Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- JThomas
#1151 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
zato hamo glasa ispravno i patriotski, za onoga ko ga je uveo u pravo, a ne za krmojede i plindžije.
- Styling
#1152 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ali za to ne moraju imati golfa dvicu starog 300 godina i kucu bez fasade na sprat. Zive na silu preko svojih mogucnosti i time ugrozavaju ostale. Prilagodi se jarane svojim mogucnostima.Kikibombona wrote:Mnoge Hame vec imaju kredite za kuce ili stanove. Vec jedva zive, treba ih jos dublje gurnuti u zivo blato, da samo glava viri. Nametnuti im brutalno prezivljavanje. Svakako cijene odose u qrac a plate ne prate.drug_profi wrote:Ok to se slazem sa tobom, ali opet te pitam ko bi pametan svojim zdravljem i zdravljem svoje djece ispunjavao zelje Hame sto zaradjuje 700 maraka mjesecno?
Hami se moze ponuditi kredit za plinsku instalaciju, neka subvencija, besplatan projekat, zatim neka subvencija na racun za plin...
Ne moze Hamo zato sto nema para a hoce da zivi u Sarajevu imati kucu bez fasade, wc bez kanalizacije i grijanje na gumu i sve sto moze da gori.
Hamo mora da trazi bolji posao, Hamo je morao da radi na sebi da bude trazeniji na trzistu rada. Hamo bi mogao i zenu pustiti iz kuhinje da ide traziti posao. Hamo bi mogao stosta sto su radili ti ljudi u Svedskoj, Danskoj, Luksemburgu svojevremeno jer ti garantujem da ni tamo nije uvijek bilo med i mlijeko i da su tamo morali proci bolne faze.
A sta tek reci za penzionere?
Sta sa njima?
Da prose na ulici?
Subvencije su ok i to bi moglo pomoci. Medjutim, nije rjesenje. Smatram da je novac bolje uloziti u razvojne projekte kako bi rasla stopa zaposlenosti i plate. I sada ce vlada subvencionirati poskupljenje plina sa 8 miliona a taj novac se mogao iskoristiti za razvoj.
Nama hitno trebaju strane investicije, veci broj zaposlenih u realnom a manji u javnom sektoru, vece plate. Tek tada mozemo razmisljati o zabrani golfa 2 i cumura.
EDIT
Zaboravih dodati... Ne mogu druze svi biti doktori i kancelarijski radnici. Mora neko raditi slabo placene poslove. Moras shvatiti da svaki covjek ima limite. Razvijeno drustvo mora naci ulogu za svakoga. Na eliti je cjelokupna odgovornost.
- drug_profi
#1153 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa evo upravo sebi kontriras.Kikibombona wrote:
Grci su radili kao Grci a zivjeli kao Nijemci pa su veoma brzo pali na koljena. Ne ide to tako.
Svak se mora prilagoditi svojim mogucnostima. Ako radis ko grk onda ne mozes zivjeti ko njemac.
Drugim rijecima ako radis jeftine slabo placene poslove, ne mozes se naseliti u najskuplji grad u drzavi.
- VladaFBiH
#1154 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
JThomas wrote:zato hamo glasa ispravno i patriotski, za onoga ko ga je uveo u pravo, a ne za krmojede i plindžije.
- Kikibombona
#1155 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Proci ce se sigurno. Nema dileme da ce BiH biti normalna zemlja nekad u buducnosti. Za 50, 100 ili 200 godina, ovisi od gradjana BiH.drug_profi wrote:Ja ti rekoh da se mora proći ta faza. U razvijenim drustvima je u jednom momentu stavljen izbor pred sirotinju unaprijedite svoje prihode ili odselite gdje se moze bolje zivjeti sa manje para.
Svi se skrcali u Sarajevo. A najgore plate za NK i KV radnike su u Sarajevu, a najskuplji život ubjedljivo.
Pa se napravila divlja kuca, pa daj da ti opstina nesto popravi, daj da ti drzava gleda kroz prste, a i ti maš pravo da živiš...
Imaš ali nemoraš tamo gdje nemožeš da priuštiš.
Idi brate u Ilijaš, Gračanicu, Visoko, Kiseljak, Vitez, Grude, Čitluk... ne mora se živjeti u Sarajevu. Ima još gradova.
Jednostavno ovaj grad ima specifičnosti koje ne dozvoljavaju da se toleriše loženje smeća i vozanje krševa.
