Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
detroit-mercy

#1151 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by detroit-mercy »

Da is pod ovih slika, stavis “provod na Zrcu”” , raja bi rekla ja dobrog partija :mrgreen: A sta je se namece mladom Bosnji, nista, njih 150 hiljda za kratko vrijeme sparilo gdje se odrzavaju ovakvi partiji i nema nista protiv toga, a jos pola miliona bi za dvije hefte samo da im das priliku :mrgreen:
S4mpion

#1152 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

_Scarlett_ wrote:Zamotane zene su se bas uspalile protiv parade.

Naravno, kad idu u Njemacku, trazice "tohleranciju" za sebe i svoj nacin odjevanja :D
A čemu sad to udaranje po zamotanim ženama?
The 51st State

#1153 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by The 51st State »

General War wrote:
Point. wrote: I kršćanstvo i islam su donijeli korisne stvari za čovječanstvo.
Mislis, krscani i muslimani su donijeli korisne stvari, nesto se ne sjecam da je ijedna religija donijela nesto dobro.
religija je bila glavno drustveno ljepilo koje je omogucilo progres covjecanstvu.
kakavdanakneiskustvu

#1154 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

ne,puna je cinjenica,logicnih stvari,kao npr. da je covjek podigao stap i more se razdvojilo,kao npr. da je covjek zivio tri dana u utrobi velike ribe i tako dalje

ne mogu gledati sa divljenjem u osobe koje vjeruju u bajke,jbg
Ne znam da li znaš da je dosta praktičnog u ovom našem svijetu proizišlo iz tih knjiga.
Ti si se uhvatio par stvari. Vjerujem da ne bi pročitao Bibliju, Kur'an, jer si tog stava da su to bajke.
Ne trebaš gledati s divljenjem, međutim stvorio si sebi onu varijantu - ta će on, vidi ga čita Bibliju.

čitao sam bibliju,bajka

mogu nabrojati koliko hoces stvari koje su blago receno smijesne a spominju se u toj knjizi,ali necemo ivdje o tome
džakailibu

#1155 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by džakailibu »

ljudi stavljaju najnevjerovatnije slike -ako ste vidjeli kako to izgleda u beogradu zagrebu ljubljani i ne znam gdje to je to. ljudi ce biti u razlicitim bojama sa zastavama neka muzika i puno radosti i smijeha. ono nadjete najgore slike sa interneta i nesto se furate o sodomi i gomori. meni je veca sodoma i gomora sda i svi ostali zatucani likovi-suceske zahiragici i ini. pa prije bi gledao ove tajlandzane sa kitama na gotovs neko prikaze koje gledate svaki dan.
A sada nesto sasvim ozbiljno- ko je protiv gey populacije? Navijaci koji se skinu do pasa i zagrljeni skakucu i gledaju fudbalere ili kosarkase koji se tapsaju po guzicama -to sam vidio jedno milion puta. cini mi se da je bila tekma -navijaci rada- koji su se skinuli do gola i tako malo skakutali. ali ne oni su zestoki momci ne mogu oni biti latentni homolikovi.
Osim navijaca ja primjetim jaku skupinu ovih okrenuti vjeri- opet muska populacija koja se nadje sama i nesto sami rade svaki dan zajedno , ono zatvore se u neki objekat i rade nesto svoje, pravo bratstvo- nema zena nigdje. Mislim salu na stranu, meni je to latentni pederluk.i nije mi iznenadjenje da su ove dvije skupoine najradikalnije - strah da sebi priznas da ti je super biti do pasa gol sa jos hiljadu muzjaka oko tebe je zaista nesto posebno!
Tomahawk11
Globalni moderator

#1156 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

čitao sam bibliju,bajka

mogu nabrojati koliko hoces stvari koje su blago receno smijesne a spominju se u toj knjizi,ali necemo ivdje o tome
Ja nisam, ali namjeravam nekad u životu.
Reci mi, da li je bila bar jedna stvar, nešto, što ti je onako izgledalo da je korisno ovozemaljskom životu?
insomnia78

#1157 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Naravno. Dok ste vi koji bi gladali mlatimudane svaki dan savrseno normalni
Vitezanin

#1158 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Vitezanin »

S4mpion wrote:

