.
- sarajlija_ba
#1151 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Kakvi ba zatvarat' temu...
Treba protabirit' još mnoge likove i događaje iz raznijeh mahala...al' s mjerom.
Samo s mjerom...
Treba protabirit' još mnoge likove i događaje iz raznijeh mahala...al' s mjerom.
Samo s mjerom...
- astrid
#1152 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Vidi ovogsinuhe wrote:46 strana o probisvijetu je glorificiranje. Pod kljuc ovo.
...nemoj čitati
- HAVANA
-
vratnik
#1155 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Prije rata su kruzile neke price da je evo sad rahmetli inspektor, znao pustiti dernek na miru, ako mu daju pravu stvar. Nisam vidio, ne mogu tvrditi da je ni istina ni laz.
Ono cega se sjecam je nastup njegov na nekoj televiziji (ubij me ako se sjecam gdje), uglavnom, govori lik o uspjesima u borbi protiv narkomafije, pokazuje slike nekih paketica i sl. i iznenada vadi "sapun" koji pokazuje voditeljici. I sad poce prica kako je to hasis vrhunskog kvaliteta, gura joj ga pod nos, kao da ce joj isti prodati, a ne da je to plijen. U stilu, pa pomirisi, vidi kakav je , mmmh.. Meni pada na pamet gore spomenuta prica, i tu me naravno spopadne smijeh. Stari rahmetli sabira dva i dva pogresno, i napada mi na majku, a sebi zenu.. Pravi urnebes. Sjecam se i nekih prica u vezi s njegovom kcerkom, ali kao sto rekoh, nisam bio / vidio, tako da nista ne vjerujem. Ali ovaj njegov nastup na televiziji mi je ostao u sjecanju.
Ono cega se sjecam je nastup njegov na nekoj televiziji (ubij me ako se sjecam gdje), uglavnom, govori lik o uspjesima u borbi protiv narkomafije, pokazuje slike nekih paketica i sl. i iznenada vadi "sapun" koji pokazuje voditeljici. I sad poce prica kako je to hasis vrhunskog kvaliteta, gura joj ga pod nos, kao da ce joj isti prodati, a ne da je to plijen. U stilu, pa pomirisi, vidi kakav je , mmmh.. Meni pada na pamet gore spomenuta prica, i tu me naravno spopadne smijeh. Stari rahmetli sabira dva i dva pogresno, i napada mi na majku, a sebi zenu.. Pravi urnebes. Sjecam se i nekih prica u vezi s njegovom kcerkom, ali kao sto rekoh, nisam bio / vidio, tako da nista ne vjerujem. Ali ovaj njegov nastup na televiziji mi je ostao u sjecanju.
-
Ko to smat
#1156 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Znamo ga mi starija raja kad je dolazio pred kaktus pa se tad pricalo o njemu.A jebiga svak je znao ko tali artane,parkopane ko uzima ko folira.Sjecali se ko frke sa pitomcima na platou.Jo marisane ja odveo jarana sili mu glavu a kako sam nacuo najvise je tad nastrado hastor on je sad na alipasinu cini mi se.Doslo ih 200 i biju sve ko se naso na platou.Prije toga su negdje dobru maru popili.Ko mi jos osta u sjecanju posto sam dugo izlazio u Stelex bilo je i tamo par faca volili se pobit neg hljeba najest.Sjecam se malo nadimaka Droga,Pinja,Campo ali ne mali nego bio je jos neki drugi ono vazda sa njima neka frka.Dzaba valjda u krvi ali to je bila normala u nasem gradu,marisana skoro svaku noc.
- Gusztav
#1157 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Pitomci su redovno dobijali batine u luna-parkovima na mjestu današnjeg Merkura i mjestu iza Wila Parka na Č.WiliKo to smat wrote:Znamo ga mi starija raja kad je dolazio pred kaktus pa se tad pricalo o njemu.A jebiga svak je znao ko tali artane,parkopane ko uzima ko folira.Sjecali se ko frke sa pitomcima na platou.Jo marisane ja odveo jarana sili mu glavu a kako sam nacuo najvise je tad nastrado hastor on je sad na alipasinu cini mi se.Doslo ih 200 i biju sve ko se naso na platou.Prije toga su negdje dobru maru popili.Ko mi jos osta u sjecanju posto sam dugo izlazio u Stelex bilo je i tamo par faca volili se pobit neg hljeba najest.Sjecam se malo nadimaka Droga,Pinja,Campo ali ne mali nego bio je jos neki drugi ono vazda sa njima neka frka.Dzaba valjda u krvi ali to je bila normala u nasem gradu,marisana skoro svaku noc.