Radi zivih ljudi, radi djece... pa samo da znas sta smo djeci uradili, samo da znas koliko ima astme, koliko je alergija na sve i svasta, koliko je hronicnih bolesti pluca u mladih osoba...
samo zato sto Hamo ima pravo....
Sve razvijene drzave su vremenom napredovale u svim pravcima, nisu jedan dan prelomili preko koljena kao sto impliciras.
Ja ti kazem, sve te price su ubleha. Bez boljeg standarda nema boljih auta i cisceg zraka. Sve ide u korak sa rastom standarda.
- Kikibombona
#1156 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno da mozes. Ljudi su se naselili. I zive u Sarajevu.drug_profi wrote:Pa evo upravo sebi kontriras.Kikibombona wrote:
Grci su radili kao Grci a zivjeli kao Nijemci pa su veoma brzo pali na koljena. Ne ide to tako.
Svak se mora prilagoditi svojim mogucnostima. Ako radis ko grk onda ne mozes zivjeti ko njemac.
Drugim rijecima ako radis jeftine slabo placene poslove, ne mozes se naseliti u najskuplji grad u drzavi.
Za mene apsolutno prirodno. Kada prodjem kroz Zavidovice, Olovo ili Maglaj uhvati me depresija, kao da sam usao u Cernobil. A sta tek reci za izbjeglice iz RS...
Ljudi u Sarajevu zive bolje nego bi zivjeli u zabitima gdje su rodjeni. Uz to, djeca u Sarajevu ce imati bolju perspektivu.
...
Problem je elita koja nije sposobna pokrenuti privredu. Jedini nacin da se rastereti Sarajevo je da se otvoraju firme u Maglaju, Olovu i Zavidovicima, da se ulaze u infrastrukturu, da se otvaraju kina i pozorista, vrtici i skole itd.
Sarajevo ima veci budzet od TZ, ZDK i SBK zajedno, iako ima skoro tri puta manje stanovnika. Tu je lova i tu svi putevi vode. Neka Sarajevo prepolovi budzet i bice manji priliv ljudi. Jbg, ne moze ni vama biti sve kako zelite.
- drug_profi
#1157 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nemogu dalje.
Zaista se ne razumijemo.
Nije u interesu drustva dozvoliti da pojedinici iz bilo kojih razloga truju cijelu populaciju.
Kraj priče.
Zaista se ne razumijemo.
Nije u interesu drustva dozvoliti da pojedinici iz bilo kojih razloga truju cijelu populaciju.
Kraj priče.
-
Hakiz
#1158 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Eno, na portalu u tome kako Elektroprivreda nezakonito naplaćuje RTV pretplatu.
Pa, šta li nam kantonalna vlada može uraditi glede i unatoč kršenja zakona na teritorji na kojoj vlada
Pa, šta li nam kantonalna vlada može uraditi glede i unatoč kršenja zakona na teritorji na kojoj vlada
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1159 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mozes li na trenutak prestati?drug_profi wrote: Hamo mora da trazi bolji posao, Hamo je morao da radi na sebi da bude trazeniji na trzistu rada. Hamo bi mogao i zenu pustiti iz kuhinje da ide traziti posao. Hamo bi mogao stosta sto su radili ti ljudi u Svedskoj, Danskoj, Luksemburgu svojevremeno jer ti garantujem da ni tamo nije uvijek bilo med i mlijeko i da su tamo morali proci bolne faze.
Ti nemaš veze sa realnošću. Imam odlična primanja, ali do njih moj put je bio trnovit. Bio sam i Hamo i garantujem ti sa ovim rukama kojima kucam, da bih vozio auto da ispušta radioaktivnu čađu, prije nego što bih oviso o grasu. Dnevno gubiti 2-3h i nikada ne biti siguran da ćeš stići na destinaciju, a o tačnom vremenu da ne pričam.
Svoje frustracije ispolji na tzv. elitu koja nije pomogla tzv. sirotinji da ima normalan život. Opet te pitam, da li misliš da tzv. sirotinja ne bi prije ostavila auto na parkingu, da za 5 minuta može doći do JGS koji je pouzdan i sa kojim neće izgubiti i taj trenutni posao.
Koja ba bolna faza? Ne mozes praviti pitu od govana.
Poredat i prvestii:
1. modernizovati JGS
2. uvesti zone za saobraćaj
3. uvesti destimulacije za starije automobile
4. uvesti stimulaciju za elektricna prevozna sredstva.
