"Majstori" parkiranja Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laplace
#1151 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Graditi kuću u Starom Gradu a ne predvidjeti garažu za auto je idiotizam. U stvari je idiotizam graditi kuću bilo gdje bez garaže, bar ako nemaš ili ne planiraš nabaviti auto (ili tvoja djeca nekad). Da ne pričam o likovima koji imaju garažu a opet parkiraju na cesti (ima i takvih), a neki su napravili garažu u koju je uvesti auto nemoguća misija.
Mislim da su apsolutni šampioni likovi u Brezi. Znači, lik ima kuću na periferiji, ima solidno dvorište, kapiju i sve to a kućicu za psa je napravio - na trotoaru! Prvi put kad sam to vidio nisam mogao vjerovati vlastitim očima. Uredno kućica za psa, sve sa psom unutra vezanim lancem, na trotoaru. Pas me zbunjeno gleda, ja još zbunjeniji u stilu "Pujdo, ne pitaj me ništa, ni meni nije jasno".
Mislim da su apsolutni šampioni likovi u Brezi. Znači, lik ima kuću na periferiji, ima solidno dvorište, kapiju i sve to a kućicu za psa je napravio - na trotoaru! Prvi put kad sam to vidio nisam mogao vjerovati vlastitim očima. Uredno kućica za psa, sve sa psom unutra vezanim lancem, na trotoaru. Pas me zbunjeno gleda, ja još zbunjeniji u stilu "Pujdo, ne pitaj me ništa, ni meni nije jasno".
- kabal1337
#1152 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Neki dijelovi uopste nisu predvidjeni za auta kad su se pravili. I tu ti nastaje rusvaj, kada taj naslijed ili kupi kucu a ima i auto.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1153 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
zao tebi bilo ili ne ,zna se ko je to uradio.. seljoberska vlast,zajedno sa seljoberskim graDŽanima koji se ponasaju kao da je sve njihovo.
kupi 120m2 napravi kucu na cijeloj parceli i parkira na ulici,jer to je ''njegovo'' mjesto ,on kupio,on oslobodio...
izrenta kafic ,izbaci 10 stolova na cestu ,to je moje ,imam praaavoooo,takodjer ,otvori kafic u stambenoj zgradi ispred koje je javni parking ,zauzme 10 parking mjesta -to je moje,tu musterije parkiraju, haloooooo... to su samo neki primjeri,da ne tusim vise...
promjene nema:
dok se na vlast ne dovedu pismeni,obrazovani ljudi,koji su odrastali u gradu,koji znaju komunicirati ,koji se ne bahate ,ne ponasaju oholo i ne kurce se okolo.
kad se prestane vjera i religija petljati u sve sfere drustva i politiku.(drzava akobogda - umjesto sekularne)
dok se ne pocnu masno kaznjavati seljacine i klosarcine za sve sto urade i da im ne zastarijeva nakon 5 godina.
kad prestanu rodbinske veze i stele za svaku jebenu stvar ,od kazne,zaposljavanja,sredjivanja kriminala i raznih mutnih radnji...
nazalost, male su vjerovatnoce da ce se ista od toga desiti,jer ovdje zivi 95% zatucane,nepismene stoke i seljacina!
kupi 120m2 napravi kucu na cijeloj parceli i parkira na ulici,jer to je ''njegovo'' mjesto ,on kupio,on oslobodio...
izrenta kafic ,izbaci 10 stolova na cestu ,to je moje ,imam praaavoooo,takodjer ,otvori kafic u stambenoj zgradi ispred koje je javni parking ,zauzme 10 parking mjesta -to je moje,tu musterije parkiraju, haloooooo... to su samo neki primjeri,da ne tusim vise...
promjene nema:
dok se na vlast ne dovedu pismeni,obrazovani ljudi,koji su odrastali u gradu,koji znaju komunicirati ,koji se ne bahate ,ne ponasaju oholo i ne kurce se okolo.
kad se prestane vjera i religija petljati u sve sfere drustva i politiku.(drzava akobogda - umjesto sekularne)
dok se ne pocnu masno kaznjavati seljacine i klosarcine za sve sto urade i da im ne zastarijeva nakon 5 godina.
kad prestanu rodbinske veze i stele za svaku jebenu stvar ,od kazne,zaposljavanja,sredjivanja kriminala i raznih mutnih radnji...
nazalost, male su vjerovatnoce da ce se ista od toga desiti,jer ovdje zivi 95% zatucane,nepismene stoke i seljacina!