Kako se tad marisalo.........Bobo, Spasko, pokojni Mitar
-
memx
#1158 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne zatvarajte temu. Lijepo vas je čitat'. Ako ništa malo se čovjek odmori od odvratne svakodnevnice.
Neki od ovih ljudi što pišu su mi tako poznati.
U vezi pitomaca, sjećam se kad smo išli u Rajlovac lafo bio kao neki maraton, da se družimo s njima i sve super bilo ali kad oni dođu u grad, u Trasu i na Skenderiju, ovi ih opet naši momci namlate zbog cura. A inače bili raja s njima. I danas sam u kontaktu s nekima od njih.
A sjećam se i Dedana, 84, Piketa, Čarli, Alo alo......... Joj ljepote. Da mi se malo vratiti. Nas bilo 9 cura, svaku veče obiđemo sve kafiće (ispred kafića)i kući. Do 9 - 10 izlaz. Trkom uz Vratnik.
Neki od ovih ljudi što pišu su mi tako poznati.
U vezi pitomaca, sjećam se kad smo išli u Rajlovac lafo bio kao neki maraton, da se družimo s njima i sve super bilo ali kad oni dođu u grad, u Trasu i na Skenderiju, ovi ih opet naši momci namlate zbog cura. A inače bili raja s njima. I danas sam u kontaktu s nekima od njih.
A sjećam se i Dedana, 84, Piketa, Čarli, Alo alo......... Joj ljepote. Da mi se malo vratiti. Nas bilo 9 cura, svaku veče obiđemo sve kafiće (ispred kafića)i kući. Do 9 - 10 izlaz. Trkom uz Vratnik.
-
PINKI_HZ
#1159 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ma vi samo bezze nabrajate mangupe na baterije i ludjake u sarajevu prije rata !!!
ko je se smio sa rahmetli smajom sikalom pobiti na sake i na noge ja mu kapu skidam do poda !!!
SMAJO heroj a nikad se nije kurcio !!!
ko je se smio sa rahmetli smajom sikalom pobiti na sake i na noge ja mu kapu skidam do poda !!!
- HAVANA
#1160 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nek si nam reko.
-
mikogoago
#1161 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
chisum wrote:Chisum wrote:
Svaki grad, bez obzira koliki je, ima ekipu koja odzivi i isfura taj grad do daske, ne stedeci se... i nebitno ko gdje izlazi i sta ga propaljuje, ipak se svi mi , prije ili kasnije, pa makar i samo jednom - sretnemo, a da se i taj jedan-jedini put nikada ne zaboravi.
A sa druge su strane oni koji su nas posmatrali iz kakvog coska, oni kraj kojih prodjes, a ne vidis ih. Nemam nista protiv njih... ali ih ne znam.![]()
Ja sam u ovaj grad zaljubljen od rodjenja, a kako mu drugacije pokazati tu ljubav nego - znajuci njegove ulice, njegove price, tajne, hiljade lica koja osjecaju isto.
Sarajevo se mora zivjeti. Zato se, valjda, ovako lako i nadjemo.
Ovo je velika istina .Chisume svaka Ti cast na ovome,ali istovremeno i jedna tuzna istina.Nazalost u gradu je sve manje onih koji su ga od rodjenja voljeli i koji su ga zivjeli,a sve je vise doslja koji se nisu tu rodili i koji ga ne osjecaju, koji ni po cemu ne spadaju u gradsko okruzenje.Znam da ce se mnogi naljutiti,ali to je tako.Samo prodji gradom i vidi ovaj sadasnji milje i kafice i ljudi koji su u njima i kako i sta govore.Sve ce vam biti jasno.Zato se vjerojatno nekima ni ova tema ne svidja jer ih podsjeca ko su.Pa bi da se zatvori tema.Mi koji smo to zivjeli najbolje znamo sta smo izgubili.Ovi drugi nisu svjesni svoje nesvjesti.