5. strogo provoditi gore navedeno.
Nakon ovoga ti i slični kanceri imate mogućnost da se žalite što neko vozi trulju.
-
Hakiz
#1160 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja ću ponoviti: zavisno od lične ekonomske situacije, automobil je svima veliki trošak. Dakle, neko će ga platiti 500 KM, neko 5.000, neko 50.000, koliko ko može, pa registracije i ostali troškovi. Puno je to. ali jeun1ted wrote:Opet te pitam, da li misliš da tzv. sirotinja ne bi prije ostavila auto na parkingu, da za 5 minuta može doći do JGS koji je pouzdan i sa kojim neće izgubiti i taj trenutni posao.
Ali, jedno je zajedničko svima. Dati tolik onovac i onda držati automobil na prakingu i uz to dodtano plaćati karte za javni gradski prevoz nije nikome drago. Koliko god da je gradski prevoz dobro organizovan. Pa, nisam ga kupovao da mi stoji na parkingu, vrag ga odnio!
Dakle, da bi se to uspjelo, da ljudi koji imaju velike troškove za posjedovanje automobila pristanu da ga većinu vremena drže na prakingu ili u garaži i uz to plaćaju još i kartu za javni gradski prevoz potrebne su dvije stvari: Promjena svijesti kod vlasnika automobila sa jedne i institucionalno činjenje korištenja automobila za gradski prevoz bez preke potrebe skupljim od korištenja javno gradskog prevoza sa druge strane.
Naravno, preduslov za to je dobro organizovan, lako dostupan i cijenom prihvatljiv gradski prevoz.
-
palermo
#1161 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Baš zanimljiva diskusija.
Kiki
Kiki
- Styling
#1162 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne osporavam nikome pravo da dodje i zivi u Sarajevu sve dotle dok postuje kulturu zivljenja u glavnom gradu sto znaci svojim radnjama ne smijes ugrozavati zdravlje i dobrobit drugih. Oni umjesto da se priladode pokusavaju da nametnu svoj stil zivota koji su donijeli iz neke provincije iz koje su dosli. Ne zelim zimi da nosim zastitnu masku kad hodam po gradu zbog toga sto neko na brdu nece da koristi odgovarajuce gorivo.Kikibombona wrote:Naravno da mozes. Ljudi su se naselili. I zive u Sarajevu.drug_profi wrote:Pa evo upravo sebi kontriras.Kikibombona wrote:
Za mene apsolutno prirodno. Kada prodjem kroz Zavidovice, Olovo ili Maglaj uhvati me depresija, kao da sam usao u Cernobil. A sta tek reci za izbjeglice iz RS...
Ljudi u Sarajevu zive bolje nego bi zivjeli u zabitima gdje su rodjeni. Uz to, djeca u Sarajevu ce imati bolju perspektivu.
...
Problem je elita koja nije sposobna pokrenuti privredu. Jedini nacin da se rastereti Sarajevo je da se otvoraju firme u Maglaju, Olovu i Zavidovicima, da se ulaze u infrastrukturu, da se otvaraju kina i pozorista, vrtici i skole itd.
Sarajevo ima veci budzet od TZ, ZDK i SBK zajedno, iako ima skoro tri puta manje stanovnika. Tu je lova i tu svi putevi vode. Neka Sarajevo prepolovi budzet i bice manji priliv ljudi. Jbg, ne moze ni vama biti sve kako zelite.
Sarajevo ne treba da polovi budzet, nego treba da se prosiri na TZ i ZE i sve do Mostara i sve da apsorbuje pa da se sve pare ovdje sljevaju.
- JThomas
#1163 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
koja god strategija i opredjeljenje da se zauzme, prvi je uslov funkcionalan gradski prevoz, umjesto tijela za zbrinjavanje i kupovinu glasačke mašinerije, što je gras u cijelom poslijeratnom periodu. to je prvi i neophodni uslov da bi ti mogao nešto dalje, šta god da hoćeš.
- drug_profi
#1164 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Najlakse je ko padobranac uletiti, procitati dva posta iz sredine diskusije i odabrati sranu.un1ted wrote:Mozes li na trenutak prestati?drug_profi wrote: Hamo mora da trazi bolji posao, Hamo je morao da radi na sebi da bude trazeniji na trzistu rada. Hamo bi mogao i zenu pustiti iz kuhinje da ide traziti posao. Hamo bi mogao stosta sto su radili ti ljudi u Svedskoj, Danskoj, Luksemburgu svojevremeno jer ti garantujem da ni tamo nije uvijek bilo med i mlijeko i da su tamo morali proci bolne faze.
