko da je cekao prvi zgodni momenat da me se rijesi.
naravno da ces pogubiti, jer tu ce oni njegovo vise uvazavat nego tvoje, i ja imam isti slucaj nakon duge sam veze izasao, sto je najgore mi smo u istom drustvu, i sad to drustvo najvise trpi jer neznaju kako bi se ponasali pred nama, doduse samo smo jednom-dvaput se potrfili tu zajedno, ali ja sam odlucio da izbjegavam to sve dok je ona tu, pa et nekako ce se sve to sanirat. tako je to u vezama pogotovu dugim, radis gradis trudis se i na kraju shvatis da je to sve bilo dzaba, ono sve palo niz vodu otislo, i to bash glupavo, samo covjek pogubio zivce i sta ja znam, zato bi savjetovo da se duge veze zakonom zabrane :lol: :lol: :lol: :lol: salim se, uglavnom mani se tableta, cut cut cut u zivotu i idemo dalje :D ;-) :run:
pustopoljina

#1167 Re: Raskid veze

Post by pustopoljina »

MmeDeLafayette wrote:@pustopoljina

znam, svega sam svjesna ali ne zeli jednostavno da bude uz mene i to je jasno rekao. Pokusavala sam, vise necu, ma koliko da ga volim i svjesna sam da mi se nece vratiti, ne moram ti kao sto vidim, opisivati stanja korz koja prolazim jer si ih i sama prosla i jos gore od toga.
Xanax mi pomaze da se kontroliram u zivotu poslije njega, jer mi daje sigurnost u sebe i jednostavno lakse funkcioniram i mogu da se usresredim na obveze. Bez njega, bila sam pogubljena kao kreten i jos uvijek je u meni ogromna doza panike i tjeskobe vremena koje predstoji, nemocna sam to rascistiti sama, pa makar mi i tablete bile jedini izlaz. Nadam se da me shvatas :(
sorry nisam vidjela ovo...shvatam, ali
to sto uzimas spada u benzodiazepine...
umrtvljuje
stvara toleranciju (treba veca doza za isto djelovanje->veca doza te moze ubiti)
izaziva ovisnost.
prekomjerna doza te moze ubiti
alkohol ni slucajno s njima
skidanje sa benzodiazepina i kad nisi ovisna-mora biti postepeno, jer tijelo moze burno reagirati ,moras se skidati postepeno-smanjenjem doze, pa preskakanjem uzimanja. jer mozes imati gore posljedice,od simptoma zbog kojih si pocela piti xanax.
mada ti mozes (tek 2-3 dana uzimas),mozes ODMAH prestati.
ja znam da se kod nas ljudi kljukaju sa benzodiazepinima kao negdje drugo sa vitaminima- ali prestani sa tim, jer moze zavrsiti fatalno.
ja ti necu reci da prestanes uzimati ikakve tablete, jer sve sto pomaze je dobro, ali ne i ono sto ODMAZE.
idi doktoru, postoje druge stvari koje ti moze prepisati (i ako ti prepise antidepresive, po prestanku uzimanja nemoj odjednom prestati,nego smanjuj dozu i preskaci,dok se skroz ne iscistis).
NIKAD ne uzimaj lijekove na svoju ruku
srednja dnevna doza xanaxa je 0,75-1,5 mg (znaci u 24h!) (ti si,ako sam dobro skontala vec uzela 1,5mg!)na prosjecnu tezinu od oko 70kg. ako si laksa...
ako si mozda i trudna- bez doktora ih ni slucajno ne smijes uzimati.
definitivno nisam protivnik lijekova...ali nemoj to raditi.
ljubav_aha

#1168 Re: Raskid veze

Post by ljubav_aha »

znam, svega sam svjesna ali ne zeli jednostavno da bude uz mene i to je jasno rekao. Pokusavala sam, vise necu, ma koliko da ga volim i svjesna sam da mi se nece vratiti, ne moram ti kao sto vidim, opisivati stanja korz koja prolazim jer si ih i sama prosla i jos gore od toga.Xanax mi pomaze da se kontroliram u zivotu poslije njega, jer mi daje sigurnost u sebe i jednostavno lakse funkcioniram i mogu da se usresredim na obveze. Bez njega, bila sam pogubljena kao kreten i jos uvijek je u meni ogromna doza panike i tjeskobe vremena koje predstoji, nemocna sam to rascistiti sama, pa makar mi i tablete bile jedini izlaz. Nadam se da me shvatas :(

meni nikad nije bilo jasno,kako osobe nekog vole,a doticna osoba im jasno i glasno kaze da ih ne zeli dalje u svom zivotu :!: :?:
north_1987

#1169 Re: Raskid veze

Post by north_1987 »

imam i ja problem ..

s djevojkom sam nekih 15 dana fino nam je sve, al meni je dosadilo .. nisam zaljubljen u nju i zelim da ovo prekinem s njom.. sad ne znam kako da to bezbolno uradim. tacnije da je ne povrijedim.
wewa

#1170 Re: Raskid veze

Post by wewa »

north_1987 wrote:imam i ja problem ..

s djevojkom sam nekih 15 dana fino nam je sve, al meni je dosadilo .. nisam zaljubljen u nju i zelim da ovo prekinem s njom.. sad ne znam kako da to bezbolno uradim. tacnije da je ne povrijedim.
pa fino joj kazes kako si nama napisao. znas sta, lijepo je ovo, ali nisam zaljubljen i mislim da je bolje da se razidjemo.
north_1987

#1171 Re: Raskid veze

Post by north_1987 »

ok 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1172 Re: Raskid veze

Post by Truba »

bolje prije nego kasnije ako kontaš prekidati

recimo kod mene je malo drugačije
ja ne bih ušao u vezu za koju mislim da bih mogao prekinuti :mrgreen:
vaca

#1173 Re: Raskid veze

Post by vaca »

ja bih samo da te upozorim na tablete.....budi svjesna da polako sebi stvaraš problem veći no što ga sada imaš!!!

imam u okruženju ljude koji su sada već ovisni.... većina neće priznati ali i dalje svakodnevno konzumiraju iste....

friška si ako sam razumjela, pa je razumljivo....ali razmišljaj (ako imaš psihičkih problema da prevaziđeš raskid) da odeš kod psihologa, homeopate...sretno
wewa

#1174 Re: Raskid veze

Post by wewa »

komi wrote:bolje prije nego kasnije ako kontaš prekidati

recimo kod mene je malo drugačije
ja ne bih ušao u vezu za koju mislim da bih mogao prekinuti :mrgreen:
mescini da si pogrijesio topic, ovo je trebalo u Ostavite poruku nekome ko ce razumjeti :razz:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1175 Re: Raskid veze

Post by Truba »

možda ko zna :mrgreen:
krhko je znanje
Post Reply