Sada da se vratim malo na Pinju.Pinjo je bio kao DJale,ali u jednom meksem izdanju.Nije ga murija slucajno pokupila,nego su njega i DJaleta uhvatili zbog necega(dali je bila kakva sitna kradja,otimanje para ili su koga pretukli ne sjecam se vise tacno).Samo sto je Pinjo jadan najvise popio batina i ovi su ga tako zivotinjski namarali da on poslije toga vise nikada nije bio sav svoj.Od tada se i promjenio.Volio je djecu i davao im neke sitne pare koje bi zaradio svojim "cirkusom".U svakom slucaju on i prije ovoga nije nikada nikoga dirao prvi i ostavljao je raju na miru.Zbog toga je i bio jako omiljen kod nas koji smo zivjeli na Kosevu.
- Chisum
#1162 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
HAVANA wrote:Nek si nam reko.
E, ako je sad ne zamandale, nece nikad
- Chisum
#1163 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Sarajmen wrote:Sasvim dobronamjerno...nije mjesto na ovoj temi da razmjenjujemo mišljenje o našim saborcima. O rahmetli Smaji i mnogim drugim herojima odbrane grada Sarajeva , ali i širom Bosne i Hercegovine, mi to radimo još od vakta kada smo imali približno broj tvojih postova. Posjeti temu : http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=200PINKI_HZ wrote:ma vi samo bezze nabrajate mangupe na baterije i ludjake u sarajevu prije rata !!!
Ovdje na ovoj temi se komunikacija, zbog starosne strukture članova , odvija na različitim frekvencijama...
Samo, ne da se raji da cita... Padne s neba, otvori zadnju stranicu teme koja ga mozda i ne zanima, hrakne... i zdravo-zurim. Valjda im je tako lakse.
- BHF_Manijak
#1164 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Normalno da raji nece godit tema koja je ili mlada pa i ne zna za taj period, ili su jednostavno kilometrima daleko od Sarajeva bili prije rata(vjerovatnija varijanta
), pa ne znaju i ne osjete taj duh Sarajeva...Ja sam citao prvih 15-20 stranica i ima zanimljivih stvari za procitati, a ko god kaze da se ovdje neko dici nekim probisvijetima laze, likovi se samo spominju i okrene se na zajebanciju sa njima, jer je Sarajevo uvijek imalo raznoraznih danguba, probisvijeta i slicnih...
-
mikogoago
#1165 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma znate vi onu sarajevsku:"Ajmo posteno pa ko koga zajebe" 
- amrica
#1166 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Sarajmen wrote:
Ovdje na ovoj temi se komunikacija, zbog starosne strukture članova , odvija na različitim frekvencijama...
-
PINKI_HZ
#1167 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
IZVINITE SVI IMAO SAM NAJBOLJE NAMJERE !PINKI_HZ wrote:ma vi samo bezze nabrajate mangupe na baterije i ludjake u sarajevu prije rata !!!
- muha_sa
#1168 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
BHF_Manijak wrote:Normalno da raji nece godit tema koja je ili mlada pa i ne zna za taj period, ili su jednostavno kilometrima daleko od Sarajeva bili prije rata(vjerovatnija varijanta), pa ne znaju i ne osjete taj duh Sarajeva...Ja sam citao prvih 15-20 stranica i ima zanimljivih stvari za procitati, a ko god kaze da se ovdje neko dici nekim probisvijetima laze, likovi se samo spominju i okrene se na zajebanciju sa njima, jer je Sarajevo uvijek imalo raznoraznih danguba, probisvijeta i slicnih...
tako sam i ja shvatio ovu temu te se vrnuh
pa mi nešto drago i prisjetit se-zahvaljujuci temi "slike starog SA" kako sam ko dijete stajao pred ovom kapijom i govorio--ciko,mogul s vama uci

- amrica
#1169 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
divi parkinga i raje i reda..... jesmo nekad bili svjetska klasa
a sad niti smijes autom na tekmu, niti djecu povesti, zena ni pod razno, a slabo i normalni ljudi idu, da ne zaginu.
a sad niti smijes autom na tekmu, niti djecu povesti, zena ni pod razno, a slabo i normalni ljudi idu, da ne zaginu.