Ti nemaš veze sa realnošću. Imam odlična primanja, ali do njih moj put je bio trnovit. Bio sam i Hamo i garantujem ti sa ovim rukama kojima kucam, da bih vozio auto da ispušta radioaktivnu čađu, prije nego što bih oviso o grasu. Dnevno gubiti 2-3h i nikada ne biti siguran da ćeš stići na destinaciju, a o tačnom vremenu da ne pričam.
Svoje frustracije ispolji na tzv. elitu koja nije pomogla tzv. sirotinji da ima normalan život. Opet te pitam, da li misliš da tzv. sirotinja ne bi prije ostavila auto na parkingu, da za 5 minuta može doći do JGS koji je pouzdan i sa kojim neće izgubiti i taj trenutni posao.
Koja ba bolna faza? Ne mozes praviti pitu od govana.
Poredat i prvestii:
1. modernizovati JGS
2. uvesti zone za saobraćaj
3. uvesti destimulacije za starije automobile
4. uvesti stimulaciju za elektricna prevozna sredstva.
5. strogo provoditi gore navedeno.
Nakon ovoga ti i slični kanceri imate mogućnost da se žalite što neko vozi trulju.
Jel se meni cini ili se zalazemo ua istu stvar?
Evo ja cu biti Hamo sutra. Potrovaću vas i vašu djecu, a vi za to nećete kriviti mene već Dinu Konakovića, Peđu Kojovića, Fadila Novalića... jer jebihga imam i ja pravo da vozam golfa na trafo ulje, i imam pravo da grijem kuću pod pločom bez fasade godinama na stare gume koje uzimam od vulkanizera. Nisam ja kriv majke mi. Imam pravo i da trazim da ne placam registraciju... da mi auto na guranje prolazi tehnicki... jer lakse je cvaju tamo dati nego petobu majstoru.drug_profi wrote:Kako se lako ode sa poente.
Da vas pokušam vratiti.
Pricali smo kako smanjiti saobracajen guzve, ubrzati saobracaj pa tako povoljno uticati i na zagađenje zraka i na kvalitet zivota.
Slozili smo se da je potreban dobar i pouzdan javni prevoz kao jedna mjera, a kao druga mjera sprovođenje postojećih zakona, pa time sprjecavanje nelegalnog parkiranja, sprjecavanje voznje neregistrovanih auta, sprecavanje ulaska u gradsku zonu autima nize eko klase.
Tu se odmah pojave likovi koji "pregone", tjeraju stvar do apsurda i obesmišljavaju ovu priču.
Pa bi jedni asfaltirali sve, ili udarali takse na ispravna auta jer bi htjeli da nas ubjedu da trebamo voziti bicikla, a drugi pozivaju na socijalnu jednakost, solidarnost prema sirotinji da bi nas ubijedili da su njiove tandrvanije bez katalizatora i fitera stvar koju bi mi trebali prihvatiti, pride jos i ćumur i spaljenu gumu kao specifičnu aromu favela oko Grada.
A riječ je samo o tome da se ovdje bezobrazluk toleriše iako zakon jasno nalaže pravila ponašanja u gradu. Od parkiranja, pa do loženja smeća.
Imam i ja pravo, sirotinja sam...
- DaffyDuck
#1165 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
jt
Ne konta Hamo sve i da mu plata umjesto 500 bude 1500, hljeb ce mu umjesto 1 marku, biti tri itd, itd... A PDV bar 20%
to je to. kThomas wrote:zato hamo glasa ispravno i patriotski, za onoga ko ga je uveo u pravo, a ne za krmojede i plindžije.
Ne konta Hamo sve i da mu plata umjesto 500 bude 1500, hljeb ce mu umjesto 1 marku, biti tri itd, itd... A PDV bar 20%
- nikad_vise
#1166 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Uzmimo za primjer da jedan gradjevinar recimo ima oko 900 maraka platu.To je godisnje oko 10800 maraka.DaffyDuck wrote:jtto je to. kThomas wrote:zato hamo glasa ispravno i patriotski, za onoga ko ga je uveo u pravo, a ne za krmojede i plindžije.