-
Naslovnica
#1154 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ma mahalsko parkiranje je jedan sasvim drugi dio priče o parkiranju, ja više mislim na ove ulice "na ravnom".kabal1337 wrote: ↑19/08/2022 18:17 Jer niti jedno naselje nema rijesen parking.
Jer MZ nece da obiljezi parking mjesta, niti da postavi znakove za zabranu parkinga.
To je jedan problem na koji opcina SG ne moze dati odgovor, a veliki krivac je gradnja a u tome nema nazad.
Ja pricam o mahalskom parkiranju, i to je dugi niz godina ovako. A i ono sto je na klixu objavljeno tako je sigurno najmanje 5 godina. Pa bogalji parkiraju auta i blokaraju ulaz mini busu, mini bus mora ici pravo pa u rikverc ulaziti na svoju stanicu. Sta je to, PU SG, daleko?
Pa daj bolan, kad je bilo otvaranje objekta IZ, svi ovi sto su dosli parkirani u zabrani a objekat ima unutrasnji parking. Jos znak ko kuca, daj bolan.
Meni mladom je zao sta su "gradnjom" ucinili od grada, i kako su blokirali i ugusili svaku mogucnost rasterecivanja saobracaja, a tek tebi koji si duplo stariji od mene...
- kabal1337
#1155 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
ma sve dok bude bilo snaso se, a ne ukrao necemo mi nigdje
-
Naslovnica
#1156 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
bitanga_sa_otesa wrote: ↑19/08/2022 18:48 zao tebi bilo ili ne ,zna se ko je to uradio.. seljoberska vlast,zajedno sa seljoberskim graDŽanima koji se ponasaju kao da je sve njihovo.
promjene nema:
- Qler
#1157 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Samo po novčaniku... Nema druge
- basicm
-
Dimu1927
#1159 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
inace garaza puca od kapaciteta, ne moze podmiriti jedan manji soping centar a ne citavo staro jezgro grada od 400.000 stanovnika

ko je ikad bio u austriji i njemackoj vidio je gdje su sve podzemne garaze i ispod cega, ta prica da se ne mogu saditi drveca na garazama, ista ko ona prica da se ne moze asfaltirati osim ako nije plus 25. samo izgovor za nemar i nerad
ko je ikad bio u austriji i njemackoj vidio je gdje su sve podzemne garaze i ispod cega, ta prica da se ne mogu saditi drveca na garazama, ista ko ona prica da se ne moze asfaltirati osim ako nije plus 25. samo izgovor za nemar i nerad
-
shandrprcSA
#1160 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ako policija pise u S.Gradu odmah ti "gazde" povuku veze i haj momak ti u drugu stanicukabal1337 wrote: ↑19/08/2022 18:17 Jer niti jedno naselje nema rijesen parking.
Jer MZ nece da obiljezi parking mjesta, niti da postavi znakove za zabranu parkinga.
To je jedan problem na koji opcina SG ne moze dati odgovor, a veliki krivac je gradnja a u tome nema nazad.
Ja pricam o mahalskom parkiranju, i to je dugi niz godina ovako. A i ono sto je na klixu objavljeno tako je sigurno najmanje 5 godina. Pa bogalji parkiraju auta i blokaraju ulaz mini busu, mini bus mora ici pravo pa u rikverc ulaziti na svoju stanicu. Sta je to, PU SG, daleko?
Pa daj bolan, kad je bilo otvaranje objekta IZ, svi ovi sto su dosli parkirani u zabrani a objekat ima unutrasnji parking. Jos znak ko kuca, daj bolan.
Meni mladom je zao sta su "gradnjom" ucinili od grada, i kako su blokirali i ugusili svaku mogucnost rasterecivanja saobracaja, a tek tebi koji si duplo stariji od mene...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1161 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Propast ce jednog dana akobogdashandrprcSA wrote: ↑19/08/2022 19:41Ako policija pise u S.Gradu odmah ti "gazde" povuku veze i haj momak ti u drugu stanicukabal1337 wrote: ↑19/08/2022 18:17 Jer niti jedno naselje nema rijesen parking.