-
mikogoago
#1170 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Muha dobra ti slika Koseva nekadasnjeg.Mene to opet podsjeti u to neko doba djetinjstva kada smo isli da skidamo naljepnice(cool)sa auta.Tada je to bilo popularno imati na autu,a i mi klinci ih skupljali.Jebes tekmu.Onda je bilo zadnjih pola sata otvore kapije stadiona i onda gledas ostatak tekme ako je cemu. 
- muha_sa
#1171 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
šta je ovo
ušutili se -nestalo materijala
evo jedan fini i pošteni momak sa čaršije--sad je djuturum al jebaji ga-i ja sam
-Fudo zvani profesor
o birvaktilskom vremenu je rijec--napominjem ovo jer vjerovatno ga niko osim mene--ohrndanog djuturuma-ne zna
-Fudo govori nekoliko jezika--ne mislim na ove naše vec stranjske
tako po vazdan naš Fudo voda strance po čaršiji-onako iz svog ćejfa
glavni cilj njegove usluge nije pokazat strancima ljepotu grada vec maznut koju strankinju--u čemu je bio veoma uspješan
svi ga konobari u Evropi znali-znali su i da je kokuz frontalni
kad dodje s damom da nešto popiju odmah mu i bez njegove narudjbe donesu-za damu kafu a njemu čašu vode
-eto-nek nije samo o kabadahijama
uuuuuuuuuuuuuuu
jesam se na sabahu natakario na forum a kamara veša za peglanje me ceka--a i prozore mi valja oprat 
evo jedan fini i pošteni momak sa čaršije--sad je djuturum al jebaji ga-i ja sam
-Fudo zvani profesor
-Fudo govori nekoliko jezika--ne mislim na ove naše vec stranjske
-eto-nek nije samo o kabadahijama
uuuuuuuuuuuuuuu
- sekiracija
#1172 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Pasa moj solidni ,ako mi vidis Fudu maksuz ga poselami od mene(zike).muha_sa wrote:šta je ovoušutili se -nestalo materijala
![]()
evo jedan fini i pošteni momak sa čaršije--sad je djuturum al jebaji ga-i ja sam![]()
-Fudo zvani profesoro birvaktilskom vremenu je rijec--napominjem ovo jer vjerovatno ga niko osim mene--ohrndanog djuturuma-ne zna
![]()
-Fudo govori nekoliko jezika--ne mislim na ove naše vec stranjsketako po vazdan naš Fudo voda strance po čaršiji-onako iz svog ćejfa
glavni cilj njegove usluge nije pokazat strancima ljepotu grada vec maznut koju strankinju--u čemu je bio veoma uspješan
kad dodje s damom da nešto popiju odmah mu i bez njegove narudjbe donesu-za damu kafu a njemu čašu vode
![]()
-eto-nek nije samo o kabadahijama![]()
uuuuuuuuuuuuuuujesam se na sabahu natakario na forum a kamara veša za peglanje me ceka--a i prozore mi valja oprat
Cujem da mu Zoka ne da da pije u kaficu,reci papku da se tako ne ponasa prema ratnim drugovima.
- muha_sa
#1173 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
-prenesem selamsekiracija wrote:Pasa moj solidni ,ako mi vidis Fudu maksuz ga poselami od mene(zike).muha_sa wrote:šta je ovoušutili se -nestalo materijala
![]()
evo jedan fini i pošteni momak sa čaršije--sad je djuturum al jebaji ga-i ja sam![]()
-Fudo zvani profesoro birvaktilskom vremenu je rijec--napominjem ovo jer vjerovatno ga niko osim mene--ohrndanog djuturuma-ne zna
![]()
-Fudo govori nekoliko jezika--ne mislim na ove naše vec stranjsketako po vazdan naš Fudo voda strance po čaršiji-onako iz svog ćejfa
![]()
-eto-nek nije samo o kabadahijama![]()
uuuuuuuuuuuuuuujesam se na sabahu natakario na forum a kamara veša za peglanje me ceka--a i prozore mi valja oprat
Cujem da mu Zoka ne da da pije u kaficu,reci papku da se tako ne ponasa prema ratnim drugovima.![]()
- takač
#1174 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
muha_sa wrote:BHF_Manijak wrote:Normalno da raji nece godit tema koja je ili mlada pa i ne zna za taj period, ili su jednostavno kilometrima daleko od Sarajeva bili prije rata(vjerovatnija varijanta), pa ne znaju i ne osjete taj duh Sarajeva...Ja sam citao prvih 15-20 stranica i ima zanimljivih stvari za procitati, a ko god kaze da se ovdje neko dici nekim probisvijetima laze, likovi se samo spominju i okrene se na zajebanciju sa njima, jer je Sarajevo uvijek imalo raznoraznih danguba, probisvijeta i slicnih...