Od tih 900 maraka on rezije ima u vidu kablovske,struje,interneta,smeca,vode i cega sve ne oko 100-150 maraka znaci neki minimum.
Ako je recimo cetveroclana porodica u pitanju,njih cetvero mogu sigurno pojesti najmanje 300 maraka.To je minimum minimuma.Znaci imamo oko 450 maraka.Onda recimo da taj isti da bi isao na posao mora nasuti najmanje 50 maraka goriva.Znaci minimalno.To je 500 maraka.Ako taj covjek jos skoluje dvoje djece za mjesecne karte,djecije sendvice,pa i najmanji dzeparac dijetu mora najmanje 200 maraka izdvojit.To je 700 maraka.Znaci da svaki mjesec ostavi po 200 maraka,to je za godinu dana 2400 maraka.Od tih 2400 maraka ce platiti registraciju minimalno 500,kupiti drva minimalno 700,zaklati kurban minimalno 300(vecina bar
Budi siguran da niko na svijetu nebi izabrao raspalog golfa dvicu umjesto bilo kakvog spacnog auta zbog kojeg ga nebi gledali pocjenjivacki kao sto ga gledaju s golfom.Ljudi ga uzimaju zbog male potrosnje,jeftine cijene na trzistu ali i jeftinog odrzavanja.Ja sam skoro imao kvar na mjenjacu koji me je kostao oko 700 maraka,za te pare sam mogao uzeti golfa 2 koji je sad mozda nekih 450-500 maraka i za 250 mu pomjenjat sve dijelove na njemu
-
A_A_AKCIJA
#1167 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A što svi vi kojima smeta zagađenje, ne preselite u Umoljane? Šta ćeš u gradu? Jel tako na zapadu ili nije?
Nemojte mi kvariti ćeif, kad u decembarsko jutro udahnem, pa odmah prepoznam da je komšo nahajco Savu S3, berba 2011.
Hoćemo hljeb za pola marke, kafu za marku ipo, a kasirka u Bingu i konobar u lokalnom kafiću trebaju sinoć krenuti zaprežnim kolima na posao iz Lješeva, jer biste im vi zabranili da žive u Sarajevu i vozaju trulje, a sve i da hoće ne mogu za mizeriju od plate 600KM.
Hamo, radi na sebi i ne budi konobar, inače ti nema života u Sarajevu. Ne ne. A ko će konobarisati, fizikaneriti?
Da ponovimo, sve liberali i ljevičari kad se mudruje poslije posla u Delikatesnoj, a čim neko guzicu ugrozi, odmah se postaje najgori radikal i rasista koji bi raseljavao bijedu i ograničavao slobode.
Golf 2 sa minus 23 euro normom je legalno prevozno sredstvo dok god je registrirano i tehnički ispravno. Ako vam se ne sviđa, idite gdje je zabranjen. Ne glancajte vaš rasizam pričom o neregistriranim autima. Odavno je kazna 300KM, plus kamere po gradu.
Sjediš u stanu naslijeđenim od roditelja iz prošlog sistema koji im je poklonio taj stan i prezireš radnika Hidrogradnje ili Vranice u stečaju koji je 80ih godina napravio taj isti tvoj stan, pa davao samodoprinose i napravio drugi stan, pa sebi skuckao za kuću i zemlju na vrh Briješće brda. Čovjek realno tri kuće napravio, ti ko uhljup ni jednu i sad bi ga ti još i raseljavao? Pripazio te bivši sistem i dao džaba stan, pa bi da zadržiš taj odnos snaga na račun fukare koja ti je to omogućila?
Evo, ja imam rješenje. Hajmo bagerima poravnat sve favele, kako volite reći, a da se utalimo i Hamama sa padina napraviti jedno novo Alipašino i Dobrinju da imaju gdje da žive. Šta fali? Jel prošli sistem dijelio stanove, jes. Što Hamo nije dobio, nije mogao od tebe. E haj da se ispravi nepravda, mi svi 5%PDV-a ko u Titinu vaktu samodoprinos i ljudima napravimo naselja, a u Boljakovu nacionalni park. Ljepota.
Hamo ne mora dizat kredit za kuću pod pločom, nema problema sa građevinskim dozvolama, odmah sutra kupuje Toyotu Prius da te ne sikira, da je parkira na javni parking ispred zgrade New Alipashino Fields-a. Ne loži više gume, jer reciklira Priusove, a svakako se grije na Toplane, ko i ti. Jel pošteno?