Meni mladom je zao sta su "gradnjom" ucinili od grada, i kako su blokirali i ugusili svaku mogucnost rasterecivanja saobracaja, a tek tebi koji si duplo stariji od mene...Nema djaba jesti i pisati
Pa komandira su liferovali za heftu koji je naredio da se pise sve bez pardona...
- kabal1337
#1162 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
pa evo ti bukvalan primjer, ona garaza preko puta Vijecnice, prazna a okolo nje na trotoarima uvijek parkirana auta. Gdje su te cestitke redovne? Gadi mi se to, gdje ima opcija za parkiranje oni ne kaznjavaju.
-
shandrprcSA
#1163 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
pa prece je stajati na Lapisnici i uzimati harac od kamionidzija
- nepass1
#1164 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
To jedan pauk u KS?kabal1337 wrote: ↑19/08/2022 16:26Pa sta ti mislis, da se pauk teleportuje?nepass1 wrote: ↑19/08/2022 15:55 Evo clanak na kliksu, mup radi punom parom na pisanju kazni. 700 puta pauk radio u prvom polugodistu. Je li to cetiri auta dnevno otprilike?
U sg mozes za 1h 30x pauka zovnuti jebo te zivot. Kod pekare as u 500m² mozes svakih pet minuta odvuci auto paukom.
U franjevackoj svake minute moze pauk da radi. Sad u ovom trenutku u franjevackoj i konaku se moze 50 auta dici
Kod mene u ulici ove sekunde deset auta za pauka itd itd
I oni se hvale da su u 180 dana imali 700 intervencija
Mup ne smije u SG pisati kazne, zato sto bi onda pola mahale doslo u stanicu da se svadjaju.
Problem je sve sto se nije planiralo vec ovaj nasadi kucu, onaj nasadi ogradu i sl
Smije pisati ali ih boli kita
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1165 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Eto kamionđije bogom daneshandrprcSA wrote: ↑19/08/2022 20:00pa prece je stajati na Lapisnici i uzimati harac od kamionidzija
Zabranili vaganje kamiona u FBiH, de ba...
To nigdje na svijetu nema osim ovdje
- kabal1337
#1166 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
-
bitangeIprinceze
#1168 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ko kaze da je garaza preko puta Vijecnice prazna? Neko ko nikad nije parkiro
- kabal1337
#1169 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Parkirao sam par puta i uvijek ima mjesta za ove sto parkiraju okolo garaze na trotoaru, i to obicno budu ista auta svakog dana. I uvijek kad se spustas ulicom Avdage Sahinagica vozila ometaju vidljivost na raskrsnici, a da ne pricam ako si sa vecim i duzim vozilom. Jer imas bogalja parkiranog sa tri strane na trotoaru i ulici.
- Haris.ba
#1170 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ona garaza kod Vjecnice je pravi pogodak. Pocesto bude i puna.
Hajde, nekako i Trg oslobodjenja razumijem sto su blokirali, ali onaj projekat kvadranta kod opcine Stari grad ne kontam. To bi bio bas pogodak.
Hajde, nekako i Trg oslobodjenja razumijem sto su blokirali, ali onaj projekat kvadranta kod opcine Stari grad ne kontam. To bi bio bas pogodak.
- Logovan
#1171 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Kratko i jasno.bitanga_sa_otesa wrote: ↑19/08/2022 16:38molm?
cuj ne smije pisati kazne ??? naĆi ja se smijem parkirat gdje hocu u SG i ne smiju mi napisati kaznu ???
sve se smije kad se hoce,mup je zakonodavno tijelo ,kome se ne svidja drzavni zakon ili njihov rad ima pravo zalbe ili nek se seli u šumu.
ti mahalci sto bi dosli da se svadjaju s drzavom ,postoji i za to kazna ...
Neka onda rade bez plata kad već ne smiju.
- Laplace
#1172 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Šta ja sve čitam ovdje...