Naravno, kad idu u Njemacku, trazice "tohleranciju" za sebe i svoj nacin odjevanja :D
Dvostruki aršini i klasično licemjerje. Samra Ćosović-Hajdarević je npr osula po paradi na način koji nije samo neslaganje nego poziv za linč. Tako vjerovatno dio političara npr u Njemačkoj govori o zamotanim ženama i poziva da se one "maknu" i nestanu s ulica jer one nisu "naše", nisu "njemačke". Dotična bi se onda sigurno bunila i pozvala se na gaženje ljudskih prava (sasvim opravdano) kad bi joj neko zabranio da se kreće ulicom u Njemačkoj jer je zamotana, a ne konta da onda upravo isto radi ovdje ono što radikalni političari rade u govoru protiv muslimana u Njemačkoj ili bilo gdje drugo u EU.
kakavdanakneiskustvu

#1159 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:
čitao sam bibliju,bajka

Ja nisam, ali namjeravam nekad u životu.
Reci mi, da li je bila bar jedna stvar, nešto, što ti je onako izgledalo da je korisno ovozemaljskom životu?

nekad davno citao,sve zavisi kako citas,da li kao bajku,ravnu gospodaru pstenova,ili kao nesto u sta vjerujes da se nekad stvarno desilo,ja sam logicno citao bajku,sto i jeste
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 04/04/2019 13:01, edited 1 time in total.
mali jomu

#1160 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali jomu »

pemanapemani wrote: Poenta je da ako svako za sve što mu se ne sviđa može reći da je bolesno, onda će se neko naći i reći za religiju da je bolesna. Jebi ga, demokratija i sloboda govora.

Ovo isto kao presude u Hagu - kad oslobode Gotovinu - Hag je najmjerodavnija institucija za ratne zločine u ex Yu.
Kada osude HB uzepeovce - Hag je politički sud, ne priznajem njegove presude.

Znači, ako Svjetska zdravstvena organizacija kaže da homoseksualnost nije bolest, a ti kažeš da jeste, onda je to tvoja proizvoljna insinuacija.
Sutra će onda neko drugi za religiju reći da je bolest i to je njegova proizvoljna insinuacija. Prekosutra će neko treći uzeti sebi za pravo da kaže da si lično ti bolesnik kojeg treba izolirati, jer mu smeta što se šišaš na keca ili si čupav.

Poenta je da je demokratija da mozes biti i za, i biti i protiv bilo cega..... nemam nista protiv toga, tako to i treba :thumbup:

a gdje je onda meni moje pravo da se pobunim protiv bilo cega sto mi ne odgovara......??????

ispada de je demokratija samo onda kad se niko ne buni :lol: :lol: :lol:

vidim da ko se god pobunio protiv bilo cega..... slomiste ga do maximale, a ko fora nesto tamo-vamo demokratija :lol: :lol: :lol:

ne valja mi nesto ta vasa demokratija....................... :lol: :lol: :lol:
statixx

#1161 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by statixx »

Nakon parade imacemo nezapamceni rast gay populacije na ovim prostorima.
insomnia78

#1162 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Pa to je taj moderni liberalizam. I onda se cude rastu ekstremne desnice
mali jomu

#1163 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali jomu »

statixx wrote: Nakon parade imacemo nezapamceni rast gay populacije na ovim prostorima.
Pa sta, boli me kurac, kad se napijem ima da ih karam, sliku gole zenske na ledja i udri...... :lol: :lol: :lol:
General War

#1164 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by General War »

The 51st State wrote:
General War wrote:
Point. wrote: I kršćanstvo i islam su donijeli korisne stvari za čovječanstvo.
Mislis, krscani i muslimani su donijeli korisne stvari, nesto se ne sjecam da je ijedna religija donijela nesto dobro.
religija je bila glavno drustveno ljepilo koje je omogucilo progres covjecanstvu.
Da, posebno za vrijeme inkvizicije i kalifata...evo coJk u 21 vijeku nesto proziva pedere, a puna crkva istih kao i u rigidnim islamskim drzavama.
mO k3

#1165 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

pemanapemani wrote:Poenta je da ako svako za sve što mu se ne sviđa može reći da je bolesno, onda će se neko naći i reći za religiju da je bolesna. Jebi ga, demokratija i sloboda govora.

Ovo isto kao presude u Hagu - kad oslobode Gotovinu - Hag je najmjerodavnija institucija za ratne zločine u ex Yu.
Kada osude HB uzepeovce - Hag je politički sud, ne priznajem njegove presude.