Naravno, od te bajke nema ništa, jer smo svi mi za socijalnu državu ako će je praviti isti onaj što mlati gloginje (Hamo, pogađate), a ne mi. Svi smo progresivni, ako nam je u korist. Ako treba iz svog džepa za Hamu, bilo kao veća plata ili kao nedoBog veći porez, PDV, hahaahhaha, ne budi lud, ovo moje, ja sa deset prsta pravio, jebi se ti Hamo, lagano i tvoj Golf2, raus i naplati ovu kafu.
Nemojte mi kvariti ćeif, kad u decembarsko jutro udahnem, pa odmah prepoznam da je komšo nahajco Savu S3, berba 2011.
Hoćemo hljeb za pola marke, kafu za marku ipo, a kasirka u Bingu i konobar u lokalnom kafiću trebaju sinoć krenuti zaprežnim kolima na posao iz Lješeva, jer biste im vi zabranili da žive u Sarajevu i vozaju trulje, a sve i da hoće ne mogu za mizeriju od plate 600KM.
Hamo, radi na sebi i ne budi konobar, inače ti nema života u Sarajevu. Ne ne. A ko će konobarisati, fizikaneriti?
Da ponovimo, sve liberali i ljevičari kad se mudruje poslije posla u Delikatesnoj, a čim neko guzicu ugrozi, odmah se postaje najgori radikal i rasista koji bi raseljavao bijedu i ograničavao slobode.
Golf 2 sa minus 23 euro normom je legalno prevozno sredstvo dok god je registrirano i tehnički ispravno. Ako vam se ne sviđa, idite gdje je zabranjen. Ne glancajte vaš rasizam pričom o neregistriranim autima. Odavno je kazna 300KM, plus kamere po gradu.
Sjediš u stanu naslijeđenim od roditelja iz prošlog sistema koji im je poklonio taj stan i prezireš radnika Hidrogradnje ili Vranice u stečaju koji je 80ih godina napravio taj isti tvoj stan, pa davao samodoprinose i napravio drugi stan, pa sebi skuckao za kuću i zemlju na vrh Briješće brda. Čovjek realno tri kuće napravio, ti ko uhljup ni jednu i sad bi ga ti još i raseljavao? Pripazio te bivši sistem i dao džaba stan, pa bi da zadržiš taj odnos snaga na račun fukare koja ti je to omogućila?
Evo, ja imam rješenje. Hajmo bagerima poravnat sve favele, kako volite reći, a da se utalimo i Hamama sa padina napraviti jedno novo Alipašino i Dobrinju da imaju gdje da žive. Šta fali? Jel prošli sistem dijelio stanove, jes. Što Hamo nije dobio, nije mogao od tebe. E haj da se ispravi nepravda, mi svi 5%PDV-a ko u Titinu vaktu samodoprinos i ljudima napravimo naselja, a u Boljakovu nacionalni park. Ljepota.
Hamo ne mora dizat kredit za kuću pod pločom, nema problema sa građevinskim dozvolama, odmah sutra kupuje Toyotu Prius da te ne sikira, da je parkira na javni parking ispred zgrade New Alipashino Fields-a. Ne loži više gume, jer reciklira Priusove, a svakako se grije na Toplane, ko i ti. Jel pošteno?
Naravno, od te bajke nema ništa, jer smo svi mi za socijalnu državu ako će je praviti isti onaj što mlati gloginje (Hamo, pogađate), a ne mi. Svi smo progresivni, ako nam je u korist. Ako treba iz svog džepa za Hamu, bilo kao veća plata ili kao nedoBog veći porez, PDV, hahaahhaha, ne budi lud, ovo moje, ja sa deset prsta pravio, jebi se ti Hamo, lagano i tvoj Golf2, raus i naplati ovu kafu.
- madner
#1168 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Meni je to manje vise ok plan. Hamo ucestvuje sa svojom favelom, nije nista djaba. Prostorni plan se slaze.
Inace Hamo nema opcije, niska primanja ne mogu birati mjesto stanovanja. JGS je skup sport, plus ima ljudi koji vole imati licnu mobilnost.
Inace Hamo nema opcije, niska primanja ne mogu birati mjesto stanovanja. JGS je skup sport, plus ima ljudi koji vole imati licnu mobilnost.