![]()
tako sam i ja shvatio ovu temu te se vrnuhu mladost--pošto sam ,vjerovatno, najstariji na ovoj temi bi mi ko nešto drago da evociram uspomene--valjda sindrom starosti
u taj vakat (moj vakat) svak je svakog znao--haman pa tako
i ne pada mi na pamet da se divim nekim klošarima-kojih je bilo-naravno. jednostavno mi drago prisjetit se neke raje koje sam svakodnevno vidjo-što na ulici što u kafanama a bogme i birtijama
![]()
pa mi nešto drago i prisjetit se-zahvaljujuci temi "slike starog SA" kako sam ko dijete stajao pred ovom kapijom i govorio--ciko,mogul s vama ucionda me ciko povede pa me redar vrati te ponovo pred sljedeci ulaz i sve tako dok ne udjem na tekmu
a uvijek ulazio
tako da sam kasnije i ja uvodio djecu koja su tako i na taj nacin jedino bili u stanju pogledat tekmu--znao sam ih po troje za rucice vodit i uvest a niko sretniji od mene kad vidim na njihovim licima osmjeh i srecu što su uspjeli uci na stadion
![]()
Svaka čast za sliku ako ima još koja
a sve što si opisao to se i meni događalo ...čiko,čiko mogul stobom pa me malo bude sramota, ali šta ću svi smo tako
Ćiru poznatog legendu iza gola dok je Muftić branio pa mu da ne malo love a on nas posle na ćevape a ćiri ostane bogami još dosta para. Pozdrav Muha
- Edin H.
#1175 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Mozes li mi molim te izlistati cijene izlozenih vozlia, osobito sam zainteresovan za Moskvich i za onaj engleski Austin, istina preferiram Maximuha_sa wrote:BHF_Manijak wrote:Normalno da raji nece godit tema koja je ili mlada pa i ne zna za taj period, ili su jednostavno kilometrima daleko od Sarajeva bili prije rata(vjerovatnija varijanta), pa ne znaju i ne osjete taj duh Sarajeva...Ja sam citao prvih 15-20 stranica i ima zanimljivih stvari za procitati, a ko god kaze da se ovdje neko dici nekim probisvijetima laze, likovi se samo spominju i okrene se na zajebanciju sa njima, jer je Sarajevo uvijek imalo raznoraznih danguba, probisvijeta i slicnih...
![]()
tako sam i ja shvatio ovu temu te se vrnuhu mladost--pošto sam ,vjerovatno, najstariji na ovoj temi bi mi ko nešto drago da evociram uspomene--valjda sindrom starosti
u taj vakat (moj vakat) svak je svakog znao--haman pa tako
i ne pada mi na pamet da se divim nekim klošarima-kojih je bilo-naravno. jednostavno mi drago prisjetit se neke raje koje sam svakodnevno vidjo-što na ulici što u kafanama a bogme i birtijama
![]()
pa mi nešto drago i prisjetit se-zahvaljujuci temi "slike starog SA" kako sam ko dijete stajao pred ovom kapijom i govorio--ciko,mogul s vama ucionda me ciko povede pa me redar vrati te ponovo pred sljedeci ulaz i sve tako dok ne udjem na tekmu
a uvijek ulazio
tako da sam kasnije i ja uvodio djecu koja su tako i na taj nacin jedino bili u stanju pogledat tekmu--znao sam ih po troje za rucice vodit i uvest a niko sretniji od mene kad vidim na njihovim licima osmjeh i srecu što su uspjeli uci na stadion
![]()