Znači, ako Svjetska zdravstvena organizacija kaže da homoseksualnost nije bolest, a ti kažeš da jeste, onda je to tvoja proizvoljna insinuacija.
Sutra će onda neko drugi za religiju reći da je bolest i to je njegova proizvoljna insinuacija. Prekosutra će neko treći uzeti sebi za pravo da kaže da si lično ti bolesnik kojeg treba izolirati, jer mu smeta što se šišaš na keca ili si čupav.
:thumbup:
:thumbup:
Religija danas nije potrebna ....
insomnia78

#1166 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

:lol:
Haris.ba

#1167 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Haris.ba »

pemanapemani wrote:
I šta je onda jedini argument koji može razješiti situaciju?

Mislim da nam se odgovor neće svidjeti.
mO k3

#1168 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

Vitezanin wrote:
S4mpion wrote:

Dvostruki aršini i klasično licemjerje. Samra Ćosović-Hajdarević je npr osula po paradi na način koji nije samo neslaganje nego poziv za linč. Tako vjerovatno dio političara npr u Njemačkoj govori o zamotanim ženama i poziva da se one "maknu" i nestanu s ulica jer one nisu "naše", nisu "njemačke". Dotična bi se onda sigurno bunila i pozvala se na gaženje ljudskih prava (sasvim opravdano) kad bi joj neko zabranio da se kreće ulicom u Njemačkoj jer je zamotana, a ne konta da onda upravo isto radi ovdje ono što radikalni političari rade u govoru protiv muslimana u Njemačkoj ili bilo gdje drugo u EU.
Samra je obična sda .....
mali Ninja

#1169 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali Ninja »

Nema gdje nema pederluka i to im je malo, hoce da setaju cernobilci... Hoce da sutra u skolama drze nastavu pederi, da budu primjer svojim ucenicima, ljudi to ne moze tako, nemojte to dozvoliti...
The 51st State

#1170 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by The 51st State »

[/quote]
Mislis, krscani i muslimani su donijeli korisne stvari, nesto se ne sjecam da je ijedna religija donijela nesto dobro.[/quote]

religija je bila glavno drustveno ljepilo koje je omogucilo progres covjecanstvu.[/quote]
Da, posebno za vrijeme inkvizicije i kalifata...evo coJk u 21 vijeku nesto proziva pedere, a puna crkva istih kao i u rigidnim islamskim drzavama.[/quote]

ne mjenja poentu da bez organizovanih religijskih struktura ne bi bilo danasnjeg drustva kakvo zivimo, prosto nije bilo drugog instrumenta koji ce obezbjediti odredjen mir i stabilnost i ukrupnjavanje resursa.
insomnia78

#1171 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by insomnia78 »

Zato ce punih usta reci kako ih je tito trebo vise pobiti
mariamaria

#1172 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mariamaria »

"Diskriminacijom se u Zakonu o zabrani diskriminacije smatra svako različito postupanje, uključujući svako isključivanje, ograničavanje ili davanje prednosti utemeljeno na stvarnim ili pretpostavljenim osnovama prema bilo kojoj osobi ili grupi osoba na temelju seksualne orijentacije, rodnog identiteta i spolnih karakteristika, kao i svaka druga okolnost koja ima za svrhu ili posljedicu da bilo kojoj osobi onemogući ili ugrožava priznavanje, uživanje ili ostvarivanje na ravnopravnoj osnovi prava i sloboda u svim područjima javnog života",
piupiu

#1173 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

statixx wrote:Nakon parade imacemo nezapamceni rast gay populacije na ovim prostorima.
Što reče onaj neki lik: "Daj da gledamo svaki dan u sliku Bill Gatesa, možda postanemo milijarderi!" :D
statixx

#1174 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by statixx »

:D Jest kad bi to moglo tako lako...geni su daleko najvazniji od bilo koje druge sile u oblikovanju seksualne orijentacije i identiteta.

https://en.wikipedia.org/wiki/David_Reimer
Vitezanin

#1175 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Vitezanin »

mali Ninja wrote:Nema gdje nema pederluka i to im je malo, hoce da setaju cernobilci... Hoce da sutra u skolama drze nastavu pederi, da budu primjer svojim ucenicima, ljudi to ne moze tako, nemojte to dozvoliti...
Pederi ti drže sad nastavu, rade u bankama, kod njih kupuješ u prodavnici, voze taksi, čekaju na birou isto k'o i 25% drugih u ovoj državi, rade u kafanama, prave ti makijato, rade na fakultetima itd. To što ti ne znaš da su pederi ne znači da ih nema. Sad ćeš izaći na ulicu i svaka deseta osoba koju sretneš je peder ili lezba pa eto, čuvaj se...
Locked