- drug_profi
#1169 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mah, morace Hamo kad tad selit...
- JThomas
#1170 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
i za sto godina će biti ista ova priča. do tad ćemo imati i bruto količinu emisija kao nju delhi, a 0,01% stanovništva i 0,0001% društvenog proizvoda...
-
Livorno
#1171 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
PotpisujemA_A_AKCIJA wrote:A što svi vi kojima smeta zagađenje, ne preselite u Umoljane? Šta ćeš u gradu? Jel tako na zapadu ili nije?
- Kikibombona
#1172 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A_A_AKCIJA wrote:Naravno, od te bajke nema ništa, jer smo svi mi za socijalnu državu ako će je praviti isti onaj što mlati gloginje (Hamo, pogađate), a ne mi. Svi smo progresivni, ako nam je u korist. Ako treba iz svog džepa za Hamu, bilo kao veća plata ili kao nedoBog veći porez, PDV, hahaahhaha, ne budi lud, ovo moje, ja sa deset prsta pravio, jebi se ti Hamo, lagano i tvoj Golf2, raus i naplati ovu kafu.
Ljudi iznose spisak zelja po kojem bi njima bilo dobro. Sebicnost najgore vrste. Takvi smo postali. Niko ne razmislja o cjelokupnom drustvu.
Hamu se vise ne moze yebavti, proslo je to vrijeme. Fizicki radnici masovno odlaze jer u BiH uz tezak rad nemaju uslove za normalan zivot. Jos bi im neko dodatno otezavao bez da ponudi alternativu, bez da poboljsa standard...!???
Otice Hamo, Pipa i ostala radnicka ekipa, pa smo onda najebali. Vec odlaze i vec je situacija teska.
Sta god radili, imajte na umu, fizicki radnici imaju veliki udio u vasoj plati. Bez njih nema ni vas. Ne postoji drzava u kojoj svi rade u kancelarijama. Zato smanjite bahatost i aroganciju.
Hajmo se potruditi da minimalna plata bude 1 000km a stopa nezaposlenosti 5%. Onda mozemo zabraniti golf 2 i cumur. Do nas je. Inteligencija ima obavezu generisati razvoj a fizicki radnici su samo izvodjaci radova.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1173 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koja patetika čovječe.
Il si hamo, il si bradica iz delikatesne. Nema sredine.
Gledam, prestravljeni ljudi Černobilom, radijacijom, zebnja, strah...
Presmiješno, u odnosu na to kolika je spremnost ovdašnjeg čovjeka da zabije glavu u pijesak i paničnom strahu da će se nešto promijeniti.
Presmiješno, u odnosu na to kolika je spremnost ovdašnjeg čovjeka da zabije glavu u pijesak i paničnom strahu da će se nešto promijeniti.
- Hajvan
#1174 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Chmoljo wrote:Koja patetika čovječe.
Tru!
a na boldirano me suze oblise
-
A_A_AKCIJA
#1175 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hehehe,
Biće, ode Hamo, dođe Ahmo, iz Kandahara.
Neće Hamo da radi za 600 KM, hoće Ahmo.
Nema Hame sa Golfom dvicom, ima Ahmo sa rikšom.
Samo polako kada poslodavci skontaju da mogu legalno po međunarodnom pravu zapošljavati izbjeglice. Tek tada ćete uživati. Rasizam ide na kub.
Do tada će Hamo lijepiti pločice i Memingenu i imati socijalni stan, a mi ćemo u te stanove, kada evoluiramo, useliti Ahmu. I treba da ga uselimo.
Jedina razlika će biti u zgražavanju i rasizmu ovih što su kukali na Hamu. Ovo kukanje će biti još dramatičnije
Biće, ode Hamo, dođe Ahmo, iz Kandahara.
Neće Hamo da radi za 600 KM, hoće Ahmo.
Nema Hame sa Golfom dvicom, ima Ahmo sa rikšom.
Samo polako kada poslodavci skontaju da mogu legalno po međunarodnom pravu zapošljavati izbjeglice. Tek tada ćete uživati. Rasizam ide na kub.
Do tada će Hamo lijepiti pločice i Memingenu i imati socijalni stan, a mi ćemo u te stanove, kada evoluiramo, useliti Ahmu. I treba da ga uselimo.
Jedina razlika će biti u zgražavanju i rasizmu ovih što su kukali na Hamu. Ovo kukanje će biti još dramatičnije