"Kamiondžije zabranili vaganje kamiona u FBiH"
"Mup ne smije u SG pisati kazne, zato što bi onda pola mahale došlo u stanicu da se svađaju."
Zar smo postali toliki Divlji Zapad?
"Kamiondžije zabranili vaganje kamiona u FBiH"
"Mup ne smije u SG pisati kazne, zato što bi onda pola mahale došlo u stanicu da se svađaju."
Zar smo postali toliki Divlji Zapad?
- ZoomZoomKiwi
#1173 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Nisu kamiondžije zabranile, nego je lobi takav da nikad zakonski nije riješeno i tačno definisano dosta toga, a najviše nadležnost.
Pa tako imaš kantonalni MUP, koji neće da ima ništa s vagama i to prebacuje na KUZIP, a oni opet tvrde da npr. “međuentitetski” prevoz ne mogu oni kontrolirati nego FUZIP, što je smiješno. Uglavnom dok se oni dogovore ko je nadležan, milioni pretovarenih šticara se vozikaju naokolo usput ugrožavajući sigurnost saobraćaja i uništavajući saobraćajnice.
Za taj streamlining nadležnosti glavno je da se ukinu kantoni, ili makar da im se oduzme zakonodavna i izvršna vlast.
Dok se to ne desi, bit će svega. Jer mnoge te rupe i nejasnoće u nadležnostima jedni koriste za nerad, drugi za rad u sivom.
Dok jedan dan ne nestane i šuma i brda pa ne mognemo više ništa pokrast’.
Pa tako imaš kantonalni MUP, koji neće da ima ništa s vagama i to prebacuje na KUZIP, a oni opet tvrde da npr. “međuentitetski” prevoz ne mogu oni kontrolirati nego FUZIP, što je smiješno. Uglavnom dok se oni dogovore ko je nadležan, milioni pretovarenih šticara se vozikaju naokolo usput ugrožavajući sigurnost saobraćaja i uništavajući saobraćajnice.
Za taj streamlining nadležnosti glavno je da se ukinu kantoni, ili makar da im se oduzme zakonodavna i izvršna vlast.
Dok se to ne desi, bit će svega. Jer mnoge te rupe i nejasnoće u nadležnostima jedni koriste za nerad, drugi za rad u sivom.
- Laplace
#1174 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Nadležnost - rak-rana Bosne i Hercegovine.EFD22 wrote: ↑20/08/2022 09:05 Nisu kamiondžije zabranile, nego je lobi takav da nikad zakonski nije riješeno i tačno definisano dosta toga, a najviše nadležnost.
Tako je jedno oštećenje kod mosta na izlazu iz Lješeva ka Visokom stajalo ko zna koliko dugo jer se nisu mogli dogovoriti u čijoj je nadliežnosti taj dio.
A o čišćenju ceste zimi, kad na dijelovima gdje se ne mogu dogovoriti oko nadležnosti ostane prtina ili led da ne pričamo.
- ZoomZoomKiwi
#1175 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
To je to.
Kantonima treba ostaviti samo sudove, a zakonodavni i izvršni dio (parlament, mup i ostala ministarstva) ukinuti i sve nadležnosti prebaciti na pederaciju.
U Zenici glavnu gradsku magistralu, koja je ujedno i dio R445 i R441, jednu kolovoznu traku održava Grad Zenica kao lokalnu cestu, a drugu kolovoznu traku održava kantonalna Direkcija za ceste kao regionalni put.
I naravno na tenderima dobiju različite firme, pa imaš s jedne strane Alba ralicu, s druge strane Dobojputevi ralicu
Kantonima treba ostaviti samo sudove, a zakonodavni i izvršni dio (parlament, mup i ostala ministarstva) ukinuti i sve nadležnosti prebaciti na pederaciju.
U Zenici glavnu gradsku magistralu, koja je ujedno i dio R445 i R441, jednu kolovoznu traku održava Grad Zenica kao lokalnu cestu, a drugu kolovoznu traku održava kantonalna Direkcija za ceste kao regionalni put.
I naravno na tenderima dobiju različite firme, pa imaš s jedne strane Alba ralicu, s druge strane Dobojputevi ralicu